Xbox 360 - pitanja i odgovori

poruka: 7.690
|
čitano: 2.401.683
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Da, kažem, može se kod njih poštom poslati ako ti je daleko. TI odluči kako ti je lakše.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zanima me samo ako si uzmem usb od 16gb i konvertiram ga u memoriju od xboxa moci cu na njemu normalno instalirat igrice? 

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are clean!" — Bob Marley
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, ali to ti nema smisla, igre ce ti se brze pokretat s diskova nego s sticka, rađe kupi neki disk za 150kn i miran si.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Iako sam u PC vodama godinama, potpuno sam tele za konzole. Bio bih zahvalan da mi netko odgovori na par sljedećih pitanja.

Dakle mislio sam kupiti xbox 360 slim, verziju s 250 GB diskom.

Mogu li ja, nakon što na neki način crackiram konzolu, skidati igre s torenata te ih snimiti direktno na HDD od konzole, izbjegavajući tu priču s prženjem DVD-ova?

Druga stvar, je li moguće koristiti taj HDD od konzole kao disk za klasičan backup fajlova s PC-a? Znači imam 100 giga filmova i preko bežične mreže ih prebacim na konzolu da stoje tamo, pa kad mi zatrebaju opet bežično povučem nazad na PC.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Xbox 360 - pitanja i odgovori
Direktno na xbox tvrdi disk mozes prebaciti igre samo na starijim xbox konzolama,takva konzola nemoze prezivjeti na liveu,skuplje su(neki forumasi kazu da je samo stvar strpljenja) i opcenito nije neka bajka s tim konzolama.Ovo drugo nemozes izvesti do kraja.mozes ostaviti dio tvrdog diska za filmove ali ih nemozes prebacivati bezicnim putem ovako kako si ti zamislio
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
14 godina
neaktivan

A što je sa modanjem firmwarea DVD pogona? Je li i njega također nemoguće izvesti na novijim konzolama ili on funkcionira na svemu?

I zašto kažeš da ovo s prebacivanjem filmova nije moguće izvesti kako sam zamislio? Znači li to da je moguće izvesti na neki drugi način? Možda preko mrežnog ili nekog drugog kabela, ako već ne bežično?

Ako otpada ta opcija s korištenjem HDD-a konzole za backup, onda ne vidim zašto bih koristio toliki disk. Mislim da bi mi u tom slučaju i ova verzija od 4 GB bila dovoljna. Doduše, tada bi se igre morale učitavati izravno sa DVD medija, zar ne? Hoće li to drastično usporiti igru?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Igru ti nece drasticno usporiti ali instaliranjem igre na xbox manje trosis citac....

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are clean!" — Bob Marley
14 godina
neaktivan

Može li se igra barem djelomično instalirati s DVD-a na ovu verziju xboxa od 4 GB?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ledolomac kaže...

Može li se igra barem djelomično instalirati s DVD-a na ovu verziju xboxa od 4 GB?

i ne baš....najbolje si kupi slim sa 250gb...

što se tiče modificiranja Slim konzola...da ti ne objašnjavam sve šta i kako...pročitaj si ovdje, dečki su to dobro napisali: http://www.infomark.hr/news/34

p.s. tamo ti je kod Infomarka i najbolje kupiti konzolu...provjereno {#}

17 godina
neaktivan
ledolomac kaže...

Na internu memoriju od 4gb idu samo saveovi, updatesi i to. Na nju nemožeš instalirati ništa. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 8:40 (LordShgi).
16 godina
protjeran
ledolomac kaže...

A što je sa modanjem firmwarea DVD pogona? Je li i njega također nemoguće izvesti na novijim konzolama ili on funkcionira na svemu?

I zašto kažeš da ovo s prebacivanjem filmova nije moguće izvesti kako sam zamislio? Znači li to da je moguće izvesti na neki drugi način? Možda preko mrežnog ili nekog drugog kabela, ako već ne bežično?

Ako otpada ta opcija s korištenjem HDD-a konzole za backup, onda ne vidim zašto bih koristio toliki disk. Mislim da bi mi u tom slučaju i ova verzija od 4 GB bila dovoljna. Doduše, tada bi se igre morale učitavati izravno sa DVD medija, zar ne? Hoće li to drastično usporiti igru?

1. modanje dvd pogona je prakticki moguce na svim konzolama,osim slim verzije koja je proizvedena poslje 7 mjeseca
  2. moguce je izvesti jedino da ti xbox-ov tvrdi disk postane prijenosni tvrdi disk
  3. prilikom instaliranja igre na konzolu konzola se:manje grije,manja je buka i minimalno se trosi dvd
14 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
  1. modanje dvd pogona je prakticki moguce na svim konzolama,osim slim verzije koja je proizvedena poslje 7 mjeseca
  2. moguce je izvesti jedino da ti xbox-ov tvrdi disk postane prijenosni tvrdi disk
  3. prilikom instaliranja igre na konzolu konzola se:manje grije,manja je buka i minimalno se trosi dvd

1.   Kakve su otprilike šanse da će izaći mod i za novije konzole?

2.   Misliš spojiti ga na PC nekakvim SATA->USB adapterom?

3.   Razlika između verzije od 4 GB i one od 250 GB je 600 kn. Mogu li ja jednostavno dokupiti neki USB stick od 16 GB za stotinjak kuna, pa na njega instalirati igre umjesto na HDD? Na taj način bih uštedio 400-500 kn, a sačuvao bih sve prednosti koje si nabrojio (buka, grijanje itd.)? Doduše, na takav stick bi stala samo jedna ili dvije igre.

16 godina
protjeran
ledolomac kaže...

1.   Kakve su otprilike šanse da će izaći mod i za novije konzole?

2.   Misliš spojiti ga na PC nekakvim SATA->USB adapterom?

3.   Razlika između verzije od 4 GB i one od 250 GB je 600 kn. Mogu li ja jednostavno dokupiti neki USB stick od 16 GB za stotinjak kuna, pa na njega instalirati igre umjesto na HDD? Na taj način bih uštedio 400-500 kn, a sačuvao bih sve prednosti koje si nabrojio (buka, grijanje itd.)? Doduše, na takav stick bi stala samo jedna ili dvije igre.

1. za slim proizvedene do 7 mjeseca vec postoji a ubrzo bi trebalo doci i za ostale slim konzole 
  2. nekakvo kemijanje je moguce ali bolje da kupis odvojeni tvrdi disk 
  3. sve moze sam sebi si odgovorio na pitanje
18 godina

Meni je nejasno ovo prebacivanje filmova. Zkj bi se uopce gnjavio ako X360 podrzava Windows Media Center - spojis xbox i komp u istu mrezu (bezicno ili ethernet kablom svejedno) i fino na xboxu prebireš po svojoj kolokciji filmova, serija i muzike na PCu i to fino puštaš na xboxu. Sve to uz vrlo fancy plavo sučelje {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Dwyane Wade kaže...

Meni je nejasno ovo prebacivanje filmova. Zkj bi se uopce gnjavio ako X360 podrzava Windows Media Center - spojis xbox i komp u istu mrezu (bezicno ili ethernet kablom svejedno) i fino na xboxu prebireš po svojoj kolokciji filmova, serija i muzike na PCu i to fino puštaš na xboxu. Sve to uz vrlo fancy plavo sučelje {#}

On misli da mu je taj hard od xboxa prevelik, pa ga želi djelomično iskoristiti za backup filmova sa kompa.

15 godina
neaktivan

meni je 250 Gb premalo

najbolje bi bilo kad bi se mogo stavit 1TB

16 godina
protjeran
maherDP kaže...

meni je 250 Gb premalo

najbolje bi bilo kad bi se mogo stavit 1TB

Jel se nemoze spojit neki vanjski HDD na xbox ,pa se kroz xbox pripremi za rad s njim?

WP
15 godina
neaktivan

naravno da može

17 godina
neaktivan

Moze ali ponavljam, to nije dobro raditi jer ce to biti sporo i s tim dobivate vise stete nego koristi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
LordShgi kaže...

Moze ali ponavljam, to nije dobro raditi jer ce to biti sporo i s tim dobivate vise stete nego koristi.

a ako se spaja na onaj ulaz za xbox?

WP
16 godina
protjeran
netko,netkovic kaže...

na koji ulaz mislis?

15 godina
neaktivan

externi možeš samo spojit prek usb 

16 godina
protjeran
Toni93 kaže...
netko,netkovic kaže...

na koji ulaz mislis?

Onaj na vrhu, za xboxov hard...

WP
16 godina
protjeran
netko,netkovic kaže...

nemozes jedino ako imas konzolu s jtag-om

15 godina
neaktivan

al teško da to ima

14 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
netko,netkovic kaže...

nemozes jedino ako imas konzolu s jtag-om

Zapravo se može spojiti neki drugi disk na xbox (osim originalnog), ali ga je potrebno hakirati, odnosno natjerati da se lažno predstavi xboxu kao Microsoftov uređaj. Evo i link.

Ali mene zanima nešto drugo. Je li na novoj slim konzoli (modanoj sa iXtreme LT+ 1.1) moguće igrati XBLA naslove, dakle igre koje ne postoje kao retail na trištu? Na torentima se može naći recimo Monkey Island Special na xbox 360 i tamo piše da ga treba staviti u HDD:/Partition2/Content/0000000000000000/

Može li se to napraviti? Pretpostavljam da ne može, odnosno da može samo na starijim konzolama koje se mogu softmodati. Ili se možda ipak može nešto izmajmunirati sa recimo USB stickom?

16 godina
protjeran
Naravno da se neki tvrdi diskovi mogu modificirat da rade kao xbox original HDD.takvim postupkom se nemoze iskoristiti svih 1024 gb vec najvise 250 gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

eto da ja otvorim novi list za Xbox360...Kako bi bilo da Xbox360 odnosno ovi iz Microsofta da odluče da naprave neku ekskluzivu za X360 tipa Hack n' slash na temu nordijska mitologija?!? mislim igra bi bila prava bomba na tržištu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a da li se onda takav hakirani disk može spojiti preko USB-a na xboxu??

17 godina
neaktivan

Taj "hakirani disk" stavljas na isto mjesto gdje ide i pravi, ne preko USBa.

Nego, navodno su sve banane konzole sad unbannane, nek neko ko ima bannanu konzolu potvrdi, ako jesu idem u lov na "banane" konzole po oglasnicima.

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice