Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.609
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Konzole vs PC - Platformska bitka
Danny_HR kaže...
Da se konstantno fokusiraju na unaprijeđenje grafike kreativnost bi patila i viđali bi plitke igre i praktički tek tech demoe.

Ovako imaju vremena posvetiti se onom što je bitno.

pffft... ne može i jedno i drugo, kakiš IMO... btw. čekam deus ex {#}

Anything you say can and will be used against you
17 godina
neaktivan
Pa ne znam baš. L.A. Noire, Alan Wake, RDR, Uncharted, Heavy Rain, ... mi djeluju prilično maštovito.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan

pa smisao bi bio da se ne zaustavlja razvoj grafike, fizike i nih tehnologija koje bi trebale činiti moderne igre kao što psiho reče, a pošto tržište igara diktiraju konzole to takođe diktira i grafičku etc. ograničenost za sve igre, studijima predstavlja veliki problem raditi posebnu igru za PC od činjenice da bi bila tehnički naprednija do toga da igra više nebi niti bila ta koja je na konzoli već tako tehnički dorađena u biti potpuno drugi naslov, o novcima da i ne pričam... nebi li bilo pametnije prodavati novu grafičku za konzole svake recimo 2 godine, radi ideje da ~6 godina igramo na istom stroju ukočili smo napredak ako ništa drugo grafički

Tržište igara diktira prodaja a prodajni rezultati su na strani konzola. Uopće ne sumnjam da bi izdavačke kuće rado investirale i izdavale DX11 naslove sa ultra grafikom da je povrat uloženog novca jednak ili veći onom na konzolama.

Evo nedavno je šef DICE-a zavapio da što prije izađe nova generacija jer im je engine od BF3 stvarno teško ugurati u postojeći hardver konzola. Dakle, developeri bi rado išli dalje i razvijali nove, moćne igre ali ne živi se od slave i tapšanja oduševljenih igrača već od prodaje. Da je rekao "**beš konzole, izdat ćemo samo za PC i raspaliti grafiku i fiziku do kraja", počinio bi financijsko samoubojstvo.

16 godina
protjeran

a sta je sa pc ekskluzivama koje osim crysis 1 ne izgledaju nesto posebno (zapravo vecina ima dosta losu grafiku) sta njih blokira da naprave DX11 igru koja super odlicno izgleda ?

http://protocol4.animehr.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...

a sta je sa pc ekskluzivama koje osim crysis 1 ne izgledaju nesto posebno (zapravo vecina ima dosta losu grafiku) sta njih blokira da naprave DX11 igru koja super odlicno izgleda ?

pare, nemaju svi kupci directx 11

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 17:23 (SpaceNinja).
16 godina
protjeran
SpaceNinja kaže...

eto i koja onda svrha super mocne grafike kad velika vecina nemoze pokrenut

zato wow i starcraft 2 se mogu igrat na prastarim masinama ,a ne samo na DX11 high end grafickama

tak da te price o grafikama su glupe  

17 godina
neaktivan
Tvrdy kaže...

Tržište igara diktira prodaja a prodajni rezultati su na strani konzola. Uopće ne sumnjam da bi izdavačke kuće rado investirale i izdavale DX11 naslove sa ultra grafikom da je povrat uloženog novca jednak ili veći onom na konzolama.

Evo nedavno je šef DICE-a zavapio da što prije izađe nova generacija jer im je engine od BF3 stvarno teško ugurati u postojeći hardver konzola. Dakle, developeri bi rado išli dalje i razvijali nove, moćne igre ali ne živi se od slave i tapšanja oduševljenih igrača već od prodaje. Da je rekao "**beš konzole, izdat ćemo samo za PC i raspaliti grafiku i fiziku do kraja", počinio bi financijsko samoubojstvo.

pa ja sam i rekao što bih želio vidjeti, izmjenjive grafičke na konzolama pa bi i vuk i ovce bile zadovoljne... samo mi baš nije jasno zašto sam uopće ulazio u ovu IMO preseravateljsku temu... loš šit... žalit ću se dobavljaču

Anything you say can and will be used against you
14 godina
protjeran
SpaceNinja kaže...

zato wow i starcraft 2 se mogu igrat na prastarim masinama ,a ne samo na DX11 high end grafickama

pa high end pc ima bolje komponentne od konzola, to je svrha

da nema monetardnog sistema koji unistava ovu planetu vec bi imali holograme ko na strak treku

konzole su uspjesne zato jer su jeftinije od pc i zato jer nemoras iamt nikakvog znanja da bi pokrenuo igru, pa pol amerikanca niti nezna skinut igru s neta a kamoli je isntalirat

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 17:33 (SpaceNinja).
16 godina
protjeran
SpaceNinja kaže...
SpaceNinja kaže...

da nema monetardnog sistema koji unistava ovu planetu vec bi imali holograme ko na strak treku

pa ima naravno samo kolko ljudi ima high end pc ?

a kod konzola svi imaju iste i svi su jednaki 

btw. kakva svrha

14 godina
protjeran
SpaceNinja kaže...
SpaceNinja kaže...

pa ima naravno samo kolko ljudi ima high end pc ?

a kod konzola svi imaju iste i svi su jednaki 

btw. kakva svrha

pa pitanje topica je kaj je bolje pc il konzola

odgovor je: pc je puno bolji(jaci)

17 godina
Danny_HR kaže...
Pa ne znam baš. L.A. Noire, Alan Wake, RDR, Uncharted, Heavy Rain, ... mi djeluju prilično maštovito.

Pricas o interaktivnim filmovima, a ne igrama koliko ja znam.

Takvi filmovi koji nude, kaj - 3 sata zabave po cijeni prave igre?

A mastoviti Uncharted...ROFL!

Mix Indiana Jones-a i Tomb Raidera, necega sto postoji prije nego se uopce razmisljalo o PS3.

RDR, dobra igra, originalna sto se tice settinga, ali inace nije.

Edit: I da, interaktivni filmovi su postojali i prije, a ovo je samo "nanovo izmisljen" zanr.

Edit2: I trenutno nista od toga ne mozes igrati online. :D

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 17:44 (Psiho246).
16 godina
protjeran

bolji/jaci nije isto niti priblizno

sta ti znaci ta snaga kad ju nemas sa cime iskoristit 

i taj tvoj novi diablo ce se moc igrat na starom celeronu x2 i nvidia GF6600 256ddr 

dam se kladit (imam takav komp pa mogu i testirat :D kad dođe igra )

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 17:44 (hrvatskafarkasevec).
15 godina

pravi gameri traže zabavu i gameplay

fck grafiku... kog boli briga.. samo moram priznat da port sa konzole vidim sa kilometra i da me drito pika u oči..

Priča? hollywood je velik, i mislim da ima gomila trash pisaca da udjeli igrama svoje priče.. mislim da tu nema puno filozofije, jer igre u kojima će te priča oborit sa nogu su i ovak i onak rijetke.. a kada gameplay štima priča postaje skroz nebitna..

Samo se nadam da će nintendo izdati nekaj novije u skorije vrijeme, tako da opet pokaže onim MS i Sony papcima tko je izmislio konzole :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa Metro 2033, Witcher 2 i sl. PC ekskluzive izgledaju fantasično ( Metro nije PC ekskluziva, ali je grafički rađena posebno za PC ).

Glupa je rasprava izmedu PC-a i konzola, kad sve ovisi o samom igraču.

We are nothing but the stones to pave the way...
14 godina
protjeran

i taj tvoj novi diablo ce se moc igrat na starom celeronu x2 i nvidia GF6600 256ddr 

diablo 3 moze radit na najslabijem kompu ali isto tak moze i iskoristit najaci komp

to ti se decko zove polirana igrica za razliku od multiplatform shit

i nemoj mi reci da je diablo multiplatform jer jos uvijek nije, prvo ce se izradit za pc a kasnije ce pobrat pare konzolasima sa poluproizvodom- zahvaljujuci bobby kotticku

tom liku bi se konzolasi trebali klanjati

16 godina
protjeran
SpaceNinja kaže...

diablo 3 moze radit na najslabijem kompu ali isto tak moze i iskoristit najaci komp

i nemoj mi reci da je diablo multiplatform jer jos uvijek nije, prvo ce se izradit za pc a kasnije ce pobrat pare konzolasima sa poluproizvodom- zahvaljujuci bobby kotticku

prvo govoris kao da je igra vec tu (dobro ja radim istu stvar) no siguran sam da nece izgledat nista bolje od starcraft 2 koji nemoze iskoristit najjaci komp

17 godina
protjeran
nine kaže...

Samo se nadam da će nintendo izdati nekaj novije u skorije vrijeme, tako da opet pokaže onim MS i Sony papcima tko je izmislio konzole :P

E tu ces se morat nacekat posto nisu izdali nista novo zadnjih 10 godina.

Izac ce ti Super mario 27, super mario pro 4, super mario kart wii 4, super mario galaxy 3, mario sports mix 2, super paper mario 2, mario & sonic at the olympic games, mario and ...

14 godina
protjeran
SpaceNinja kaže...

prvo govoris kao da je igra vec tu (dobro ja radim istu stvar) no siguran sam da nece izgledat nista bolje od starcraft 2 koji nemoze iskoristit najjaci komp

hahahhahah nemoze iskoristit najaci komp hahhahaha

probaj u 4v4 sa maxed out army i onda mi pricaj sata moze a sta nemoze iskoristit

+ starcraft 2 ti je strategija u kojoj grafika nije na prvom mjestu

u crysis 2 je itekak bitna grafika i cim vidim one crtice jer antialiasing ne radi kak spada odma mi padne mrak na oci - konzole su krive za to

14 godina
neaktivan

Ako si kao dijete prvi puta odigrao igricu na konzoli, igrat ces je i za 10 godina.Ako si prvi put pak na kompu, igrat ces je i za 10 godina.

Nema tu bolje ili losije.Svi znamo cemu sluzi PC, slabi PC, i jaki PC.Svi znamo cemu sluze konzole.Namjena konzola iskljucivo igranje na prvom mjestu.

PC nije ISKLJUCIVO zbog igranja tu.Postoje razlicite verzije PC-a i svi bismo bili sretni da imamo jaki PC i da igramo sto zelimo.Medutim, vrlo je jednostavno prosuditi sto zelis.Zelis li uzivati u komfortu i u igricama igrat ces se sa konzolom i imati prosjecni PC za surfanje.Ako si PC fanatik imat ces jaki PC i igrati ces se na njemu, a konzolu ces takoder pozeljeti isprobati.

Kraj price.Netko voli ovo, netko voli ono.I kraj.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao vlasnik nintendo Wii, xbox 360 i PC -a
PC imam oduvjek Wii sam kupio prije nekih 2 godine, a xbox prosle, odkad sam kupio Xbox Wii nisam upalio (osim kad mi je doslo drustvo pa smo nabacili jedan tenis).
Wii jednostavno nema igre koje bi zainteresirale kao sto ih ima PC i xbox. one su uglavnom drustvene casual igre. Dok Xbox s Gears of War i Halo su meni fenomenalne igre.
Vecina AAA igara se prvenstveno proizvode radi konzola. Tu je najveca zarada.
Tako da i ja vise vremena igram igre na konzolama nego na pc. dok na PC zaigram strategije i RPG-ove.

Po mom misljenju konzole vode.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 18:37 (1_six).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
krayzie kaže...
nine kaže...

E tu ces se morat nacekat posto nisu izdali nista novo zadnjih 10 godina.

Izac ce ti Super mario 27, super mario pro 4, super mario kart wii 4, super mario galaxy 3, mario sports mix 2, super paper mario 2, mario & sonic at the olympic games, mario and ...

bas i to kaj velis 

jedina inovacija(u novije doba) su im motion kontrole (a pola ovih tu navedenih igara je bolje igrat sa classic controllerom)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 18:15 (hrvatskafarkasevec).
14 godina
protjeran
AtomicBomb kaže...

Ako si kao dijete prvi puta odigrao igricu na konzoli, igrat ces je i za 10 godina.Ako si prvi put pak na kompu, igrat ces je i za 10 godina.

Nema tu bolje ili losije.Svi znamo cemu sluzi PC, slabi PC, i jaki PC.Svi znamo cemu sluze konzole.Namjena konzola iskljucivo igranje na prvom mjestu.

PC nije ISKLJUCIVO zbog igranja tu.Postoje razlicite verzije PC-a i svi bismo bili sretni da imamo jaki PC i da igramo sto zelimo.Medutim, vrlo je jednostavno prosuditi sto zelis.Zelis li uzivati u komfortu i u igricama igrat ces se sa konzolom i imati prosjecni PC za surfanje.Ako si PC fanatik imat ces jaki PC i igrati ces se na njemu, a konzolu ces takoder pozeljeti isprobati.

Kraj price.Netko voli ovo, netko voli ono.I kraj.

meni je veci konfort igrati na kompu nego tam stiskati ruke na kontroleru

14 godina
neaktivan

@space ninja

nismo svi isti i ne volimo svi iste stvari.

Meni je naprimjer katagrozno sjediti pogrbljeno i buljiti u monitor.

Ponavljam;

Kraj price.Netko voli ovo, netko voli ono.I kraj

3 0 hvala 1
14 godina
protjeran
AtomicBomb kaže...

@space ninja

nismo svi isti i ne volimo svi iste stvari.

Meni je naprimjer katagrozno sjediti pogrbljeno i buljiti u monitor.

Ponavljam;

Kraj price.Netko voli ovo, netko voli ono.I kraj

onda si spoji komp na televizor i bulji u tv

16 godina
neaktivan

Imam 2 pitanja.

Jel se Play Station  3 može spojit i na obični monitor ili baš mora biti televizor?

I kak funkcionira internet na Play Stationu 3?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može.

Samo moraš imati odgovarajuću opremu.Guglaj malo i pogledaj tutoriale spajanja na bug-u.

Internet je dobar.Koliko dobar može biti na konzoli.Ugodno je gledanje videa i emisija preko raznih portala, jer možeš sve staviti u full screen i kao da gledaš zapravo na svom tv-u.

1 0 hvala 0
15 godina
Praetorian1 kaže...

Imam 2 pitanja.

1. Jel se Play Station  3 može spojit i na obični monitor ili baš mora biti televizor?

2. I kak funkcionira internet na Play Stationu 3?

1. može i na monitor, imaš i tut na forumu negdje, malo potraži

2. samo se spojiš na ruter i pičiš, sam sada još nemožeš jel je psn hakiran -.-

0_o
14 godina
neaktivan

oprosti, ali ne znam zašto je bilo potrebno napisati post isti kao i ja :)

0 0 hvala 0
15 godina
AtomicBomb kaže...

oprosti, ali ne znam zašto je bilo potrebno napisati post isti kao i ja :)

ma dugo sam uređivo pa nisam vidio da si napiso...

0_o
16 godina
neaktivan
AtomicBomb kaže...

Može.

Samo moraš imati odgovarajuću opremu.Guglaj malo i pogledaj tutoriale spajanja na bug-u.

Internet je dobar.Koliko dobar može biti na konzoli.Ugodno je gledanje videa i emisija preko raznih portala, jer možeš sve staviti u full screen i kao da gledaš zapravo na svom tv-u.

Pa to je super, a jel se može onda surfat po internetu recimo po ovom forumu?

F.C LIVERPOOL
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice