Psihologija igara? Potrebna pomoć!

poruka: 4
|
čitano: 1.899
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Pozdrav ljudi, nadam se da ste svi ok. Ja tu stalno nešto se raspitujem, ali ovaj put tražim zaista potrebnu pomoć. Možda nekoga od psihologa među vama ili barem nekoga ko se kuži u gaming, tj. da je hard-core gamer. Ovako, imam jedan problem koji ću opisati:

Naprimjer, bilo Wii, bilo X360, bilo kompjuter {#}, bilo koja igrača platforma mene muči. Ovako recimo uzmimo za primjer Fallout. Odigram Fallout 3 i svidi mi se. Događa se sada nešto čudno. Imam prisilu i potrebu da odigram i prošle i buduće nastavke, tj. da imam kolekciju. I to me jako muči, jer to nije samo jedna igra, kao Fallout 3. Uzmimo recimo Dead Space. Brat mi je za prošli Božić uzeo tu igru. Ali mi se svidjela i sada imam jaku "prisilu, opsesiju" da igram sve što ima veze sa Dead Space-om. Čak i onu igru na Wii-u (mislim da je Dead Space Extinction ili tako nešto), ali nemogu jer sam recimo na kompjuteru i ne posjedujem Wii. Ili još gore, da imam Wii i odigram taj Dead Space i svidi mi se, onda bi pak morao kupovati novi kompjuter da igram ostala dva nastavka. Inače sam invalid, nebih sada o tome, ali među dijagnozama mi je i OCD. Pa vjerujem da ima veze sa time ovo o igrama. Sada ako ima neki psiholog, može i filozof {#}, neka mi pomogne. I kako da se odlučim koje igre kupiti (nisam neki bogataš, tako da si mogu kupiti do 2 originalne igre na mjesec, a ne govorim o warezu, a ionako nebi ni mogao prijeći više od 2 igre na mjesec), da se ravnam samo po ocjenama ili kako. Ja sam tip gejmera koji voli sve žanrove igara. Dakle sve me podjednako privlači. Molim vas, ako možete dati neki savjet i pomoći u vezi toga. Samo se nemojte lololat ili me ismijavati. Nisam ni ja sretan što sam invalid (nemam pravo na posao). Samo mi pomozite odgonetnuti kako rješiti ovaj problem (i naravno uzmimo u obzir da PC ima najviše izdanih novih igara po mjesecu). Molim vas za pomoć i razumjevanje. Ako neznate odgovor, bolje nemojte ništa niti pisati ili vrijeđati. To se zove ovisnost o igrama {#}. Cijenim vaše odgovore{#}, sa poštovanjem,
Andrija.

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina

Pozz Andrija:)

Gaming je super stvar,ali u prihvatljivim dozama.

Naravno da postoji ovisnost o gamingu

(i sam sam jedno vrijeme bio na putu da se skroz zakačim na to,

dobrih 4 godine nisam bio svoj ako ne bih dnevno odigrao dnevno bar 3-4 sata meni najdraže igre)

Sad imam i sam zdravstvenih problema i jednostavno mi je skroz drugačija situacija:

Zbog bolesti nemam potrebnu koncentraciju da se zadržim u bilo kojoj igri duže od sat vremena.

Tanki živci i čim "zaginem" u nekoj igri...osjetim da me spuca  razdražljivost.

Kako ne smijem dolaziti u takva stanja,završim s igrom i odem raditi nešto drugo.

Htio bih ti reći da pokušaš raspodjeliti vrijeme koje provodiš igrajući se

i probaš preusmjeriti pozornost na nešto drugo.

Kako je računalo  čudo tehnologije kojim možeš štošta odrađivati...

Mogao bi naprimjer,surfati internetom,pronaći neki dobar program za crtanje,pogledati dobar film...

Mogućnosti su neograničene...utrošit ćeš vrijeme na možda nešto korisnije nego što je gaming,

a s vremenom...tko zna,možda baš dobro naučiš raditi nešto pa i počneš zarađivati preko interneta...

Insomniac XD
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Poz Andrija,

Mislim da nas ima dosta koji smo opsesivno-kompulzivni kad su igre u pitanju, e sad to nebi bio neki problem da imamo place od 20 tisuca kn mjesecno. ;)

Pravilo je da bi svatko trebao isprobati proizvod prije kupuje, pa tako i igre. Ali igre, nazalost, (osim u rjetkim slucajevima) nemamo nacina isprobati na legalan nacin prije kupnje, pa je mozda najbolji nacin da se okrenes malo sivoj strani i igru "skines" i vidis da li se za nju isplati dati lovu. Govorim opcenito za bilo koju igru.

Na ovaj nacin sam kupio sve svoje igre i nije mi zao sto sam u tom procesu malo "zastranio".

Postoji jos jedan nacin kontrole a to je... apstinencija! Ali to naravno ne dolazi u obzir! =)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 15:00 (UKiY).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
protjeran
RE: Psihologija igara? Potrebna pomoć!

Hvala ljudi na odgovorima :) Znaći nisam jedini eheheheh {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice