Tekstovi kao što su kolege Obi Wan ja bih cijenio kao suho zalto i evontualno ga zamolio da iste posudi za pisano izdanje Buga.
Jer po tvom mišljenju sve se na YT može naći (a i može - i u pravi si) kao i testovi novih grafička i procesora. Tako da po tvome ne znam što Denis Arunović uopšte i se i trudi testirati ono što mu AMD servira.
Obi Wan mi je u neku ruku, neka vrata otvorio a neka zatvorio vezazno za RPG žanr kao što je ovaj (iako se ovo više ne deklarira kao RPG igra) i zbog onog teksta od nekoliko stranica, kad bi se isti isprintao, - ja mu skidam kapu.
Cijeni, ko ti brani. Daj me ne yebi s pisanim Bugom, nemam veze s redakcijom.
Sve te tekstove ja gledam kao apologetski stav prema zayebu kojeg su napravili stronk kurwe, tako da me ne yebi ni s tim tekstovima.
Nisam ni Witchera igrao (čitao sam knjige i gledao seriju) jer mi se čini razvikana igra i nije moj žanr, tako da me paralele s Witcherom isto ne yebu.
Kolega nisam mislio apsolutno ništal loše i ispričavam ako sam te nečim uvrijedio.
Mislio sam da ako danas ima sve na YT i na raznoraznim forumima i daleko većim portalima, koja bi bila smisao Buga ili Bug Online. Ali nije bitno ajmo na važnije stvari.
RPG također nije moj žanr iz prosotg razloga što ne mogu neke IF-ELSE stvari u mozgu da savladam.
Primjer: Ako sam uletio među ljude koji se griju uz vatru i sviraju gitaru, a ja ih pola tek tako pobio, a policija me u međuvremenu počela da ganja.. meni bi kao recimo nekom kreativnom ili režiseru igre bilo pod must have da developerima kažem sledeće. Aha ako je on to i to uradio.. nek se sada muči jedno sat vremena da pobjegne od policje pa onda i kada ga policija uhvati da se još nekoliko sati muči kako da plati kaznu ili nešto slično. A ne da pobjegneš 10 metara dalje, vratiš se kod istih ljudi i kao da se ništa nije desilo.
Banalan primjer. A ostalim sustavima RPG-a da i ne govorim. Witchera 1 sam nabavio (nisam igra), knjige nisam ni znao da postoje, Seriju odgledao - ne znam ni šta sam gledao. tak oda bi mogao da krenem sa W1 ako me bude svijet RPG toliko zanimao kao što nas je sve ovdje ova igra nahypeala.
Igrao sam jedini pravi RPG Dragon Age: Origins i ne'am ja blage šta sam prelazio i sl... mlatio sam jedno 2 mjeseca (po par sati dnevno), nešto skupljo prelazio.. i onda kada sam vidio da sam prešao oko 33% rekoh.. hebo ovo...
Možda je u meni problem što sam ja mislio da je Dragon Age: Origins isto što i Warcraft III: Reign of Chaos. Ista ptičija perspektiva, ali valjda nije ni blizu isto, prva RPG a druga RTS.
meni je samo vazno da ljudima objasnim koji su problemi sa stajalista nekoga tko je gamer i tko ne ovisi o nekakvim klikovima (citaj zaradi) da bezveze ne daju pare za nesto sto te pare ne zasluzuje. odmah sam rekao da ne preporucujem da se u ovoj situaciji cyberpunk 2077 kupuje (na stranici 151 ove teme mozete detaljnije citati) i da ce vjerojatno trebati 6+ mjeseci da igra dode u nekakvo zadovoljavajuce stanje. to naravno ne znaci da ne smijete igru kupiti i sami probati (na koncu to je nekako najbolje), ali za nekoga tko se premislja ili ne vjeruje youtuberima ili zeli novce potrositi na nesto drugo ili nesto trece, cetvrto, to moze pomoci u donosenju odluke. osobno mi je igra sjela i bila mi je jako dobra ali zbog stvari koje su u igri izuzetno problematicne (vise o tome na stranici 170) nakon treceg prelaska jednostavno ne vidim razloga da je upalim do daljnjega iako sam imao grandiozne planove da naredna dva mjeseca ne izlazim iz kuce i samo peglam cyberpunk. onako, rip planovi, sad treba nac nesto drugo igrati (*looks at subnautica: below zero)
da se razumijemo, fan sam witchera 3, odigrao sam ga osam puta (pa sukladno tome i CDPR-a) i sigurno da postoji odredena pristranost, sto je i logicno. ali brate mili neke stvari jednostavno ne mogu a da ne vidim, a jos vise da ne kazem da ne valjaju. to sto ja sad ovdje raspravljam o igri u stilu "what if" rasprava i zasto je igra izasla o stanju kakvom je izlasla, pa valjda je to i poanta foruma. to je sad domena cjepidljacenja i ulazenja u velike dubine same problematike ali to ne znaci da ja nekoga branim ili da izmisljam isprike zasto je igra u stanju kakvom je. naravno da mi je zao sto igra nije bolja nego sto je (u smislu da sustavi i mehanike rade kako spada) al jbg, tako je kako je. pratimo stanje i nadamo se necemu konkretnijem u sljedecem patch-u al nemam previse razloga za optimizam. bojim se da tek nakon 1.2 koji dolazi tek oko pola drugog mjeseca (kako je prikazano u onoj njihovoj krepanoj mapi) dolazi nesto konkretnije, sto je vec tamo podrucje treceg mjeseca.
za kraj cu samo kazati da je zalosno kad ti modderi popravljaju igru (onoliko koliko mogu) brze nego firma koja je igru i napravila.
Što se mene tiče objasnio si i previše. Prvo nakon što si prešao i igru a sada i ovdje nekoliko postova.
I ja smatram da prema timeline kojeg su objavili CDPR ti pačevi 1.1, 1.2 i sl. ne mogu se prije svega tek tako brzo izdavati niti riješiti probleme koje igra ima. Bilo tehničke bilo one suštinske.
Ali potencijala ima itekao u narednim godina. DLC-ovi, Online, ovo i ono... sve se to može lijepo dotjerati u red (u međuvremnu i HW snaga na kojoj se igra će da proradi) pa opet 10-tak miliončića za novu godinu prodati po broju kopija.
Džaba im sve što ih pljujemo za sada (i negativna reklama je - reklama) kada ću ja igru igrati oko praznika za 2021/2022 a možda i na ljeto tek sledeće (2022.) godine. I na žalost ili na sreću, ne znam ni sam kak da se izrazim, sve drvlje i kamenje što su ljudi bacali na CDPR će da padne u vodu i opet će da budu "in" u smislu da imaju kvalitetan produkt tj. zlatnu koku.
Meni iz tvojih postova sve vise i vise prilici da ti uopste ne znas sta znaci RPG, a toliko to spominjes jos od teme Destiny 2, nekako imam osjecaj da hoces da pricas, da nesto kazes, da sudjelujes u ovoj i slicnim temama, ali da ti uopste ne kontas taj svijet gaminga . . .
Sve sam rekao da je svijet RPG-a novi za mene i kolega Obi Wan je rekao da kad bude trebalo da će pojasniti neke osnovne pojmove jer to što sam ja igrao 108 sati a ti 1800 sati Destiny 2 je sasvim druga priča...
Mislim posumLJao bi u inteligenciju dotične osobe.
... govori samo da sam uživao u tim igricicama kako sam ja znao i umio.
I sve sam to rekao u ovoj temi. Ne vidim razloga za drvlje i kamenje sada na mene.
Evo piva svima: