eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.394.473
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

Ali opet imam na paypalu dovoljno da obavim transakciju ,odnosno kupovinu što mi treba i odbija mi ..Nije mi jasno ,zašto ?Znači ne vuće lovu sa vise ,nego sa paypala i opet mi odbija ,kao da ne mogu iskoristiti taj novac ..

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 12:31 (cro_denis).
13 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

Ali opet imam na paypalu dovoljno da obavim transakciju ,odnosno kupovinu što mi treba i odbija mi ..Nije mi jasno ,zašto ?Znači ne vuće lovu sa vise ,nego sa paypala i opet mi odbija ,kao da ne mogu iskoristiti taj novac ..

Paypal je samo servis koji služe za plaćanje, nemožeš platiti s novcima koje imaš na njemu nego samo s novcima koje imaš na kartici. A te novce s paypala ti prvog u mjesecu prebace na karticu, ili možeš i prije ali se onda plaća to.

11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Zna li netko kakva je procedura sa dioptrijskim naočalama - ubiti treba mi samo okvir, ali neki se modeli moraju kupiti sa dioptrijom.

Spadaju li one pod medicinski materijal medicinska pomagala ili ?

LP!
:)

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 16:08 (TheMenstalist).

0 0 hvala 0
17 godina
TheMenstalist kaže...

Zna li netko kakva je procedura sa dioptrijskim naočalama - ubiti treba mi samo okvir, ali neki se modeli moraju kupiti sa dioptrijom.

Spadaju li one pod medicinski materijal ili ?

Da, zna biti problem s tim. BTW, ne "materijal" već medicinsko pomagalo.

11 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
TheMenstalist kaže...

Spadaju li one pod medicinski materijal ili ?

Ah da, hvala na ispravci !

A što bude, ako mi npr. nađu naočale u paketu ?

17 godina
TheMenstalist kaže...
Old Iggy kaže...

Ah da, hvala na ispravci !

A što bude, ako mi npr. nađu naočale u paketu ?

Ma 90% sam siguran da neće ništa. Ali teško je na osnovu toga ići u trošak.

11 godina
protjeran

Da li e-bay podržava i ostale bankovne tvrtke osim PayPala? Koliko sam sam vidio i koliko sam uspio saznati od drugih,e-bay podržava samo Payoneer i PayPal.Imam Skrillov(MoneyBookersov) račun,pa me zanima da li se s tim računom može kupovati na e-bayu.Vjerojatno se čudite što ne znam ništa o tome,ali stvarno ne znam budući da sam se tek sada uključio u to pa bih volio nešto više saznati o svemu tome.Isto tako ne znam koji je najpovoljniji Internet-banking servis za kupovinu na e-bayu i općenito na svim ostalim On-Line shopping dućanima;da li je to Skrill,Payza,Payoneer ili neki drugi.Unaprijed se zahvaljujem na svakom odgovoru.

Luka Grbešić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemozes preko skrilla kupovat nista na ebayu ko i na vecini drugih online ducana.

Xfire: slickman25 Steam: ryou229
11 godina
neaktivan

Prodavac me je obavestio da se paket izgubio i da hoce da mi vrati novac. Ako prihvatim kako ce mi biti vracen novac. Da li ce biti vracen na moj racun i kako mogu da vidim kada mi vrati

Pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
bobang kaže...

Prodavac me je obavestio da se paket izgubio i da hoce da mi vrati novac. Ako prihvatim kako ce mi biti vracen novac. Da li ce biti vracen na moj racun i kako mogu da vidim kada mi vrati...

Vratit će ti vjerojatno na tvoj Paypal balance. Nakon 1. u idućem mjesecu ti se prebacuje s balance na tvoju karticu koja ti je vezana uz Paypal.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
15 godina
neaktivan
Micek kaže...
bobang kaže...

Prodavac me je obavestio da se paket izgubio i da hoce da mi vrati novac. Ako prihvatim kako ce mi biti vracen novac. Da li ce biti vracen na moj racun i kako mogu da vidim kada mi vrati...

Vratit će ti vjerojatno na tvoj Paypal balance. Nakon 1. u idućem mjesecu ti se prebacuje s balance na tvoju karticu koja ti je vezana uz Paypal.

Refund ne ide na paypal balance, već se vraća direkt na račun (potrebno je par dana da legnu novci na račun), a pisati ce ti na paypal listi transakcija da si dobio novac nazad

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 22:35 (Haker_x).
11 godina
neaktivan

Pogledajte sta traze od mene. Sta da radim?

Kada da otvorim case.

ok, we can refund to you, no problem, do not worry.
but could you first leave us each option full 5 star positive feedback in advance?
little things for you, but importance for us, i think you are a kind person,you can understand it and kind cooperation.
because before there have some buyers after we refund, still leave us bad feedback, it is not good. so hope you can kind understand it.
after you leave the positive feedback, please inform me, i can inform our manager to do the refund, because everyday i need to deal with many messages, thank you for your kind understand.
sorry for bring inconvinent to you. God Bless !
have a nice day!

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 12:37 (bobang).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne ostavljaj feedback dok ne dobijes refund, tek kada dobijes refund onda mu ostavi pozitivan feedback

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

jel neko kupovo sta sa ove stranice http://www.ebuyfromchina.com/

dali je sigurna kupovina sa te stranice, mislim na to da ne ostanem bez novca ako ne dobijem predmet koji sam porucio. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Haker_x kaže...

Ne ostavljaj feedback dok ne dobijes refund, tek kada dobijes refund onda mu ostavi pozitivan feedback

Zna li tko što se događa ako ostavišfeedback prije nego si zatvorio case? Je li moguće da ostavljanje feedbacka automatski zatvara i case?

felix87 kaže...

jel neko kupovo sta sa ove stranice http://www.ebuyfromchina.com/

dali je sigurna kupovina sa te stranice, mislim na to da ne ostanem bez novca ako ne dobijem predmet koji sam porucio. Hvala

Nikad čuo za tu stranicu. Imaš provjerene stranice poput geekbuyinga, banggooda...

Uglavnom sveposvud gdje plaćaš putem PayPala imaš zaštitu koju ti PayPal daje, s tim da je eBay tu bolji jer imaš zaštitu i preko eBaya i preko PayPala.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Zna li tko što se događa ako ostavišfeedback prije nego si zatvorio case? Je li moguće da ostavljanje feedbacka automatski zatvara i case?

Za to ne znam, ali mislim da se može otvoriti case nakon što se ostavi dojam

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 9:26 (Haker_x).
15 godina
neaktivan
Neda otvoriti case trenutno:
The Resolution Center isn't available right now. Please try again.

We are sorry that we are unable to process your request to eBay Customer Support at this time. Please try again later.

Popravit će to valjda brzo

Edit:
I nakon više od 5h još uvijek ista greška

Edit 2: Još uvijek ista greška... hmm, da nisu otišli na godišnji :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 19:55 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znate li možda, da li bi bilo problema prilikom uvoza okvira za naočale is SAD-a ( http://www.zennioptical.com/ ) ?

Znači, samo okvir bez ikakvih stakala .

LP!

0 0 hvala 0
17 godina
TheMenstalist kaže...

Znate li možda, da li bi bilo problema prilikom uvoza okvira za naočale is SAD-a ( http://www.zennioptical.com/ ) ?

LP!

Ne bi, roba mora biti ispod 2200Kn. Dakle slobodno naruči.

11 godina
neaktivan
Ziga kaže...
TheMenstalist kaže...

LP!

Ne bi, roba mora biti ispod 2200Kn. Dakle slobodno naruči.

Hvala na informaciji !

16 godina
neaktivan

Dobar dan,

Dogodila mi se jedna neobična stvar/situacija po prvi put .Kupio sam zadnje svijetlo za bajk preko ebaya i osoba je podignula case protiv mene da nisam uplatio ili platio za lampu .Vidi se točno na paypalu ,uplata kako je prihvačena za tu lampu i da je taj proizvod poslan.Poslao sam dva maila osobi od koje sam kupio ,ali ne javlja mi se ..Slao sam mu kopiju transakcije ali ništa .Što bi trebao napraviti sljedeće ?Iz principa ne želim opet platiti ,makar se radi o iznosu od 3$ .Ali opet ,platio sam i sa moje strane je sve u redu .Imam rok da mu uplatim do 2.4 i onda mi se blokira račun ili ti suspendiran .

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 15:01 (cro_denis).
17 godina
moderator

Kakva ti je situacija u Purchase Historyju na eBayu - je li označeno da si ti to platio? Da nije slučajno riječ o nekoj drugoj kupnji ili recimo da si greškom kupio dvaput, a platio samo jednom?

16 godina
neaktivan

Nemrem vjerovati imam dva ista proizvoda,odnosno te dvije iste lampe u purchase historyju ..Na jednom gdje je ikonica dolara piše paid with paypal 2014-03-21 ,a na drugoj istoj lampi ,na tom dolaru-you won the item ..Izgleda da sam stvarno sa pogreškom kupio dva ista proizvoda ..

- Da li postoji neka opcija da otkažem kupnju za tu dodatno lampu ? 

Odlučio sam uplatiti iznos ,da se riješim komplikacija.Hvala na pomoći !

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 16:07 (cro_denis).
15 godina
neaktivan

Jel netko imao problem sa logiranjem na ebay tj. da ga je ebay blokirao sa porukom "Your email/user ID or password is incorrect." Kad pokušam resetirati password, daje mi samo opciju da me nazovu na telefon. Navodno da je u pitanju automat koji po špranci riješava problem, no zanimam me koliko to traje i jel se poziv računa kao roaming pa i meni skida kune?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Moze li mi netko odg, malo me buni definicija vrijednost posiljke.. 

U onom topicu eBay cesto postavljena pitanja nalazi se ovo:

Roba vrijednosti veće od 5.000 kuna - slično kao s dostavnim službama - takva roba ide na špediciju, dakle plaćaju se carina, PDV i troškovi špedicije (špediter ispunjava jedinstvenu carinsku deklaraciju i sređuje carinjenje umjesto vas)

Također na stranici carine se nalazi ovo: 

Roba koja ima status robe Zajednice je roba u cijelosti dobivena na carinskom području Zajednice, roba uvezena iz država ili teritorija koji nisu dio carinskog područja Zajednice i puštena u slobodni promet na carinskom području Zajednice, te roba dobivena ili proizvedena u carinskom području Zajednice od prethodno navedenih roba. Takva roba kreće se unutar carinskog područja Europske unije slobodno bez mjera carinskog nadzora, te se prilikom kupnje takve robe putem interneta na istu ne primjenjuju carinski postupci niti se naplaćuju uvozna davanja (carine i porezi).

Pa me sad to sve malo buni.. Rijec je o naruđbi dva i više mobitela iz Italije, dostava je DHL-om, minimalne cijene 730€.. Da li bi tu bilo slucajno nekakvih dodatnih troškova, PDV, itd?

mbaksa mi je jednom prilikom na PP odg da u poštanskom prometu nema nikakvog praga sto se vrijednosti tice, ali ipak volim provjeriti dva puta..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 1:55 (majdo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Možete li mi pomoči,

Naručio sam jedan proizvod koji nije onakakv kakav sam naručio, Prodavač želi da pošaljem robu nazad na njegov trošak. Vidim da treba upisati Tracking broj

mi možete reći di se taj broj dobiva ? Znam da je to u pošti ali opet koju uslugu moram uzeti da dobim taj broj koji prati paket.

17 godina
moderator
Markić7 kaže...

Znam da je to u pošti ali opet koju uslugu moram uzeti da dobim taj broj koji prati paket.

Odeš na poštu i veliš da hoćeš poslati paket u inozemstvo, a da se može pratiti gdje se nalazi. {#} Riječ je inače o preporučenom slanju, preporučenoj pošiljci.

Nisi naveo kolika je vrijednost paketa ni odakle si ga kupio. Ako ti je stigao iz Kine, budi svjestan da je poštarina za slanje u inozemstvo u pravilu visoka i u mnogim je slučajevima neisplativo slati. Tako da prvo pitaj na pošti koliko bi te slanje koštalo i onda javi prodavaču kolika je cijena dostave, da ti poslije, kad mu pošalješ paket, ne bi rekao da ti neće platiti poštarinu. Cjenik inače imašovdje (PDF), a cijene se kreću od od 28-170 kuna, ovisno o masi (50 g - 2000g) ako je u pitanju "ostatak svijeta". Gledaš "preporučena prioritetna pošiljka".

11 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Markić7 kaže...

Znam da je to u pošti ali opet koju uslugu moram uzeti da dobim taj broj koji prati paket.

Odeš na poštu i veliš da hoćeš poslati paket u inozemstvo, a da se može pratiti gdje se nalazi. {#} Riječ je inače o preporučenom slanju, preporučenoj pošiljci.

Nisi naveo kolika je vrijednost paketa ni odakle si ga kupio. Ako ti je stigao iz Kine, budi svjestan da je poštarina za slanje u inozemstvo u pravilu visoka i u mnogim je slučajevima neisplativo slati. Tako da prvo pitaj na pošti koliko bi te slanje koštalo i onda javi prodavaču kolika je cijena dostave, da ti poslije, kad mu pošalješ paket, ne bi rekao da ti neće platiti poštarinu. Cjenik inače imašovdje (PDF), a cijene se kreću od od 28-170 kuna, ovisno o masi (50 g - 2000g) ako je u pitanju "ostatak svijeta". Gledaš "preporučena prioritetna pošiljka".

Roba je u vrijednosti 250kuna, i želim poslati u UK (veliku britaniju) seller kaže da će on pokriti cijenu poštarine, jer nije to moja greška nego njegova. Ali se budem svakako raspitao koliko bude poštarina

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 13:14 (Markić7).
14 godina
Meni je idiotska pošta sada 2 puta zaredom naplatila 4.5kn za dostavu malog paketa,ovo mi je prvi puta nakon dosta naručivanja sa ebaya da mi naplaćuju.
Možda nisam imao sreće,pa su stvarno obje stvari poslane kao paket,a ne pismo
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan

Imam televizor LG(42PM4700-ZA),ima 3D opciju,sto znaci da mozes gledat sta god hoces u 3D-u.Za to trebam 3D naocale,logično.Original su 300-400 kn jedne,a meni bi trebale barem cetvore.Htjeo sam kupiti ove(priblizno 80 kn)- http://goo.gl/Qxlf5q .E sad posto se ja u to ne razumijem,molio bih nekoga koji ima pojma,da mi da par savjeta u vezi toga.Hvala  {#}

usky
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 12:03 (usky_hr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice