Xbox One izdvojena tema

poruka: 1.764
|
čitano: 634.932
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Xbox One
Arnold Layne kaže

i xbox 360 je bio lockan ,ps2 isto ,sve nintendo konzole
od ovih zadnjih konzola samo ps3 i Vita nisu zakljucani

Ma ja, to njihovo NTSC i PAL, baš se nekako okreću amerikancima.

13 godina
Xbox One

A kako nebi kad je tamo to jeftino i svaka obitelj to ima pod moras. Kod nas je to vec stvar prestiza.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Xbox One
Nedavno su predstavili Xbox one, ali hoće li za njega trebati biti stalno online i hoće li se xbox live plaćati?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hunter62183 kaže...
Nedavno su predstavili Xbox one, ali hoće li za njega trebati biti stalno online i hoće li se xbox live plaćati?

Neces morat biti stalno online,samo za MP i jos neke stvari....Xbox live ce se placati,to je vec postala tradicija :)

Get a life! What? I'm a gamer, I have tons of lives!
13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

A kako nebi kad je tamo to jeftino i svaka obitelj to ima pod moras. Kod nas je to vec stvar prestiza.

Pravo receno..

13 godina
odjavljen
funky boy kaže...
hunter62183 kaže...

Neces morat biti stalno online,samo za MP i jos neke stvari....Xbox live ce se placati,to je vec postala tradicija :)

nije kompletno tocno

za xbox one ces morat imat internet konekciju i morat ce se spojit na net svakih 24 sata (iako to nije tocno definirano ,ali trebat ces se spajat na net)

http://revohd.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
funky boy kaže...
hunter62183 kaže...

nije kompletno tocno

za xbox one ces morat imat internet konekciju i morat ce se spojit na net svakih 24 sata (iako to nije tocno definirano ,ali trebat ces se spajat na net)

Sam mattrick je izjavio poslije prezentacije tj. pitali su ga dali ce xbox one uvijek morati biti online itd. rekao je NE tako da moj odgovor je toccan 100%

Btw:Layne je veliki fanboy PS-a :)

13 godina
odjavljen
funky boy kaže...
Arnold Layne kaže...
funky boy kaže...
hunter62183 kaže...

nije kompletno tocno

Sam mattrick je izjavio poslije prezentacije tj. pitali su ga dali ce xbox one uvijek morati biti online itd. rekao je NE tako da moj odgovor je toccan 100%

Btw:Layne je veliki fanboy PS-a :)

a ti si idiot
gore sam ti dao interview(revision3) gdje je to potvrđeno evo cak znam i tocno gdje se to spominje
slobodno si premotas na 4:19

Znaci moci ces gledat bluray filmove i jos neke game modove ,a sad kaj mu to znaci tko zna

Arnold Layne kaže...
CroVandal kaže...

Ako je istina za ovo kod rabljenih igara ako sony to nebude koristio izbor je ocit! Nije iskljuceno da je prvo predstavljanje bilo da se pokupi feedback od ljudi pa mogu jos promjeniti nesto...

pogledaj i ovo tu je potvrđeno
igra se veze za tvoj live account

https://revision3.com/rev3gamespreviews/xbox-one-microsoft-interview

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 22:40 (Arnold Layne).
16 godina
Xbox One

Xbox One...... tu se vise zbilja ne zna tko pije, a tko placa.

Kada sam procitio ono da ce se trebati instalirati igra da bi mogao igrati (dakle, to je kao obavezno), ostao sam bez teksta...... jbt pa koja je svrha onda tog Xbox-a ako ce se ponasati kao PC? ali vise kao "zatvoreni/limitirani PC" ne u smislu hardvera kojeg ne mozes upgrade-ati (laptop npr.) vec u tome sto ce zahtjevati internet konekciju za SP i MP naslove, morat ces se spojiti jednom u 24 sata, blokirati ce rabljene igre odnosno tocnije, nece ih blokirati i moci ces prodavati/kupovati rabljene igre ali da bi mogao igrati,  morati ces platiti kao neki "online pass" (ili koji vec k) koji usput kosta kao i cijela nova igra... pitam se onda, koji je smisao onda u rabljenim igrama? WTF?

Je li taj MS totalno poludio ili sto?

Sto se tice hardvera.... to se jos ne znaju full specifikacije i ne mozemo ga bas usporedivati s PS4 (jos uvijek) ali izjavili su nesto da ce 3GB rama biti rezervirano za OS, a 5GB ce biti za igre

http://gimmegimmegames.com/2013/05/microsoft-confirms-xbox-one-os-uses-3gb-ram-5gb-ram-for-games/

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xbox One

Opet ti da se još uvijek ne znaju specifikacije, a sve se zna već danima. lovac na Točkice

Evo ti još jednom, mada sudeći po dosadašnjem razvoju događaja - i dalje budeš pričal o hardverskim nepoznanicama.

Microsoft Xbox One is based on AMD Fusion custom-designed system-on-chip with eight x86 low-power/low-cost Jaguar cores, AMD Radeon HD graphics with GCN architecture (with 32MB ESRAM/EDRAM buffer) as well as 8GB of DDR3 system memory. The console features 500GB hard disk drive, Blu-ray disc drive, 802.11n Wi-Fi connectivity, output of video with up to 4K resolution (3840*2160) using HDMI 1.4 as well as 7.1-channel audio. The new Xbox One comes with completely redesigned Kinect sensor that will feature 1920*1080 RGB camera, improved infrared sensor and enhanced voice controls. The console sports a number of functions, e.g. TV-cable pass-through that will seamlessly integrate it into the living room. Microsoft Xbox One is expected to hit the market in late 2013. Pricing is not known, but it is not expected to be affordable.

PlayStation 4 chip, which came to light this February, is truly an engineer's fantasy. It combines eight "Jaguar" 64-bit x86 cores clocked at 1.60 GHz, with a fairly well spec'd Radeon GPU, which features 1,156 stream processors, 32 ROPs; and a 256-bit wide unified GDDR5 memory interface, clocked at 5.50 GHz. At these speeds, the system gets a memory bandwidth of 176 GB/s. Memory isn't handled like UMA (unified memory architecture), there's no partition between system- and graphics-memory. The two are treated as items on the same 8 GB of memory, and either can use up a majority of it.

Xbox One chip is a slightly different beast. It uses the same eight "Jaguar" 1.60 GHz cores, but a slightly smaller Radeon GPU that packs 768 stream processors, and a quad-channel DDR3-2133 MHz memory interface, which offers a memory bandwidth of 68.3 GB/s, and holding 8 GB of memory. Memory between the two subsystems are shared in a similar way to PlayStation 4, with one small difference. Xbox One chip uses a large 32 MB SRAM cache, which operates at 102 GB/s, but at infinitesimally lower latency than GDDR5. This cache cushions data-transfers for the GPU. Microsoft engineers are spinning this off as "200 GB/s of memory bandwidth," by somehow clubbing bandwidths of the various memory types in the system.

The two consoles also differ with software. While PlayStation 4 runs a Unix-derived operating system with OpenGL 4.2 API, Xbox One uses software developers are more familiar with -- a 64-bit Windows NT 6.x kernel-based operating system, running DirectX 11 API. Despite these differences, the chips on the two consoles should greatly reduce multi-platform production costs for game studios, as the two consoles together have a lot in common with PC.

I da, dvije nadolazeće konzole se itekako mogu usporediti, jer su bazirane na praktički istom hardveru uz izuzetak memorijskog podsustava.

Na kraju dana, PS4 i Xbox One hardverski su podjednako sposobni, a na developerima je da sav taj potencijal upregnu i iskoriste kako najbolje znaju i umiju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 1:43 (McG villain).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
McG villain kaže...

Opet ti da se još uvijek ne znaju specifikacije, a sve se zna već danima. lovac na Točkice

Evo ti još jednom, mada sudeći po dosadašnjem razvoju događaja - i dalje budeš pričal o hardverskim nepoznanicama.

Microsoft Xbox One is based on AMD Fusion custom-designed system-on-chip with eight x86 low-power/low-cost Jaguar cores, AMD Radeon HD graphics with GCN architecture (with 32MB ESRAM/EDRAM buffer) as well as 8GB of DDR3 system memory. The console features 500GB hard disk drive, Blu-ray disc drive, 802.11n Wi-Fi connectivity, output of video with up to 4K resolution (3840*2160) using HDMI 1.4 as well as 7.1-channel audio. The new Xbox One comes with completely redesigned Kinect sensor that will feature 1920*1080 RGB camera, improved infrared sensor and enhanced voice controls. The console sports a number of functions, e.g. TV-cable pass-through that will seamlessly integrate it into the living room. Microsoft Xbox One is expected to hit the market in late 2013. Pricing is not known, but it is not expected to be affordable.

PlayStation 4 chip, which came to light this February, is truly an engineer's fantasy. It combines eight "Jaguar" 64-bit x86 cores clocked at 1.60 GHz, with a fairly well spec'd Radeon GPU, which features 1,156 stream processors, 32 ROPs; and a 256-bit wide unified GDDR5 memory interface, clocked at 5.50 GHz. At these speeds, the system gets a memory bandwidth of 176 GB/s. Memory isn't handled like UMA (unified memory architecture), there's no partition between system- and graphics-memory. The two are treated as items on the same 8 GB of memory, and either can use up a majority of it.

Xbox One chip is a slightly different beast. It uses the same eight "Jaguar" 1.60 GHz cores, but a slightly smaller Radeon GPU that packs 768 stream processors, and a quad-channel DDR3-2133 MHz memory interface, which offers a memory bandwidth of 68.3 GB/s, and holding 8 GB of memory. Memory between the two subsystems are shared in a similar way to PlayStation 4, with one small difference. Xbox One chip uses a large 32 MB SRAM cache, which operates at 102 GB/s, but at infinitesimally lower latency than GDDR5. This cache cushions data-transfers for the GPU. Microsoft engineers are spinning this off as "200 GB/s of memory bandwidth," by somehow clubbing bandwidths of the various memory types in the system.

The two consoles also differ with software. While PlayStation 4 runs a Unix-derived operating system with OpenGL 4.2 API, Xbox One uses software developers are more familiar with -- a 64-bit Windows NT 6.x kernel-based operating system, running DirectX 11 API. Despite these differences, the chips on the two consoles should greatly reduce multi-platform production costs for game studios, as the two consoles together have a lot in common with PC.

I da, dvije nadolazeće konzole se itekako mogu usporediti, jer su bazirane na praktički istom hardveru uz izuzetak memorijskog podsustava.

Na kraju dana, PS4 i Xbox One hardverski su podjednako sposobni, a na developerima je da sav taj potencijal upregnu i iskoriste kako najbolje znaju i umiju.

Cek, a na koji nacin su to oni zakljucili da je takt bas na 1.6 GHz za Xbox One (kazu neki da je i PS4 na 1.6 ali opet, neki drugi kazu pak da je na 2.0), gdje su slike o kojem se tocno GPU-u radi (mislim na model, ekvivalent desktop inacice itd)..... te slike se inace objave jer zna pisati na cipu (barem nesto sto se moze povezati s necime), a ovdje nema dokaza, pola toga je bilo rumor (npr. memorija, brojevi jezgri i sl.), a pola toga je potvrdeno kao istina (a pola bas i nije). Pa ne mozes konzolu spojiti na struju i otkriti na kojem taktu radi.....  to treba negdje pisati na cipu ili trebaju dizajnirati specialni alat/softver koji bi to otkrio, a to ne vjerujem da su napravili jer taj APU jos nije niti dostupan na trzistu (sve sto su imali prije prezentacije su bile glasine). Takoder, pola tih njihovih informacija su izvucene sa site-ova poput vgleaks-a i sl. kojima ne mozes uvijek vjerovati (tamo se pise o glasinama, a glasine su sve dok ih netko ne opovrgne), a MS jos nije bas pricljiv glede hardvera (bar ne jos).

BTW neki kazu da Xbox One ima dva OS-a, a neki kazu da ima cak tri OS-a.... komu sada vjerovati?

Jos nesto vrlo bitno, ta GCN arhitektura je kao navodno HD 8000? (tako barem kazu), a koji model je opet nepoznanica (mislim, ekvivalent desktop inacice).... a PS4 navodno koristi OpenGL 4.2 API, cudno ali to je prakticki HD 6000 serija, sa HD 7000/8000 serijom je dosao i OpenGL 4.3 API.

EDIT: da, jos nesto.... za Xbox 360 isto pola toga nisu znali, a da nije MS progovorio, nebi niti sve detalje o CPU-u znali u to vrijeme. Dan danas jos ne znaju sve o Wii U konzoli, a Nintendo samo suti.....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 2:12 (lovac82).
12 godina
neaktivan
Xbox One

Da li ti shvaćaš da developeri imaju pristup tom hardveru već nekoliko mjeseci i da su konzole gotove i spremne za proizvodnju. Sony i Microsoft su utukli puste stotine milijuna i pokoju milijardu na višegodišnji razvoj, da bi krajem ove godine lansirali novi PS4 i Xbox One. Koji dio te buni u semi-custom? AMD je na temelju postojeće CPU i GPU arhitekture za obje konzole prilagodil SoC APU prema zahtjevima klijenata - u ovom slučaju to su Sony i Microsoft. I da, koga briga za Nintendo, da su imali kaj za pokazati - teško bi ih bilo ušutkati. 

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8: ovo bi trebalo biti sasvim dovoljno štiva da skužiš kako informacije o novim konzolama nisu tu od prošlog tjedna. 

Žalosno je da moram izvlačiti sve te linkove, a ti (ako je suditi po aktivnosti na pripadajućim "konzole-CPU-GPU" temama) si taj koji (kao) prati situaciju s novim konzolama. 

[SARKAZAM]Čekaj da konzole stignu u BUG Lab, pa da onda sve bude službeno.[/SARKAZAM]

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 3:08 (McG villain).

1 1 hvala 0
16 godina
McG villain kaže...

Da li ti shvaćaš da developeri imaju pristup tom hardveru već nekoliko mjeseci i da su konzole gotove i spremne za proizvodnju. Sony i Microsoft su utukli puste stotine milijuna i pokoju milijardu na višegodišnji razvoj, da bi krajem ove godine lansirali novi PS4 i Xbox One. Koji dio te buni u semi-custom? AMD je na temelju postojeće CPU i GPU arhitekture za obje konzole prilagodil SoC APU prema zahtjevima klijenata - u ovom slučaju to su Sony i Microsoft. I da, koga briga za Nintendo, da su imali kaj za pokazati - teško bi ih bilo ušutkati. 

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8: ovo bi trebalo biti sasvim dovoljno štiva da skužiš kako informacije o novim konzolama nisu tu od prošlog tjedna. 

Žalosno je da moram izvlačiti sve te linkove, a ti (ako je suditi po aktivnosti na pripadajućim "konzole-CPU-GPU" temama) si taj koji (kao) prati situaciju s novim konzolama. 

[SARKAZAM]Čekaj da konzole stignu u BUG Lab, pa da onda sve bude službeno.[/SARKAZAM]

Pa jasno mi je ali isto tako se nekada javljaju anonimni developeri (tako se mogu javiti i ja, ti ili netko treci).... slozis dobru pricu i objaviti ce se, a sad je na drugima da procjene radi li se o povjerljivim informacijama ili ne.

Pa ugl sam pratio prije dok su jos bile same glasine i nikakve potvrde.... i btw ja nikada ne idem duboku u analizu (a pogotovo mi se nije bas dalo jer se radilo o glasinama), vec se ovako pitam i nije stvar u tome sto ja ne vjerujem u ono sto vidim odnosno ono sto mi guras pod nos, nego eto, zelim dodatnu potvrdu od nekih kljucnih ljudi na celu MS-a (barem znamo da su uvijek Sony i MS objavljivali detaljne informacije za svoje konzole, samo je pitanje vremena, to ocekujem i sada). 

BTW sto se tice Nintenda..... davno je Nintendo pokazao nesto, samo, stvar je u tome sto je Nintendo uvijek sutio kao zaliven pa su drugi morali raditi chip decaping, detaljne analize itd kako bi razrijesili misteriju Nintendovoog custom hardvera (usput, jesi li znao podatak da je tek nedavno razrijesen SNES hardver do kraja, da, dobro vidis). Nintendo se nikada nije kur*** sa hardverskom snagom N64 i GC konzola (a Sony se kur*** bez obzira na to sto su im PS1 i PS2 konzole bile slabije od Nintendovih) tako da nez, koji su k onda sutili u proslosti kada ocigledno nije bilo zbog hardverskih specifikacija? Osim toga, igre su najbitnije tako da se ja pose**m na taj Xbox One koji ce me drzati kao cucka na lancu, pa da je i najjaca next gen konzola, ne zanima me.

Next gen za mene je trenutno PS4, PC, a mozda i Wii U (uskoro cemo znati)....... sto se novog Xboxa tice, vecina dijeli isto misljenje kao i ja, a MS jos ima sansu vratiti se u igru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 3:48 (lovac82).
12 godina
neaktivan
Xbox One

Čuj, ne znam kakvu to dodatnu potvrdu i od koga ju točno očekuješ, ali OK - čekaj dodatnu potvrdu od ključnih ljudi.

0 0 hvala 0
16 godina
McG villain kaže...

Čuj, ne znam kakvu to dodatnu potvrdu i od koga ju točno očekuješ, ali OK - čekaj dodatnu potvrdu od ključnih ljudi.

Rekao sam, nije stvar u tome da ne vjerujem.... ali dobro je vidjeti nekakvu potvrdu, a to ocekujem od glavesina iz MS-a i drugih developera takoder ali ne onih iz EA-ovih kuca koji lazu da su konzole generaciju ispred high end PC-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 3:54 (lovac82).
13 godina
neaktivan

a ti si idiot
gore sam ti dao interview(revision3) gdje je to potvrđeno evo cak znam i tocno gdje se to spominje
slobodno si premotas na 4:19

Znaci moci ces gledat bluray filmove i jos neke game modove ,a sad kaj mu to znaci tko zna

A znači počeli smo s vrijeđanjem smeće jedno....

16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Rekao sam, nije stvar u tome da ne vjerujem.... ali dobro je vidjeti nekakvu potvrdu, a to ocekujem od glavesina iz MS-a i drugih developera takoder ali ne onih iz EA-ovih kuca koji lazu da su konzole generaciju ispred high end PC-a.

Ne lazu. Unificirana DDR5 memorija jest generacija ispred. Generacija ispred ne znaci nuzno i bolje performanse naspram sadasnje generacije PCa. Covjek ti je gore lijepo rekao, developeri vec neko vrijeme imaju dev kitove i uvid u to kakav je hardware unutra.

I possess a skill to google.
13 godina
odjavljen
Xbox One

a i sam AMD je vec dosta rekao

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Minoza kaže...
lovac82 kaže...

Ne lazu. Unificirana DDR5 memorija jest generacija ispred. Generacija ispred ne znaci nuzno i bolje performanse naspram sadasnje generacije PCa. Covjek ti je gore lijepo rekao, developeri vec neko vrijeme imaju dev kitove i uvid u to kakav je hardware unutra.

Oni su doslovno izjavili da su generaciju ispred najboljih PC racunala (citiram: "highest").... a znas sto to znaci, najbolje single GPu kartice i najbolji multi GPU sustavi/racunala, a ti ako u to zbilja vjerujes onda nez sto da ti kazem. Ne mozes ti 1000 dolara (ili vise naravno) ugurati u 400-500 odnosno mozes ako spustis cijenu konzole daleko ispod proizvodne (Sony je potvrdio da ce launch cijena biti niza od PS3 launch cijene i da se PS4 nece prodavati ispod proizvodne cijene). Takoder, Mark Rein (znas, UE4) je opovrgnuo EA-ovu izjavu odnosno lazu ko psi, a znas dobro da ima pun k UE3 igara i vrlo dobro se prodavaju na konzolama, nebi sam sebi zabijao noz u leda... lik je samo rekao istinu. Jos nesto, dzaba ti npr. HD 7850 sa 8GB VRAM-a..... nemas nikakve koristi od toga, zaboravljas da ce PS4 tu memoriju koristiti za igre i za sami OS, ne zna se jos koliko otpada na sto. Obradovao sam se i ja kada sam cuo to sto kaze EA ali kada bolje razmislim, njima se ne smije bas vjerovati previse, a i sama logika mi govori da nema teoretske sanse da konzole budu toliko jake.... a i nVidia je izjavila da je PS4 GPu tri puta slabiji od titana (ima manje video memorije usput).

Takoder pogledaj ovo (GTX 680 vs PS4 GPU):

BTW

The all seeing eye.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 1:57 (lovac82).
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
..

Takoder pogledaj ovo (GTX 680 vs PS4 GPU):

BTW

The all seeing eye.....

Meni se čini da je glavni problem ljudi u ovoj temi, a i šire po internetu kriva logika zaključivanja.

Dakle, ponavljam, oni nisu pogriješili u svojoj izjavi, e sad kako ti želiš tu izjavu interpretirati, to je tvoja stvar. Ja sam konkretno objasnio u čemu jesu generaciju ispred, tko ne razumije, ne znam kako da jednostavnije objasnim. Dakle PC još uvijek ima DDR3 memoriju kojoj CPU mora pristupati, a GPU koristi GDDR5. Meni rečenica "PS4 je generaciju ispred high end računala" upućuje direktno na činjenicu da za razliku od PCa koristi unificiranu DDR5 memoriju, što je tu nejasno dakle? Kako bi ti to sročio? Znate li uopće što znači "generacija" u hardware-u?

Gdje sam ja uopće osporavao činjenicu da je high end PC jači? Štoviše, moj prijašnji komentar upućuje baš na suprotno. Evo, pročitaj još jednom:

Minoza kaže...

Generacija ispred ne znaci nuzno i bolje performanse naspram sadasnje generacije PCa.

Inače, na poslu imamo dev kitove (trenutno samo PS4, Xbox još nemamo), tako da znam što je unutra, ne moraš mi linkati usporedbe sa GTX680, poanta je da taj hardware u PS4 radi drugačije. Uzeli su AMDov APU, maknuli jednu "prepreku" koju PC ima i dobili jeftin, a solidan hardware.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 14:19 (Minoza).
16 godina

Mark Rein je to tako shvatio tako da nije samo na ovom forumu hh..... a ta generacija im moze znaciti i npr. HD 9000 serija (sto opet ne znaci da je jaca od neke HD 7000-8000 kartice), a nez, vjerujem da ce high end racunala uvijek imati DDR + GPU (GDDR5 ili sto vec u buducnosti)  combo, to nema veze s tom PS4 konzolom.

Sry, "preskocio" sam taj dio gdje si sam sebe citirao {#}..... odmah sam zakljucio da mislis isto sto i drugi po netu (kao npr. oni na N4G-u)....  usput da pitam, o kakvom je projektu rijec? (kad vec imate dev kitove)

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 18:26 (lovac82).
12 godina
neaktivan
Xbox One

Nije ni ta budućnost toliko daleko, a bome nije ovo ni prvi put da naokolo frcaju izjave o hardverskoj "nadmoći" nadolazećih konzola. Marketing radi svoje, ali to i dalje ne mijenja činjenicu da je hardver za PS4 i Xbox One uistinu impresivan, posebice u odnosu na još uvijek aktualni PS3 i Xbox 360. Nemoj se loviti za svaku rečenicu na koju naiđeš, pogotovo ako se radi i kojekakvim trač/žutilo izvorima, koje si već u nekoliko navrata spomenul. Mircosoft, Sony i AMD su se službeno izjasnili oko hardverskih mogućnosti novih konzola, developeri imaju taj isti hardver još od kraja 2012., a skorašnji E3 bude im poslužil da stave točku na i. Jednostavno nema smisla da razbijaš glavu i analiziraš internetske rekla-kazala, jer se vrtiš u krug. Konzole i klasičan PC je uvijek bilo besmisleno i nemoguće direktno uspoređivati, a to vrijedi i za PS4 i Xbox One, bez obzira kaj se nove konzole temelje na x86 arhitekturi - igre će se ionako razvijati specifično za taj AMD SoC APU, dok PC ima mali milijun hardverskih kombinacija. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 19:00 (McG villain).

0 0 hvala 0
16 godina
Xbox One

Ne dovodim u pitanju hardversku moc u konzolama.... stovise, jedan sam od onih koji zapravo tvrdi da ce ove nove konzole biti relativno jeftine za ono sto ce ponuditi i da ce biti veliki skok u odnosu na ono sto sada vidimo. Prvi Xbox, PS3 i Xbox360 su bili pravi primjeri "powerhouse konzola" s relativno jeftinom cijenom. Samo eto, mislim da PS4 ovoga puta nema sanse protiv multi GPU konfiguracija, GTX690 i Titana npr.

Uskoro cemo znati..... lens of truth i digital foundry (u ono vrijeme su inace PS3/Xbox360/1stXbox... pa i GC konzole u pocetku gazile mnoge PC konfiguracije, ako ne i sve), a za 1-2 god su vec bile "zaostale" (sto je i logicno jer PC ne spava).

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xbox One

Naravno da nema šanse, zato je bezveze uspoređivati konzole i PC. Konzole su dizajnirane da potraju desetljeće i više s istim setom hardvera, dok se u PC svijetu smjena generacija odvija ubrzanim tempom. Dosta ti je da pogledaš prošlogodišnji high-end i usporediš ga s trenutačnim stanjem na tržištu. I onda da se konzole natječu s tim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 19:24 (McG villain).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Xbox One

najbolje je kaj vodite rasprave oko skroz nebitne stvari

U pocetku razlike nece bit makar PC bio i 100x jaci tek kasnije ce se razlike vidjet
kao sto je bio i ove generacije

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Xbox One
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 13:50 (Arnold Layne).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Xbox One

Cini se da ce ovo zbilja biti Xbone.....

Microsoft placa izdavacima da ne prikazu PS4 igre na E3 eventu

Microsoft brise komentare na Reddit-u

EDIT:

Jos nesto, indie projekt Witness koristi 5GB rama? WTF??????  za usporedbu, novi Killzone za PS4 koristi svega 3 GB rama.

http://www.gamechup.com/the-witness-5gb-xbox-one-ddr3-ram-cheap/

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 9:24 (lovac82).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Xbox One

Pratim Microsoftovo predstavljanje ekskluziva na E3 sajmu za xbox one i xbox 360.Zasad potvrden novi metal gear solid za xbox one,world of tanks za xbox 360 i NAJBITNIJE predstavljen Novi XBOX 360!Manji,hladniji i tisi koji se dizajnom oslanja na novi xbox one.Zanimljivo.

Uuuu Crytekov RYSE-Son of Rome izgleda pre-dobro-bolesno!!

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 19:02 (Zizo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Xbox One
službeno u prodaji u 11. mjesecu, 500 eura na europskom tržištu, 500$ u USA.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice