eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.394.587
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
pas101 kaže...

namjeravam uzet ovo.to su zice i pakovanje je maleno.ima li kakve vjerojatnosti da cu izvjec carinu,ako ne koliko bi me stajalo?

Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Ag008 kaže...

Ako carina ustvrdi da je proizvod stajao 60$ platio bi pdv u iznosu od 25% tj. 15$

Ako je paket jeftiniji od 150 eura, ne plaća se 25% od cijelog iznosa, nego je 160 kuna neoporezivo. Dakle, ne bi platio 15 dolara (oko 90 kuna), nego oko 50. I ti isto pročitaj gornji link.

Rizi kaže...

i jos pitanje za koliko otprilike dolazi iz engleske i to iz kine mi dodje za 13-ak dana

Tjedan-dva. Onda ti iz Kine poprilično brzo dolazi, jer je tipično oko tri tjedna, a nerijetko se produlji i na mjesec dana, a sad još i više, jer izgleda da im je ovih poštanski promet zagušen.

Rizi kaže...

i cuo sam da je vecini isto ljudi na carini ostalo pa su morali jos nesto dodatno placati ..

Svašta ljudi čuju. Prvo pročitaj http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx da znaš kako stvari funkcioniraju, a onda možeš poslušati što drugi govore. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 16:07 (mbaksa).
12 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav,

Ako kupim tenisice iz SAD-a koje koštaju 50$ (plus poštarina 30$), kakve još dodatne troškove mogu očekivati?

Hvala

0 3 hvala 0
17 godina
moderator
skiller100 kaže...

Ako kupim tenisice iz SAD-a koje koštaju 50$ (plus poštarina 30$), kakve još dodatne troškove mogu očekivati?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

13 godina
neaktivan

Recite kad na ebayu hoću upisati tracking broj nečega što sam poslao preporučeno plus avionom iz hrvatske što upišem u drugi kvadratić pod način slanja? Nema opcija HRVATSKA POŠTA. USPS? ili?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kada narucim ovo http://www.ebay.co.uk/itm/Full-Front-Screen-Replacement-Digitizer-LCD-ASSEMBLY-iPhone-3GS-/170720841741?pt=UK_Replacement_Parts_Tools&hash=item27bfc1500d to bi mi trebalo stici na vrijeme bez ikakvog zadrzavanja i dodatnog placanja (PDV)?

0 4 hvala 0
17 godina

Jesi se barem potrudio pročitati 1. post ili zadnjih par stranica? Samo o tome se i više u vražju mater više {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
neaktivan

Jesam 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 12:39 (FuzZz).
17 godina

Nisi. Da jesi, vidio bi da je na tvoje pitanje odgovoreno jedno 20ak puta.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
neaktivan

Ako narucim item s eBaya za koji se shipping placa, zanima me hoce li shipping biti uracunat u cijenu i hocu li ga platiti odmah karticom ili ga placam postaru kada mi donese paket?

Hvala.

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
FuzZz kaže...

Ako narucim item s eBaya za koji se shipping placa, zanima me hoce li shipping biti uracunat u cijenu i hocu li ga platiti odmah karticom ili ga placam postaru kada mi donese paket?

Sve se odmah plaća.

14 godina
neaktivan

Zanima me kada kupim nešto s e-baya izvan EU dali plaćam carinu itd? I za koliko posto mi se poveća cijena predmeta?

15 godina
neaktivan
77ari kaže...

Zanima me kada kupim nešto s e-baya izvan EU dali plaćam carinu itd? I za koliko posto mi se poveća cijena predmeta?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Pa da samo dvije zadnje stranice pročitate našli bi odgovor.

17 godina
moderator
bradonja_85 kaže...
77ari kaže...

Pa da samo dvije zadnje stranice pročitate našli bi odgovor.

Mislim da nikad na jednoj stranici ove teme nije bilo toliko istih uleta. Nitko ništ ne čita. Nevjerojatno.

14 godina
neaktivan

Evo da se javim s uspjehom jednim :) Uglavno, bidao preko ebay.uk otključan Samsung Galaxy Note 2, ukapario ga za 240funti i platio poštarinu 25. Kupio u četvrtak, stiglo iz Birminghama idući tjedan na vrata!!! Na kutiji pisalo sve, i da je mobitel i da je cijena 265funti.

Mob radi bez greške a da sam ušparao cca minimalno 1000kn neću ni spominjati.

Sretno ;)

4 0 hvala 0
16 godina

Ako kupim na e beju rejbanke hoće li doći u Hrvacku?

I dali ima carine?

Just kidding{#}

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
tiho999 kaže...

Evo da se javim s uspjehom jednim :) Uglavno, bidao preko ebay.uk otključan Samsung Galaxy Note 2, ukapario ga za 240funti i platio poštarinu 25. Kupio u četvrtak, stiglo iz Birminghama idući tjedan na vrata!!! Na kutiji pisalo sve, i da je mobitel i da je cijena 265funti.

Mob radi bez greške a da sam ušparao cca minimalno 1000kn neću ni spominjati.

Sretno ;)

Mogao si ga platiti i 6000kn nebi platio carinu ni pdv jer je stigao iz EU!

[M|C] jokaCRO ingame
16 godina
neaktivan

ekipa jedno pitanjce

otvorim danas na ips stranici shipping number koji sam dobio i vidim ovo niže

sta im ovo znaci,prvi put ovo vidim? Pretpostavljam da je kao dostava pokusana ali nisam dobio nista, niti zutog papirica niti ista

CARPE DIEM
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
simeparanoja kaže...
sta im ovo znaci,prvi put ovo vidim? Pretpostavljam da je kao dostava pokusana ali nisam dobio nista, niti zutog papirica niti ista

Nije te bilo doma kad su ti pokušali dostaviti paket. Valjda su ti ostavili papirić da si podigneš u pošti. Ako nisu ili ako se zagubio, otiđi na poštu s osobnom iskaznicom.

PS drugi put kropaj (obreži) sliku da se lakše vidi što piše.

16 godina
neaktivan

hm ali nisam dobio nikakav papiric, niti sam ga vidio u sanducicu {#}

zato mi i je cudno jer dosad nije bilo takvih problema

ne znam da li ce me teta cudno gledati ako joj velim da sam vidio tu da je kao dostava pokusana a ja bez papirica i icega?

Da ponesem tracking number, mogu oni to kod sebe provjeriti?

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 19:54 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
simeparanoja kaže...

hm ali nisam dobio nikakav papiric, niti sam ga vidio u sanducicu {#}

zato mi i je cudno jer dosad nije bilo takvih problema

Možda su sfušali adresu na paketu pa ti zbog toga nisu mogli dostaviti ni papirić jer nisu znali kamo.

simeparanoja kaže...
ne znam da li ce me teta cudno gledati ako joj velim da sam vidio tu da je kao dostava pokusana a ja bez papirica i icega?

Da ponesem tracking number, mogu oni to kod sebe provjeriti?

Hoćeš da ti se paket vrati pošiljatelju? Ne? Onda trk s osobnom iskaznicom (i tracking brojem) na poštu.

16 godina
neaktivan

Itemi koji su poslani 1.7. još se nisu pojavili u HR, imam dva komada, oba još kasne. 
3.7. je došao danas u HR, kao i itemi koji su poslani  11.7. evo danas su došli u HR, 2 komada, ovo kašnjenje ovih mi je još neobjašnjivo. 

Radi se o Singapurskoj pošti sve.  

Plus sve kod istog pošaljitelja, i ista metoda slanja. 

Jel ima tko još ovakih problema?

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A sta da ti ja kazem,ljudima stizu danas paketi poslano 11.7 singapurskom,a meni mob poslan 27.06 singapurskom nije stigao

robimarko@gmail.com
15 godina

isto čekam paket iz singapura i još ga nema, nisi jedini. kupljen isto tako negde prije 2 tjedna

14 godina
Ima još jedan tip što čeka isto mobitel.
Pogledajte status:
27.6.2013. 15:33:00 SINGAPORE SINGAPORE SO5 Receive item at office of exchange (Otb)
27.6.2013. 15:33:00 SINGAPORE SINGAPORE SO5 Insert item into bag
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

Narucio sam dosta itema i zanima me koliko se zadrzavaju u posti ako slucajno ne budem kod kuce kada stignu na kucnu adresu?

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FuzZz kaže...

Narucio sam dosta itema i zanima me koliko se zadrzavaju u posti ako slucajno ne budem kod kuce kada stignu na kucnu adresu?

Hvala.

Mislim 5 dana.

16 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Mislim 5 dana.

Da 5 dana, ali 5 radnih dana poštanskog ureda. 

Đuro#2155
15 godina

a što nakon tih 5 dana?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Vraća se pošiljatelju

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
15 godina

može to pošiljku neko drugi podignuti umjesto mene, jer izgleda da budem na moru u to vrijeme kad bude došla.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice