Neka me neko prosvetli, gledao sam onaj gameplay što su kao fejkali, ako sam našao pravi (a valjda jesam, 48 minuta gameplaya iz 2018.) i nisam shvatio zašto je tako skandalozan:
Bez obzira na to da li je tada fejkan ili ne, ono što vidimo se 99% poklapa sa početkom igre kako je napravljena. Od onoga što za to vreme priča narator, uz ogradu da nisam baš pažljivo gledao i slušao svih 48 minuta, jer sam za to vreme radio druge stvari, deo je neka uopštena priča o svetu, deo je naracija onoga što se dešava, a deo je opis nekih mogućnosti i kvaliteta koje su obećali, od čega su ponešto i ispunili, deo možda malo ulepšali, a rekao bih da je vrlo malo toga zaista isečeno/ispalo laž - realno, svet se ne menja baš mnogo šta god mi radili, ali to je to. I ok, nije to mala stvar, ali jbg, kao što rekoh, 48 minuta prikazanog gameplaya je sasvim verno isporučenom, a to što je lik za 48 minuta trtljanja obećao jednu stvar koja se na kraju ispostavila kao prevelik zalogaj i nije isporučena mi ipak pre upada u kategoriju "shit happens".
Definitivno bih voleo da imamo više pristupačnih enterijera umesto onolikih "zaključanih" vrata i bilo bi super kad bi makar naknadno u DLC-ovima dodavali "istraživost" makar po jednoj malo većoj lokaciji, npr megazgradi. Osim toga, bilo bi sjajno kad bi rešili AI za pešake i vožnju, a ne da se onako zabaguju na raskrsnici ili da Ward pregazi dva pešaka tokom jedne etape vožnje (i pri tom ni ne trepne, a jedan od tih nesrećnika se nekoliko sekundi koprcao na haubi dok nije pao s vozila) - tada bi nas valjda i policija mogla malo pojuriti?!
Po mom mišljenju, "samo" da srede ovo što sam naveo i možda da ispeglaju još po koji bug i ovo je igra za oko 90%.
Nije nitko ni rekao da su sva obecanja u tom gameplay demu, nego u hrpi razlicitih intervjua i ostalih klipova i marketing materijala. Pogledaj video koji sam gore linkao i sve ce ti bit jasno.
I btw i iz tog dema su hrpu tog izbacili, kao npr sve cinematice u 3. licu, i fejkali kako grad izgleda/ ponasa se, od 3 origin storya od kojih je svaki trebao bit drukciji playthrough citave igre s drugim izborima itd. je ispalo da je jedina razlika prvih 20 min linearnog questanja nakon cega ide ISTI cinematic za sva 3 patha i dalje sve isto... Ne da mi se sad gledat svih 48 min i popisivat tocno sve sto nije tako kako je prikazano, al ima toga daleko vise od 1% koje ti navodis :D

).