eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.534
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Plahi kaže...

Kako da pošaljem upit na carinu, jer nisam nikad u mogućnosti ih nazvati zbog retardiranog radnog vremena, a poslali su mi pismo da će mi cariniti LEGO kocke {#}

Faksiraj racun sa paypala, nemas ih sto zvati.

http://www.youtube.com/watch?v=5Fm7jmkHAxs&feature=feedlik
15 godina
Hacker002 kaže...
Šef kaže...

Čovjek bi htio naručit Casio s eBaya, ali brine ga carina. Sat košta 150$.

Koliko sam skužio, carinu mogu ali i ne moraju opalit. Kolika bi bila da je "opali"?

carina je sama po sebi 10%, jedino ako takvi "uredaji" nisu oslobodeni carine. a PDV je normalno 23$, ali moguce da ni njega na sat ne naplacuju, a moguce je da je za tu vrstu robe i manja.

i jako mu je pametno uzeti sat preko ebay-a, moj stari je sebi uzeo casio protrek preko ebay-a, dao 1300kn, i onda nazvo u casio hrvatska i oni su mu rekli da taj model kosta u HR 2900kn!! znaci 1600kn manje je dao..to je neki divlji sat, ima kuciste od titana i mali milion funkcija

Osim ako san nije luksuz pa uz carinu i porez zaračunaju još dodatnih 10% poreza na luksuz.

Najpametnije mu je da nazove carinu i pita.

15 godina
neaktivan
thejura kaže...

može li mi netko detaljno napisati proceduru invoice uplate,znači ako seller nema nikakvih itema za prodati,kako to ide?

To izbjegavaj, jer to ne plačaš preko ebaya več izvan njega, i kad platiš preko ppala seller te može prevbariti (ili ti pošiljka ne dođe) i ebay te ne pokriva.

Nemožeš case otvoriti ni feedbacka ostaviti!

Ja sam to jednom učinio, ali imao sam sreće i sve je dobro prošlo, no više nikada, ne kocka mi se.

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
17 godina
neaktivan
Naplaćuju carinu i PDV na satove.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Cuo sam da PDV naplacuju item-ima preko 150 kn a Carina preko 350 kn, dali je to tocno?

Pak s druge strance sam cuo da prek 150 kuna Carina ide...

Nothing lasts forever
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 10:01 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nije točno. Iznad 160 kuna za oboje.
16 godina
Danny_HR kaže...
Nije točno. Iznad 160 kuna za oboje.

Kako otprilike carinu stavljaju? 10% od ukupne vrijednosti pošiljke?

Nothing lasts forever
17 godina

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

Imas tablicu negdje na sredini otprilike.

He who is brave is free.

0 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Koliko bi to onda ukupno koštalo?

Recimo, hipotetski, da je sat 1000kn.

Carina je onda 5% od toga - 50kn? Ili je carina 1000kn + 230kn (PDV) pa 5% od tog zbroja?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kupovao sam sat za 1600 kuna na internetu, carinu i PDV sam platio oko 500 kn.

Inače ide ovako - cijena + PDV + carina na cijenu s pdv-om.

Dakle: 1000 + 230 + 61,5 + 10 kn nekakvi manipulativni troškovi i štajaznam = 1301,5

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 11:37 (Danny_HR).
15 godina
Danny_HR kaže...

Kupovao sam sat za 1600 kuna na internetu, carinu i PDV sam platio oko 500 kn.

Inače ide ovako - cijena + PDV + carina na cijenu s pdv-om.

Dakle: 1000 + 230 + 61,5 + 10 kn nekakvi manipulativni troškovi i štajaznam = 1301,5

Danny, sve točno, samo mali birokratski ispravak, meni su uvijek, računali PDV na carinsku osnovicu. A carinska osnovica je item+shipping+carina, i onda na to sve skupa 23% PDV-a. Kod fizičkih osoba je isto kako god računao, ali kod pravnih nije, jer mi je tada trošak (carina) manja, a prolazna stavka (PDV, jer mi se odbija) veća, pa mi ispada povoljnije.

14 godina
neaktivan

ovako , narucio sam predmet sa ebaya i stavio shiping adress jednu drugu, i  sad mi je doslo na ovu adresu a ne na željenu, cak sam i od ebaya dobio potvrdu kao ship to....(željena adresa) , jel sam ja negdje pogrijesio ili?

0 0 hvala 0
15 godina
golatificon kaže...

ovako , narucio sam predmet sa ebaya i stavio shiping adress jednu drugu, i  sad mi je doslo na ovu adresu a ne na željenu, cak sam i od ebaya dobio potvrdu kao ship to....(željena adresa) , jel sam ja negdje pogrijesio ili?

Ovisi, imaš oglasa u kojima piše da seller šalje ISKLJUČIVO na paypal adresu. Ako je to pisalo onda si trebao sellera prvo kontaktirati pa ga pitati. Ako to nije pisalo onda je seller pogriješio.

14 godina
neaktivan
monster95 kaže...

Trenutno čekam pošiljku iz US, 60$ s uključenom poštarinom.

Item je poslan kao gift, sad se samo nadam da mi neće lupit carinu i PDV.

A nekin slučajem i da lupe - kolko bi morala platit?

Čula sam da neki kažu da im onda isprintas račun s PayPala i prođeš?

Nek mi neko to objasni pls 

pls neko

14 godina
neaktivan

Jucer sam kupio nes na ebayu no nisam iamo para za platit,sad mi pise da moram to platit,danas uplatio pare,suta bi trebale stic. sad me zanima koliko mi  moze stajat da mi seler ne daj strajk? moze 3-4 dana?

pOtPiS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marino15 kaže...

Jucer sam kupio nes na ebayu no nisam iamo para za platit,sad mi pise da moram to platit,danas uplatio pare,suta bi trebale stic. sad me zanima koliko mi  moze stajat da mi seler ne daj strajk? moze 3-4 dana?

Pošalji mu poruku ako može pričekati 2-3dana dok ne staviš novce na karticu tj.račun. 
Mislim da te čeka do 7dana, nisam 100%siguran 

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
15 godina
neaktivan
nanek kaže...

Narucio bih sat iz USA...zanima me kolko bi mi ispala carina i pdv na ovaj sat ?  http://www.ebay.com/itm/Nautica-Mens-N17526G-NST-Chronograph-Watch-/270804884266?pt=Wristwatches&hash=item3f0d3a9b2a#ht_15299wt_11208

Jel moguce da prode bez carine i PDV-a ? Unaprijed hvala !

Te stvari iz Amerike obavezno carine.Ja sam sat narucio iz EU i stavio adresu kod frenda u Sloveniji.Naravno trebas prvo pitati selera, ako salje na non-paypal adresu.

15 godina
monster95 kaže...
monster95 kaže...

Trenutno čekam pošiljku iz US, 60$ s uključenom poštarinom.

Item je poslan kao gift, sad se samo nadam da mi neće lupit carinu i PDV.

A nekin slučajem i da lupe - kolko bi morala platit?

Čula sam da neki kažu da im onda isprintas račun s PayPala i prođeš?

Nek mi neko to objasni pls 

pls neko

60+23%+10%+10kn+10ak kn

PDV je 23%, carina je 10%, ali može biti i više i manje, a može biti i 0%, ovisno što je item. 10kn je poziv koji ti dodje doma da im pošalješ račun sa paypala, i 10ak kuna je carinski postupak. Znači platit ćeš još najvjerojatnije nekih 25 dolara, u kunama naravno. Ili ako je nešto na što nema carine onda računaj nekih 16-17 usd.

14 godina
neaktivan

radi se o conversicama

14 godina
no tengo dinero kaže...
nanek kaže...

Narucio bih sat iz USA...zanima me kolko bi mi ispala carina i pdv na ovaj sat ? http://www.ebay.com/itm/Nautica-Mens-N17526G-NST-Chronograph-Watch-/270804884266?pt=Wristwatches&hash=item3f0d3a9b2a#ht_15299wt_11208

Jel moguce da prode bez carine i PDV-a ? Unaprijed hvala !

Te stvari iz Amerike obavezno carine.Ja sam sat narucio iz EU i stavio adresu kod frenda u Sloveniji.Naravno trebas prvo pitati selera, ako salje na non-paypal adresu.

Narucio sam pa sta bude. Pricao sam sa susjedom i rekao mi je da njemu carine svaki deseti paket iz USA. Nije sad to neki ogromni iznos al ipak bi bilo lijepo da se provucem bez toga :D

17 godina
neaktivan

ovo prvi put vidim pa ako mi netko moze pojasnit:

Seller charges sales tax for items shipped to: MO (7.55%).
i jos jedno pitanje:
sta se desi ako kupim tenisice koje carina proglasi KOPIJOM?
jel dobivam povrat love od sellera ili ?
koja je procedura?
potpis :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 16:15 (Hacker-ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovako, kupio sam item 07.08, item je shipan 11.08, od ovog lika http://myworld.ebay.com/japan.ninja

Danas sam iso gledat nesto po ebay-u posto mi jos nije stiglo i vidim da za njega pise No longer a registered user,

a nije mi jasno ni itema mi vise nema pod Purchase history, pa nemogu ni feedback ostavit ni nista, na paypal-u se cisto vidi uplata

Sad sta mi je radit vidim da ga je masa ljudi probala kontaktirala ali uzalud, dal da odma otvorim dispute u paypalu ili...

ak nisi bio tu, nisi ni tam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako bacis pogled TU ocito se u zadnjih mj dana svasta dogada sa njegovim negativnim feedbacima...

mozda se covjeku nesto desilo pa je mnogo ljudi pop....

imam slicnu situaciju ali je u pitanju maica... covjeka nema vec 3 tjedna a sve placeno :D

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hacker-ri kaže...

i jos jedno pitanje:
koja je procedura?

To su porezio za određene USA republike, konkretno MO je ja mislim Montana. Ništa o čemu bi se ti trebao zabrinjavati. Svaki put kad tako nešto piše kod sellera to se odnosi samo na određenu republiku u USA.

Ovo za kopiju-ebay će ti dat povrat u slučaju da seller nije jasno naznačio da su to kopije.

disibio kaže...

Ovako, kupio sam item 07.08, item je shipan 11.08, od ovog lika http://myworld.ebay.com/japan.ninja

Danas sam iso gledat nesto po ebay-u posto mi jos nije stiglo i vidim da za njega pise No longer a registered user,

a nije mi jasno ni itema mi vise nema pod Purchase history, pa nemogu ni feedback ostavit ni nista, na paypal-u se cisto vidi uplata

Sad sta mi je radit vidim da ga je masa ljudi probala kontaktirala ali uzalud, dal da odma otvorim dispute u paypalu ili...

Čim selller ode sa ebaya, postane neregistriran automatski i sve kupnje nestaju njegove sa tvojeg historya. Obrati se ebayu i pitaj ih za savjet.

Nikako ne preporučujem to riješavati preko PayPala jer su oni seronje.

15 godina
neaktivan

uskoro mi stiže kartica,planiram kupovai preko ebaya,i sad me zanima,ako odem u banku,i uplatim na tu karticu,jel se meni pokaže na ebayu koliko sam uplatio,i koliko mi je ostalo na tom računu?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thejura kaže...

uskoro mi stiže kartica,planiram kupovai preko ebaya,i sad me zanima,ako odem u banku,i uplatim na tu karticu,jel se meni pokaže na ebayu koliko sam uplatio,i koliko mi je ostalo na tom računu?

kratko i jasno NE, tvoje pare koje staviš na svoj račun u banci su samo na tvojoj kartici, nemožeš sa svoje kartice stavljat novce na paypal i kupovati iz paypal balancea, barem ne iz HR

Hrvatska vidje svakojakih čuda, al' ne nađe štrika za toliko juda
15 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

i jos jedno pitanje:
koja je procedura?

Mislim da to ne vazi za nas, ali nisam 100% siguran.Odredjene drzave unutar SAD-a imaju posebne stope poreza.Missouri residents pay sales tax of 7.55% Shipping.Pitaj selera prije kupnje, pa si siguran.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 11:21 (no tengo dinero).
15 godina
neaktivan

pa kako onda da znam koliko mi je ostalo na kartici,jedino otići u banku ili preko internet bankarstva?....i kad budem stavljao konverziju,šta da stavim,dolare ili eure?jel to moram i u banci reći,ili samo podesim na paypalu?

17 godina
thejura kaže...

pa kako onda da znam koliko mi je ostalo na kartici,jedino otići u banku ili preko internet bankarstva?....i kad budem stavljao konverziju,šta da stavim,dolare ili eure?jel to moram i u banci reći,ili samo podesim na paypalu?

ovo si si sam odgovorio, a za ovo drugo ne znam na što točno ciljaš

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
15 godina
neaktivan

a mislio sam za plaćanje,šta dsa stavim,da mi banka vrši konverziju u dolare ili paypal,što je bolje?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice