eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.408.444
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
matrix777 kaže...

Svaka čast majstore :) Nisam toliko upućen bio u to. I nisam mislio na nikakve nemoralne radnje. Švercanja i sl. Jednostavno mi je taj proizvod kojeg sam vidio kao kopiju odgovarao za taj novac. 

Kužim. S druge strane, da na sebi nije imao značku Bose, onda se ne bi mogao prodati ni za tu lovu. Krivotvorine su za*ebana stvar jer od njih koristi ima isključivo proizvođač. I oni koji se vole k*rčiti s markiranom robom, pa makar bila krivotvorena. Ostali imaju štete - proizvođač originalnog proizvoda ima štete jer gubi prodaju i možebitno reputaciju, dok se kupca ili prevari ili, ako je svjesno kupio "kopiju", onda ju je zapravo preplatio (jer da nema značku poznate marke platio bi proizvod manje). Upravo je iritantno što, kad su već sposobni napraviti solidan proizvod, ne stvore neku svoju marku. Mislim, ako pogledaš proizvođače smartfona - danas kinezi imaju milijardu svojih marki smartfona. I lijepo se prodaju, i nemaju nikakve potrebe za stavljanjem tuđe značke. Čak su se i počeli prodavati kod nas.

16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Izgleda da je China Post ovih dana veoma brz... Od 3 narudžbe od prije skoro 2 tjedna stigle dvije i to jutros. Na obje je stavljena oznaka Mali paket od naše pošte, a to nigdje nije pisalo na pošiljci. Od toga je poštar rekao da ne plaćam ništa, već je dobio bakšiš od dede za mirovinu (domaći poštar, gospodin bio i ostao).

P.S.: Shipping je bio za obje pošiljke 19.6. a narudžba 18.6 tako da sam paf od brzine, prije su bili sporiji (čekao sam jednu maskicu 3.5 tjedna isto China Post, slično doba kao i sad, početak ljeta mislim pred 2 godine)...

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
midzan21 kaže...

Izgleda da je China Post ovih dana veoma brz... Od 3 narudžbe od prije skoro 2 tjedna stigle dvije i to jutros. Na obje je stavljena oznaka Mali paket od naše pošte, a to nigdje nije pisalo na pošiljci. Od toga je poštar rekao da ne plaćam ništa,

Ako doista nema oznake na paketu, onda pošta nema pravo paket klasificirati kao mali paket.

Ja sam pak jučer primio dva paketa, na oba je oznaka Small packet, naplaćeno mi je 4,5 kuna za jedan paket (za drugi nije jer je bio poslan preporučeno). U zadnje vrijeme većina toga što primam je poslano kao mali paket.

9 godina
odjavljen
matrix777 kaže...
...

To je jedan od stotine takvih oglasa. Da li on može nadrapati ili ne, ne znam. Smatrao sam to "normalnim" za tako neke stvari. Uostalom, nadrapati za 25 dolara mi je smiješno. Vjerojatno postoji neki limit za kojeg možeš nadrapati, ovo je ipak 100kn. Ne kupujem 100 komada za šverc. I na web shopovima se daje do znanja da je kopija. Uostalom, nemoguće da nije, nešto novo zapakirano, toliko ispod cijene. 

Neces ti nadrapati zbog limita vec zbog falsifikata... Ima li tebi logike da mozes falskifikovati novcanice malog apoena a ne smijes velikog ;) Limit je za regularan uvoz za licne potrebe..

17 godina

Rekao bi da je ovo kaznjavanje zbog 1 ili 2 para tenisica jos jedan u nizu idiotskih zakona kojima je cilj dresirati samo malog covjeka. Kako te mogu proglasiti uvoznikom krivotvorene robe ako kupis 1 par? Oces li se okoristiti od toga ili nekog ostetiti?

Takoder nekad ni neznas da kupujes krivotvorenu robu i opet nadrapati radi jednog para?

Sto je sa velikim popustima koje imaju vani? Robu od prosle sezone moguce je nabaviti i na 90% nizoj cijeni ali kod nas toga nema i onda na carini misle da je lazno zbog niske cijene.

Naravno s druge strane, oni glavni uvoznici tipa Konzum i Todoric (ni jedna vlada nije istrazila porijeklo imovine) uvoze tone starog mesa i ostalih sranja, koje direktno ide na stetu nasih poljoprivrednika i seljaka, ali njega se ne kaznjava.

Jebes takvu drzavu i sudstvo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
walentkane kaže...

Rekao bi da je ovo kaznjavanje zbog 1 ili 2 para tenisica jos jedan u nizu idiotskih zakona kojima je cilj dresirati samo malog covjeka. Kako te mogu proglasiti uvoznikom krivotvorene robe ako kupis 1 par? Oces li se okoristiti od toga ili nekog ostetiti?

Takoder nekad ni neznas da kupujes krivotvorenu robu i opet nadrapati radi jednog para?

Glupo je što kažnjavaju kupca ako ga je prodavač ostavio u uvjerenju da kupuje originalnu robu. Nije glupo ako je kupac svjesno pokušao kupiti lažnjaka - kupac takvim ponašanjem potiče proizvodnju lažnjaka.

walentkane kaže...

Sto je sa velikim popustima koje imaju vani? Robu od prosle sezone moguce je nabaviti i na 90% nizoj cijeni ali kod nas toga nema i onda na carini misle da je lazno zbog niske cijene.

Automatizmom sumnjaju u to jesu li proizvodi originalni. To što sumnjaju, ne znači da će narediti uništavanje originalnih proizvoda.

walentkane kaže...

Naravno s druge strane, oni glavni uvoznici tipa Konzum i Todoric (ni jedna vlada nije istrazila porijeklo imovine) uvoze tone starog mesa i ostalih sranja, koje direktno ide na stetu nasih poljoprivrednika i seljaka, ali njega se ne kaznjava.

Ovo ti nije tema za takve stvari. Takva tema ti je recimo ova.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 13:32 (mbaksa).
9 godina
odjavljen
walentkane kaže...

Nikakve veze to sto ti pricas nema. Ne govori se o kolicini nego principu. Isto tako nema cijena veze sa time. Oni mogu posumnjati ali ne mogu na osnovu cijene odluciti je li roba falsifikat ili ne.

14 godina

Ako se ne varam PDV se plača na iteme iznad 25$, naručio bi ovaj item x2, što znači da će me ispast 42$, pa me zanima jel budem morao platit PDV ili samo čistih 42$? 

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Stolnik kaže...

Ako se ne varam PDV se plača na iteme iznad HRK176.46 (25$), naručio bi ovaj item x2, što znači da će me ispast HRK296.45 (HRK296.45 (42$)), pa me zanima jel budem morao platit PDV ili samo čistih 42$? 

Svaki put kad sam naručio te led trake sa adapterom i daljinskim su me tražili račun sa carine tako da ćeš morati.

Da izbjegneš plaćanje naruči jednu traku pa za par dana naruči drugu.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
17 godina
moderator
Stolnik kaže...

Ako se ne varam PDV se plača na iteme iznad 25$, naručio bi ovaj item x2, što znači da će me ispast 42$, pa me zanima jel budem morao platit PDV ili samo čistih 42$? 

Prije naručivanja dobro prouči: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

9 godina
neaktivan
Jel ima smisla sad jednu pa za 1,2,3 dana drugu? Jer sigurno se ceka da se nakupi paketa,a i nije problem narucit isti dan
17 godina
moderator
Foz-matija kaže...
Jel ima smisla sad jednu pa za 1,2,3 dana drugu? Jer sigurno se ceka da se nakupi paketa,a i nije problem narucit isti dan

Kak znaš da ti prodavač neće sve poslati u istom paketu? 

9 godina
neaktivan
Na to nisam mislil.. 😂
17 godina
moderator

Moram reći da me ovi mali paketi počinju ljutiti... Zbilja ljutiti... Danas stigle četiri pošiljke, od čega su tri poslane kao mali paket, s tim da je jedna poslana registriranom poštom pa sam platio "samo" 9 kuna. Naša pošta ko da je znala što se sprema i da će sve više prodačava početi slati korištenjem usluge mali paket.

Ne ljuti me samo to - ljuti me cijepanje narudžbe na više paketa bez da unaprijed znaš da će se to dogoditi. Tako jedna narudžba rascijepana na tri paketa, od čega su u dva paketa samo po jedan proizvod. Danas mi je stigao jedan takav paket i za njega sam platio 4,5 kuna pošti za mali paket - za sadržaj koji vrijedi 12 kuna. Sadržaj drugog paketića vrijedi 15 kuna. Nije mi problem platiti 4,5 kune za cijelu narudžbu. Međutim, umjesto 4,5 kune, sad ću platiti dodatnih 9 kuna jer je slao u tri paketa. I opet, nije samo u tih ekstra 9 kuna, nego je i veća šansa da se neki od tih paketića zagubi u pošti. Umjesto da sve lijepo bude u jednom paketu. Neki od tri paketa se lakše zagube i moraš imati tri interakcije s poštarom kojem već ide na žifce što ti stalno mora donositi paketa.

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav. Što Vi mislite, da li je ovaj proizvod nekakava prevara ili što? :$

http://www.ebay.com/itm/262496553818

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ima samo 4 ocjene. Ja ne bih kupovao od njega. Neces izgubiti pare ali ces izgubiti vrijeme....

14 godina

Takav radio kod nas dođe 10 puta više. Da li bi me mogao nekako prevariti da naručim, a ako ne dođe da tražim refund?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zylvio kaže...

Takav radio kod nas dođe 10 puta više. Da li bi me mogao nekako prevariti da naručim, a ako ne dođe da tražim refund?

Taj korisnički račun, uz još jedan koji nudi isti proizvod po sličnoj cijeni, uzgajan je za ovakve svinjarije. Jedini slučaj kod kojeg bi mogao dobiti taj radio je, jasno, ako je ukraden. Čak i da je tako, zbog čega bi ga prodavao po tako niskoj cijeni? Mogao bi tražiti za njega 10-15% nižu cijenu od one koju drugi traže. Ili 50% nižu. I opet bi ih prodao. To što je cijena smiješno niska sugerira da je riječ o pokušaju prevare. Ili o greški - decimala na krivom mjestu.

Kao i kolega Torent, ni ja ne bih od njega kupovao. Izgubit ćeš vrijeme, navlačiti se oko povrata svojih para, možda imati posla sa špediterom (jer je stavio da šalje dostavnom službom).

14 godina

Kako misliš sa špediterom? Što mi on može predstavljati problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Gubiš vrijeme na komunikaciju s njim, moraš nabavljati EORI broj. A što ako u paketu nije spomenuti uređaj? Pa bi ga trebali poslati natrag prodavaču. Pa ti prodavač neće htjeti vratiti lovu jer nije dobio natrag svoj uređaj.

Mislim da su takve prevare usmjerene ili na to da će kupcu dojaditi pa reći nek si pojede tih 20 dolara ili prodavač cilja da će proći vrijeme za žalbu sa svim tim zavrzlamama pa nećeš moći tražiti pare natrag.

16 godina

Dobio sam refund od gearbesta od 120USD na moj paypal raćun.

Sad sam pokušao nešto kupiti sa ebaya vrijednosti 4USD,i ne prolazi.

Zovem banku,kažu nedovoljna sredstva na računu ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Vjerojatno ti nije još sjelo na bankovni račun i u tom je problem, to traje dan, dva. Sad će možda neko reć da su pare na paypalu, al kod mene je isto bilo, moram pričekat da pare sjednu na bankovni i onda tek morem kupit

9 godina
odjavljen

To ti je do karticarske kuce a ne do paypala. Koliko oni brzo proknjize toliko brze ce ti se pare pojavati na kartici....

17 godina
moderator
zzz kaže...

PayPal (još uvijek) nije banka ili kartičarska kuća, nego samo posrednik koji prosljeđuje pare s jednog računa na drugi. Znači, ništa tebi ne sjeda na PayPal, nego je to samo na čekanju da ti sjedne na račun u banci/kartičarskoj kući.

16 godina
mbaksa kaže...
zzz kaže...

PayPal (još uvijek) nije banka ili kartičarska kuća, nego samo posrednik koji prosljeđuje pare s jednog računa na drugi. Znači, ništa tebi ne sjeda na PayPal, nego je to samo na čekanju da ti sjedne na račun u banci/kartičarskoj kući.

Hvala,evo sijele pare jutros.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 17:05 (zzz).
14 godina
neaktivan

Jel netko kupovao auto kameru za snimanje vožnje? Nešto slično ovome Ako netko ima preporuku?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 21:08 (Liverpool1892).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Liverpool1892 kaže...

Jel netko kupovao auto kameru za snimanje vožnje? Nešto slično ovome Ako netko ima preporuku?

Ne očekuj puno od te kamere. Slika će ti biti gora nego da snimaš starim mobitelom. Al eto... Snima.  Ako hoćeš nešto bolju sliku, traži 1080p kameru (ova je stvarno 720p, 1080 je samo softverski dignuto) i da koristi H.264 kodek, a ne MJPEG. Samo što te to onda neće koštati manje od 100 kuna, kao ova.

9 godina
odjavljen

Ja kupio isti takvu i dosla pokvarena ;) Bitan ti je ugao snimanja. min 170

13 godina
Liverpool1892 kaže...

Evo, baš sam jučer naletio na ovaj video:

Ima jako dobrih savjeta što gledati pri kupnji takve kamere i koju izabrati.

I jedan video koji mi je bio pod predloženima:

Top 5 Dash Cameras for 2016

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ne očekuj puno od te kamere. Slika će ti biti gora nego da snimaš starim mobitelom. Al eto... Snima.  Ako hoćeš nešto bolju sliku, traži 1080p kameru (ova je stvarno 720p, 1080 je samo softverski dignuto) i da koristi H.264 kodek, a ne MJPEG. Samo što te to onda neće koštati manje od 100 kuna, kao ova.

Znači ovako nešto bi bilo donekle ok? klik

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice