Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.490
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Konzole vs PC - Platformska bitka
wyks kaže...
vare kaže...

Moj lični stav,nek se niko ne uvrijedi

Preferiram konzolu za igranje,ali evo mojih ZA i PROTIV:

KONZOLE(XBOX 360,PS3)

ZA-Jos uvijek bolja grafika(u kombinaciji sa adekvatnim televizorom),npr. kod prijatelja usporedismo nekoliko igara za ps3 i pc(ima covjek jaku konfiguraciju) i u skoro svakoj igra na ps3 ispade malo ljepša.

ZA-Kvalitetniji dojstik nego kod pc jeftinjaka

Ovo dvoje mi baš i nije jasno.

Možeš i napisati da je skuplji gamepad za pc bolji od jeftinijih konzolaških.

Ovo za grafiku baš i nije točno.

cini se da ti jos nisi igro uncharted 2 igra je prepuna detalja ni jedna igra pc joj nemoze parirati osim cysisa koji je i tak poluprazni 

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
wyks kaže...
vare kaže...

Moj lični stav,nek se niko ne uvrijedi

Preferiram konzolu za igranje,ali evo mojih ZA i PROTIV:

KONZOLE(XBOX 360,PS3)

ZA-Jos uvijek bolja grafika(u kombinaciji sa adekvatnim televizorom),npr. kod prijatelja usporedismo nekoliko igara za ps3 i pc(ima covjek jaku konfiguraciju) i u skoro svakoj igra na ps3 ispade malo ljepša.

ZA-Kvalitetniji dojstik nego kod pc jeftinjaka

Ovo dvoje mi baš i nije jasno.

Možeš i napisati da je skuplji gamepad za pc bolji od jeftinijih konzolaških.

Ovo za grafiku baš i nije točno.

cini se da ti jos nisi igro uncharted 2 igra je prepuna detalja ni jedna igra pc joj nemoze parirati osim cysisa koji je i tak poluprazni 

nemože niti crysis.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
16 godina
cini se da ti jos nisi igro uncharted 2 igra je prepuna detalja ni jedna igra pc joj nemoze parirati osim cysisa

Cisto me zanima tko je od ove cetvorice (u ovom trenutku) koji su stisnuli TD (dakle ne slazu se sa tvojom tvrdnjom) odigrao Uncharted 2?

16 godina
protjeran
Mauro kaže...
cini se da ti jos nisi igro uncharted 2 igra je prepuna detalja ni jedna igra pc joj nemoze parirati osim cysisa

Cisto me zanima tko je od ove cetvorice (u ovom trenutku) koji su stisnuli TD (dakle ne slazu se sa tvojom tvrdnjom) odigrao Uncharted 2?

da i mene....ma znao sam da ce tak bit jos dok sam pisao

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 12:53 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

da i mene....ma znao sam da ce tak bit jos dok sam pisao

zvjer 2 je stisnuo obojci.

Pa zvjeri ako se ne slazes dokazi, a nemoj bezveze davati TD.

EDIT: ovo gore vrijedi i za calypsa

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 13:23 (nailer).
17 godina
nailer kaže...

Ti tvrdiš pa onda ti i dokaži, što bi oni dokazivali.

16 godina

Nevjerojatno kako samo ljudi mogu biti netolerantni oko takvih budalaština,pa to je strašno,dajte već jednom lockajte temu i gotovo,kad se već ne znamo normalno ponašati 

The world is full of people who talk the talk,but how many of us walk the walk?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Vakaka kaže...
nailer kaže...

pa nema tu kaj dokazivat jednostavno uncharted 2 bolje izgleda od arhitekture gradova i kolko je sve detaljno napravljeno 

a u crysisu imas 500m copy/paste sume i grmova pa par kucica sa 5 koreanca

nisu bezveze uncharted 2 prozvali "best looking game ever"

i ajgor ti to netrebas citat izbjegavaj temu....

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 13:11 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
nailer kaže...

ima dokazat zato sto ako je stisnuo TD onda neka dokaze to svoje ne slaganje.

16 godina
protjeran
nailer kaže...
Vakaka kaže...
nailer kaže...

ima dokazat zato sto ako je stisnuo TD onda neka dokaze to svoje ne slaganje.

ma bolje da su tiho 

vec sam vido kak pricaju o igri koju u zivotu nisu igrali

16 godina
Vakaka kaže...
nailer kaže...

A sta ti moze dokazati?

On moze dati svoje subjektivno misljenje.

Objektivno misljenje je nemoguce dati jer su i Crysis i Uncharted 2 ekskluzive na svojim platformama. Da su cross platform onda bi se moglo usporedjivati kako pojedina igra izgleda na kojoj platformi. Npr. MW2, BFBC2 (kao svjezi primjeri) se mogu jako lijepo i objektivno usporediti jer su crossplatform naslovi.

Medjutim, ako je nailer odigrao i Crysis na PC-u i Uncharted 2 na PS3 onda je njegovo subjektivno misljenje poprilicno relevantno jer je obje igre odigrao.

naravno, malo fanboyizma moze biti ukljuceno, ali svejedno ima iskustvo iz prve ruke i moze opravdano komentirati usporedbe Uncharted 2 i crysisa (i drugih igara).

Onaj tko nije odigrao Uncharted 2 ne moze davati komentare na usporedbu Uncharted 2 sa Crysisom. On moze samo trollati.

Dakle, vidim da si stisnuo farkasevcu Thumb Down sto znaci da se ne slazes s njegovim misljenjem. Ukoliko si odigrao Uncharted 2 onda je to relevantno misljenje, ali ako nisi onda je to najobicnije trollanje i tvoje misljenje pri usporedbi Uncharted 2 sa Crysis (ili drugim PC igrama) ne vrijedi nista.

17 godina
neaktivan
Mauro kaže...
Vakaka kaže...
nailer kaže...

A sta ti moze dokazati?

On moze dati svoje subjektivno misljenje.

Objektivno misljenje je nemoguce dati jer su i Crysis i Uncharted 2 ekskluzive na svojim platformama. Da su cross platform onda bi se moglo usporedjivati kako pojedina igra izgleda na kojoj platformi. Npr. MW2, BFBC2 (kao svjezi primjeri) se mogu jako lijepo i objektivno usporediti jer su crossplatform naslovi.

Medjutim, ako je nailer odigrao i Crysis na PC-u i Uncharted 2 na PS3 onda je njegovo subjektivno misljenje poprilicno relevantno jer je obje igre odigrao.

naravno, malo fanboyizma moze biti ukljuceno, ali svejedno ima iskustvo iz prve ruke i moze opravdano komentirati usporedbe Uncharted 2 i crysisa (i drugih igara).

Onaj tko nije odigrao Uncharted 2 ne moze davati komentare na usporedbu Uncharted 2 sa Crysisom. On moze samo trollati.

Dakle, vidim da si stisnuo farkasevcu Thumb Down sto znaci da se ne slazes s njegovim misljenjem. Ukoliko si odigrao Uncharted 2 onda je to relevantno misljenje, ali ako nisi onda je to najobicnije trollanje i tvoje misljenje pri usporedbi Uncharted 2 sa Crysis (ili drugim PC igrama) ne vrijedi nista.

ja mu nisam stisnu TD.

On moze staviti slike ili videe sa youtuba ili nešto slično da dokaže da je jedno lijepše od drugog.

17 godina

Evo nekih slika i da gleda sam slike na netu i meni crysis izgleda bolje. Evo nekih usporedbi pa sami odlučite. Btw ako netko nešto tvrdi neka to i dokaže, ja netvrdim ni jedno ni drugo pa nemoram ništa ni dokazivati. Šteta što se slike nemogu vidit u punoj rezi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 13:35 (Vakaka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Evo nekih slika i da gleda sam slike na netu i meni crysis izgleda bolje. Evo nekih usporedbi pa sami odlučite. Btw ako netko nešto tvrdi neka to i dokaže, ja netvrdim ni jedno ni drugo pa nemoram ništa ni dokazivati. Šteta što se slike nemogu vidit u punoj rezi.

Evo još neki videi:

U2:

Crysis(maxed out):

16 godina
protjeran
Vakaka kaže...

a jesi stavio slike ono svaka ti cast 

kak sam znao da ce netko stavit onu sliku na vlaku gdje se ide tolkom brzinom da ni ne vidis pojedino drvece kak spada pa su zato losije kvalitete

evo ja sam upravo sada slikao sa mobitelom par slika (jadan neki 2 megapiksela pa su mutne slike)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 13:45 (hrvatskafarkasevec).
17 godina

Gledao sam na youtube i slike i dalje mi Crysis izgleda bolje, ne kažem da je bolja igra nego jednostavno mi izgleda... foto realističnije i boje su mi nekako lijepše (kao da si slika foto aparatom iz džepa)  :)). Opet to je samo moje subjektivno mišljenje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I na PC-u i na PS3 ima kako igra sa lošom grafikom tako i sa odlićnom grafikom.No uspoređivati Crysis(Very High detalji) i Uncharted 2 je doslovice nebulozno i krajnje neozbiljno.Dolje su po tri primjerka Crysisa i Uncharted2 pa ako ste dobroga vida vidjet čete da Crysis daleko ljepše izgleda nego Uncharted2.

A vi koji i dalje tupite da je Uncharted2 ljepši pođite okulistu da vas pregleda.

Crysis prvi primjerak Crysis prvi primjerak
Crysis drugi primjerak Crysis drugi primjerak
Crysis primjerak Crysis primjerak
Uncharted2 Uncharted2
Uncharted2 Uncharted2
Uncharted2 Uncharted2
Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 14:15 (microman).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Vakaka kaže...

Gledao sam na youtube i slike i dalje mi Crysis izgleda bolje, ne kažem da je bolja igra nego jednostavno mi izgleda... foto realističnije i boje su mi nekako lijepše (kao da si slika foto aparatom iz džepa)  :)). Opet to je samo moje subjektivno mišljenje.

hehe bas je bio iz džepa 

al pogle 2.video  od nailera onaj pogleda na grad 

to u crysis 1 je nemoguce napravit jer fps-i drasticno padaju ako je vise od 13 ai-eva aktivno 

(vjeruj mi dobro sam ja to sve izprobo u sandbox editoru 

napravis jedan otok i nema nicaga na njemu stavis onda 10 koreanaca i ok je a kad stavis 20 il vise 

pocnu drasticno padat fps-i sa 120 na 30 a da sam jos drveca stavil i kuce uopce nebi bilo igrivo

zato taj crysis 1 tolko forsiro na šumi )(valjda su to u crysis 2 popravili kad je sad radnja u gradu)

16 godina
protjeran
microman kaže...

I na PC-u i na PS3 ima kako igra sa lošom grafikom tako i sa odlićnom grafikom.No uspoređivati Crysis(Very High detalji) i Uncharted 2 je doslovice nebulozno i krajnje neozbiljno.Dolje su po tri primjerka Crysisa i Uncharted2 pa ako ste dobroga vida vidjet čete da Crysis daleko ljepše izgleda nego Uncharted2.

A vi koji i dalje tupite da je Uncharted2 ljepši pođite okulistu da vas pregleda.

ovo ti je uncharted 1 iz 2006(isprike za dupli)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 13:59 (hrvatskafarkasevec).
17 godina

hehe bas je bio iz džepa 

to u crysis 1 je nemoguce napravit jer fps-i drasticno padaju ako je vise od 13 ai-eva aktivno 

napravis jedan otok i nema nicaga na njemu stavis onda 10 koreanaca i ok je a kad stavis 20 il vise 

pocnu drasticno padat fps-i sa 120 na 30 a da sam jos drveca stavil i kuce uopce nebi bilo igrivo

zato taj crysis 1 tolko forsiro na šumi )(valjda su to u crysis 2 popravili kad je sad radnja u gradu)

Tu je problem, skoro svaka igra je gledajući u iz daleka, kao npr taj pogled na grad, očara te, ali da bi dvije vrhunske grafike usporedili moramo gledat detalje i kad pogledam oboje Crysis mi izgleda ljepše. A koliko mi se čini Uncharted 2 je reza  = 1280x720 (2xAA). Tako kad bi spustili Crysis na tu rezu i samo toliki AA možda bi i on mogao puno bolje prikazat takve scene, ovo samo nagađam jer nisam siguran da je U2 na toj rezi. Stvarno pokušavam bit objektivan i gledam slike i video isječke i dalje mi se Crysis čini lipšim.

17 godina

ma i slijepcu je vidljivo da Crysis ima bolju grafiku....

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Vakaka kaže...

hehe bas je bio iz džepa 

Tu je problem, skoro svaka igra je gledajući u iz daleka, kao npr taj pogled na grad, očara te, ali da bi dvije vrhunske grafike usporedili moramo gledat detalje i kad pogledam oboje Crysis mi izgleda ljepše. A koliko mi se čini Uncharted 2 je reza  = 1280x720 (2xAA). Tako kad bi spustili Crysis na tu rezu i samo toliki AA možda bi i on mogao puno bolje prikazat takve scene, ovo samo nagađam jer nisam siguran da je U2 na toj rezi. Stvarno pokušavam bit objektivan i gledam slike i video isječke i dalje mi se Crysis čini lipšim.

pa da al vidis jedno drvo vido si sve lako bilo na pc nabacat visokorezoluciske teksture i sam sumu nasadit  

u unchartedu su predivne zgrade..anticke itd... sve mi to ljepse izgleda neg nekakva suma 

nije stvar u grafici samo cim vece i cisce teksture 

17 godina

pa da al vidis jedno drvo vido si sve lako bilo na pc nabacat visokorezoluciske teksture i sam sumu nasadit  

u unchartedu su predivne zgrade..anticke itd... sve mi to ljepse izgleda neg nekakva suma 

E vidiš u mene je obratno, meni je draže po džungli nego po gradu, sad sam malo i razočaran što će Crysis 2 bit u gradu. Nevolim grad, jedino da dadnu mogućnost detaljnog razaranja okoline onda mi nebi smetalo. :)

17 godina
neaktivan

Crysis je Grafički superiorniji od Uncharted2 i to je cinjenica.Također Crysis je izašao 2007.g. dok je Uncharted2 izašao 2009.g.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina

da za konzolu mogu napravit bolju grafiku kao da je ne bi napravili do sada, ali su konzole hardverski inferiornije računalima pa grafiku i prilagođavaju slabijem hardveru, na kraju krajeva ono što konzolaši potroše na igre kompjuteraši potroše na hardver pa se sve izjednači..

0 0 hvala 0
17 godina
bonzai kaže...

da za konzolu mogu napravit bolju grafiku kao da je ne bi napravili do sada, ali su konzole hardverski inferiornije računalima pa grafiku i prilagođavaju slabijem hardveru, na kraju krajeva ono što konzolaši potroše na igre kompjuteraši potroše na hardver pa se sve izjednači..

Da, samo koliki je zivotni vijek hardvera na PCu i onog na plejki? Nek izadje za par mjeseci neka druga igra s jos boljom grafikom i vec ti bu PC kasljucao.

17 godina

lakše je dati 1000 kn za novu grafičku i na njoj igrati na medium postavkama najnoviju igru nego izdati novu konzolu za 3 - 4 milje kuna i to proizvođaći konzola znaju, stoga prilikom izrade igara za konzole oni te igre prilagođavaju konzolaškom hardveru. Kada bi oni napravili crysis za konzole sa svim onim detaljima kao i za PC to sadašnje konzole ne bi mogle ni pokrenuti. Revolucija grafike je možda započela na konzolama, ali je sada predvodi PC.

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
nailer kaže...

EDIT: ovo gore vrijedi i za calypsa

Ti si uletio sa usporedbom pa ti "dokazuj".. ne razumijem čemu tako ozbiljno shvaćanje TD-a??  To jednostavno znači da se ne slažem s tobom.

A što se tiče toga da nisam igrao Uncharted 2, istina nisam ga nikad vidio u životu, ali znam i 200% sam siguran da NIKADA NITI JEDNA igra na PS3 neće izgledati kao Crysis (da onaj original iz 2007. godine), a kamoli da izgleda bolje.  To su činjenice i svaki stručnjak za računalnu grafiku će ti ih potvrditi. 

Nema smisla uspoređivati naše subjektivne dojmove, svađat se i tupo ponavljat: Meni ovo izgleda ljepše!  Ne raspravljamo o art-u pojedinih igara, nego o sirovoj grafici.

I onda je došao taj neki jebeni zvuk koji je uništio cijeli svijet.!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 15:27 (zv'jer2).
17 godina
infinityzg kaže...

Da, samo koliki je zivotni vijek hardvera na PCu i onog na plejki? Nek izadje za par mjeseci neka druga igra s jos boljom grafikom i vec ti bu PC kasljucao.

Baš i nebi, samo spustim rezoluciju i smanjim AA i AF i dalje uživam u "vrhunskoj grafici". To da triba nabavljat svaki malo najbolje računalo i da će računalo kašljucati nakon što nova igra izađe nije istina. Imam već dosta dugo računalo, mislim nešto više od godine i pol pa još nije izašla igra koja će ga "zakašljucati" a i dalje nisam dirao grafičke postavke, još je tu i mogućnost Overclocka. Nije sve tako crno/bijelo kako se čini.

PS. I ove igre koje se najavljuju da će tek izać, kad pogledam preporučenu konfiguraciju za te igre, opet će bez beda moj kopm to prožvakati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 15:45 (Vakaka).
16 godina
Vakaka kaže...

Baš i nebi, samo spustim rezoluciju i smanjim AA i AF i dalje uživam u "vrhunskoj grafici". To da triba nabavljat svaki malo najbolje računalo i da će računalo kašljucati nakon što nova igra izađe nije istina. Imam već dosta dugo računalo, mislim nešto više od godine i pol pa još nije izašla igra koja će ga "zakašljucati" a i dalje nisam dirao grafičke postavke, još je tu i mogućnost Overclocka. Nije sve tako crno/bijelo kako se čini.

PS. I ove igre koje se najavljuju da će tek izać, kad pogledam preporučene karakteristike tih igara, opet će bez beda to moj kopm prožvakati.

I upravo konzolama to mozes zahvaliti Namigiva

Igre se razvijaju prvenstveno za konzole, a onda portaju na PC.

Zato i zadnjih godinu-dvije nema naglog povecanja potreba za hardwareom kao prije 5-6 godina (dok je PC bio glavna razvojna platforma za igre) kada si morao svako malo raditi upgrade.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice