Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.567
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Konzole vs PC - Platformska bitka
gjurki kaže...

Ako ti samo za ti služi kompjuter onda si uzimaj ti konzolu, jesi kojim slučajem čuo za "internet" i "surfanje" koje je na konzoli sporo i nepregledno?

Ako mene pitaš PC mi služi za komplentnu zabavu i konzola mi je potpuno suvišna .Ne stigne ni na PC-u odigrati sve što bih želio .Normalno da surfam na monitoru .

15 godina
AtomicBomb kaže...

Mislim, koja ti je svrha od PC-a napraviti konzolu ? :D

Hoćeš priznati da su konzole bolje za igranje pa pokušavaš eksperimentirati i kopirati konzole ? :D

Mislim, to što si ti napravio od PC-a nije PC, bar po meni.

Lol a šta je onda PC po tebi :D

Mislim da valjda 99% ljudi koji u sobi imaju komp i solidnu telku imaju to dvoje spojeno.. nikakva nauka

isto tako uvjeren sam da većina PC gamera imaju i gamepad, tako da ako ti se baš nešto igra iz kreveta, nemaš prepreke..

btw da vidim kako bi konzolaši ovo izveli.. mario smash brothers na n64 emulatoru u 4 igrača, ili PES u 4 igrača i slika klonirana na telku da se ne gužvamo svi pred monitor :P

15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Sljedeće II - "ja ukopčam svoju konzolu u LCD/plazmu, legnem i igram se" - ovo je takvo sranje od izjave da je to već prestrašno. Šta korisnici, (naročito skloni igranju igara na PC-u) nemaju LCD monitore krenuvši od 24" pa dalje. Ali čitajući takve teme se stječe dojam da svi koji se igraju na konzolama imaju plazme koje su veće i od dnevnog boravka, a onaj koji igra igre na računalu valjda još koristi CRT od kakvih 15", (sada recite da nije tako u svim vražijim sličnim temama) - Igram se na PC-u koji mi je spojen na LCD i ubodem pad i igram iz fotelje PES/FIFU i to je to (ali ne ja se igram na PC-u pa valjda imam CRT i nemam gamepad za takve naslove).

Bedastoća. Glasna i ružna PC kućišta navlačiti do ekrana. Uključivati podršku za mirror u kontrolnoj ploči. Klikanje za pokretanje igre. Više štete no koristi, a igre neće izgledati bolje, niti će iskustvo biti jednako.

doktor1 kaže...

Sljedeće III - FPS naslovi su nebo i zemlja igrajući ih na gamepadu ili na kvalitetnom glodavcu - tko kaže drugačije kaka i ništa drugo!!

Najbolji FPS-ovi na tržištu u posljednjih 5-6 godina su isključivo na konzolama, kojima se oni na PC-u kvalitetom nikako ne mogu približiti. Riječ je o Killzone, Resistance i Halo serijalima.

Jedino što valja od FPS-ova na PC-u su ionako portovi s konzola, uključujući Bad Company 2, Bioshock i brojne druge.

17 godina
odjavljen

Sinatra ;

Ako znaš imalo o ičemu onda bi trebao znati da na tržištu ima xy hladnjaka te da PC možeš napraviti potpuno nečujnim za razliku od konzole koja je bućna ...pogotovo x360 koji je jako bućan .Također što se kućišta tiče ima ih prekrasnih na tržištu .Hdmi kablova ima i po 15 m pa ne vidim zašto bi ga morao stavljati kod telke .A onaj tko nezna ili mu se neda kliknuti na ikonu da bi pokrenuo igru onda je konzola za njega i rađena .

Što se FPS-ova tiče stvar ukusa.Meni na PC-u ništa ne može zamjeniti stalker serjal ili armu .Ništa .Multiplatformski FPS-ovi izgledaju i rade najbolje na PC i igraju se najbolje na PC-u .Gamepad mi nije stran ali igranje FPS-a na gamepadu je retardirano iskustvo .Kome se igra konzolaški COD ili njegovi klonovi neka se drži konzole .Čak će jedan takav klon (Battlefield 3) biti rađen primarno za PC gdje će izgledati i radati najbolje pa bi i mnogi konzolaši mogli početi sliniti za PC verzijom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 9:32 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ako znaš imalo o ičemu onda bi trebao znati da na tržištu ima xy hladnjaka te da PC možeš napraviti potpuno nečujnim za razliku od konzole koja je bućna ...pogotovo x360 koji je jako bućan .Također što se kućišta tiče ima ih prekrasnih na tržištu .Hdmi kablova ima i po 15 m pa ne vidim zašto bi ga morao stavljati kod telke .A onaj tko nezna ili mu se neda kliknuti na ikonu da bi pokrenuo igru onda je konzola za njega i rađena .

Takvo kućište, ožičenje i hlađenje košta koliko i konzola. Na kraju krajeva, niti jedno kućište za normalnu ATX ploču ne može biti lijepo. Možda slijepcu.

XXX kaže...
Što se FPS-ova tiče stvar ukusa.Meni na PC-u ništa ne može zamjeniti stalker serjal ili armu .Ništa .Multiplatformski FPS-ovi izgledaju i rade najbolje na PC i igraju se najbolje na PC-u .Gamepad mi nije stran ali igranje FPS-a na gamepadu je retardirano iskustvo .Kome se igra konzolaški COD ili njegovi klonovi neka se drži konzole .Čak će jedan takav klon (Battlefield 3) biti rađen primarno za PC gdje će izgledati i radati najbolje pa bi i mnogi konzolaši mogli početi sliniti za PC verzijom.

Da ti budem iskren, potajno sam se nadao da će netko spomenuti Stalker, Armu, Metro i slične FPS-ove. PC igrači se jednostavno ne mogu odreći svojih voljenih bugova i napola dovršenih igara.

17 godina
neaktivan

Koja dosadna tema, malo mi je neugodno što sam je otvarao.

Smiješno je gledati koliko je PC fanboya odlučilo dijeliti mudrost, ali, da budem fer ništa bolji nisu ni konzolaši.

Na prste jedne ruke mogu nabrojati one koji su zaista objektivni i realni, a prije svega tolerantni. Žalosno dečki, žalosno.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne kažem da sam bolji od njih, ali nažalost, ovdje se vode razmažene raspravice, pa se čovjek mora spustiti na njihovu razinu, s obzirom na to sa kime se "dopisuje".

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 10:04 (AtomicBomb).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Skuplje je ako želiš sve vrhunsko.Nije isto ni igrati konzolšku igru na 640 p pa upscalanu na jadnih 720p ili igru na full HD rezi sa vieše ukljčenih detalja. Koliko para toliko muzike.Mene osobno to zadovoljstvo ne košta puno ili previše.Kanta je ispod PC stola , izgleda sasvim solidno (aluminij) i imam to kućište već deset godina.HDMI kabel od 10 m sam platio 100 kn prije više godina .Audio kablovi su također bili jeftini .Tako da se igram ili gledam filmove na velikom ekranu sa 5.1 zvukom za relativno sitne novce .Što se poludvršenih igara tiče i takve su mijama ispred igara u obliku jedne predugaćke skripte u trajanju od 5-6 sati igrajući ih sa gljivama ispod palčeva  .Ali to je već stvar ukusa .Tko voli neka gušta , ja guštam u onome što meni paše .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

@Danny_HR

ROFL samo čitajući naslov threada mislim da je teško bilo očekivati nešto drugo :D

@Sinatra (po pitanju ps3 i fps-ova)

ponekad se fakat upitam dali si ozbiljan, ili si zaista ultimatni uber-troll :D

btw ako se ikad odlučiš raditi novi profil imam sugestiju za nick :P

http://tinyurl.com/64fzrt3

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najbolji argument u raspravi jest spustiti je na osobnu razinu i početi s vrijeđanjem.{#}

Sjetio sam se još jednog naslova koji je igračima na PC-u nedostižan kvalitetom. Kad se spominju najbolji konzolaški TPS-ovi, stalno se povlači Uncharted i Red Dead, no postoji i Vanquish, igra toliko detaljne mehanike, animacije pokreta i taktičkog pristupa na većim težinama, što ga čini unikatnim naslovom i razlogom za nabavu konzole.

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Totalni treš od igre. Sviđat će se samo onima koji vole trash naslove, a definitivno nije i ne može biti razlog za kupnju konzole.

Pretjeruješ.
17 godina
odjavljen

Da sam američki tinejđer možda bi mi to bio razlog za nabavku konzole .Ima više razloga za nabavku konzole.Problem je što ti razlozi nisu vezani samo za jednu konzolu.Ima vrijednih naslova na PS3 ali ima i ih na boxu a nema ih na ps 3 i obrnuto.Dolazimo do situacije da bi uz PC trebalo nabaviti još i dvije konzole pa se samo igrati po cijele dane i ništa ne raditi .Neznam koliko nas to može i želi .Zato biram PC jer dobivam večinu multiplatformskih naslova uz PC ekskluzive i multimedijalni centar .I tako bez PC teško danas možeš .Na cijenu takvog račumala doadaš cijenu konzole i imaš gamerski stroj sposoban za sve .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Totalni treš od igre. Sviđat će se samo onima koji vole trash naslove, a definitivno nije i ne može biti razlog za kupnju konzole.

Pretjeruješ.

Jedna od najboljih igara ove generacije.

17 godina
protjeran
Sinatra kaže...

Najbolji argument u raspravi jest spustiti je na osobnu razinu i početi s vrijeđanjem.{#}

Sjetio sam se još jednog naslova koji je igračima na PC-u nedostižan kvalitetom. Kad se spominju najbolji konzolaški TPS-ovi, stalno se povlači Uncharted i Red Dead, no postoji i Vanquish, igra toliko detaljne mehanike, animacije pokreta i taktičkog pristupa na većim težinama, što ga čini unikatnim naslovom i razlogom za nabavu konzole.

Sad cu ja bit objektivan koliko i ti pa rec da je igra zadnje smece...

17 godina
Sinatra kaže...
doktor1 kaže...

Sljedeće II - "ja ukopčam svoju konzolu u LCD/plazmu, legnem i igram se" - ovo je takvo sranje od izjave da je to već prestrašno. Šta korisnici, (naročito skloni igranju igara na PC-u) nemaju LCD monitore krenuvši od 24" pa dalje. Ali čitajući takve teme se stječe dojam da svi koji se igraju na konzolama imaju plazme koje su veće i od dnevnog boravka, a onaj koji igra igre na računalu valjda još koristi CRT od kakvih 15", (sada recite da nije tako u svim vražijim sličnim temama) - Igram se na PC-u koji mi je spojen na LCD i ubodem pad i igram iz fotelje PES/FIFU i to je to (ali ne ja se igram na PC-u pa valjda imam CRT i nemam gamepad za takve naslove).

Bedastoća. Glasna i ružna PC kućišta navlačiti do ekrana. Uključivati podršku za mirror u kontrolnoj ploči. Klikanje za pokretanje igre. Više štete no koristi, a igre neće izgledati bolje, niti će iskustvo biti jednako.

O kakvom navlačenju do ekrana ti pričaš.... Nemoj vječno fantazirat...

Ne mora LCD znači ekran u dnevnom boravku od 550cm kojeg očito imaju svi koji se igraju na konzolama!

kakvo navlačenje kućišta i inih pi*darija šta si napisao. Ovo je stara slika tako da se više ne vide niti one žice kakvo navlačenje kućišta i inih pi*darija šta si napisao. Ovo je stara slika tako da se više ne vide niti one žice
ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 12:06 (doktor1).
17 godina
protjeran
Sinatra kaže...
XXX kaže...

Takvo kućište, ožičenje i hlađenje košta koliko i konzola. Na kraju krajeva, niti jedno kućište za normalnu ATX ploču ne može biti lijepo. Možda slijepcu.

Xbox je lijep? 

17 godina

Ma i ja sam idiot. Nakon Sinatrinih poruka u ovoj temi (kao i u mnogim drugim) vidim da je samo trolčina koju nešto muči pa priča raznorazne nebuloze. EOD od mene sa njim.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Ma i ja sam idiot. Nakon Sinatrinih poruka u ovoj temi (kao i u mnogim drugim) vidim da je samo trolčina koju nešto muči pa priča raznorazne nebuloze. EOD od mene sa njim.

kazem ti ja da je on tu neciji alter ego.... 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina

@sinatra

ma samo kaj se nisam rasplakao :D hahaha ..ne vidim kako bi normalna odrasla osoba moju sugestiju za nick primila kao uvredu :D

da se osvrnem na fps-ove.. mislim da će se i najokorjeliji konzolaši složiti da u ovom žanru nema premca PC-u..

sad, dali glumiš lady gagu na stageu sa ovakvim izjavama ili stvarno tako misliš ... iskreno ... ne želim ni znati

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XXX kaže...

Dolazimo do situacije da bi uz PC trebalo nabaviti još i dvije konzole  .

To! U sridu. Svaka od konzola se u polovnom izdanju može naći za 1200-1500 Kn. Što je nekom tko si je mogao priuštiti gaming PC zvijer marginalni trošak. Naravno, trošak raste kupovinom igara ali se one uvijek mogu preprodati i vratiti bar malo uloženog.

16 godina
odjavljen
Tvrdy kaže...
XXX kaže...

To! U sridu. Svaka od konzola se u polovnom izdanju može naći za 1200-1500 Kn. Što je nekom tko si je mogao priuštiti gaming PC zvijer marginalni trošak. Naravno, trošak raste kupovinom igara ali se one uvijek mogu preprodati i vratiti bar malo uloženog.

i zivot.. :)

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 12:47 (skank666).
17 godina
Sinatra kaže...

XXX kaže...

Da ti budem iskren, potajno sam se nadao da će netko spomenuti Stalker, Armu, Metro i slične FPS-ove. PC igrači se jednostavno ne mogu odreći svojih voljenih bugova i napola dovršenih igara.

nine kaže...

@Danny_HR

ROFL samo čitajući naslov threada mislim da je teško bilo očekivati nešto drugo :D

To sam ja rekao na samom pocetku teme.

Sinatra kaže...

Vanquish nedostizan kvalitetom?

Lol!

A STALKER ti je nedovrseno smece? Hahahahha.

Razlika u igracima je ocita.

Konzolasi ocito vole te easy, full of cool ubar special effects, almost arcade type igre, dok PC igraci ocito traze neku dubinu i kvalitetu pored kvantitete.

Ovaj video igre koji si postao je smijesan.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Konzolasi ocito vole te easy, full of cool ubar special effects, almost arcade type igre, dok PC igraci ocito traze neku dubinu i kvalitetu pored kvantitete

Bespotrebna generalizacija, jer imam punu policu konzolaških igara koje govore drugačije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 13:04 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...
Psiho246 kaže...

Konzolasi ocito vole te easy, full of cool ubar special effects, almost arcade type igre, dok PC igraci ocito traze neku dubinu i kvalitetu pored kvantitete

Bespotrebna generalizacija, jer imam punu policu konzolaških igara koje govore drugačije.

Mozda i imas. Ali generalizacija nije bespotrebna.

Stav PC drustva prema konzolama je opcepoznat i to preko desetljeca.

Ovaj user samo potkrijepljuje te tvrdnje.

To naravno ne znaci da nijedan igrac konzola ne voli dublje igre ili da za konzole nikad ne izade kompleksna igra. Naravno da izade i naravno da ima ljudi koji vole malo slozenije igre, a ne samo ove polu arkadne.

No takvi su u manjini.

- Psiho246
17 godina
odjavljen
Tvrdy kaže...
XXX kaže...

Kao što rekoh , pitanje je tko to može i tko to želi .Mali broj ljudi si može prištiti toliko vremena da se igra na tri platforme i da još izigra te naslove s obzirom koliko koštaju .Ne znam da li bih takvu situaciju nazvao totalno ekscentričnom ..eventualno ako ti je igranje posao od kojeg živiš.Meni su PC naslovi uvrh glave .Ni njih ne stignem izigrati a koliko bih želio .Zato kažem da iz te pespektive , PC po mom mišljenju nudi daleko najviše kada se sve tri platforme uspoređuju , ako se već bira jedna.

15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Konzolasi ocito vole te easy, full of cool ubar special effects, almost arcade type igre, dok PC igraci ocito traze neku dubinu i kvalitetu pored kvantitete.

Ovaj video igre koji si postao je smijesan.

Ne kužim, budući da je Vanquish jedna od najtežih igara ikad. Prema statistici YGC-a, samo je 5% igrača uspjelo završiti taktičke zadatke.

15 godina

podrška za pravi shooter gaming hardware bi sigurno uvelike uvećala statistiku :P

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
@sinatra
Uspjelo ili zeljelo?

Igrao sam Vanquish, nisam ga prestao igrati jer mi je bio tezak, vec zato sto su mi takve igre prestale bit "guba" davnih dana.

Totalni trash i definitivno samo za one koje trash igre zanimaju.
16 godina
neaktivan

Ja sam probao demo i nije mi legla. Činilo mi se kao beskonačno napucavanje niza i niza neprijatelja u uvijek istom ambijentu. Ništa novo. 

Ali, možda kao i Danny sa Enslavedom, igri nisam dao pravu šansu. Probat ću još jednom demo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

pa npr. ja sam ps3 igrao iz kreveta :D ljepo se zavucem pod poplon i samo glava viri van i igram 

to sa PC-om je definitivno nemoguce ,a kada se igraju voznje tak i tak se treba bit blizu ekrana,ako hoces realniji dozivljalj

kad se igraju pucacine, voznje i starcraft 2 nema mjesta za greske, svaki potez misom mora biti precizan

a sad da idem igrat na televizoru ispod deke pretvorio bi se u njubetinu jednu veliku, bio bi takav n00000bzor ko vi na konzolama, al dobro vi imate autoaim pa nema problema

a sto se tica voznja to opce nema smisla igrat bez volana

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice