eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.229
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...

To se ne radi bez dogovora s gazdom i/ili upraviteljem zgrade, ili se ne radi uopće. Pogotovo nije korektno svoje ime i prezime napisati (ili nagrepsti, kao što neki rade) na sandučić pa kad se odseliš, onda to ostaje gore i ne može se nekad ukloniti. Sasvim dovoljno je onome tko ti nešto šalje reći da uz tvoje ime i prezime piše i stan u kojemu se nalaziš.

Napiše na papirić i zaljepi na sandučić, kad se odseliš samo odljepiš. Tako je moj frend i nikad nije imao problema sa paketima niti sa gazdom ili upraviteljem zgrade.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
I gleda sad po njemu - piše moja adresa, ali još su i dvije dodatne naljepnice iz Njemačke - Deutsche Post DHL.

I u mene na jednoj koverti sto je stigla u Ponedjeljak pisalo DHL, ali u mene je proslo manje od 40 dana od narudzbe te posiljke :)

Znaci da je vjerovatno i moja posiljka zalutala u Njemačku :D

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

http://www.ebay.com/itm/161074540945?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Hitno mi treba odgovor jel se placa na ovo PDV jer platio sam vec selleru pa ako se placa da mogu prekinuti transakciju ? Citam ovaj FAQ i pogubio sam se.. molim vas

0 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko5552 kaže...

http://www.ebay.com/itm/161074540945?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Hitno mi treba odgovor jel se placa na ovo PDV jer platio sam vec selleru pa ako se placa da mogu prekinuti transakciju ? Citam ovaj FAQ i pogubio sam se.. molim vas

Sve pise u FAQ-u, lijepo procitaj i znati ces odgovor

Da si procitao vidio bi ovo

P: Hoću li platiti carinu na predmet xy vrijednosti?
O: Carinska stopa se ne obračunava na pošiljke vrijednosti do 150 eura, a PDV se ne obračunava ako je roba vrijednosti do 160 kuna (otprilike 27 dolara ili 22 eura) ako vam paket šalje pravna osoba (tvrtka), odnosno do oko 330 kuna (45 eura) ako vam šalje privatna osoba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 17:20 (Haker_x).
17 godina
moderator

Prije toga piše ovo:

Napomena: s ulaskom Hrvatske u EU nema obračunavanja carine i PDV-a na pakete iz Europske unije - dakle sve ovo što navodimo odnosi se na pakete koji su poslani izvan Europske unije (tipično Kina, Hong Kong, SAD, Koreja, Indija) u Republiku Hrvatsku.

Koliko vidim, proizvod kojeg spominje nalazi se u EU.

14 godina
neaktivan

De ba fino onda napisite kako je za zemlje Europe a ne na vrat na nos tako napisano. Jel se placa pdv i carina onda ako ovo ide iz Velike Britanije ? Mislim koja je svrha foruma da se nesto pita i tu mi odgovaras pogledaj faq , pogledam ga 10000000 puta i nema odgovora kojeg treba. Forum je i napravljen valjda da se raspravlja i pomaze jedno drugima.

1 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Prije toga piše ovo:

Napomena: s ulaskom Hrvatske u EU nema obračunavanja carine i PDV-a na pakete iz Europske unije - dakle sve ovo što navodimo odnosi se na pakete koji su poslani izvan Europske unije (tipično Kina, Hong Kong, SAD, Koreja, Indija) u Republiku Hrvatsku.

Koliko vidim, proizvod kojeg spominje nalazi se u EU.

Hvala puno care, takav odgovor cijenim !

12 godina
protjeran

otvaram case na ebayu pa moram vamo nesto napisati a neznam sto treba

Send a message to the seller with more details:

Note: If you decide to open an eBay Buyer Protection case, Customer Support may review messages between you and the seller to help resolve the problem. 

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Argh! Još nema paketa. Pa što rade oni tamo u Hong Kongu? Čini mi se da ću svoje pakete dobiti iduće godine kako je krenulo.

0 0 hvala 0
15 godina

Nekakav je praznik u Kini pa je pošta zagušena.

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Malo o sigurnosti.

Jel moguće postaviti login u 2 koraka bilo ebaya bilo PayPala.

Da nakon što upišem lozinku da mi dođe kod na mobitel pa da i njega onda moram upisat.

Ovo mi se čini kao najbolja zaštita. Kao recimo što ima gmail i facebook.

Teško da se to može probiti.

0 0 hvala 0
17 godina
darioklc kaže...

Malo o sigurnosti.

Jel moguće postaviti login u 2 koraka bilo ebaya bilo PayPala.

Da nakon što upišem lozinku da mi dođe kod na mobitel pa da i njega onda moram upisat.

Ovo mi se čini kao najbolja zaštita. Kao recimo što ima gmail i facebook.

Teško da se to može probiti.

Skupo i prekomplicirano za najveći broj "vulgaris" korisnika.

16 godina
neaktivan

Evo koliko primjećujem dolazimo lagano u rang s Italijom.... Broj sellera koji više ne žele slati u našu dragu zemlju sve više raste...

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
17 godina

Znači događa se to polako? Eto možemo to uglavnom zahvaliti našoj carini.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Carini? {#}

17 godina

Carinarnici Zagreb yebote, šta me hvataš za svaku riječ. Ili zbog onog nekog skeniranja što su uveli tamo u HK-u ili gdje već, naravno ako nisam i to krivo napisao.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Kakvoj carini?

Krivi su dečeci sa maminim karticama koji naručuju svašta, dobiju item i onda otvaraju dispute da ga nikad nisu dobili. I cigane oko 2$, otvaraju case ako nešto nije došlo još prekjučer a danas su naručili itd...

GG idiots {#}

[edit] - ako se netko osjeća prozvanim, šta ću mu ja. Samo na ovom topicu bi mogli nać 10-15 takvih ljudi bez imalo problema, još se i otvoreno hvale kako su preveslali nekog Kineza za 3$ i daju savjete ostalima kako to izvesti. Krađa, ništa drugo.

I još bolje, prođe 45 dana, dobiju refund, item se pojavi nakon 55 dana ali ne vrate pare.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 14:56 (Sum_of_all_fears).
17 godina

Mislim da je to zbog toga što sve više predmeta kasni, svi otvaraju case i onda prodavači odlučuju izbaciti HRV iz područja gdje šalju pošiljke baš zbog tog razloga što se sve više i više prigovora (btw, kako prevesti case? slučaj/predmet mi glupo zvuči) otvara.

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kakvoj carini?

Krivi su dečeci sa maminim karticama koji naručuju svašta, dobiju item i onda otvaraju dispute da ga nikad nisu dobili. I cigane oko 2$, otvaraju case ako nešto nije došlo još prekjučer a danas su naručili itd...

GG idiots {#}

[edit] - ako se netko osjeća prozvanim, šta ću mu ja. Samo na ovom topicu bi mogli nać 10-15 takvih ljudi bez imalo problema, još se i otvoreno hvale kako su preveslali nekog Kineza za 3$ i daju savjete ostalima kako to izvesti. Krađa, ništa drugo.

I još bolje, prođe 45 dana, dobiju refund, item se pojavi nakon 55 dana ali ne vrate pare.

Da, da, mislim da ćemo radi takvih svi biti odje{#}

When all else fails - crowbar the fucker
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Carinarnici Zagreb yebote, šta me hvataš za svaku riječ. Ili zbog onog nekog skeniranja što su uveli tamo u HK-u ili gdje već, naravno ako nisam i to krivo napisao.

Valaš gluposti. Niti jedna svjetska carina nije kriva za to već "kupci".

17 godina

A kako se onda to nije prije događalo dok nisu ukinute ove neke naše carinarnice? Ili je to čista slučajnost?

17 godina
Pero Dinamit kaže...

A kako se onda to nije prije događalo dok nisu ukinute ove neke naše carinarnice? Ili je to čista slučajnost?

Naravno da se događalo, nije to ništa novo niti je s tom promjenom neki veliki problem.

17 godina

Čudno, na ibeju sam već dosta dugo i nikada mi nije kasnio jedan predmet tako dugo kao od trenutka kada su ukinute te neke carinarnice. Plus na sve ide i to neko vražje skeniranje svih predmeta tamo u HK-u.

Nemam puno kupljenih predmeta preko ibeja (50ak), ali nikada nisam imao potrebu za otvaranjem casea. Ali u zadnje vrijeme mi predmeti ne stižu u roku (45 dana) i tko bi tu mogao biti kriv? 

Također mi je čudno da se o tome nikada nije toliko pričalo jer su predmeti znali tu i tamo kasniti, ali sada redovito svima kasne.

17 godina
Pero Dinamit kaže...

Čudno, na ibeju sam već dosta dugo i nikada mi nije kasnio jedan predmet tako dugo kao od trenutka kada su ukinute te neke carinarnice. Plus na sve ide i to neko vražje skeniranje svih predmeta tamo u HK-u.

Nemam puno kupljenih predmeta preko ibeja (50ak), ali nikada nisam imao potrebu za otvaranjem casea. Ali u zadnje vrijeme mi predmeti ne stižu u roku (45 dana) i tko bi tu mogao biti kriv? 

Također mi je čudno da se o tome nikada nije toliko pričalo jer su predmeti znali tu i tamo kasniti, ali sada redovito svima kasne.

Pogledaj samo kineske probleme. Naši su superbrzi za njih.

Edit: naravno da su kašnjenja znala niti i prije, nije to ništa novo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 15:14 (Old Iggy).
17 godina
moderator
username kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Kakvoj carini?

GG idiots {#}

Da, da, mislim da ćemo radi takvih svi biti odje{#}

Sad kad ste se ispucali, sad lijepo stanite na loptu i malo razmislite. Je li se povećao postotak prijevara s naše strane? Da? Na temelju čega izvodite takva zaključak? Sjećam se da je nekad davno bilo takvih koji su se otvoreno hvalili s tim da su dobili povrat novca, i da im je onda stigao paket. Ne sjećam se da sam tako nešto čitao u zadnje vrijeme. Neobično je što tako sad reagirate, ignorirajući u zadnje vrijeme ozbiljne probleme s našom carinom (ustanovom, ne financijskim nametom) i čini se poštanskim prometom općenito.

Jedan jako bitan faktor je upravo zbog ovog o čemu piše Pero - naša carina otežava, a u pojedinim situacijama i onemogućava, normalno kupovanje iz inozemstva jer zbog sporosti sve više paketa ne stiže u roku za otvaranje disputea, što za posljedicu ima otvaranje sve više disputeova, što za posljedicu ima više vraćanja novca i sad vratili kupci paket ili novac ili ne vratili, prodavačima se sigurno ne sviđa što imaju problema s našim kupcima.

Što se tiče vraćanja novca, nije u redu zadržati ono što nije tvoje, ali isto tako ako kupac vrati novac, on je u tom procesu oštećen - oštećen je jer paket nije dobio u obećanom roku, oštećen je što je morao ići kroz zavrzlamu od navlačenja s prodavačem i otvaranja casea. Istina, prodavač nije kriv za takvu situaciju, no za nastalu situaciju nije kriv ni kupac. Ono što bi bilo pošteno je da (naši) kupci koji dobe proizvod nakon roka vrate povrat novca, ali ne cijeli iznos. Dakle, da eBay donese neku odredbu o odšteti. Ili da jednostavno produlji rok podizanja casea za Hrvatsku i druge problematične zemlje. Situacija je glupa jer nadrapaju i prodavači i kupci, a ni jedni ni drugi nisu krivi za takvu situaciju. Problem je u poštanskom/carinskom sustavu i u eBayevim pravilima i rokovima.

15 godina
neaktivan

Ako vam ne dodje u roku 44-45 dana normalno otvorite case, ali ne trazite pare, ja imam 61 transakciju na ebay-u i od toga cak na 15 sam otvarao case, mnogi odmah ponude refund iako ja kliknem "I still want item" ili slicno, ne znam kako tacno pise.

Ne uzimam refund samo tako, cekam do 60 dana, ako ne dodje u roku 60 dana trazim refund, a ako dodje artikal poslije refunda javim se prodavcu da mu platim, kao sto je to bio slucaj sa jednim narukvicama koje sam narucio za druga, poslije 60 dana dobio refund i dodju narukvice nakon mjesec dana od refunda, javim se prodavcu i posaljem mu pare...
Nije fazon biti lopov za 2-3, pa cak i 10-20 dolara, jer meni to ne znaci s obzirom da sam dobio ono sto sam narucio,  i bilo bi fer da prodavac dobije pare, jer zamislite samo tako da svaki dan bude po 50 takvih prevara, prodavci bi imali sve manje i manje zarade i odmah bi bio manji izbor artikala na ebay-u a i ne bi slali vise u te drzave gdje su najvise bili prevareni.
Ja sam npr. sebi u BiH od jednog prodavca narucio odmah 7 itema, i sve uredno stiglo, ostavio pozitivne dojmove, i htio naruciti jos nesto i vidim da ne salje u BiH, a bio je dobar seller, imao je dosta dobrih i jeftinih artikala.
Nemojte ljudi to sebi raditi, jer nanosite odmah i drugima stetu, nemojte biti lopovi za par dolara, ako cete biti lopovi budite za tisuce dolara, a ne zbog sice...

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina

Ja iman oko 200 transakcija u zadnjih 2 god i samo 3 case (2 u zadnjih misec dana).

Ali nikad mi itemi nisu kasnili niti dolazili ovako sporo ko u zadnjih 2 miseca, minimum 40 dana

Zbog čega je to ko zna ali koliko pratin teme oko mobitela iz kine izgleda da je do naše carine jer po trackingu mobovi stoje tamo i po 15-20dana iako ljudi pošalju račune. 

16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

...Ili da jednostavno produlji rok podizanja casea za Hrvatsku i druge problematične zemlje. Situacija je glupa jer nadrapaju i prodavači i kupci, a ni jedni ni drugi nisu krivi za takvu situaciju. Problem je u poštanskom/carinskom sustavu i u eBayevim pravilima i rokovima.

Koliko se sjećam, kod nekih sellera piše da je za Rusiju i Brazil (nemojte me loviti za riječ) naznačeno da je moguće da će predmet doći tek za 90 dana. Istina, neka napišu to i za nas ali i dalje će se naći poveći broj idiota koji doslovce kradu.

Možda jesmo malo "trigger-happy" ali ovaj balkanski mentalitet garantira da ćemo kad-tad biti tretirani jednako kao i Talijani.

I rješenje 2 - tracking na sve. Da, poskupljuje ali onda je siguran i kupac i seller.

[edit] - ja u ovih par godina kupovine na ebayu nisam otvorio niti jedan case - sve je stizalo na vrijeme, za neke gluposti od 2-5$ nisam uopće brinuo ako ne dođu (maske, screen protectori, jeftini stickovi) i od ajmo reć 100 paketa možda je 5 izgubljeno.

Jednom sam dobio bateriju za mob staru 3 godine (12W10). Pošaljem poruku selleru i za 20 dana stiže 43W12 - gotovo nova. Svi zadovoljni. Od tada samo od njega kupujem baterije i nikad problema.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 17:10 (Sum_of_all_fears).
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...
Koliko se sjećam, kod nekih sellera piše da je za Rusiju i Brazil (nemojte me loviti za riječ) naznačeno da je moguće da će predmet doći tek za 90 dana. Istina, neka napišu to i za nas ali i dalje će se naći poveći broj idiota koji doslovce kradu.

Al kakva je situacija s eBayom? Badava im što je tako naznačeno ako dispute mogu dignuti u roku od 45 dana.

Sum_of_all_fears kaže...
I rješenje 2 - tracking na sve. Da, poskupljuje ali onda je siguran i kupac i seller.

To nije rješenje. Dam ti svoj primjer - naručio slušalice i došle na carinu par dana prije isteka 45 dana. I carina lijepo meni pošalje zahtjev za dostavu računa. I što da ja sad radim? Da otvaram case? Dok ja riješim carinu, više neću moći otvoriti case. Na kraju nisam otvarao i spušio lovu za slušalice (ili su bile krivotvorene ili s tvorničkom greškom), jer mi se nije naknadno dalo natezati s prodavačem. Još mudro nije stavio ocjenu kad je poslao paket kao što to većina radi, moguće zato jer je znao što mi je poslao.

Rješenje jednostavno mora uključivati i produljenje roka za dispute na eBayu/PayPalu. Nevjerojatno je da s tehnološkim i civilizacijskim napretkom nazadujemo po pitanju pošte.

16 godina
moderator

Kupujem na ebayu već dugo i kupio sam hrpu stvari, samo ovaj mjesec mi došlo nekih 30-ak itema...

Do sada sam imao samo jedan problem, a to je da sam dobio krivi model baterije za laptop (umjesto 9 čelija dobio 6), ali mi je ta baterija ipak odgovarala...kontaktirao sellera, dogovorili se da mi vrati razliku u cijeni između naručene i dobivene baterije i problem riješen...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice