Ljudi hitno POMOČ!!! KUPIO SAM ePad I SAD MI JE ZAPEO NA CARINI. A CARINA MI JE POSLALA PISMO U KOJEM IZMEĐU OSTALOG KAŽE ZA NEKU DOZVOLU HAKOM-a. I kad ja želim neki zahtjev zadozvolu ispuniti neznam kako je ispuniti jer nešto mi kaki za neke radijske valove???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi hitno POMOČ!!! KUPIO SAM ePad I SAD MI JE ZAPEO NA CARINI. A CARINA MI JE POSLALA PISMO U KOJEM IZMEĐU OSTALOG KAŽE ZA NEKU DOZVOLU HAKOM-a. I kad ja želim neki zahtjev zadozvolu ispuniti neznam kako je ispuniti jer nešto mi kaki za neke radijske valove???
Potraži u temi ovoj, ima dosta postova koij se tiču HAKOM-a. Inače za taj pad bi trebala biti već dozvola na onoj rittf stranici (ne znam točno sad napamet, ali sam o tome već pisao u ovoj temi) jer sam takvih vidio već barem 10ak ljudi da ima. I moram ti reć unaprijed, nitko od njih nije baš zadovoljan. I još nešto, budi jako jako oprezan kad guraš mem karticu u njega jer se vole provuć iznad utora (zbog loše konstrukcije) i zapet negdje u unutrašnjosti pa ga moraš otvarat, već im je troje došlo sa takvim problemom na tom identičnom padu.
Zašto gnjavaža? 2-3 telefonska poziva i eventualno 1-2 emaila. Što ste vi lijeni. Cijelih 10 minuta posla, i 200kn, za nešto što želiš...nije baš neka gnjavaža.
je al tamo piše da može biti i 500 kn i 1000 kn, koliko je za mene ?
Zašto gnjavaža? 2-3 telefonska poziva i eventualno 1-2 emaila. Što ste vi lijeni. Cijelih 10 minuta posla, i 200kn, za nešto što želiš...nije baš neka gnjavaža.
je al tamo piše da može biti i 500 kn i 1000 kn, koliko je za mene ?
Ne znam di to piše da može biti i 500 i 1000?
Uostalom mislim da bi za tebe moglo biti i 0. Jer kako kažem vidio sam ih dosta već da ljudi imaju baš te. Ako je već uvezen onda samo moraš skinut sa weba certifikat. Ako nije onda moraš tražit od proizvođača, pa onda hakom da potvrdi i to je 200kn. Nikakvih 500 ni 1000kn.
Gdje mogu naći taj certifikat? Je li znaš tko je još kupio ovaj epad?
Gdje mogu naći taj certifikat? Je li znaš tko je još kupio ovaj epad?
Je, 3 su bila kod mene na servisu, sad sam ih nazvao i 2 su se lika javila, oba su ih kupila preko oglasnika ovdje u hr, tak oda ne znam kako su bili uvezeni.
Ali nekako jesu, vjerojatno preko ebaya. Dakle mora postojati certifikat. Potraži malo, imaš u nekim od mojih ili od kolega postove sa adresoom gdje su certifikati, nešto rittf ili slično je web. pa potraži.
Sve u svemu požuri jer sada mislim da šalju item natrag ako ne riješiš sve u roku od samo 8 dana.
Je li to možda ovo:
Zahtjev za izdavanje odobrenja za uvoz i/ili stavljanje na tržištu RiTT opreme.
ako je to to,ja to ne znam popuniti
Je li to možda ovo:
Zahtjev za izdavanje odobrenja za uvoz i/ili stavljanje na tržištu RiTT opreme.
ako je to to,ja to ne znam popuniti
Pa šta si ti invalid? Gle, men ikad je to prvi put došao takav problem sa carine šta sam napravio? Pa valjda ono što je najlogičnije, nazvao službu koja se time bavi. Koja služba? Rekao mi je ovaj što radi na carini. Dakle nazvao sam ih i on mi sve u 3 minute objasnio.
2 telefonska pozive i ukupno 5 minuta vremena. Ti se tu na forumu kraviš i čekaš nas da ti to napravimo ili šta? 8 dana imaš vremena da sve obaviš, mrdni se malo.
Tu nisam još kupio, ali nedavno sam uzeo od nje Dj Jahman rasta lion t-shirt maicu. ma maica je jako kvalitetna i sve super ,ali jednostavno ne odgovara opisu kakva je tamo prikazana na slici.
npr. tamo je neka tamnozelena, a u stvarnosti je tamnozelena sa smeđim (tamno-svijetlim) mrljama.
od tog sellera?ajd ako nije problem kad ces imat vremana da stavis slike orginal i ovu koju ja na ebayu moze i na pm ako neces tu stavljat
Mislio sam preko E-Baya kupiti ovaj proc http://www.ebay.com/itm/AMD-Phenom-II-X4-955-Black-Edition-Quad-Core-CPU-/350489259415?pt=CPUs&hash=item519ac9ad97
Sad da li oni šalju u Hrvatsku?Hoce li mi carinu naplatiti?I ako šalju koliko bi me kostala poštarina ima li itko iskustva s tim?
od tog sellera?ajd ako nije problem kad ces imat vremana da stavis slike orginal i ovu koju ja na ebayu moze i na pm ako neces tu stavljat
Evo za čas ću staviti ovdje slike ;)
Mislio sam preko E-Baya kupiti ovaj proc http://www.ebay.com/itm/AMD-Phenom-II-X4-955-Black-Edition-Quad-Core-CPU-/350489259415?pt=CPUs&hash=item519ac9ad97
Sad da li oni šalju u Hrvatsku?Hoce li mi carinu naplatiti?I ako šalju koliko bi me kostala poštarina ima li itko iskustva s tim?
ne ne šalju u HR! i da carinu bi ti naplatili i čemu kupnja tog procesora na eBayu ako kod nas košta 800 kn.
kad bih ga kupio na beyu + šiping + carina? ne isplati ti se.
Ja ću si kupiti isto takvoga drugi mjesec u ADM-u.
Procevi se ne isplate kupovat na ebayu, pred 4-6 godina je bilo još donekle isplativo, ali unazad cca 3 godine više nikako. Taj ne šalje u HR, ali ovi koji šalju...najjeftiniji je sa poštarinom nekih 130-140 USD, znači nekih 700kn. Na to dodaj PDV 23% i carinske troškove i dođeš na cca 880-900kn...
I uz sve to još nemaš ni punu garanciju jer kad kupiš vani garancija ide po serijskom broju a ne po Paypal računu a taj proc je mogao stajat i nekoliko mjeseci na skladištu, a i duže naravno, plus što ti se moće dogodit da ti ga uvoznik ne želi primit nego da ga moraš slat sam u regionalni AMD centar...itd itd.
U svakom slučaju jeftinije ćeš proć da se zaletiš do npr Austrije, ili Slovenije...
Evo slika, sad pogledaj onu na ebay oglasu i ovu ovdje, istinski ja sma malo bio razočaran kod Dj Jahmana rasta liona maice.
Te sve maice su od te sellerice Lise (wildthings21)
sad se maloko dvoumim kod one Biker Sama maice dal da je uzmem kad su obadvije od The Mountain, Manimal edition, vjerojatno su iste.
A ja sam joj poslao upita i odgovorila mi je da bi trebale biti iste -.- imam filing ko da ona te maice ni ne vidi xD
Koliko majce dodu? Moze kakav link?
Ako hoću da mi pošalje predmet na neku drugu adresu,dam mu ime,prezime,i tu novu adresu,i jel mu moram pisati croatia i ako da ,jel ima neki poštanski broj za hrvatsku?
Ako hoću da mi pošalje predmet na neku drugu adresu,dam mu ime,prezime,i tu novu adresu,i jel mu moram pisati croatia i ako da ,jel ima neki poštanski broj za hrvatsku?
nema poštanskog broja za hrvatsku, dovoljno je napisati Croatia
a što se tiče druge adrese to ovisi od prodavača do prodavača, najčešće šalju na adresu koju si dao na Paypalu, teško se odlučuju slati na neku drugu adresu, no ništa te ne košta da kontaktiraš prodavača i pitaš ga
Samo dodaš novu adresu i šalje ti na nju, bar je meni sve radilo puno sam puta slao na tuđu.
Samo dodaš novu adresu i šalje ti na nju, bar je meni sve radilo puno sam puta slao na tuđu.
ukoliko seller to odobri... inace vecina salje na paypal adresu...
Upisao sam 10 puta drugog primatelja i adresu te nije bilo problema.
Upisao sam 10 puta drugog primatelja i adresu te nije bilo problema.
Ovisi sto kupujes, ako je nesto skuplje, onda nema sanse.
Ma ovisi od sellera do sellera i kakvih su iskustava imali.
Neke neće ni za živu glavu slat nikamo osim na PayPal adresu. Čak i ako je ebay adresa drukčija od PayPal adrese i ti kad kupuješ ti piše ebay adresa on svejedno šalje na pay pal adresu. Na taj način se oni donekle osiguraju. Ali takvih je manjina. Jako puno ih ima napisano da šalju samo na aypal adresu ali ako imaš dovoljno feedbacka poslat će ti i na mars ako ih pitaš.
A ima i onih koji će bez pitanja poslat kamo god im napišeš. Zato je bitno da se čitaju opisi, informacije i detalji, a ne sam onaslov itema i slika
Navodno Paypal ne odgovara za posiljke poslane na neverificiranu adresu.
Navodno Paypal ne odgovara za posiljke poslane na neverificiranu adresu.
Ja se ionako ne volim bakćat sa PayPalom jer su oni gori od naše države. Iz druge ruke znam da bez beda tu i tamo za sumnjivu transakciju oduzmu lovu selleru i ne vrate je buyeru ako buyer ne donese policijsko izvješće, slike, dokaze, prijepiske emailova itd itd. A probajte vi doć do policijskog izvješća za prevaru preko PayPala 50 USD. Ja sam probao, samo što me nisu ismijali. Srećom sam se sjetio eBaya i tamo gle čuda bez pitanja sve riješeno za nekoliko dana. Uglavnom PayPal ova služba za zaštitu korisnika je ustvari paypal služba za mažnjavanje love.
Dok za ebay imam samo riječi hvale. Čovjek ne vjeruje da su isti vlasnici.
Koliko majce dodu? Moze kakav link?
majce dođu 100+kn ovisi o modelu, ali su zato jako kvalitetne i takve tu nitko nema ;)
link
Dok vam ovo piše nije dobro:
9/20/2011 8:13:00 AM CROATIA 10004 ZAGREB CARINA Record item customs information (Inb) Retention reason : Invoice missing
9/20/2011 8:13:00 AM CROATIA 10004 ZAGREB CARINA Record item customs information (Inb) Retention reason : Invoice missing
Nema računa, morat ćeš im faksirati
Nema računa, morat ćeš im faksirati
Vraga opalit će me po novčaniku, morati ću znati sa : di ste kolege pa kriza je di još carina.