Cyberpunk 2077 izdvojena tema

poruka: 6.042
|
čitano: 1.588.442
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

Gdje su sada likovi koji su kupovali novi pc samo za ovu igru, trazili godisnji, kupili one figure itd? :p

1 4 hvala 0
15 godina
Re: Cyberpunk 2077
SuperHeroj kaže...

Gdje su sada likovi koji su kupovali novi pc samo za ovu igru, trazili godisnji, kupili one figure itd? :p

Igraju i uvjeravaju sebe i druge da će jednog dana to bit super igra kad je slože

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
12 godina
neaktivan
mislioc kaže...
Cyberprank je potop godine, a možda i desetljeća. Jako loše za osam godina rada na tom odronu. RDR 2 je za ovo televizor u boji.

E sada zavisi ako poredis RDR2 vs Cyber kao open world game RDR2 je space shuttle za Cyberpunk,ako poredis te dvije igre po kvaliteti questova i side missiona onda je Cyberpunk bolja igra.

Rockstarov nacin vozi/jasi do tamo odradio to i to i usput pricas sa NPCovima dok ides tamo je zastario,obozavam njihove igre ali to je cinjenica.

Idealna kombinacija za Cyberpunk bi bila ta da je Rockstar pravio open world elemente igre a CD Red story elemente igre i dobili bi vjerovatno najbolju igru zadnjih 10 godina,ali nazalost studio co-op ne postoji.

16 godina
SuperHeroj kaže...

Haha tu sam, i igra mi je okej, ali priznam da je razocaranje i to sto su napravili konzolasima sramota i prevara. Glavni fan si je otvorio svoju temu gdje sam sebi pise o exploitovima i tome kak je igra savrsena i voznja motorom realna (mega lol) 

Neko gore spomenuo Mass Effect, proklet bio na Bozic 2020e, sad mi se i to igra...

-
10 godina
Xpider kaže...
Santana kaže...
Xpider kaže...
DarkoKwon kaže...

Ovi sto pricaju da je do njihovog hardvera, a ne do optimizacije igre uveliko grijese. Igra i te kako nije optimizovana, toliko su lose radili na optimizaciji da kada gledate iz perspektive developera to izgleda uveliko amaterski. Mene bude sramota kada vidim neke stvari koje su uradili i zapitam se ko im radi te igre. Najvjerovatnija teorija je da su radili samo misije, a da su open world radili zadnji, i normalno developeri nisu stigli zavrsiti bitne stvari. I u ovoj situaciji je najvise kriv managment koji je gledao samo da izbaci igru tokom korone, jer normalno da ce tada imati najvecu prodaju, sto je rezultiralo suprotno i vjerujem da su mnogo izgubili novca refudanjem, a da ne pricam o reputaciiji koju su izgubili i sada samo mogu sanjati da ce im neko pre order raditi na sljedecim naslovima. Meni je najzalije developera koji su radili ogromne sate, a ko se nikad nije bavio programerskim poslom ne zna kakav je stres raditi ovaj posao prekovremeno. Programer najcesce moze biti produktivan 4-6 sati, sve preko toga rezultira kreiranjem novih bugova. Takodje stres tog posla ne utice samo na psihu vec i na tijelo i jako se cesto jave problemi sa kicmom, ocima itd. Ja se lijecim preko godinu dana od protuzije diska na vratu i nemate pojma kroz kakav sam pakao prosao, jer sam bas radio crunch jedan duzi vremenski period.

Analizirajuci igru par dana sam skontao da igra koristi dosta "hakova" koji su postojali u Vice Citiju. Igre da bi radile sto bolje one renderuju samo ono sto igrac vidi, iza vas nece nista postojati dok se vi ne okrenete. Kada se igrac okrene na suprotnu stranu, igra generira sav svijet iza vas. Rockstar je bog i otac ovoga, niko to ne radi bolje od njih i ovo je jako zajebana stvar za napraviti, oni su to radili kroz iteracije godinama. Cyberpunk ovo radi na isti nacin na koji su radili u Vice Citiju i Gta III i mozda San Andreasu(ne sjecam se). Vi vidite auto, okrenete se na suprotnu stranu i opet nazad sto brze i igra vam generira skroz drugo auto i igraca. Tako su to radile stare igre kako bi stedjele na memoriji. Moderne igre poput RDR2 i GTA V memorisu podatke onoga sto je igrac vidio, recimo ako vidte 3 auta, vas kompjuter ce odmah upamtiti njihov naziv, poziciju, sracunace buducu poziciju tog automobila dok vi ne gledate u njega, memorisace osobu u autu itd i sada kada vi okrenete se nazad i opet vratite kameru igra ce odmah generisati ta tri auta na osnovu memorisanih podataka i tako da vam igra nikad nece generisati novo vozilo kao u starim igrama. Staticni objekti se ne moraju memorisati, jer oni su u mjestu i aktiviraju se samo kada gledate u njih. Svaki objekat u igri ima svoju velicinu, recimo auto je 3mb, covjek je 1mb, penis 15kb (ovo su samo banalni primjeri) i recimo ako imate 100 ljudi renderovanih to vam je onda 100mb memorije. I ako vi uzmete 100 ljudi i ubijete ih i stvori se drugih 100 likova to vam je onda 200mb ukupno. One likove sto ste ubili oni su i dalje u memoriji. Naravno, postoje nacini da se ovo zaobidje, nije toliko komplikovano, ovo su i na Atariju developeri znali. Ta memorija mora pametno da se koristi, postoji design patter u programiranju koji se zove Object Pooling i to je neka osnova koja se na pocetku uci, nije uopste komplikovano za manje projekte. I to je razlog zbog kojeg svijet nije renderovan iza vas, jer ako bi u memoriji imali svako auto na mapi i svaku kuci onda mi morali imati 100000gb radne memorije, sto nije realisticno. Developeri odrede koliko zele da potrose memorije na odredjenim konfiguracija, primjer 4GB za GTA 5 i onda gledaju da im je memorija ispod 4GB. Rockstar mastralno ovo radi i zbog toga mozete igrati RDR2 na staroj konzoli. 

Moja teorija je da je CDPR ovo uradio jako, jako lose, znaci cringe lose, kod njih renderuje mnogo vise objekata iako to nije potrebno, Recimo renderuje igrace koij su u gradjevini, a vi ga ne vidite. A taj objekat (objekat moze biti bilo sta, igrac, enemy, vozilo, kuca itd) trosi vase resurse na procesoru i trosi vam memoriju i zbog toga neko ne moze da igra normalno ovu igru na 1080p rezoluciji sa 1080TI grafickom koja je i dan danas zvijer. I sad taj clipping u igrama se desava kada pokusate u realnom vremenu da loadujete mnogo objekata, a vas procesor. gpu i disk ne mogu to da isprate. Developeri danas najcesce cuvaju objekte na disku i igra loaduje/unloaduje iste u 0.1 sekundi kada se vi okrecete i zbog toga se desava da recimo na hard disku slabije radi igra, jer je hard disk normalno sporiji od ssd-a. I sto vise memorije zauzima objekat teze ga je ucitati i zahtijeva sto brzi SSD, teksture su te koje najvise zauzimaju memorije i zbog toga vam teksture nestaju u cyberpunku. Cyberpunk vozila uopste ne loaduje/unloaduje vec samo generise nova vozila pomocu object poolinga. Object pooling je da ponovim, lista u kojoj imate odredjen broj vozila koja su vec upisana u memoriji i vi uzimate ta vozila i generiste ih po mapi i limit je recimo pet audija, pet juga, pet golfova. I vi dok ne gledate kompjuter ode u tu listu i nasumicno izabere auta ne prelazeci taj limit. CDPR vjerovatno koristi neki najbicniji random generator, nesto sto se uci na pocetku game dev karijere tipa Random.Range(0,9) i tako bira koje auto je sljedece ili koja osoba je sljedeca i zbog toga vam se desavaju kopije istih ljudi. A ja se najvise bojim da su oni cak koristili onu najosnovniju opciju gore koju sam napisao da kada ubijes sto ljudi oni uzmu 100mb, a 1000 ljudi 1000mb. I kontam mozda zbog toga su napravili policiju koja vas odmah ubije i koja se stvara iza vas samo da vi ne popunili memoriju i da vam igra ne bi usporila/crashala. 

E sada kada smo kod policije, to je najveci cringe u gaming industriji, ja vjerujem da tamo developeri koji rade u Rockstaru, Ubisoftu koji su vjerovatno isto iscekivali ovu igru kao i svi mi, jer i oni su gameri, vjerujem da su bolno cringali, znaci to nije smijesno, vec ona bol kad vas je sramota za nekog drugog ili sto englezi kazu CRINGE. Mozda su imali neki sistem za policiju, ali su ga izbacili, jer je bio bugovit i ubacili ovo samo da prikriju nesto. Eto ko igra igru neka proba da ubije na neki nacin sto vise ljudi i da javi ovdje da li mu je igra zastopala? 

Mogu o ovim stvarima dan i noc pisati, ali nemam vremena. Uglavnom gore primjere koje sam vam dao su banalizovani da bi vi koji se ne bavite ovim poslom mogli razumijeti, patterne koje programeri koriste su mnogo, mnogo kompleksni i potrebne su godine iteracija da se napravi nesto kako spada. Ja recimo nikad nisam radio open world igru, ali teoretski razumijem sta se desava u pozadini, jer se dosta optimizacijskih stvari preklapa, da li to bio top down shooter, rts ili open world. 

Hvala na konkternom i strucnom objasnjenju problema.

Nego pitanje, ima li spasa toj igri, da bude bar dio onog sto smo svi cekali ?

Hvala unaprijed.

Pitanje je kaj si ti ocekivo

Iskreno puno sam ocekivao, ali nisam mislio na to, nego s te tehnicke strane tu sam bar ocekivao sve ispolirano i optimizovano. 

Ne znam na temelju cega si to ocekivo...

Po meni je ocito bilo da ce bit problema

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
Zec04 kaže...

ljudi, koliko je dugacka igrica otprilike? ja inace samo igram open world do 100h, a po pricama ovo ima dosta manje. s time da bi igrao bas sve, main, side, skupljanja

Vjerovatno nitko to još ne zna, ali mislim da će ti trebati preko 100h da sve završiš, ja sam na 19h a tek sam zagrebao površinu...main quest je navodno kratak, ali postoji more drugih questova i aktivnosti, grad je ogroman i već je prepun ikonica, a novi poslovi se stalno otključavaju kako napreduješ. Pričekaj bar još 20-ak dana da veća količina ljudi odradi "completionist" na HLTB stranici, jer trenutno nema podataka. Ono što piše 60h je samo nekakva procjena, ali mislim da će biti daleko više..

15 godina
SuperHeroj kaže...

Tu sam, imas nesto protiv? 

Eire
14 godina
Cyberpunk 2077

Meni je igra doslovno izbugirana... nemogu misiju završiti, odjeća mi je lockana, nemam (!) sa žutim... znači stoji mi misija i trackam je i ništa... probao sve živo i mrtvo....

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
Cyberpunk 2077

Ja se nisam puno pomakao. Igrao sam sat i pol onaj braindance . Em sto se ne moze snimiti pozicija usred toga pa da drugi dan nastavim, em sto sam pricao na mobitel i nisam cuo sto trebam raditi. Ponadao sam se da ce negdje pisati, ali cvrc Milojka. Ili barem to ja nisam uspio pronaci. Ne znam, ne bi htio opet pljuvati. Voliko bi znati koje planove imaju ovi koji su sklepali ovu igru. Cisto da znam jel' da cekam i vidim potencijal koji ova igra ima ili da ju odigram ovaku kakvu su je vec izbacili. Ne mislim tu ganjati nikakve misije sa strane, ako od njih nemam nikakve koristi, oliti, ako ne utjecu na samu pricu. Da to igram zbog nekih para da kupim auto ili implatant od kojeg nemam nikakve korist. Imam hrpu igara na cekanju...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2020 0:11 (SamoPitam3).

2 0 hvala 0
16 godina
SamoPitam3 kaže...

Ja se nisam puno pomakao. Igrao sam sat i pol onaj braindance . Em sto se ne moze snimiti pozicija usred toga pa da drugi dan nastavim, em sto sam pricao na mobitel i nisam cuo sto trebam raditi. Ponadao sam se da ce negdje pisati, ali cvrc Milojka. Ili barem to ja nisam uspio pronaci. Ne znam, ne bi htio opet pljuvati. Voliko bi znati koje planove imaju ovi koji su sklepali ovu igru. Cisto da znam jel' da cekam i vidim potencijal koji ova igra ima ili da ju odigram ovaku kakvu su je vec izbacili. Ne mislim tu ganjati nikakve misije sa strane, ako od njih nemam nikakve koristi. Imam hrpu igara na cekanju...

Sto tocno mislis pod 'korist'? Side misije produbljuju pricu i likove, i vjeorjatno opcije na kraju ovise o tome kolko i kako si ih obavio

-
16 godina
neaktivan
Cyberpunk 2077

Kad ti se dogodi bug, iskorsiti ga najbolje što znaš

eeee

btw fino igra učitava promet, na drugom kraju mape

Jaoo kako fali third person view

Moram se svaki put u ogledalo gledat prije nego počnem igrati...

Moj PC  
6 0 hvala 0
7 godina
The Unforgiven kaže...
SamoPitam3 kaže...

Ja se nisam puno pomakao. Igrao sam sat i pol onaj braindance . Em sto se ne moze snimiti pozicija usred toga pa da drugi dan nastavim, em sto sam pricao na mobitel i nisam cuo sto trebam raditi. Ponadao sam se da ce negdje pisati, ali cvrc Milojka. Ili barem to ja nisam uspio pronaci. Ne znam, ne bi htio opet pljuvati. Voliko bi znati koje planove imaju ovi koji su sklepali ovu igru. Cisto da znam jel' da cekam i vidim potencijal koji ova igra ima ili da ju odigram ovaku kakvu su je vec izbacili. Ne mislim tu ganjati nikakve misije sa strane, ako od njih nemam nikakve koristi. Imam hrpu igara na cekanju...

Sto tocno mislis pod 'korist'? Side misije produbljuju pricu i likove, i vjeorjatno opcije na kraju ovise o tome kolko i kako si ih obavio

E bas sam znao da ce se neko nakaciti na to. Editirao sam i eto tebe vec. U pola noci . Sada sam obrisao taj edit.

Korist bez koje ne mogu zavrsiti igru. I nemojte mi to "vjerojatno". Iz svog citanja do sada nisam uspio pronaci podatak da ikako utjecu na samu pricu. O produbljivanju price, o tom potom. Prica je prizemna ionako. Bolju pricu mogu pronaci u osrednjem krimi romanu.

10 godina

idete mi svi više na kurac. hvalila se igra kao da bude najbolja ikada. ajde sad realno, jeste stvarno očekivali da će biti 0 bugova, 0 tehničkih problema i sve 100% kako su najavljivali? pa tko normalan vjeruje ijednom game developeru? da, witcher 3 je jako dobra igra ali bogami na startu je bio pun bugova i tek se s vremenom sve više-manje popravilo. zar ste realno očekivali išta bolje od cyberpunka?

nije da branim igru ili developere koji su svima lagali i mazali oči. iritiraju me glupi ai u prometu i općenito svi npc koje srećem u gradu, gluposti koje se ponavljaju kao 2 policajca koja vode isti jebeni razgovor svaki put kad prođem kraj njih itd itd itd. a wanted level i tu nebulozu ne želim ni komentirati. ali znam da će za 6-12 mjeseci ova igra biti jako ispolirana. da, trebala je sada biti takva ali što je, tu je. vjerujem da se od igre ne bude odustalo i da će vrijeme od nje napraviti ono što je npr. no man sky sada. igra je bila teški shit. sada je jako, jako dobra jer su developeri uložili truda da sve preokrenu. vjerujem da će i cd project napraviti isto. pogotovo ako žele nastaviti zarađivati na budućim igrama. 

svi pljujete po igri ali ima ona i dobrih strana. meni je priča jako zanimljiva, jedva čekam vidjeti što će biti dalje. characteri su fenomenalni kao i sam način kako se vode ti razgovori. skillovi, oružja, izgled automobila (ne i vožnja, to mi je onako osrednje) te sam taj svijet me užasno privlače. ne igram igru kao da je akcijski shooter. meni je to više polu rpg gdje razvijam skillove - polu story adventure. eto ja je sada tako vidim i apsolutno uživam. 

svi koji kažu da ne razumiju priču... što se ima ne razumjeti? nije ovo matrix kojeg pola ljudi ne razumije ni dan danas. čitajte što se kaže tokom igre i gdje je problem? niti jednom mi se nije dogodilo da nešto nisam razumio vezano za priču. 

svi pojedinci koji sada pljuju će za 6-12 mjeseci reći da je ovo jedna od najboljih igri koje su ikada igrali. a još kad izađe par dlc...  cd project je pokazao s witcherom da znaju napraviti odlične dlc. a cyberpunk ima materijala da ih se napravi bar 10

koga igra iritira nek napravi refund i neka više ne komentira. pa doslovce pola ove teme je pljuvanje kako igra ne valja i da će se raditi refund. ako ste ga napravili i više nemate igru, zašto i dalje pljujete? igrajte nešto drugo i ostavite nas koji igramo da razgovaramo kako spada a ne da svaki put kad dođem ovdje imam 5-10 stranica za čitanje a ništa pametno rečeno. pljujte sad i mene, hvala unaprijed

9 godina
neaktivan
Cyberpunk 2077

Objektivno su stvarno pokrali ljude na konzolama s obzirom da je ne igrivo i izbacili igru koja nije sređena. Ali, ja inaće igram većinu vremena e sportove jer mi single player nije pružao više dopaminski hype koji se traži u rekreacijsko vrijeme. I mogu reći da cyberpunk me stvarno uhvatio u svoju mrežu. Namjestio sam video postavke super sad i ne pada u borbama ispod 50 što je igrivo. Pogotovo jer se kreće od 60-50 fpsa bez frame dropova. 

samo da nema bugova...iako sam igru kupio za 315kn na black friday što je super 

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
SamoPitam3 kaže...
The Unforgiven kaže...
SamoPitam3 kaže...

E bas sam znao da ce se neko nakaciti na to. Editirao sam i eto tebe vec. U pola noci . Sada sam obrisao taj edit.

Korist bez koje ne mogu zavrsiti igru. I nemojte mi to "vjerojatno". Iz svog citanja do sada nisam uspio pronaci podatak da ikako utjecu na samu pricu. O produbljivanju price, o tom potom. Prica je prizemna ionako. Bolju pricu mogu pronaci u osrednjem krimi romanu.

Ne znam kakav si odgovor ocekivao, ako si igrao ikoji RPG prije znas cemu sluze side-misije, a ako ti je cilj samo projuriti kroz igru - radije procitaj sazetak price negdje na netu, a odigraj poslije kad popeglaju bugove, vise ces uzivati u igri, posto gameplay nije bas uvijek 'smooth' trenutno.

-
7 godina
The Unforgiven kaže...

Ne znam kakav si odgovor ocekivao, ako si igrao ikoji RPG prije znas cemu sluze side-misije, a ako ti je cilj samo projuriti kroz igru - radije procitaj sazetak price negdje na netu, a odigraj poslije kad popeglaju bugove, vise ces uzivati u igri, posto gameplay nije bas uvijek 'smooth' trenutno.

Nisam ja ni trazio taj odgovor, vec onaj da bi volio znati njihove planove. DLC, ekspanzije ?!?!? Igra ima uzasan potencijal, a u ovom stanju je doslovno poluproizvod. Bas me podsjeca na onaj Star Citizen. Puno zelja, a losa i spora implementacija.

5 godina
neaktivan
SamoPitam3 kaže...
The Unforgiven kaže...

Nisam ja ni trazio taj odgovor, vec onaj da bi volio znati njihove planove. DLC, ekspanzije ?!?!? Igra ima uzasan potencijal, a u ovom stanju je doslovno poluproizvod. Bas me podsjeca na onaj Star Citizen. Puno zelja, a losa i spora implementacija.

kad smo kod star citizena

16 godina
Skullscar1989 kaže...

idete mi svi više na kurac. hvalila se igra kao da bude najbolja ikada. ajde sad realno, jeste stvarno očekivali da će biti 0 bugova, 0 tehničkih problema i sve 100% kako su najavljivali? pa tko normalan vjeruje ijednom game developeru? da, witcher 3 je jako dobra igra ali bogami na startu je bio pun bugova i tek se s vremenom sve više-manje popravilo. zar ste realno očekivali išta bolje od cyberpunka?

nije da branim igru ili developere koji su svima lagali i mazali oči. iritiraju me glupi ai u prometu i općenito svi npc koje srećem u gradu, gluposti koje se ponavljaju kao 2 policajca koja vode isti jebeni razgovor svaki put kad prođem kraj njih itd itd itd. a wanted level i tu nebulozu ne želim ni komentirati. ali znam da će za 6-12 mjeseci ova igra biti jako ispolirana. da, trebala je sada biti takva ali što je, tu je. vjerujem da se od igre ne bude odustalo i da će vrijeme od nje napraviti ono što je npr. no man sky sada. igra je bila teški shit. sada je jako, jako dobra jer su developeri uložili truda da sve preokrenu. vjerujem da će i cd project napraviti isto. pogotovo ako žele nastaviti zarađivati na budućim igrama. 

svi pljujete po igri ali ima ona i dobrih strana. meni je priča jako zanimljiva, jedva čekam vidjeti što će biti dalje. characteri su fenomenalni kao i sam način kako se vode ti razgovori. skillovi, oružja, izgled automobila (ne i vožnja, to mi je onako osrednje) te sam taj svijet me užasno privlače. ne igram igru kao da je akcijski shooter. meni je to više polu rpg gdje razvijam skillove - polu story adventure. eto ja je sada tako vidim i apsolutno uživam. 

svi koji kažu da ne razumiju priču... što se ima ne razumjeti? nije ovo matrix kojeg pola ljudi ne razumije ni dan danas. čitajte što se kaže tokom igre i gdje je problem? niti jednom mi se nije dogodilo da nešto nisam razumio vezano za priču. 

svi pojedinci koji sada pljuju će za 6-12 mjeseci reći da je ovo jedna od najboljih igri koje su ikada igrali. a još kad izađe par dlc...  cd project je pokazao s witcherom da znaju napraviti odlične dlc. a cyberpunk ima materijala da ih se napravi bar 10

koga igra iritira nek napravi refund i neka više ne komentira. pa doslovce pola ove teme je pljuvanje kako igra ne valja i da će se raditi refund. ako ste ga napravili i više nemate igru, zašto i dalje pljujete? igrajte nešto drugo i ostavite nas koji igramo da razgovaramo kako spada a ne da svaki put kad dođem ovdje imam 5-10 stranica za čitanje a ništa pametno rečeno. pljujte sad i mene, hvala unaprijed

pričekaj mjesec dva da se ispušu pa će im valda dosaditi, budemo onda komentirali 

15 godina
Cyberpunk 2077

Prvih 5-10h je zbunjujuca dok se sve ne pohvata , a sadrzaja ima dosta.Sada na gotovo 20h mi je postala vrlo zanimljiva.Neki dan sam ju htio izbrisat i zaboravit ali eto sada vidim da bi bila greska.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Blader kaže...

Objektivno su stvarno pokrali ljude na konzolama s obzirom da je ne igrivo i izbacili igru koja nije sređena. 

To je bio i moj utisak posle sve buke, ali, koliko sam video na YT, pogotovo od onog patcha od pre 3 dana, tj 2 dana nakon izlaska igre, čak ni to nije toliko slučaj. Igra (sa patchom) uglavnom radi na 30fps sa dipovima u više 20-ete (kao što uglavnom i jeste generalno slučaj sa zahtevnijim naslovima, čak je i sveti RDR2 padao na 20-ak kad se uđe u grad) i izgleda sasvim prepoznatljivo u odnosu na ono što sam gledao na PC-ju u istim sekcijama (verujem da ponekad neki resurs ne stigne da se učita, ali u to nešto gameplaya što sam video to nije bio slučaj, tako da bih rekao da ne preovlađuje). Mimo toga, bugova ima kao i kod svih trenutno.

Naravno, dajem puno pravo kolegama sa konzolama da me demantuju, ali smo u temi već imali par njih sa PS4 i PS4 Slim koji su rekli da nije kao što su očekivali, ali da ipak uživaju u igri.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
8 godina
Cyberpunk 2077

Na redditu je izašao transkript sastanka uprave sa odborom. Meni osobno najzanimljiviji dio: 

D: Can you explain why gameplay from old gens was hidden from people?

CDPR: We were updating this version until the very last minute and hoped we will make it in time. Becuase it was work in progress so we didn't release it until like 1 day before launch but it was late and it's entierly on CDPR.

Kada izađe novi patch počinjem igrati igru ispočetka. Nisam daleko došao, tako da neće biti neki preveliki gubitak vremena. Znači napravio sam creepy lika i svaki puta kada se pogledam u ogledalo dođe mi slabo. 

Što se tiče igre, volio bi da me igra ne šutne tako rano u grad. U prvih par sati igra me bombardira sa informacijama sa svih strana, questovi, ovo, ono, baš se čovjek pogubi. Ali vidim potencijal u igri tako da ću nastaviti igrati. 

0 0 hvala 0
17 godina
MGloc kaže...

Prvih 5-10h je zbunjujuca dok se sve ne pohvata , a sadrzaja ima dosta.Sada na gotovo 20h mi je postala vrlo zanimljiva.Neki dan sam ju htio izbrisat i zaboravit ali eto sada vidim da bi bila greska.

I tu su se možda najviše zeznuli. Bacili jako dugi, zbunjujući i dosadni uvod. Pa ljudi koji igrali samo 2 sata išli WTF? I napravili refund jer je stvarno loš uvod.

Ono biranje Nomad, Corpo, Street kid niti nema neke veze. Nomad si kratko vrijeme, onda te ubaci u Night City. Nakon toga ti kaže kao ti i Jackie ste 6 mjeseci tamo, pa bi ti prema tome trebao znati i biti povezan s njime.

17 godina
Vandit kaže...

Na redditu je izašao transkript sastanka uprave sa odborom. Meni osobno najzanimljiviji dio: 

D: Can you explain why gameplay from old gens was hidden from people?

CDPR: We were updating this version until the very last minute and hoped we will make it in time. Becuase it was work in progress so we didn't release it until like 1 day before launch but it was late and it's entierly on CDPR.

Kada izađe novi patch počinjem igrati igru ispočetka. Nisam daleko došao, tako da neće biti neki preveliki gubitak vremena. Znači napravio sam creepy lika i svaki puta kada se pogledam u ogledalo dođe mi slabo. 

Što se tiče igre, volio bi da me igra ne šutne tako rano u grad. U prvih par sati igra me bombardira sa informacijama sa svih strana, questovi, ovo, ono, baš se čovjek pogubi. Ali vidim potencijal u igri tako da ću nastaviti igrati. 

Mozes linkati post na Redditu? Zanima me cijeli transkript. 

EDIT: Pronasao link ako nekog zanima. KLIK

TLDR: Znali su da je igra sranje na konzolama, bolio ih je tuki i nadali su se da ljudi nece refundati. Refundanje koje su spomenuli u apology tweetu nije nikakav poseban dogovor sa Sonyjem i Microsoftom nego regularan refund kroz PSN ili Xbox Store.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2020 10:18 (emerik).
7 godina
Cyberpunk 2077

Ovo nije RPG u klasičnom smislu riječi a nije ni GTA , mnogi su stekli dojam od prevelikog hypanja igre da će ova bit upravo takva, kad bi je morao uspoređivati s nečim prva stvar koja mi pada na pamet je neka mješavina deus exa i preya 2007 (dishonored). Oduševljen sam kad sam shvatio da su išli na taj imersive sim đir, tipa level u levelu... A kasnije kad otključaš one  asasinacije kad skokneš na nekog  i dobule jump ima da bude još i veća fora. Pojma nemam što su obećavali, vidim da ljudi pišu sve i svašta ali meni igra delivers i to na najjače. Imam tek 15-ak sati i jednom sam vidio Isusa (T- pose) i malo češće semafore bez stupa - i to je to od bugova. Ja se stvano ne mogu požalit. CDPR je zaslužio hejt jer su kakali na dugo i široko. 

Ono što mi se ne sviđa je taj sistem armora - lik izgleda ko dildo ako stavljaš na sebe odjeću sa najboljim statsima Tu su stvarno trebali postaviti nekakve razrede koji bi se dijelili na civilnu odjeću, korpo casual, korpo vojna, vojna itd. i tek unutar tih razreda da imaš tu oblekicu sa levelima - barem da možeš nekako uniformirati lika. Ili barem transmoging... Bilo što jer ovo me totalno ubija u pojam. I opciju da možeš "sakriti" gear kojeg želiš ili ne želiš da se vidi na tebi. O npc-evima nebi jer ih ne doživljavam, oni su tu samo da popune grad i to je to - fajn baj mi. Promet isto ne doživljavam, parkiram pored ceste i odem obavit misiju - i sad oće li se ovi snaći ili ne - ne jebe me... O pandurima svi sve znamo - šou. Napucavanje mi je super, oružja fino zvuče i udaraju - pogotovo onaj carnage. 

Sve Vas Volim
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2020 10:10 (Srce Isusovo).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Meni je voižnja top topova.Auto se barem ponaša kao auto....

14 godina
Rocinante2112 kaže...

Meni je voižnja top topova.Auto se barem ponaša kao auto....

Ovo je ili sarkazam ili nemaš pojma kako se auto ponaša. Koji auto se okreće iz sredine kao auti u Cyberpunku? Čak ni auti sa skretanjem svih kotača (4WS) ne skreću kao da se rotiraju iz sredine. Prednji kraj treba voditi stražnji pri skretanju, u Cyberpunku se cijeli auto odjednom rotira što je skroz neprirodno. 

8 godina
MGloc kaže...

Pa da. Meni je bilo tako. Tome u prilog ide i info od strane CDPR-a kako ljudi koji duže igraju igru u pravilu joj daju veću ocjenu od onih koji su odustali na početku. Nisam očekivao da ću nakon pola sata igre već biti u gradu, pogotovo što sam odabrao biti nomad. Očekivao sam par sati izvan grada i onda maestralan ulazak u grad. 

emerik kaže...

TLDR: Znali su da je igra sranje na konzolama, bolio ih je tuki i nadali su se da ljudi nece refundati. Refundanje koje su spomenuli u apology tweetu nije nikakav poseban dogovor sa Sonyjem i Microsoftom nego regularan refund kroz PSN ili Xbox Store.

S time što Sony po trenutnoj refund politici daje refund samo ako je igra kupljena. Ako je downloadana i isprobana nema se pravo na refund. I u transkriptu se navodi kako je odluka o refundu donesena bez suglasnosti sonya i microsofta. E sad, kako će to napraviti nemam pojma. 

17 godina
Srce Isusovo kaže...

Ovo nije RPG u klasičnom smislu riječi a nije ni GTA , mnogi su stekli dojam od prevelikog hypanja igre da će ova bit upravo takva, kad bi je morao uspoređivati s nečim prva stvar koja mi pada na pamet je neka mješavina deus exa i preya 2007 (dishonored). Oduševljen sam kad sam shvatio da su išli na taj imersive sim đir, tipa level u levelu... A kasnije kad otključaš one  asasinacije kad skokneš na nekog  i dobule jump ima da bude još i veća fora. Pojma nemam što su obećavali, vidim da ljudi pišu sve i svašta ali meni igra delivers i to na najjače. Imam tek 15-ak sati i jednom sam vidio Isusa (T- pose) i malo češće semafore bez stupa - i to je to od bugova. Ja se stvano ne mogu požalit. CDPR je zaslužio hejt jer su kakali na dugo i široko. 

Ono što mi se ne sviđa je taj sistem armora - lik izgleda ko dildo ako stavljaš na sebe odjeću sa najboljim statsima Tu su stvarno trebali postaviti nekakve razrede koji bi se dijelili na civilnu odjeću, korpo casual, korpo vojna, vojna itd. i tek unutar tih razreda da imaš tu oblekicu sa levelima - barem da možeš nekako uniformirati lika. Ili barem transmoging... Bilo što jer ovo me totalno ubija u pojam. I opciju da možeš "sakriti" gear kojeg želiš ili ne želiš da se vidi na tebi. O npc-evima nebi jer ih ne doživljavam, oni su tu samo da popune grad i to je to - fajn baj mi. Promet isto ne doživljavam, parkiram pored ceste i odem obavit misiju - i sad oće li se ovi snaći ili ne - ne jebe me... O pandurima svi sve znamo - šou. Napucavanje mi je super, oružja fino zvuče i udaraju - pogotovo onaj carnage. 

Probaj jednostavno ignorirat te statse na odjeci,imas perkova i cyber geara koji ti podizu armor,hp.
Mozes i kupit neku normalnu odjecu u shopu i samo ju upgrade onda.Neznam ja nemam problema
a igram na hard.

17 godina
mislav88 kaže...
SamoPitam3 kaže...
The Unforgiven kaže...

rugao se lonac loncu, a oba su crna haha,  to je kao ovaj meme:

16 godina
Jack Sparrow kaže...
mislav88 kaže...
SamoPitam3 kaže...
The Unforgiven kaže...

rugao se lonac loncu, a oba su crna haha,  to je kao ovaj meme:

Realno, CP je (iako bugovana) igretina i po, to sada već zna svako ko je igrao više od 10h, a ne samo gledao youtube clipove sa bugovima i car AI....a SC je vječni pre-alpha demo, tako da si tim izjednačavanjem fulao za magnitudu..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice