eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.306
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Znači svjesno naručuješ znajući da nemaš love na računu. Uplati lovu ili se obrati svojoj banci, pitaj ih možeš li preko PayPala kupovati na minus. Ako ti odgovore "da", reci im da ti PayPal ne da da kupuješ.
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Kakvi su sad to problemi nekima nastali oko nabavke sa eBay-a... Recimo ja sam prošlu subotu (tj 18-og ovog mjeseca) išao naručiti 3 maskice za 3 mobitela (3 različita sellera) te je prošlo iako sam znao da ću ući u dozvoljeni minus (dobro je pa nije odmah sjelo na račun već je sjelo u pon, korostio sam Amex od PBZ-a povezan sa PayPalom nešto zeza dodavanje nove Visa kartice, izgleda da budem probao dodati karticu na PayPal od starog da vidim da li je do kartice ili ne) te je sve normalno prošlo.

Jedini problem je što sam za jednu narudžbu platio 3$ više za Tracking broj ali ga nisam dobio pa je seller vratio te pare (sve leglo na PayPal, čekam da u roku par dna bude na računu). Naravno poslano je kako sam tražio uz tu nadoplatu (Hong Konška pošta, brzi su bez obzira na sve treba doći do 10-og 7. maskica koja je poklon za rođendan jednoj osobi) u porukama sam saznao da je nastala greška kod slanja. Anyway, bitno je da dođe.

P.S.: Nije mi ovo prva kupovina, već sam ih imao iza sebe podosta na eBay-u, čak sam posvjedočio i ovome small Packet problemu u Pošti kad sam išao podići novi front-panel za auto-radio (seller je iz UK, stavio je small packet i naplaćeno je 4.5kn što je ništa naspram onoga koliko je plaćen panel bez carine)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
@acmilan2
Dobar je pbz kad daje minus,ja u erste moram uvjek biti +50 kuna,da bih mogao kupovati.
10 godina
odjavljen
Slozi si da ti konverzija ide preko banke, a ne paypala i neces morat imat nis viska na racunu, a pogotovo ne 50kn.
12 godina

Gledam sve i ne pronalazim nista... Sad mi je jos prijatelj uplatio novac gore da sam u plusu, i dalje ne mogu nista uzeti.

Otisao sam na paypalovu stranicu i stisnuo lijevo dolje na "See how much money you can send with PayPal" i to bi bilo to kad se stisne - http://prntscr.com/bjmhi7

Pokusao sam removati karticu i jos jednom ju unijeti - ne pomaze.

Ja vise ne znam sto bi moglo biti...

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jesi provjerio da je uplaćeno sjelo na račun? S tim što si uklonio karticu pa ju ponovno dodao nisi ništa korisno napravio - još ćeš je možda morati ponovno potvrđivati. Uglavnom, ovo nije mjesto gdje se te stvari rješavaju - to se rješava s bankom i/ili PayPalom.
12 godina

Poslao sam sad upit paypalu, budemo vidjeli/culi sto ce mi reci. Hvala na informaciji.

Kovačić
17 godina
neaktivan

Stiže li oporezivanje stvari nakon izlaska VB iz EU?

17 godina
moderator
PC Street Hacker kaže...

Kad izlazak stupi na snagu - jasno da stiže. Propisi su jasni.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
PC Street Hacker kaže...

Kad izlazak stupi na snagu - jasno da stiže. Propisi su jasni.

Baš gledam na dnevniku,oko 2 godine triba da sve rješe

15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Mene zanima da li cu imati problema sa carinom ako porucim tri ili vise istih stvari u jednom paketu, konkretno govorim o nekoliko narukvica s tim da mi ukupna cijena cijelog paketa nece prelaziti dozvoljeni limit od 22 eura ili koliko je vec ogranicenje?

Takodjer me jos zanima koliko cesto mogu porucivati, svaki dan, sedmicno...?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nebudes imal nikakvih problema.. mozes narucivat (ak si to mislil) kolko ti treba,kolko oces i kad god oces (za osobne potrebe,naravno)
9 godina
odjavljen
turbo G kaže...

Pozdrav.

Mene zanima da li cu imati problema sa carinom ako porucim tri ili vise istih stvari u jednom paketu, konkretno govorim o nekoliko narukvica s tim da mi ukupna cijena cijelog paketa nece prelaziti dozvoljeni limit od 22 eura ili koliko je vec ogranicenje?

Takodjer me jos zanima koliko cesto mogu porucivati, svaki dan, sedmicno...?

U bosni je limit sedmicno. A ne vjerujem da mozes naruciti 10 paketa dnevno i da je samo bitno da svaki paket ne prijedje 22 EUR. carinici nisu bas toliko glupi....

9 godina
neaktivan
Zbog cega se nesmije narucit vise paketa(naravno da nisu isti proizvod namjenjen za prodaju)?
9 godina
odjavljen
Foz-matija kaže...
Zbog cega se nesmije narucit vise paketa(naravno da nisu isti proizvod namjenjen za prodaju)?

Nisam rekao da ne smije vec da tako nece zaobici limit za carinu....To nije ogranicenje po paketu vec po sedmici vjerovatno....

16 godina
neaktivan

Jel netko primjetio da ovi iz hnb namjerno drže funtu. Taman sam mislio malo u shopping a oni i dalje drže tečaj 9.4 kune a funta je jako oslabila u odnosu na euro i dollar  Bila je 1.5$ sad je 1.3 a ovi iz hnb se nisu ni mrdnuli da spuste tečaj. Novine pišu da se britancima plaća prepolovila i taman sam mislio u jeftin shopping na amazon uk kad ništa od toga zbog naše kune.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Poslan mi je krivi predmet (nekoliko tisuca kuna) e sad me zanima dal prodavac placa shipping da mu vratim robu (pise na ebayu da,da) . Znaci dobivam full redund + pare za povratni shipping(ili pravi item i pare za shiping)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Pa to moraš vidjet sa sellerom, kak će tu neko na forumu znat. Al realno bi trebal dobit refund i povrat para za shipping, naravno ako je greška sellera.
9 godina
neaktivan
Pitam ovdje da vidim jel ima ko iskustva. Da sellerova je greska i on mora platit troskove shippinga..

Btw javili su mi se i kazu da budu poslali novi item i da ovog zadrzim (vrijednost dobivenog oko 1000kn)
13 godina
Foz-matija kaže...
Pitam ovdje da vidim jel ima ko iskustva. Da sellerova je greska i on mora platit troskove shippinga..
Btw javili su mi se i kazu da budu poslali novi item i da ovog zadrzim (vrijednost dobivenog oko 1000kn)

Onda fakat zarađuju ak samo tak poklone 1000kn.

O čemu se radi? Nešto zanimljivo općoj populaciji, pa da kupimo taj "1000kn" od tebe :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
moderator
Foz-matija kaže...

Koji prodavač je u pitanju? Koliko transakcija ima dosad? Da nisi slučajno naručio od nekog friškog prodavača? Daj link.

CyberDemonVZ kaže...

O čemu se radi? Nešto zanimljivo općoj populaciji, pa da kupimo taj "1000kn" od tebe :D

Proizvod kojeg je naručio košta 1000 kuna. To ne znači da toliko vrijedi to što je primio umjesto onog za 1000 kuna.

13 godina
mbaksa kaže...

CyberDemonVZ kaže...

Proizvod kojeg je naručio košta 1000 kuna. To ne znači da toliko vrijedi to što je primio umjesto onog za 1000 kuna.

Mislim da ne. Gore je napisao da je naručio u vrijednosti "nekoliko tisuća kuna".

I da je "vrijednost dobivenog oko 1000kn".

Ak sam dobro pohvatao :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
neaktivan
Link http://m.ebay.com/seller?sid=ideal-reifen-com

Placeno je oko 3 a doslo je nekj vrijednosti oko 1+sitno.. (shipping je 500 kn pa im se ne isplati valjda)
17 godina
moderator
CyberDemonVZ kaže...
Mislim da ne. Gore je napisao da je naručio u vrijednosti "nekoliko tisuća kuna".

I da je "vrijednost dobivenog oko 1000kn".

Ak sam dobro pohvatao :D

U pravu si, ja sam krivo pohvatao. 

Foz-matija kaže...
Link http://m.ebay.com/seller?sid=ideal-reifen-com

Placeno je oko 3 a doslo je nekj vrijednosti oko 1+sitno.. (shipping je 500 kn pa im se ne isplati valjda)

Da, ne isplati im se. A ako ti vrate pare, tek tad su na gubitku - neće zaraditi baš ništa na tebi (da si nadoknade za*eb), a spucali su 1500+ kn za bazveze.

10 godina
neaktivan

Pozdrav, frend je kupio na thailandu Bose soundlink mini za smješnih 25 dolara. Taj zvučnik kod nas stoji 1800kn. Je da je onaj kopija no svira više nego odlično.. Postoji li neki webshop gdje bi se to moglo naručiti za taj novac? Netko je spominjao najpoznatiji kineski webshop poput ebay-a no ne znam mu ime.. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
matrix777 kaže...

Pozdrav, frend je kupio na thailandu Bose soundlink mini za smješnih 25 dolara. Taj zvučnik kod nas stoji 1800kn. Je da je onaj kopija no svira više nego odlično..

Onda znači da nije kupio "Bose soundlink mini", nego je kupio krivotvoreni proizvod.

matrix777 kaže...

Postoji li neki webshop gdje bi se to moglo naručiti za taj novac? Netko je spominjao najpoznatiji kineski webshop poput ebay-a no ne znam mu ime..

Svjestan si da je uvoz krivotvorene robe zakonom zabranjen? I da bi mogao biti lijepo kažnjen ako te uhvate?

10 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
matrix777 kaže...

Pozdrav, frend je kupio na thailandu Bose soundlink mini za smješnih 25 dolara. Taj zvučnik kod nas stoji 1800kn. Je da je onaj kopija no svira više nego odlično..

Onda znači da nije kupio "Bose soundlink mini", nego je kupio krivotvoreni proizvod.

matrix777 kaže...

Postoji li neki webshop gdje bi se to moglo naručiti za taj novac? Netko je spominjao najpoznatiji kineski webshop poput ebay-a no ne znam mu ime..

Svjestan si da je uvoz krivotvorene robe zakonom zabranjen? I da bi mogao biti lijepo kažnjen ako te uhvate?

Haha, koji si ti lik. Daj pogledaj na njujškalo gdje ljudi prodaju kopije samsunga i apple  telefona. nisam čuo da je netko u zatvoru. Pogledaj malo webshopove, kopija svega ima. Ne kužim šta želiš reći. 

Uostalom, zašto bi ja bio kažnjen kao kupac nečega što webshop nudi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 22:59 (matrix777).
13 godina
matrix777 kaže...

Haha, koji si ti lik. Daj pogledaj na njujškalo gdje ljudi prodaju kopije samsunga i apple  telefona. nisam čuo da je netko u zatvoru. Pogledaj malo webshopove, kopija svega ima. Ne kužim šta želiš reći. 

Ak se ne varam, već je bilo u temi razgovora u tome.

Ak netko na Carini zaključi da kupuješ krivotvoren proizvod, uzmu ti ga, a tebi dođe poziv na sud zbog uvoza krivotvorene robe.

I nije isto kad netko napravi kopiju, i to navede da je kao..ovo, ono, skoro ko original.. nego je problem kad se napravi kopija toliko slična da se ne vidi da to nije original, i nigdje to ne piše.

17 godina
moderator
matrix777 kaže...
Haha, koji si ti lik.

Informiran lik. Za razliku od tebe, neinformiranog lika. 

matrix777 kaže...
Daj pogledaj na njujškalo gdje ljudi prodaju kopije samsunga i apple  telefona.

Što su to "kopije"? Ako ima oznaku marke, odnosno logo, ti ljudi mogu nadrapati. Isto tako ako izgledom izgledaju poput proizvoda poznate marke, također mogu nadrapati.

matrix777 kaže...
Pogledaj malo webshopove, kopija svega ima. Ne kužim šta želiš reći.

Ponovno moram pitati što ti smatraš pod "kopijom". Na normalnim webshopovima nitko normalan ne oglašava da se radi o krivotvorenoj robi.

matrix777 kaže...

Ti to uvoziš u Hrvatsku, a ne web-shop. Ako ti ne želiš biti odgovoran za uvoz robe, onda kupiš robu kod nas, pa onda nikako ne možeš biti uvoznik - samo kupac.

http://net.hr/danas/hrvatska/carinska-uprava-upozorava-na-krivotvorenu-robu-pri-kupnji-preko-interneta/

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/167490/zbog-para-tenisica-s-neta-proglasili-me-uvoznicom-laznjaka-i-prijete-kaznom

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kupovina-iz-pakla-splicanka-preko-interneta-nabavila-lazne-uggsice-nisam-ni-znala-da-su-lazne-optuzili-su-me-da-sam-uvoznik-krivotvorina/92128/

Na forum.hr-u se neki lik žalio da su tražili 5000 ili koliko već kuna jer je pokušao uvesti krivotvoreni sat Ice Watch.

10 godina
neaktivan

Svaka čast majstore :) Nisam toliko upućen bio u to. I nisam mislio na nikakve nemoralne radnje. Švercanja i sl. Jednostavno mi je taj proizvod kojeg sam vidio kao kopiju odgovarao za taj novac. Imao je i "Bose" logo, tako da je to nezakonito definitivno. 

Evo primjera radi: http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy-s6/samsung-galaxy-s6-32g-oglas-17094294 

To je jedan od stotine takvih oglasa. Da li on može nadrapati ili ne, ne znam. Smatrao sam to "normalnim" za tako neke stvari. Uostalom, nadrapati za 25 dolara mi je smiješno. Vjerojatno postoji neki limit za kojeg možeš nadrapati, ovo je ipak 100kn. Ne kupujem 100 komada za šverc. I na web shopovima se daje do znanja da je kopija. Uostalom, nemoguće da nije, nešto novo zapakirano, toliko ispod cijene. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 23:53 (matrix777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice