Dodatna plaćanja na stvari iz USA preko ebaya zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 2.637
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dodatna plaćanja na stvari iz USA preko ebaya

Evo ovako ,htio bih kupiti iPhone  3gs   iz USA jer vidim da su tamo cjene  niže nego na njuškalu i plavom oglasniku i sad me zanima  koliko bi platio  poštarinu i sve to,unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Dodatna plaćanja na stvari iz USA preko ebaya

prvo nisu ti svi bas voljni slat svugdje,inace ti postarina pise kad odaberses mjesto odma ispod artikla koji hoces kupit,a carinu nzn kolko je valjda isto kod pdv nisam siguran

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
15 godina
neaktivan

evo recimo da iPhone kosta 200 $ kolko bi  me ispalo sveukupno ?

16 godina

Evo ovako ispalo bi te 200$+poštarina ( to moraš pitat sellera osim ako ti već ne piše za HRV tamo odmah ispod cijene ) i onda to zbrojiš i na to nabiješ PDV 23%.

Dakle za primjer: Iphone 200usd, delivery 45usd znači da na ebayu plaćaš 245 usd, a kad ti t ododje na našu carinu onda platiš još 23% posto od toga, a to ti je 56,35 usd, u kunskoj protuvrijednosti, znači cca 310 kn + 10 ak kuna za carinske troškove i 9,50 kn za poziv koij ti pošalju doma kad ti nešto dodje na carinu. Dakle sve u svemu to ti dodje 245 usd+cca 330kn pdv-a i troškova.

Znači na takve tehnikalije, informatičku opremu i slično nema carine, ako kupuješ nešto što podliježe carini onda moraš prvo na vrijednost togai poštarine, znači uzmimo za primjer opet da je to 245 usd dodat carinu ( razne stvari imaju različite carinske stop, ali uzmimo za primjer da je ovdje 10% ), znači +10% i onda na to sve ukupno dodaš PDV 23%.

Evo to je to, a slijedeći put ne otvaraj tako temu kad već ima OVA. I sve je već odgovoreno, i nauči se koristit funkciju pretrage foruma.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice