eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.409.410
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori
stoop kaže...

Pozdrav ekipi!

Prvi put se javljam na ovoj temi, iako kupujem preko e-bay-a, pa me zanima ako netko ima iskustva sa bidanjem.

Naime, pokušavam kupiti jedan predmet, ali me na kraju uvijek preduhitre, kao da se borim sa robotom. Ako želim direktno kupiti predmet cijena je oko 7$, a na bidanju zna biti i upola manja.

Što se tiče bidanja, moj savjet je sljedeći. Nisam dugo kupovao na aukciji, ali ako se dobro sječam najbolje je ić ovako. Staviš svoj max bid (mora postojat ta opcija) do kojeg si spreman ić. Tako da, svaki put kad netko drugi da neku ponudu, a manja je od tvog max bida, on gubi.

Dakle, primjer!! Tvoj max bid je 40$, a trenutna cijena je 20$. Dakle, trenutno si ti u vodstvu. I sad, recimo, netko stavi ponudu od 21$, ono automatski ide na 22$. Dakle, jer si ti stavio max bid. Tek kad cifra prijeđe tvoj max bid (ukoliko bude puno ponuda), onda ideš dalje na drugi max bid.

Ako si me išta shvatio, jer sam malčice umoran pa možda štekam u objašnjenju {#}.

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

da...nemogu reć da nije namještaljka al eBay to nudi tak, uglavnom, seller ima opciju staviti "Autobid", gdje ti kada staviš neku cijenu, ona se automatski poveća za određenu vrijednost, tipa ako je max bid 10$ , a početna 0,99, ti staviš recimo 1.25$, onda će autobid iznosit 0,25$ , pa će automatski biti 1.50$, pa nadalje...

Dont bug me!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pbandov kaže...

da...nemogu reć da nije namještaljka al eBay to nudi tak, uglavnom, seller ima opciju staviti "Autobid", gdje ti kada staviš neku cijenu, ona se automatski poveća za određenu vrijednost, tipa ako je max bid 10$ , a početna 0,99, ti staviš recimo 1.25$, onda će autobid iznosit 0,25$ , pa će automatski biti 1.50$, pa nadalje...

Ja pokušavam u zadnjih 10-ak sekundi bidat i stavim svoj max bid do kojeg sam spreman ići i on me uvijek nadbida i to uglavnom prema pregledu sudionika nik koji uopće do tada nije sudjelovao u bidanju.

Autobid postoji ali na način da kad ti bidaš i imaš najvišu cijenu autobid ti postavi poruku sa kojom novom cijenom moraš ići. Znači ne možeš podići za 1 cent nego onoliko koliko ti autobid ponudi.

15 godina
protjeran
pbandov kaže...

inače, svrha ovog topica je ako netko nerazumije ili ima problema oko eBaya da pita, a ne da mu svi traže neki item, osim ak je riječ o nečem specifičnom tipa glazbeni instrument ili mobitel....jednostavno upišeš ono što tražiš i gledaš, isto ti bilo gleo ja, đuro ili ti.

E sad si ga zeznuo skroz!hh

15 godina
neaktivan
CROifer kaže...
pbandov kaže...

inače, svrha ovog topica je ako netko nerazumije ili ima problema oko eBaya da pita, a ne da mu svi traže neki item, osim ak je riječ o nečem specifičnom tipa glazbeni instrument ili mobitel....jednostavno upišeš ono što tražiš i gledaš, isto ti bilo gleo ja, đuro ili ti.

E sad si ga zeznuo skroz!hh

glazbeni instrument kažem jer mnogi naruče pa dobiju drek, a to su skupe stvari(i da, na glazbala neide porez, promicanje kulture..), a mobitel kažem jer se trebaju dizat potvrde kod hakoma i time nastaje više komplikacija.

Ovakve stvari nisu kod ogrlica od 7$ ili folexa od 1$ bid + Free shipping....

Dont bug me!
15 godina
protjeran
pbandov kaže...

glazbeni instrument kažem jer mnogi naruče pa dobiju drek, a to su skupe stvari(i da, na glazbala neide porez, promicanje kulture..), a mobitel kažem jer se trebaju dizat potvrde kod hakoma i time nastaje više komplikacija.

Pa jel naslov tebe Ebay a ja sam pitao nesto u vezi istog?

15 godina
neaktivan
CROifer kaže...
pbandov kaže...

Pa jel naslov tebe Ebay a ja sam pitao nesto u vezi istog?

jeste, naslov je, ebay, ali u smislu, ako imaš nejasnoća ili problema, ili jednostavno savjete tražiš, mislim gle, ok, možeš pitat da ti neko nađe bolje, ali to onda ispada više kao usluga nego pomoć, pa znaš, stvar je u tom što nitko nevoli puno tražit, a to jeste najgori dio na ebayu, naći savršeno, mislim samo sam to htjeo reći, moraš se ipak malkoc više potrduit, et, ako nađeš neki, staviš link pa pitaš dali svi mislio da je ok, to recimo je i više nego ok {#}

Dont bug me!
15 godina
protjeran
pbandov kaže...

jeste, naslov je, ebay, ali u smislu, ako imaš nejasnoća ili problema, ili jednostavno savjete tražiš, mislim gle, ok, možeš pitat da ti neko nađe bolje, ali to onda ispada više kao usluga nego pomoć, pa znaš, stvar je u tom što nitko nevoli puno tražit, a to jeste najgori dio na ebayu, naći savršeno, mislim samo sam to htjeo reći, moraš se ipak malkoc više potrduit, et, ako nađeš neki, staviš link pa pitaš dali svi mislio da je ok, to recimo je i više nego ok {#}

Trazio sam i nisam nasao kao i neki ovdje,to je dokaz da nisam bezveze postao.

16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi :D

Vjerujem da je ovo pitanje bilo mali milijun puta, ali molim vas za vaše mišljenje i iskustvo. Naručiti ću knjigu preko ebay-a (40-ak dolara + shipping). Znam da se preko 160kn naplaćuje carina e sada da li ste naručivali takve knjige (oko 300 str.) i da li imaju običaj tražiti nekakav račun ili nešto sl? nemojte me molim vas sada s time pa piše ti, pa rekli smo već itd. :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

Pozdrav ljudi :D

Vjerujem da je ovo pitanje bilo mali milijun puta, ali molim vas za vaše mišljenje i iskustvo. Naručiti ću knjigu preko ebay-a (40-ak dolara + shipping). Znam da se preko 160kn naplaćuje carina e sada da li ste naručivali takve knjige (oko 300 str.) i da li imaju običaj tražiti nekakav račun ili nešto sl? nemojte me molim vas sada s time pa piše ti, pa rekli smo već itd. :)

na knjige se nenaplačuje carina, i to uglavnom prođe čak i bez pdv-a (ovisi, ja sam dosad oko 3-4 knjige naručio i dosada je to odmah na sandučić, ali za carinu je sigurno, to prolazi)

Dont bug me!
16 godina
neaktivan

Hvala puno... neke note naručujem pa zato :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

a note, ako te smijem pitati koje ? {#}

klavirista, pa pitam {#}

Dont bug me!
16 godina
neaktivan
pbandov kaže...
xDinichx kaže...

klavirista, pa pitam {#}

ma neki fakebook :) onako desna ruka+akordi :D to mi je najdraže svirati :D

{#}  for{#}

15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...
pbandov kaže...
xDinichx kaže...

klavirista, pa pitam {#}

ma neki fakebook :) onako desna ruka+akordi :D to mi je najdraže svirati :D

{#}  for{#}

aa, ma jasno, note + pratnja zadana {#}, to pokušavam naučit sam akorde komponirati uz samo pomoć poznavanja nota "desne ruke".Ok, nije promašaj kupiti {#} , ali savjet da malo više proguglaš, vjerujem da netko to ima u pdf obliku, pa si tako ušparaš vrijeme i novce.Vjeruj mi ja bih bankrotiro da sam sve knjige i note kupovao {#}

Dont bug me!
16 godina
neaktivan

Ma tražio sam, ali te knjige baš nema :) a i nije mi problem dati tih 40-ak dolara ako ću imati knjigu prvau oriđiđi :D

0 0 hvala 0
17 godina
xDinichx kaže...

Ma tražio sam, ali te knjige baš nema :) a i nije mi problem dati tih 40-ak dolara ako ću imati knjigu prvau oriđiđi :D

Pokusaj na amazonu?

Biljezim se sa stovanjem...
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
xDinichx kaže...

Pokusaj na amazonu?

probao i pronašao neku, ali pošto nisam ovo nikada radio krenuo sam se registrirati te mi je jednostavno pisalo da ne dovoze u Hrvatsku, a ovu bi mi knjigu frend uzeo preko ebay-a pa zato.

17 godina
xDinichx kaže...
tnakir kaže...
xDinichx kaže...

Pokusaj na amazonu?

probao i pronašao neku, ali pošto nisam ovo nikada radio krenuo sam se registrirati te mi je jednostavno pisalo da ne dovoze u Hrvatsku, a ovu bi mi knjigu frend uzeo preko ebay-a pa zato.

Knjige salju u hrvatsku. Imas u predzadnjem Bug-u u FAQ-u o kupnji knjiga preko amazona pa pogledaj.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Knjige salju u hrvatsku. Imas u predzadnjem Bug-u u FAQ-u o kupnji knjiga preko amazona pa pogledaj.

Nemam taj broj :P ugl. već sam naručio na ebay-u pa ću vidjeti šta će od toga biti :)

Hvala...

17 godina
xDinichx kaže...
tnakir kaže...

Nemam taj broj :P ugl. već sam naručio na ebay-u pa ću vidjeti šta će od toga biti :)

Hvala...

Na knjige i na cd-ove i slicne medije nema PDV-a i carine tako da se nemoras brinit.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
xDinichx kaže...
tnakir kaže...

Hvala...

Na knjige i na cd-ove i slicne medije nema PDV-a i carine tako da se nemoras brinit.

vidiš, za jedne  cd-ove su mi skoro naplatili PDV

Dont bug me!
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

meni pise:

100% Positive feedback

ne 99.5%...

EDIT: evo ja narucio pa cemo vidjeti...

I jel stigo stik? Ako je jel radi? 

Edit: I da sta je s onim sluskama haha -.-''

http://thebeattime.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 12:22 (MarioVk).
15 godina

pozz ekipo...mene zanima dali na eBay možeš kupovat preko žiro računa...?

Kupio bi si micro SD karticu od 32gb koja je ovdje kod nas preskupa a tamo ju mogu dobit za 50$ i manje...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

totalo nemožeš jer ti kada kupuješ nemožeš preko žiro računa samo preko kreditne kartice

15 godina

Neko drugi?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako prodavač nudi mogučnost direktne uplate na račun, onda vjerojatno možeš. Ako imaš business American onda vjerojatno možeš i preko njega.

S druge strane, za pravdati u knjigama ti treba R1 račun. Gotovinske račune do 5000 kn možeš također pravdati, ali s obzirom da se radi o inozemnoj kupnji, takve stvari ti je najbolje pitati knjigovođu.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
MrBlc kaže...

Ako prodavač nudi mogučnost direktne uplate na račun, onda vjerojatno možeš. Ako imaš business American onda vjerojatno možeš i preko njega.

S druge strane, za pravdati u knjigama ti treba R1 račun. Gotovinske račune do 5000 kn možeš također pravdati, ali s obzirom da se radi o inozemnoj kupnji, takve stvari ti je najbolje pitati knjigovođu.

Nisam puno skužio al hvala na trudu...{#}

15 godina
neaktivan

ovako stoje stvari, do nekada se to moglo, paypal nudi opciju plačanja preko kreditnih i preko tekućih/žiro računa, no zbog tužbi naših banaka na pp, ukinuli su tu opciju zajedno sa opcijom primanja tj. isplate novca preko pp-a.Prema novostima trebali bi oko 2011. pp razmotriti to i ponovo omogućiti.No do tada možeš samo preko kreditnih kartica.(to ti nije problem, ako imaš tekući, onda moraš imati recimo od hypo banke Visu electron ili PBZ maestro.Probaš njih staviti, ako nerade, ništa onda, odeš do banke i kažeš ja bih kreditnu molim lijepo ^^ (MasterCard, Visa ili AmerExpress)

Dont bug me!

0 0 hvala 0
17 godina

Ilitiga ako imas ziro racun na (koliko ja znam) PBZ ili sto vec, karticu od tog ziro racuna mozes spojit na paypal i kupovat sa tim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što mislite o ovome?

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice