Aliexpress - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 3.138
|
čitano: 2.009.357
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
14 godina
Re: Aliexpress - pitanja i odgovori

Da, to je u biti Overseas...

Meni su "zagubili" čitaj ukrali jedno 7paketa, moguće da su bili spojeni u jedan.

Javio im se na mail i kažu da ne znaju ništa i da će mi se refundirati od Aliexpress prodavača.

Ja sam rekao da me to ne zanima jer neki uređaji više nisu dostupni a nekima je cijena debelo skočila a i na kraju krajeva to su bile cijene s jakim kuponima/dobrim popustima al đabe...

17 godina
Nakon 25 dana čekanha stiže mi paket,trebalo je biti smart wifi modul,a u paketu nekakva djeda mraz svhetiljka na baterije.
Vrijednost je 7€,kupljena preko njihove ponude choice.
Kako to vratiti,i dali ni se to isplati slati u kinu,jer kad pokrenem refund,nemam opciju da zadržim proizvod .
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
zzz kaže...
Nakon 25 dana čekanha stiže mi paket,trebalo je biti smart wifi modul,a u paketu nekakva djeda mraz svhetiljka na baterije.
Vrijednost je 7€,kupljena preko njihove ponude choice.
Kako to vratiti,i dali ni se to isplati slati u kinu,jer kad pokrenem refund,nemam opciju da zadržim proizvod .

Poslikaj sve i žali se. Meni su vratili novce nakon što mi je poslano nešto slično, ali ne točno ono što sam naručio. Nisam vratio ništa.

17 godina
Upravo dobio refund👍,bili su brzi .
15 godina
Aliexpress - pitanja i odgovori

danas dobio ovu poruku

iz mađarske ,naručeno sa aliexpress

statusa: "Opremljeno u lokalnom centru za dostavu".

Vaša pošiljka stigla je u odredišnu zemlju. Ako se ne dostavi u vaš poštanski sandučić unutar 2 tjedna, molim vas sakupite ga iz lokalne pošte koji poslužuju vašu adresu.

Imajte na umu da pošiljke s brojevima praćenja počinju s UC ili ECSCCA ne može se pratiti u javnom sustavu praćenja pošta.

Ako pošiljka nije isporučena u roku 2 tjedna (14 dana) od dana ove obavijesti obratite se lokalnom poštanskom uredu nakon što je prošlo ovo razdoblje. Osoblje tamo će vam moći pomoći na temelju vašeg imena i adrese.

Tijekom očekivanog razdoblja isporuke od oko 2 tjedna, naša služba za korisnike neće imati dodatne informacije o pošiljci. U ovom trenutku ljubazno tražimo vaše strpljenje.

Hvala vam na razumijevanju i suradnji.
Ljubazni pozdrav,
ECSC – Europski kineski lanac opskrbe Zrt.

što to sada znači za nas 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Upravo gledam cijene artikala koje sam uzeo u zadnjih 6 mjeseci na Aliexpressu.

Žuta LED traka koju sam prije mjesec dana platio 10.46$, sad je 14.14$

2 kutije za sunčane naočale sam platio 7.02$, sad su 10.75$.

Pack Smartdevilovih kaljenih stakala su otišla za jedno 5$ gore.

50x malih držaća kablova sam platio 2.79$, sad su 8.44$.

Sve mi se čini da sam gotov s Aliexpressom, em ta cijena plus dodatni nametni kad paket stigne u HR.

Ne znam, kupovat ću jedino stvari koje su u našim dućanima ili osjetno skuplje ili ih nema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
To su cjene sa uključenim nametima,nebi trebao ništa više platiti kad stigne u hr .
18 godina
big smoke kaže...

Upravo gledam cijene artikala koje sam uzeo u zadnjih 6 mjeseci na Aliexpressu.

Žuta LED traka koju sam prije mjesec dana platio 10.46$, sad je 14.14$

2 kutije za sunčane naočale sam platio 7.02$, sad su 10.75$.

Pack Smartdevilovih kaljenih stakala su otišla za jedno 5$ gore.

50x malih držaća kablova sam platio 2.79$, sad su 8.44$.

Sve mi se čini da sam gotov s Aliexpressom, em ta cijena plus dodatni nametni kad paket stigne u HR.

Ne znam, kupovat ću jedino stvari koje su u našim dućanima ili osjetno skuplje ili ih nema.

Pa ono, od tamo i kupujem ono što ne možeš kupiti nigdje u EU i ako je drastično jeftinije, nisam nikad od tamo naručivao nešto što se i kod nas može naći po razumnoj cijeni...

18 godina

Došao mi paket s jednim artiklom kupljen van EU, carina na industrijske proizvode 3€ + troškovi zastupanja pri izradi H7 deklaracije 2,46€ = 5,46€

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 4
18 godina
moderator
Alfredo nr.2 kaže...

Došao mi paket s jednim artiklom kupljen van EU, carina na industrijske proizvode 3€ + troškovi zastupanja pri izradi H7 deklaracije 2,46€ = 5,46€

To znači da ti nisu lupili PDV na ovih 3 eura ili je PDV uključen u "troškove zastupanja"? Jer AliExpress i Temu sad ne zaračunavaju samo 3 eura, nego 3 eura + PDV, odnosno 3,77 eura AliExpress i 3,75 eura Temu.

18 godina

Jel' netko naručio sa Aliexpressa sa dodanih tih 3,77€ i da li su mu onda još i "kod nas" dodali troškove ili je samo došlo? 🤔

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Kupuje li još itko u kineza ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zzz kaže...

naravno

17 godina
tuna-1 kaže...
zzz kaže...

naravno

Koliko država sad traži po svakom paketu ?

14 godina
zzz kaže...
tuna-1 kaže...
zzz kaže...

naravno

Baš sam neki dan uzeo maskicu i 2x kaljena stakla od Smartdevila.

Na svaki artikl mi je zaračunato 3.5€.

Mislim da se čak maskice i ne isplate više uzimati na Aliexpressu, sve je to sad tu negdje.

Jedino mi je okej kaljena uzimati.

Ne dam tu 15€ za neko no name staklo.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:11 (big smoke).
13 godina
zzz kaže...
tuna-1 kaže...
zzz kaže...

naravno

ne znam za Aliju, ali koliko vidim - na Temu se automatski dodaje po 3€ za svaki (različiti) artikl u košarici (vidljivo na zadnjem koraku prije naplate, ali ima vidljivih upozorenja oko tih davanja na samoj stranici)

17 godina

Da, dodalo 3€ odmah u startu i nakon toga ništa više. I ako smijem primjetiti, nikad brže nije paket napustio carinsku zonu u mojjoj zemlji. Barem prema onim obavijestima koje dobijam kroz mail.

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice