Kako da spojim laptop na ruter bežično?

poruka: 40
|
čitano: 16.582
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Kako da spojim laptop na ruter bežično?
solvente kaže...

pa pito sam te gdje ga mogu naći?

Evo ti link kako postaviti odgovarajuću zaštitu na WLAN-u. Umjesto WEP-a odaberi WPA2, sam upiši odgovarajući key (negdje ga zapiši, najbolje uz knjižicu koju si dobio uz router). Nakon toga kontaktiraj T-Com i objasni im koje promjene želiš da ti budu na routeru (wireless enablan, WPA2 zaštita i key koji imaš upisani). Obično je dobro i promjeniti SSID čisto da ga odmah možeš detektirati (daš mu jedinstveno ime da ga lako prepoznaš).

Na ovoj stranici imaš puno korisnih podaatka o svom ruteru.

Kasnije kad se želiš povezati na ruter, prvo enablaj bežično povezivanje, ako me pamćenje dobro služi imaš sklopku s prednje strane laptopa. Na taskabru, notifikacijski dio pojaviti će se ikona bežičnog povezivanja, klikni lijevom tipkom miša i pojavti će se rapoložive bežične mreže. Odaberi svoju (tu u priču upada promjenjeni SSID) i klikni na poveži, upitati će te za sigurnosni ključ. Prepiši ga iz knjižice, stisni OK i to je to (više ni sam nisam siguran ali pogledaj da li negdje ima kvačica za pamćenje key-a).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
neaktivan

Napiši u adresnu traku(tamo di inače piše http://www...) 192.168.1.1 i logiraj se.. ako nisi mjenjao lozinnku onda je lozinka "user"..

1. upišeš lozinku

2. stisneš dvaput OK

3. klikneš na Advanced Settings, pa s ljeva na Wireless Network, pa Encryption & Authentication.. sad uradi ovako kako je na slici, tamo di piše key1 upiši 13 - znamenkastu lozinku i odmah ispod je ponovi

R.I.P. EnlightenedPh oenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 14:15 (nick54312).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

ovako kad se pokušavam spojiti piše mi da imam problem s usmjerivačem ili pristupnom točkom,ali jačina signala mi je odlična,šta znači to?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I što vrijedi što tako podesi kad u t-comu nije tako i kod restarta ode sve na staro, nazovi 0800-9000 i biraj 2 i opet 2 i čekaj da ti se neko javi, i onda reci da ti podese wifi, znači reci koje ime očeš, razinu zaštite, i lozinku. Oni če to unjet tvoj ruter če se resetirati i sve če ti raditi. Onda samo na laptopu tamo imaš dolje desno u kutu one crtice za wifi stisni nađi ime svog wifi-a klikni upiši lozinku i surfaj, a da na nekim hp laptopima postoji problem zna se desiti da je wifi ugašen na prekidač ili gumb na laptopu a ovaj ga prepoznaje kao upljenog... mora ti oznaka za wifi biti plave boje na samom laptopu, nikako narančasta :)

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

I što vrijedi što tako podesi kad u t-comu nije tako i kod restarta ode sve na staro, nazovi 0800-9000 i biraj 2 i opet 2 i čekaj da ti se neko javi, i onda reci da ti podese wifi, znači reci koje ime očeš, razinu zaštite, i lozinku. Oni če to unjet tvoj ruter če se resetirati i sve če ti raditi. Onda samo na laptopu tamo imaš dolje desno u kutu one crtice za wifi stisni nađi ime svog wifi-a klikni upiši lozinku i surfaj, a da na nekim hp laptopima postoji problem zna se desiti da je wifi ugašen na prekidač ili gumb na laptopu a ovaj ga prepoznaje kao upljenog... mora ti oznaka za wifi biti plave boje na samom laptopu, nikako narančasta :)

e poslušo sam tvoj savjet i upalilo je,napravili su sve i radi. hvala :)

15 godina
neaktivan
solvente kaže...
Zvjerkan kaže...

znaš ono slučajno tu negdje postoji gumb HVALA :) :)

Pa to ti je inače normalna procedura :) Valjda dok srede stranice bit če sve na moj.t-com.hr :)

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
14 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...
solvente kaže...
Zvjerkan kaže...

znaš ono slučajno tu negdje postoji gumb HVALA :) :)

si sretan? hahahha :D

Pa to ti je inače normalna procedura :) Valjda dok srede stranice bit če sve na moj.t-com.hr :)

9 godina
neaktivan

imam problem : instalirao sam windows 7 ultimate na laptop i neće se spojit na wi-fi mada sam instaliro i drajvere za wi-fi koje sam dobio uz laptop

samo piše:veze nisu dostupne laptp je acer N214 a ruter optima :ZTE inaće sa mobom sam spojen na taj ruter molim pomoć

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mora bit da ima čarobni dugmić za mrezu ili neka F tipka.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

probao sam i to: Fn+F3 tamo je nacrtan WI-FI i ne pali

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice