Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.542
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Konzole vs PC - Platformska bitka
Ma dobro, al poanta je ista.

Ovo sam ovako našao na blef.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
protjeran

praktično sve igre koje se objavljuju paralelno na konzolama i pc-ju   na konzolama izgledaju lošije i igraju se na manjoj rezoluciji, tj kao da istim igrama na pc-ju smanjiš detalje i opcije aa i aff tako da se komrpmisi na konzolama itekako rade a kako vrijeme odmiče ti kompromisi će biti sve veći i veći. Grafička gts 250 je bar 3-4 puta brža od gf7900 derivata kakav je u rsx-u ps3 konzole sa 256mb videomemorije (doduše cell je izuzetno brz ali uzalud mu trud svirači kad ga gpu-koči i njegovih 256mb ponajviše) Svakako treba uzet u obzir da su popravci na kozolama puno skuplji nego zamjena bilo koje komponente na pc-ju. Npr ako na ps3 rikne laser zamjena dođe lijepih 800-900kn a na pc-ju cijeli optički pogon zamjeniš za 150kn. Bilo kakav drugi kvar na ps3 kozoli hardverski ili softwerski najčešće  iziskuje zamjenu komplet matične ploče a to košta 1500kn! Ps3 konzola na hr tržištu dolazi sa 1 godinom garancije a pc komponente redom imaju jamstvo 2-3 godine!

Kao što sam rekao ako neko uzima u obzir da mu za konzolu netreba novi televizor (upitno u najmanju ruku jer na starim crt televizorima igre sa konzola baš i ne blistaju) onda zašto nepostoji predpostavka da doma imamo i stari monitor od starog pc-ja, a također i ostalu periferiju. Solidna tipkovnica i miš se kupe za 150-200kn a ako neko doma nema stereo liniju (koja meni služi kao primarni izvor zvuka sa pc-ja i radi sasvim dobro) jeftine i solidne zvučnike nije teško naći.

Kao što sam rekao doma već imam athlona 64 x2 i grafu 9600gt i s njima već dvije godine igram igre na najvišim postavkama a vjerujem da će tako ostati još dugo a to je nabolji dokaz da pc-ji više ne koštaju pravo bogatstvo i nezastarjevaju kao nekada. Bratić mi ima p4 2,8ghz konfiguraciju iz 2003 godine i za to vrijeme jedino šta je nadogradio je dodatni ddr i grafička kartica i sada još uvjek većinu novijih naslova može zaigrat na razumnim postavkama!

Gdje je davne 2003 godine bio xbox 360 i ps3, nisu bili niti u povojima!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 15:21 (virtuozo).

0 0 hvala 0
17 godina

al ti zaboravljaš ono najvažnije. kako ćeš napraviti turnir u PESu na PCu? može se al nije to to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dejo6 kaže...

al ti zaboravljaš ono najvažnije. kako ćeš napraviti turnir u PESu na PCu? može se al nije to to.

sta se mene tice. na mom pcu je svaka igra bolja od igre konozole.. sta se tice PES-a ovako posto imam 24" monitor i imam 2 gamepada a mogu ih imat 10 i svi ce radit..

isto kao i na ps3 ili xboxu pozovem frendove kod mene i igramo ako i to nije dovoljno imam hdmi kabel koji je dovoljno dug da dode to lcd tva 37" rezolucija full hd.. i igra lijepse izgleda nego na xboxu 360 ili ps3 te samim time vise i uzivam.

to je sta se tice svih igara koje ima pc i xbox i ps3.. tu se konzole nemogu mjerit jos uvijek sa pcem..

no konzole imaju prednost i ta prednost su exkluzive i to im je jedina prednost..

sve ostalo pada u vodu..

17 godina
protjeran

Epa to je drugi par cipela. Doduše i to bi se dalo složiti s pc-jem dovoljan broj rumblepadova lijepo priključiš na hd televizor i imaš pes na full-hd rezi za razliku od konzolaških 720p..

Ali kako kažeš nije to, to. Imam ja doma i ps3 konzolu pes 2010 pa deremo

17 godina

ovo sta sam ja piso je sta se tice gaminga.

a sta se tice ostalih stvari i cim dublje kopam sta je bolje danas imat pc ili konzolu...

na kraju krajeva pc sve vise tone i konzola se dize..

prvo svaka konzola manje trosi, zauzima manje prostora, ima se sa njome manje problema.

i na kraju krajeva nemoras svakih 6 mjeseci kupovat novu komponentu da bi se mogo igrat na full postavkama.

i tu je prici kraj.. jednsotvano ako ti nije problem igrat na gamepadu i ako su ti samo igre bitne uzet ces konzolu bez puno pitanja

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
protjeran

ja mislim da dvojba konzola ili pc zapravo ne postoji. Pc u današnje vrijeme je nužnost i treba ga imati svakako a konzola nije loša stvar pa ko ima novaca nek ima i to. Slažem se da su ekskluzive jedna od prednosti konzola. Volio bi da se hoće razgranat tržište orginal igara za pc slično kao i za ps3 bilo bi odlična stvar a ne da imamo izbor kupovati u dućanima po derikoža cijenama ili skidat s net-a

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 16:37 (virtuozo).

1 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

ovo sta sam ja piso je sta se tice gaminga.

a sta se tice ostalih stvari i cim dublje kopam sta je bolje danas imat pc ili konzolu...

na kraju krajeva pc sve vise tone i konzola se dize..

prvo svaka konzola manje trosi, zauzima manje prostora, ima se sa njome manje problema.

i na kraju krajeva nemoras svakih 6 mjeseci kupovat novu komponentu da bi se mogo igrat na full postavkama.

i tu je prici kraj.. jednsotvano ako ti nije problem igrat na gamepadu i ako su ti samo igre bitne uzet ces konzolu bez puno pitanja

Neigraš ni na konzolama sve, kako bi rekli, na full postavkama. Dosta variranja ima od same igre do igre, pogotovu u stvarnoj rezoluciji. Nemožeš onda reć da PC mora imat sve na max a konzola "vara" jer nije sve na max, nije fer usporedba... malo sam čita po netu i našao sam spisak negdje koliko se rezu kreću i postavke samih igara, odnosno koliko "varaju" u grafičkim postavkama da bi se tebi sve vrtilo bez štekanja. Sad kad bi tako spušta grafičke postavke igara na PCu, mogao bi dosta dugo igrat na njemu da ništa ne promjeniš.

16 godina
neaktivan

Evo moje mišljenje o konzolama

Konzole jedu go*na,

dok ih PC k´o Bog

owna.

0 8 hvala 0
16 godina
protjeran
M0by kaže...

Konzole jedu go*na,

dok ih PC k´o Bog

owna.

nebi reko prije obrnuto 

2 godinu zaredom ps3 ima goty i to jos exkuziva 

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...KILLZONE 2 BEST MP GAME OF 2009
17 godina
neaktivan
M0by kaže...

Konzole jedu go*na,

dok ih PC k´o Bog

owna.

GTFO!

Troll!

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
M0by kaže...

Konzole jedu go*na,

dok ih PC k´o Bog

owna.

nebi reko prije obrnuto 

2 godinu zaredom ps3 ima goty i to jos exkuziva 

Da,Uncharted 2 me zbilja odusevio.

Neki dan sam odlucio malo pogledati,mislio sam nekih 5 minuta gledati,nakraju sam gledao pola sata Smijeh

Cijela igra je za deset!Ne zalim se sto je dobila GOTY.

Luckyluke!
16 godina
neaktivan

Neki dan sam odlucio malo pogledati,mislio sam nekih 5 minuta gledati,nakraju sam gledao pola sata Smijeh

A je*i ga. Sad je sve manje PC ekskluziva. Crysis su trebali ostaviti kao PC ekskluzivu. Crysis su totalno za*rali na konzolama. Stvarno ga netrebaju praviti za konzole.

16 godina
protjeran
M0by kaže...

A je*i ga. Sad je sve manje PC ekskluziva. Crysis su trebali ostaviti kao PC ekskluzivu. Crysis su totalno za*rali na konzolama. Stvarno ga netrebaju praviti za konzole.

jooooooooooooooj nemoj ... nije jos ni C od crysisa 2 a ne da vec sad vidis da su ga zasrali

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...KILLZONE 2 BEST MP GAME OF 2009
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
M0by kaže...

jooooooooooooooj nemoj ... nije jos ni C od crysisa 2 a ne da vec sad vidis da su ga zasrali

Hm nije spomenuo Cryzu 2, jel izašla uopće Cryza na konzolama (ili je to samo recesija bila :D ) ?

17 godina
neaktivan

Sto se tice mmo-a

na konzolama ce biti igra all points bulletin ( pogledajte na netu )

Aj molim vas neka neko kaze kako pc ima bolju grafiku od konzola:

Usporedujte gore navedeni link sa crysisom i sa cim god pcete, al opet vas uncharted 2 ubija.

I FIFA i PES na pc-u imaju stariju verziju igre od one na next-gen konzolama.

Moj PC  
0 7 hvala 0
17 godina
neaktivan
nailer kaže...

Sto se tice mmo-a

Usporedujte gore navedeni link sa crysisom i sa cim god pcete, al opet vas uncharted 2 ubija.

SmijehSmijehSmijeh

Comfortably Numb/// D.A.V.E. THE DRUMMER @ BOOGALOO 4.12.2009. meine fav DJ!!........ P.L.U.R.
17 godina
protjeran
nailer kaže...

Sto se tice mmo-a

ajmo nepisat svašta ovdje. Za fifu to stoji da je ubačena konverzija ps2 igre u pc inačicu ali pes 2010 pih!

igram na hd televizoru pc i ps3 verziju pes-a 2010 i mogu reći da ps3 verzija izgleda jadno u odnosu na pc verziju. Naime teksture na ps3 su mutnjikave bez aa i kao da je cijela igra rađena na sd rezoluciji a ne 720p. Plus toga očajan framerate.

Ps3 je dobro imati stvarno zbog tih odličnih ekskluziva ali za igrati multiplatformske naslove ps3 je loš izbor i pc je tu puno bolja varianta

16 godina
protjeran
virtuozo kaže...
nailer kaže...

Sto se tice mmo-a

ajmo nepisat svašta ovdje. Za fifu to stoji da je ubačena konverzija ps2 igre u pc inačicu ali pes 2010 pih!

igram na hd televizoru pc i ps3 verziju pes-a 2010 i mogu reći da ps3 verzija izgleda jadno u odnosu na pc verziju. Naime teksture na ps3 su mutnjikave bez aa i kao da je cijela igra rađena na sd rezoluciji a ne 720p. Plus toga očajan framerate.

Ps3 je dobro imati stvarno zbog tih odličnih ekskluziva ali za igrati multiplatformske naslove ps3 je loš izbor i pc je tu puno bolja varianta

tu se slazem al nije bas za sve multiplatformske los izbor,ali hvala bogu ps3 ima puno jako kvalitetnih ekskluziva i jos za svoj ps3 nisam kupio ni jednu multiplatformsku igru..pa zasto i bi kad su ekskluzive uglavnom bolje od vecine igara koje idu na pc i xbox

BUCKETHEAD
15 godina
neaktivan

pc je pre skup za daljnje nadograđivanje ipak su platforme bolje 

iako ja sam imam pc namjeravam kupit x box 360 

15 godina
neaktivan

pc ima vrlo dobru grafu ali sa full hd monitorom i dobrom grafom

17 godina
protjeran

ili još bolje full hd televizor. Netreba zaboraviti da je "pc jedina prava nex-gen konzola". Naime kako je velika većina igara kako za xbox tako i za ps3 rađena u 720p rezoluciji usljed toga na full hd monitorima i televizorima dolazi do skaliranja slike na nižu rezoluciju što na lcd-u izgleda prilično šugavo. Svakom ko sanja hd igre sa konzola radije preporučujem plasma nego lcd televizore za uparit sa konzolom. Sam imam novi i kvalitetan full-hd lcd tv i mogu bez pardona reći da većina (dakle ne sve)igara za ps3 izgleda bolje na kvalitetnom   72"crt televizoru (kojeg također posjedujem) nego na novoj makini od lcd-a. Lcd svu svoju raskoš može pokazati tek sa 1080p sadržajima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hahaha.

napisao si 72'' crt monitor.

Nevjerujem da imas 72 inčni monitor ( ''=inč; 1inč=oko 2.5cm; 72*2.5=180cm)

Niti najmodernij tvei nisu tolki veliki ( a zamisli samo debljinu njega, trebala bi ti cijela soba. )

Mislim da si ti mislio 72 cm.

Ja sam među onih 8% normalnih. Ako ste i vi normalni ne mojte kopirati ovaj potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
nailer kaže...

hahaha.

napisao si 72'' crt monitor.

Nevjerujem da imas 72 inčni monitor ( ''=inč; 1inč=oko 2.5cm; 72*2.5=180cm)

Niti najmodernij tvei nisu tolki veliki ( a zamisli samo debljinu njega, trebala bi ti cijela soba. )

Mislim da si ti mislio 72 cm.

sigurno al na 72cm crt tv-u je bezveze igrat ps3 jer su slova pre mala tj sve je premalo na bc2 mapu jedva vidis bolje si je kupit neki 

22-23" monitor i na njemu igrat i izgleda predobro na njemu nista losije od pc-a

BUCKETHEAD
17 godina
protjeran

Ja stvarno neznam gdje ste vi pročitali 72 crt monitor. Doma imam oboje znači lcd televizor i crt televizor (philips pixel +) i komotno mogu reći da je kvaliteta slike na crt televizoru bolja u velikom broju ps3 igara uprkos manjoj rezoluciji npr uncharted drake s fortune ili gta 4

Za neinformirane da malo pojasnim lcd tehnologija zbog lošeg prikaza crne boje se lošije nosi sa prikazom mračnih ili polumračnih scena u igarama ili filmovima dok kvalitetan crt televizor to prikazuje briljantno sa svim detaljima. Tu je još naravno i zamućenje slike kod lcd-a kod prikaza brzih scena a tog zamućenja na crt-u naravno nema.

Istina slova jesu mutnjikava na crt televizoru zbog manje rezolucije prikaza   ali to meni nije toliko bitno

lcd monitor priključit na ps3 ? pih! Kako   su većina tih 22/23 inčnih monitora zapravo groblja sa tn matricama neću ni pomišljati kako bi ps3 igre izgledale na njima kad već nisam zadovoljan kako izgledaju na najboljim lcd televizorima sa s-pva ili ips matricama. Jel moram reći da je kupovina lcd monitora radi spajanja na konzolu loš potez zbog ograničenog broja konektora lošijih matrica i manjih dijagonala u odnosu na jeftine lcd televizore

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 19:09 (virtuozo).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
virtuozo kaže...

Ja stvarno neznam gdje ste vi pročitali 72 crt monitor. Doma imam oboje znači lcd televizor i crt televizor (philips pixel +) i komotno mogu reći da je kvaliteta slike na crt televizoru bolja u velikom broju ps3 igara uprkos manjoj rezoluciji npr uncharted drake s fortune ili gta 4

Za neinformirane da malo pojasnim lcd tehnologija zbog lošeg prikaza crne boje se lošije nosi sa prikazom mračnih ili polumračnih scena u igarama ili filmovima dok kvalitetan crt televizor to prikazuje briljantno sa svim detaljima. Tu je još naravno i zamućenje slike kod lcd-a kod prikaza brzih scena a tog zamućenja na crt-u naravno nema.

Istina slova jesu mutnjikava na crt televizoru zbog manje rezolucije prikaza   ali to meni nije toliko bitno

lcd monitor priključit na ps3 ? pih! Kako   su većina tih 22/23 inčnih monitora zapravo groblja sa tn matricama neću ni pomišljati kako bi ps3 igre izgledale na njima kad već nisam zadovoljan kako izgledaju na najboljim lcd televizorima sa s-pva ili ips matricama. Jel moram reći da je kupovina lcd monitora radi spajanja na konzolu loš potez zbog ograničenog broja konektora lošijih matrica i manjih dijagonala u odnosu na jeftine lcd televizore

pa ja imam na 22"monitoru ps3 i nista ne fali imam samsung t-nesto i slika odlicna na njemu

BUCKETHEAD
16 godina

Evo malo gledam ovo pa da komentiram i ja. Prijatelj ima neki 107cm LCD tv ali neki među prvima. Dakle slika je jako loša, ali ne samo na ps3 nego i kad gleda tv. A još uz to je spajano preko običnog cinch kabela (ne hdmi ili komponentni). Ali čim spojimo na neki drugi LCd ili LCD monitor to je druga priča. Slika izgleda perfektno i igre izgledaju očaravajuče. Zato mislim da je nepotrebno pričat nebuloze da ps3 na LCD-u izgleda loše. Spojit ps3 Preko hdmi na bilo koji lcd (ne mora bit 1080p, može bit i 720p) slika izgleda odlično (bio tv ili monitor).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vlasnik sam Xboxa i PC-a i ne mislim da bi se konzole i PC trebali uspoređivati.PC je u mogućnosti obavljanja stvarno puno puno funkcija i ljudi ga ne koriste samo radi igara,dok su konzole pretežito za igranje.Konzolu koristim za igre,a PC za sve ostale radnje bilo to na internetu, pisanje dokumenata i masa ostalih stvari.Da budem iskren prva konzola koju sam imao je bila neka kineska koju sam dobio još davne 98. ili 99. uglavnom je meni onda bila ultra zanimljiva i nisam se odvajo od tog.Kasnije sam dobio PS1 (koji dan danas radi uz manje smetnje) pa sam to igro cijelo vrijeme.Uglavnom sam igrao igre na konzolama mada mi je kroz pc prošlo više od 1000 igara.I zadnje ne vidim razlog pljuvanja po PS3 jer kao prvo nisu sve igre 500 kn,kao drugo rabljene (igrane) igre se mogu nać po puno puno manjim cijenama i kao treće igranje online na Ps3-u je besplatno,dok se na boxu plaća.Nisam ni xbox ni ps3 ni nintendo fan boy nego sam jednostavno uzo xbox jer je bio najjeftiniji,a ponudio isto.

Heavy Metalom i željezom protiv cajki !!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vise manje, ljudi koji inace kupuju igre na PC-u se ionako ne zale na cijene. Esencija problema lezi u tome sto je teze (ali ne i nemoguce) igrati piratske igre na konzolama.

"Dislocate your spine if you don't sign he says, I'll have you see in double."

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
posto nemam para na bacanje moram birat konzola ili pc tako da sam iizabro pc posto je multifunkcionalan... igranje-filmovi-muzika-internet-programi-ostali videi...
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice