Grand Theft Auto V

poruka: 9.937
|
čitano: 4.044.725
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

Vi koji ste prešli igru koliko vam je sati trebalo i jeste li se fokusirali samo na misije?

Zanima me na koliko otprilike sati mogu računati za story da znam rasporediti.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Re: Grand Theft Auto V
NFSPredator0010 kaže...

Vi koji ste prešli igru koliko vam je sati trebalo i jeste li se fokusirali samo na misije?

U prosijeku igra traje 30 sati, ja sam ju završio u 2dana.

15 godina
Jabulani kaže...
mar123 kaže...
Zajeb kaže...

Mi moze tko objasnit zasto tolika strka i hype oko ove igre ?

Sta ti si kriminalac i krades auta, killas ljude i to ? Sto je tu tako fascinantno ?

ceg si se ti napljugo..

Da se napljugo volio bi igru, jer moze pusit joint i  bong {#}

Možeš kad hoćeš pušit joint i na bong ili je to samo u ponekim misijama?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
14 godina
neaktivan
kruskar kaže...
Jabulani kaže...
mar123 kaže...
Zajeb kaže...

Mi moze tko objasnit zasto tolika strka i hype oko ove igre ?

Sta ti si kriminalac i krades auta, killas ljude i to ? Sto je tu tako fascinantno ?

ceg si se ti napljugo..

Da se napljugo volio bi igru, jer moze pusit joint i  bong {#}

Možeš kad hoćeš pušit joint i na bong ili je to samo u ponekim misijama?

kad god hoces, u svojoj kuci, mozda se i negdje drugdje moze, nisam siguran, ali znam da se moze u svojoj kuci

http://ppdzarada.net #1 Forum o PPD zaradi!
15 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V
Moj PC  
13 0 hvala 0
13 godina
Kordy kaže...
Diazz72 kaže...

Hmm. . .koliko se ja sjećam, GTA IV je za PC prvo izašao kao nekakav convert sa PS3 na PC (ne službeni release), a tek kasnije službeni releas

Misliš "port"

Ha tako nešto, ekipa je tada uspijela portati IV na PC, nije bio nešto stabilan ali ok (bolje išta nego ništa). . .

UGL. danas bi taj proces bio još lakši pošto imamo GTA IV, samo treba uzeti mapu, voice, misije. . .itd i zamijeniti IV filove sa V filovima. . .tehnički je moguće, kao što je ekipa Vice City Store i Liberty City konvertirala za PC, onda onaj GTA IVSA. . .itd, ne bi me čudilo da uskoro vidimo jedan takav port. . .

17 godina
Diazz72 kaže...
Kordy kaže...
Diazz72 kaže...

Hmm. . .koliko se ja sjećam, GTA IV je za PC prvo izašao kao nekakav convert sa PS3 na PC (ne službeni release), a tek kasnije službeni releas

Misliš "port"

Ha tako nešto, ekipa je tada uspijela portati IV na PC, nije bio nešto stabilan ali ok (bolje išta nego ništa). . .

UGL. danas bi taj proces bio još lakši pošto imamo GTA IV, samo treba uzeti mapu, voice, misije. . .itd i zamijeniti IV filove sa V filovima. . .tehnički je moguće, kao što je ekipa Vice City Store i Liberty City konvertirala za PC, onda onaj GTA IVSA. . .itd, ne bi me čudilo da uskoro vidimo jedan takav port. . .

Mislis ovo?

http://vcspcedition.com/

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
14 godina
neaktivan

Sad tek vidiš koliko je Liberty C malen naspram Los Santosa a tek + koliko mogućnosti nudi LS

12 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

Što više igram to igra bolja još se ne mogu dobro snaći po gradu a inače taj grad je samo jedan mali dio ogromne mape u GTA 5. Trenutno prelazim misije ali neću ništa otkrivati odnosno spoilati. Što se tiče free roama najdraže mi je istraživat brdovita područja i odjednom naiđem na neko hajmo reć jezero koja ljepota i divota ja ništa ljepše u svijetu video igara ne mogu vidjeti kao što mogu u GTA 5. Slažem se sa IGN kad je dao 10 od 10.

5 0 hvala 0
14 godina
Diazz72 kaže...
NFSPredator0010 kaže...

U prosijeku igra traje 30 sati, ja sam ju završio u 2dana.

2 dana = 48 sati

48h-30h=18 sati - si spavao.

Znači i ti si igrao prosječno 30 sati  {#}

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
13 godina

Ne znam zašto ismijavate ovog čovjeka kad je u pravu. Imam doma sve GTAove, sve sam ih počeo igrat uključujući i slavnog Niku Belića i ni jednu nisam završio jer su... DOSADNE! U najboljem slučaju radi se o prosječnim igrama koje se ni po čemu ne ističu osim golemim nenadmašnim HYPOm koji ljudi očito (vi nabrijani ste dokaz) naveliko puše. Ni jedna GTA se nemože pohvalit uber grafikom jer je grafika u najboljem slučaju prosječna. Znam da su igre port ali svejedno se radi o količinama bugova koje bi i koloniju žohara posramili. O optimiziranosti da ne pričam jer je nema. Ni jedan GTA nije donio ništa recolucionarno niti barem novo nego se radi o recikliranju iste teme u različitim okruženjima koja pokušavaju bezuspješno imitirat RL gradove. Igrivost je smiješna jer 90% stvari koje u toj igri možeš radit ne služi baš ničemu (razne miniigre, teretane, kvazi sex, list goes on...) Priče su bezveze i furaju se na neko nasilje koje nema veze s mozgom jer sa realnošću nema veze. Ovo su činjenice, a vi sad možete palac dolje koliko hočete. To neće promijenti činjenicu da sam u pravu. {#}

18 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

Ovo sto cu sad napisati nikako ne znaci da smatram da je igra losa, niti da nije obimna. Ovo je samo je moje zapazanje/misljenje/zelje i kao takvo mozete ga ignorisati ukoliko se ne slazete {#}

Naime nakon par sati free roam-a i citajuci komentare ljudi koji igraju misije zapazio sam da osim mjenjanja likova ovaj GTA nije doni nista novo, nego je samo vratio provjerene stare stvari i unaprjedio ih. Dakako to nije lose ali ocekivao sam nesto vise od R*-a. 

Setajuci po predjelima cesto mi se desilo da vidim ogromne reklame za restorane ili radnje i skoro svaki put se razocaram kada dodjem do samog objekta koji je tu da popuni prostor. Nikakve interakcije nema sa njim. Mnogo bolji osjecaj bi bio da je moguce uci u taj restoran makar se dijalog unutar njega ponavljao. Takodje do sada nisam naisao na trzni centar ili neko vece mjesto okupljanja gdje je moguce posmatrati ljude i njihovo ponasanje.

Postoje i sitnice koje je bilo moguce implementirati bez problema ali nisu u igri poput mogucnosti sjedanja na klupu. Par puta sam jednostavno pozelio da sjednem na klupu i posmatram izlazak/zalazak sunca, ljude na plazi i slicno ali iz nekog razloga poznatog samo R* tu opciju su zadrzali samo za odredjene lokacije. 

Onda sam poceo da razmisljam sta je R* mogao da uradi i postavi jos vise standarde za openworld igre i shvatio sam da GTA Online ima potencijal za to ali nije iskoristen na inovativan nacin. Ovo je sada moja ideja/zelja: 

Zamislite da je Los Santos u GTA Online ziv grad i to na nacin da svi upgrade-i i update-i koje R* planira da izbaci su izvedeni na jedan inovativan nacin. A to je npr. da na dan izlaska GTA Online na mapi imamo gradjevinsku lokaciju koja se tokom naredna 2 mjeseca izgradjuje dok mi igramo igru. Na kraju izgradnje na toj lokaciji dobijamo nove misije, nove stanove, prodavnice... Jednostavno da nema standardnih patch-eva koji odjednom dodaju misije, lokacije, objekte i slicno vec da se tokom odredjenog vremenskog perioda igra update-uje u pozadini malim patch-evima. I onda dodjemo i pogledamo Los Santos nakon godinu dana od izlaska i vidimo koliko se grad promjenio i prosirio a svemu tome smo prisustvovali i gledali kako se razvija. 

Znam da ce mnogi od vas reci da je to nemoguce ili da je previse za ocekivati ali u danasnje vrijeme od velikih studija licno ocekujem takve inovacije. Vec duze vremena inovativnost velikih studija je opala i uglavnom igraju na sigurno ali nesto slicno ovome sto sam naveo definitivno ne moze da im skodi.

Mozda ovo sve gledam iz drugacijeg ugla nego vecina jer je moja buduca profesija vezana za kreativno rjesavanje problema ali jednostavno sam imao potrebu da napisem ovaj tekst. {#}

http://vgm.tv/
Moj PC  
10 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Ne znam zašto ismijavate ovog čovjeka kad je u pravu. Imam doma sve GTAove, sve sam ih počeo igrat uključujući i slavnog Niku Belića i ni jednu nisam završio jer su... DOSADNE! U najboljem slučaju radi se o prosječnim igrama koje se ni po čemu ne ističu osim golemim nenadmašnim HYPOm koji ljudi očito (vi nabrijani ste dokaz) naveliko puše. Ni jedna GTA se nemože pohvalit uber grafikom jer je grafika u najboljem slučaju prosječna. Znam da su igre port ali svejedno se radi o količinama bugova koje bi i koloniju žohara posramili. O optimiziranosti da ne pričam jer je nema. Ni jedan GTA nije donio ništa recolucionarno niti barem novo nego se radi o recikliranju iste teme u različitim okruženjima koja pokušavaju bezuspješno imitirat RL gradove. Igrivost je smiješna jer 90% stvari koje u toj igri možeš radit ne služi baš ničemu (razne miniigre, teretane, kvazi sex, list goes on...) Priče su bezveze i furaju se na neko nasilje koje nema veze s mozgom jer sa realnošću nema veze. Ovo su činjenice, a vi sad možete palac dolje koliko hočete. To neće promijenti činjenicu da sam u pravu. {#}

. .
13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

Evo da opet iznesem neke dojmove o igri, jučer sam se 2 sata samo zezao i išao raditi gluposti po okolnim selima i istražiti neke mogućnosti koje ima novi GTA. Slikao sam par slika s mobitelom za vrijeme igre tek toliko.

Vožnja po kiši je grafički odlično napravljena, a autu proklizavaju kotači i skliže se što je odlično i realno napravljeno.
Može se raditi triatlon gdje se prvo pliva, pa onda biciklom vozi i na kraju trči.
U gradu su ljudi više plašljivi i često samo pobjegnu kad im otmeš auto, dok na selu je skroz drugačije, svi su ratoborni, a dosta njih čak odmah vadi pištolj i puca. Čuje se i više "seljački" engleski dok pričaju.
Policija je stvarno napravljena puno pametnija, uvijek gledaju da te zatvore i opkole, jedino zna biti iritantno što im dugo treba da te prestanu lovit, a teško im je pobjeć jer traže apsolutno svugdje.

Slažem se sa kolegom prije mene, GTA V je puno bolji, ali definitivno nije ispunio ni 50% potencijala high end open world igre. Moglo bi se i trebalo dodati još puno više opcija kako bi igranje bilo što slobodnije i uz više mogućnosti. Evo baš recimo jučer benzinom polijem jednu kuću na selu i svu travu ispred kuće+ plinska boca naslonjena na kuću, zapalim to, počne gorit i nakon 5-10 sekundi se ugasi vatra....nerealno
Ima tu još puno prostora za napredak kako bi stvarno mogli prenijet bilo koje ideje iz stvarnog života u igru.
Malo mi je glupo što kod skoro svakog, pa i najlakšeg sudara s motoristom ili quadom taj čovjek pogine.
Vozio sam doslovno satima po mapi i još mi je ostalo dosta neistraženog prostora tako da je mapa stvarno ogromna.
Stamina više ne raste onako brzo kao što je bio slučaj u San Andreasu i ne raste malo po malo, nego rase 0, 20, 40, 60, 80 i 100, a razlike su očite. Trenutno mi je na Franklinu stamina 80 i doslovno skoro pa se ne umara na triatlonu u odnosu kad mi je bila 60 stamina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 10:11 (peterstern9).
Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

Evo za one kojima hitno treba novac, točnije 12 000$ :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

Dosta ljudi se žali "nema ništa novo,isti koncept,sve se ponavlja kao i u prijašnjim gta naslovima,ništa što nismo vidjeli",ali kad se bolje razmisli to je smiješno.

GTA je igra u kojoj se kradu auti tj. vozila,puca se iz svih oružja i istražuju se prostori.To se ne može promijeniti nikada,jer to je glavna jezgra GTA.

To je kao kada bi ponovno pokušali izmisliti kotač,ili kada bi netko npr. pisao kritiku o novom autu i rekao "pa da,možeš se voziti,ništa već viđeno,nema inovacija"a ono auto

najveći doseg tehnologije.To je upravo R* i napravio,izmislio je novi "auto"a ljudi se žale kako je to već viđeno jer se voziš.

Ili npr. svaki se FPS današnjice može opisati ovako:Imaš klase koje imaju oružja s kojima ubijaš neprijatelje i rasteš level.Prema toj formuli nema napretka između recimo BF BC2 i BF4.

Oboje donose svima nam poznatu mehaniku koja se ne može promijeniti.Može se promijeniti okruženje(mape),engine,sve ostalo,ali gameplay jezgra će uvijek ostati ista.

Da li nam je to razlog da se žalimo što je to već viđeno?Nikako.Ako nešto stvarno voliš ne može ti dosaditi.Zato nakon nebrojenih FPS igara još uvijek željno iščekujem BF4 iako ga neki

neuki posprdno zovu BF 3.5. Uglavnom kada ljudi kritiziraju živcira me što kritiziraju glavnu gameplay mehaniku,a ignoriraju sve te male i velike inovacije.

Strategije će također više manje uvijek imati isti gameplay-imaš jedinice,imaš baze, napadaš itd.GTA V ima stvari za kritizirati,ali ponavljam glupo je reći da je to sve već viđeno jer SVE je danas već viđeno i to se odnosi i na igre,

filmove,knjige,SVE.Probajte nekada malo razmišljati i pokušati izmisliti nešto novo što nije već viđeno.Vidjeti ćete da je to skoro nemoguće.

Što se tiče ljudi(koji nazivaju sebe gamerima) kojima se igra uopće ne sviđa,pokušavam ih razumjeti,ali mi baš ne ide,kao što ne mogu razumjeti kako je preko 1000 ljudi moglo dislajkati Beethovenovu Moonlight Sonatu na YT.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 10:31 (NFSPredator0010).
Moj PC  
15 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
NFSPredator0010 kaže...

Dosta ljudi se žali "nema ništa novo,isti koncept,sve se ponavlja kao i u prijašnjim gta naslovima,ništa što nismo vidjeli",ali kad se bolje razmisli to je smiješno.

GTA je igra u kojoj se kradu auti tj. vozila,puca se iz svih oružja i istražuju se prostori.To se ne može promijeniti nikada,jer to je glavna jezgra GTA.

To je kao kada bi ponovno pokušali izmisliti kotač,ili kada bi netko npr. pisao kritiku o novom autu i rekao "pa da,možeš se voziti,ništa već viđeno,nema inovacija"a ono auto

najveći doseg tehnologije.To je upravo R* i napravio,izmislio je novi "auto"a ljudi se žale kako je to već viđeno jer se voziš.

Ili npr. svaki se FPS današnjice može opisati ovako:Imaš klase koje imaju oružja s kojima ubijaš neprijatelje i rasteš level.Prema toj formuli nema napretka između recimo BF BC2 i BF4.

Oboje donose svima nam poznatu mehaniku koja se ne može promijeniti.Može se promijeniti okruženje(mape),engine,sve ostalo,ali gameplay jezgra će uvijek ostati ista.

Da li nam je to razlog da se žalimo što je to već viđeno?Nikako.Ako nešto stvarno voliš ne može ti dosaditi.Zato nakon nebrojenih FPS igara još uvijek željno iščekujem BF4 iako ga neki

neuki posprdno zovu BF 3.5. Uglavnom kada ljudi kritiziraju živcira me što kritiziraju glavnu gameplay mehaniku,a ignoriraju sve te male i velike inovacije.

Strategije će također više manje uvijek imati isti gameplay-imaš jedinice,imaš baze, napadaš itd.GTA V ima stvari za kritizirati,ali ponavljam glupo je reći da je to sve već viđeno jer SVE je danas već viđeno i to se odnosi i na igre,

filmove,knjige,SVE.Probajte nekada malo razmišljati i pokušati izmisliti nešto novo što nije već viđeno.Vidjeti ćete da je to skoro nemoguće.

Što se tiče ljudi(koji nazivaju sebe gamerima) kojima se igra uopće ne sviđa,pokušavam ih razumjeti,ali mi baš ne ide,kao što ne mogu razumjeti kako je preko 1000 ljudi moglo dislajkati Beethovenovu Moonlight Sonatu na YT.

Sve sto si ti naveo je ukratko problem u danasnjoj industriji igara. Naravno da ima prostora za inovacije ali kada ulupas 250 miliona dolara u igru sam se zapitas koliko treba da rizikujes. JA sam ti naveo jednu inovaciju u som postu koja apsolutno ne utice na tradiciju GTA serijala, a ujedino nudi nesto novo. Danas se sve svodi na poliranje i unapredjivaje vec postojecih mehanika a ne na kreiranje novih. Opet ponavljam nikako ne smatram da je GTA V losa igra ali smatram da je R* AAA developer koji sa svojim neogranicenim budzetom i slobodom treba da pokaze ostalim kako je vrijeme za napredovanje i inovativnost u trenutno staticnoj industriji video igara. 

http://vgm.tv/
14 godina
neaktivan
NFSPredator0010 kaže...

Ovo je barem lako za razumjeti. Em je to youtube, em se ukusi razlikuju. Ali, slažem se sa gore navedenim. Saint's row 4 je recimo uveo super moći kod likova što je auta učinilo potpuno redudantnima. Tako da se ipak treba znati gdje stati. Negdje sam već rekao da GTA igre igram radi fenomenalnog pisanja, likova , humora i voicea actinga. Te stvari su mi srž svake igre i razlog zašto sam se u četvorci zadržao koliko jesam. Free roam mi dođe više kao bonus i ako su uveli samo novitete od četvorke, ne vidim kako može bit loš :)

@dex3108

Ta ideja izgradnje na licu mjesta se čini kao dosta imerzivna stvar i bravo za ideju :) No ne znam koliko bi često morali onda updejtati i bi li to prouzrokovalo kakvih problema tipa padovi servera i slično. Znam kad za dotu 2 stigne patch svako tjedan ili dva da se često ne može igrat u tom periodu, crashaju se serveri itd. Sad, zamisli to na dnevnoj bazi ili čak svako nekoliko sati, zvuči mi rizično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 10:50 (Lopoc).
15 godina
neaktivan
dex3108 kaže...
NFSPredator0010 kaže...

Sve sto si ti naveo je ukratko problem u danasnjoj industriji igara. Naravno da ima prostora za inovacije ali kada ulupas 250 miliona dolara u igru sam se zapitas koliko treba da rizikujes. JA sam ti naveo jednu inovaciju u som postu koja apsolutno ne utice na tradiciju GTA serijala, a ujedino nudi nesto novo. Danas se sve svodi na poliranje i unapredjivaje vec postojecih mehanika a ne na kreiranje novih. Opet ponavljam nikako ne smatram da je GTA V losa igra ali smatram da je R* AAA developer koji sa svojim neogranicenim budzetom i slobodom treba da pokaze ostalim kako je vrijeme za napredovanje i inovativnost u trenutno staticnoj industriji video igara. 

Ako se pitaš nije se moj post odnosio na tebe,već na one koji kritiziraju koncept GTA(jezgru gameplaya) za koji ja tvrdim da se ne može promijeniti,ako bi se promijenio to više nebi bio GTA nego neka druga igra.

Tvoja ideja mi se sviđa,ali ne znam koliko bi to bilo izvedivo s tehničke strane.Što se tiče trenutne generacije konzola mislim da je GTA Online veliki napredak,ali je još daleko od onoga što je SAMP postigao na PC-ju.

To je krajnji cilj po meni,stotine ljudi na serveru.Ja se isto malo razočaram na takve stvari koje si ti naveo i dakako ima još gomila mjesta gdje je R* mogao napraviti inovacije,ali mislim da i oni čuvaju ponešto za sljedeći GTA koji mora nadmašiti ovaj,a to neće biti tako lako,tako da mislim da i oni imaju to na umu.

15 godina
Re: GTA 5 najavljen
I ja sam sinoć igrao 3h i prošla su brzo. Kratko i jasno ću reći "Rockstar molim vas dajte ovo za PC". Grafika...
Be Water My Friend
12 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

dal je neko prednaručio sa infomarka i dal mu je došla igrica?? ;)

Forza Fiume!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ManOfTheMatch141 kaže...

ja sam narucijo i nije jos dosla pratim posiljku i pise

18.09.2013 10:05:38 Pošiljka neuručiva: dogovorena naknadna dostava s primateljem. OSE Bjelovar Primatelj dogovorio isporuku u drugom terminu. a kolko ja znam ja nisam nist dogovorijo, cjeli sam dan doma postara nisam videl a kamoli nest dogovorijo za drugi termin pa ko tu koga sad,scim,ebe??

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 12:50 (stolic).
14 godina
ManOfTheMatch141 kaže...

Meni je stigao danas oko 10h :)

18 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

Moja još nije došla #$()("&/(#&/(")!

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

1 9 hvala 0
14 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Moja još nije došla #$()("&/(#&/(")!

ja se samo nadam da ce doc do kraja tjedna :D

16 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

može li se u Spltu igdje kupiti?Ili moram za Zagreb?

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

ja se samo nadam da ce doc do kraja tjedna :D

Ak mi ne stigne danas plakat ću. Još je gore što sam naručio na adresu od firme pa ak ne stigne do 4 voda sam.

Morat ću nekom ukrast. Ahem.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 13:05 (Danny_HR).
12 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

ajde kad vam dođe recite ili tu ili u pp zato jer sam mislio fifu 14 prednaručit al ne znam kolko je to sigurno

Forza Fiume!

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
ManOfTheMatch141 kaže...

ajde kad vam dođe recite ili tu ili u pp zato jer sam mislio fifu 14 prednaručit al ne znam kolko je to sigurno

Sigurni su skroz. Naručivao sam od njih preko nekoliko puta.

12 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

ok ;) još ću ja pričekat da mi frend kaže jer mi je bzvz kupit u sophoslabu za 400 kad mogu za 50 kn manje ;)

Forza Fiume!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 13:54 (ManOfTheMatch141).

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice