Neiskorišteni potencijal...

poruka: 12
|
čitano: 1.809
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Vidim ovdje koliko klinaca ali i općenito ostalih ljudi malo pomalo gubi vrijeme...

Svi govore o rađenju nekih igrica i slično... Ali nitko nista ne radi...

A ima načina za napraviti igru (istina neoptimizirano) a da ne trebaš znati toliko puno o programiranju... Čak i ako je običan sidescroller ili nešto slično, s ne pretjarno lijepo grafikom ili sto vec ne... Lijepo je znati da si nešto napravio...

Što kažete da napravimo neko natjecanje malo (s pravim nagradama)...

Čak bi i ja mogao ustupiti koji gigabajt prostora na serveru ako nekom treba za hostanje web stranice i projekta...

Moj PC  
4 4 hvala 0
16 godina
odjavljen

Podržavam ideju, znam da je nekoliko "klinaca" ovdje pričalo o izradi igre u c/c++ jeziku, i neznam gdje su stali.Također da imam dovoljno znanja i da sa bavim igrama bih se pridružio.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je super jer ja trenutno radim igru(C++, SDL, OpenGL). Neću ništa govoriti osim da je 2D RTS {#}

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 8:50 (dj_beni).

0 0 hvala 0
17 godina

E moj E.Phoenix... problem je u tome sto je ovim klincima lakse i zabavnije igrati igrice, nego kreirati igrice... Nazalost... Tako da mislim da od ovoga... Heh...

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Neiskorišteni potencijal...
EnlightenedPhoenix kaže...

Vidim ovdje koliko klinaca ali i općenito ostalih ljudi malo pomalo gubi vrijeme...

Svi govore o rađenju nekih igrica i slično... Ali nitko nista ne radi...

A ima načina za napraviti igru (istina neoptimizirano) a da ne trebaš znati toliko puno o programiranju... Čak i ako je običan sidescroller ili nešto slično, s ne pretjarno lijepo grafikom ili sto vec ne... Lijepo je znati da si nešto napravio...

Što kažete da napravimo neko natjecanje malo (s pravim nagradama)...

Čak bi i ja mogao ustupiti koji gigabajt prostora na serveru ako nekom treba za hostanje web stranice i projekta...

Ovako stavio sam ti palac dolje iz razloga što ovakovih projekata je već bilo i mislim da su svi završili neuspješno :)

Istina razmišljao sam napraviti neku online igru baziranu na BUG forumu, tj. gdje bi glavni akteri bili članovi ovog foruma, ali sam odustao iz tri razloga, jedan nedostatak vremena ( bilo što da se ide napravit treba par mjeseci predanog rada ) , drugo sumnjam u dosljednost članova tj. angažman ( jer jednom sam i ja uletio grlom u jagode i rekao da ču radit na nećem s jednim članom ovdje pa sam odustao , što mi nije na ćast ) i treće jednostavno sam iznenađen da recimo kada netko i napravi neki proizvod ne dobije zasluženu pažnju, tako čemu se onda trudit.

Drugo neoptimizirana igra je ništa, nije igra, to je načalni segment-prototip nečega što bi trebalo bit, ali nije igra, jer optimizacija je nešto što je po mom iskustvu jedan od najtežih poslova u izradi igre, balansiranje i balansiranje, sve u svemu najbitniji segment.

Treće svaka čast da imaš volje i entuzijazma, ali sumnjam u uspijeh. 

I'm from Hollywood
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 12:50 (woodgamesfx).
16 godina

90% svih kodova danas je neoptimizirano, pisano zbrda-zdola u svakakvoj samo ne OO paradigmi.

To je najmanji problem...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

90% svih kodova danas je neoptimizirano, pisano zbrda-zdola u svakakvoj samo ne OO paradigmi.

Pa jel ti znaš kume što je to optimizacija igre ? 

I'm from Hollywood
17 godina
neaktivan
U ovom slucaju optimizacija je bila u obliku optimiziranog koda... ne balansa i sličnih stvari na koje si ti mislio...

Ma gle znam ja da neće biti ništa od toga... Ali stvarno ne shvacam uz recimo GameMaker da ljudi jednostavno neće ili im se neda zapoceti nesto...

Cisto da se zna da je tvoje...
16 godina
woodgamesfx kaže...
Bukva kaže...

Da, znam.

A kako ćeš molim te optimizirati neku home-made igru? Pored svih SDKova i APIja koji su, pazi sada, optimizirani do granica.

Što ćeš ići kodirati u assemblyju pa, ono, moraš paziti koji registar napuniš i prazniš kada? Ili što, ćeti trebati u igri množenje dviju matrica 30. stupnja?

Kakva prokleta optimizacija? Pa neće se igra vriti na Amigi. Ako netko upsije isforstirati, recimo, GTX260 do krajnjih granica i jedan C2Q, a ono, svaka mu čast, ali nekako sumnjam da će itko, ali itko, tako nešto napraviti.

Em blebećete on nečemu o čemu pojma nemate, al ste negdje čuli pa zvuči cool, em radite znanost tamo gdje je nema. 

Inače, što se same teme tiče, možda bi bolje bilo da tom natjecanju prethodi neka "mala škola izrada igara". Pogotovo jer (zahvaljujući vrsnim stručnjacima) jako puno ljudi ima dojam da je to nešto jako kompleksno i gotovo nesavladivo.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
Vidim sto su se svi pokidali od javljanja ili bar planiranja...
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
U ovom slucaju optimizacija je bila u obliku optimiziranog koda... ne balansa i sličnih stvari na koje si ti mislio...

Ma gle znam ja da neće biti ništa od toga... Ali stvarno ne shvacam uz recimo GameMaker da ljudi jednostavno neće ili im se neda zapoceti nesto...

Cisto da se zna da je tvoje...

Jednostavno je.... i ponovljeno jedno trilijun puta....

Za izradu igre vecinom se javljaju PROGRAMERI - programiranje je samo jedan, i to ne bas tako bitan dio izrade igre. Dizajn i art odnose najvece dijelove, tu je negdje i sound.... nadji artiste, nadji game designere (tj. ljude koji su minimalno napravili neku mapu za Starcraft ili mod za HalfLife) pa onda ima neka sansa... kad igru rade programeri - zaboravi.

I am Jack's dubious choice of one-way roads
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Da, znam.

A kako ćeš molim te optimizirati neku home-made igru? Pored svih SDKova i APIja koji su, pazi sada, optimizirani do granica.

Što ćeš ići kodirati u assemblyju pa, ono, moraš paziti koji registar napuniš i prazniš kada? Ili što, ćeti trebati u igri množenje dviju matrica 30. stupnja?

Kakva prokleta optimizacija? Pa neće se igra vriti na Amigi. Ako netko upsije isforstirati, recimo, GTX260 do krajnjih granica i jedan C2Q, a ono, svaka mu čast, ali nekako sumnjam da će itko, ali itko, tako nešto napraviti.

Em blebećete on nečemu o čemu pojma nemate, al ste negdje čuli pa zvuči cool, em radite znanost tamo gdje je nema. 

Inače, što se same teme tiče, možda bi bolje bilo da tom natjecanju prethodi neka "mala škola izrada igara". Pogotovo jer (zahvaljujući vrsnim stručnjacima) jako puno ljudi ima dojam da je to nešto jako kompleksno i gotovo nesavladivo.

Da znaš što je optimizacija barem i iz bliza ne bi bubao ovo.

PS.

Inaće velika ti je razika između API-a i SDK-a, ono što mislim da si htio reć, ali nisi znao kako se zove je Game Engine + Level Editor + Assets , ali nit s tim ne  možeš nešto napraviti u tri klika miša kako ti to zamišljaš vjeruj mi ima puno pametnijih, nego što ti percipiraš ili si vidio u svojoj blizini,  koji se muće da skuže i naprave nešto u tim klik-klik alatima.

EDIT :

ovi dečki znaju dosta, možda bi autor teme trebao pitat njih :http://www.bug.hr/forum/board/graficki-programi/88.aspx?sort=act

I'm from Hollywood
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 21:27 (woodgamesfx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice