eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.394.392
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
eBay - pitanja i odgovori

Ja sam konacno nabavio visa karticu da mogu u miru kupovati na netu i sad posta uvede dodatnu naplatu, peh.

Isto kao sto sam u 1.mjesecu kupio PS4  i onda za mjesec dana saznam da dolazi novi i poboljsani model konzole..

Jos samo fali da se izvuku brojevi na lotu koje imam na listicu a ja ga ne uplatim.

Sto se tice slova ja sam narucivao paket iz Britanije i Njemacke  i sa ćšđ sam napisao adresu i nije bilo problema.

Ovo gore sto clan pita uvezi fejk satova i mene zanima makar ne kuzim zasto bi te netko kaznio zbog toga, od kud ti znas da kupujes fejk?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori

Ako kupis sat koji kosta par stotina ili hiljada eura za 79.99 USD kolika je vjerovatnoca da je original? ;)

17 godina

Da za onog ko se kuzi u to, ali meni mozes pokazati taj za 100 tisuca eura i kako da ja znam da on vrijedi toliko, kupujem sat jedino na temelju ljepote.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Na malo šta ide dodatna naplata. Ja sam na zadnjih 10ak pošiljki samo jednom morao platiti 4,5 kn. Ne smiješ naručivati ništa što je lažno markirano, a za ostalo nemaš brige :-)

9 godina
odjavljen
walentkane kaže...

Da za onog ko se kuzi u to, ali meni mozes pokazati taj za 100 tisuca eura i kako da ja znam da on vrijedi toliko, kupujem sat jedino na temelju ljepote.

Neznanje te ne opravdava pred zakonom....

17 godina

Da to je istina, ali kazem da je glupo jer ne kuze se svi u satove da znaju kojeg smiju a kojeg ne kupiti.

Znaci kaznjivo je kupiti fake sat na ebayu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
walentkane kaže...

Znaci kaznjivo je kupiti fake sat na ebayu?

Kažnjivo je uvesti krivotvoreni sat. Sad, jesi ga ti naručio preko eBaya ili čega drugog, to je posve nebitno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 20:35 (mbaksa).
9 godina
neaktivan

Hm, čekam pošiljku iz Kine ~40 kn. Free shipping. Već mjesec dana čekam. A rečeno je da paketi mogu doći bilo kada od 2 tjedna do 60 dana. Izgleda da mi je sreća baš takva da bude došlo na 60-ti dan.

Što se tiče UK i naših dijakritičkih znakova, i meni se jedan paket tako zagubio. Doduše bila je samo poklon majica.

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Nije se sigurno zagubio radi znakova. Ako si napisao croatia dosao je sigurno u hrvatsku a valjda postari u hrvatskoj znaju citati znakove sa kvacicama

9 godina
neaktivan
Poz ,tek sam poceo se sluzit ebayom pa imam par pitanja dali sam nesto krivo napravio.Naime kupio sam jedan proizvod (20ak kn) i sad na e bayu mi pise shipped to:moja adresa,zagreb 10000,HR

A na mailu na potvrdi od paypala pise shipped addres pise isto samo umjesto HR pise republic of croatia... na ebayu sam pogledao postavke i tamo pise republic of croatia kao adresa,zasto sad na kraju pise HR? Dali je to neki automazizam ili? Hvala na vremenu

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Slovo kaže...
Poz ,tek sam poceo se sluzit ebayom pa imam par pitanja dali sam nesto krivo napravio.Naime kupio sam jedan proizvod (20ak kn) i sad na e bayu mi pise shipped to:moja adresa,zagreb 10000,HR

Meni u tim mailovima ne piše niti to - piše mi sam ulica i kućni broj.

Nemoj se opterećivati s tim stvarima - poslano ti je na adresu koju si upisao.

Pošto si nov, pročitaj ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

9 godina
neaktivan
Hvala ti,malo sam bio skeptican da malom kinezu nebi pisalo kao adresa zemlje HR a ne Croatia,nije neki novac ali opet bolje naucit na sitnicama
17 godina
Slovo kaže...
Hvala ti,malo sam bio skeptican da malom kinezu nebi pisalo kao adresa zemlje HR a ne Croatia,nije neki novac ali opet bolje naucit na sitnicama

HR je međunarodno priznati ISO 3166/Alpha-2 kod za RH.

9 godina
odjavljen
Ma ebayu ne mozes izgubiti novac...
12 godina
neaktivan

Nazalost cu morati prestati kupovati na ebayu jer sam narucio 8 stvari i kad nadodam onih 4,5 kune ispada to previse.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jesu, jer uvjek narucujem sitnice od 10ak do 50 kuna, a uvjek je small packet.

Vise nemozes otic na ebay i gledat stvar i reci ovo je jeftino, kosta samo 7 kuna, nego moras dodat jos hebenih 5.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
razor1234 kaže...

Nazalost cu morati prestati kupovati na ebayu jer sam narucio 8 stvari i kad nadodam onih 4,5 kune ispada to previse.

Ništa te ne sprečava da od jednog prodavača kupiš više stvari, pa onda tih 4,5 kune ne ispadnu tako strašne.

Također, zašto misliš da će ti svi ti paketi biti poslani kao small packet?

12 godina
neaktivan

Dosad sam narucio 13 stvari i uvjek su dosle kao small packet, a i neda mi se od jednog sellera kupovati vise stvari jer uvjek je neka stvar kod nekog jeftinija, ali kad vidim da moram pojednicano davat tolku lovu onda je ipak bolje narucit od jednog nekoliko stvarcica

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav!

Da li je itko od vas kupovao kakve tipkovnice preko ebaya? (bezicne, gamerske i ostale)

Da li naplacuju carinjenje toga posto izgleda veliko u tim kutijama? Pretpostavljam da je preuzimanje na posti.

Hvala!

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Eh kad bi postojao neki FAQ...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina

Pa nisam vidio da bi ljudi pisali za tipkovnice bilosta pa sam zato pitao.

Kovačić
16 godina
odjavljen

Da si pročitao faq, vidio bi da za svu elektroniku vrijede ista pravila. Kakve veze ima je li kutija velika, mala ili srednja, pa ne carini se po tome

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina

Pa gle, narucio sam vec satove, slusalice, maskice, usb-e i nisu mi carinili, sve je doslo kao small packet ili gift. Tastaturu mi postar nece donijeti u svojoj torbi i zato sam pitao. Je li sad malo jasnije?

Kovačić
16 godina
odjavljen

Opet, kakve veze ima je li sat, tipkovnica ili bicikl?

Roba se carini prema vrijednosti, PDV se plaća prema vrijednosti, pošta naplaćuje svoje (kako kada, još se nisu dogovorili sami sa sobom).

Je li sada malo jasnije?

17 godina
moderator

Samo je s razumijevanjem trebalo pročitati FAQ. 

12 godina

Ispricavam se sto nisam razumio... I sto ste trebali napisati 2 recenice vise... Je, sad je jasnije.

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
acmilan2 kaže...

Ispricavam se sto nisam razumio... I sto ste trebali napisati 2 recenice vise... Je, sad je jasnije.

Sve 5. Stvar je samo u tome što stara garda očekuje da ono što piše u FAQ-u sam skužiš, da sam zaključiš, pa ako se to nije dogodilo, dolazi eto do ovakvih prepucavanja, ili kako bi se to već nazvalo. Već do sutra će ovo biti "voda ispod mosta". 

9 godina
neaktivan
Danas udem na ebay i ovo me doceka,inace do danas se nije pojavljivalo.Moze neko objasnjenje

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Piše da ti adresa ne štima.

Country or Region: Croatia, Republic of

City -> grad

State -> stavi CROATIA

ZIP Code -> poštanski broj za grad

9 godina
neaktivan