Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.948
|
čitano: 6.345.674
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
acmilan2 kaže...

Ima li netko LG C3 (ili slican LG OLED)? Kakve postavke su vam se najbolje pokazale?

Ja sam naišao na gaming settingse za modele iz 2023-2024 pa me zanima da li je netko to već isprobao i kako funkcionira?

Naravno, ne zaboraviti na HDMI 2.1 kabel, jer ostali neće dati puni potencijal.

EDIT: nikako da uploadam lijepu sliku... Evo LINK pa si povećajte tamo.

PC i PS5 igram samo u defaultnim gaming mod postavkama (LG C4), ništa drugo nisam dirao. Čak ni 144Hz mod nisam upalio, dosta mi je 120Hz.

Za streaming appse sam modificirao neke postavke po želji i pojačao color temperature na warm, ali na PC i PS5 bi mi bilo prežuto to što oni predlažu za color temperature.

HGIG isto ne palim, meni je to lošije nego bez njega.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
Update: riješil bossa, tu nikakve pomoći

Igram Wuchang Fallen Feathers i igra je sasvim ok souls like.
No naišel sam na prvi problem.

Piše da je Great Centipede opcionalni boss, kak ga izbjeći, kud ići…?

Na netu ne nalazim niš korisno, samo put do Bandit Cavea, gdje sam i sam došel.

Baš sam zapel, preslab sam za tog bossa, a ne znam kak ga izbjeći.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2025 9:36 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam C1 pa ne znam koliko će biti od pomoći, no pretpostavljam da LG nije drastično promijenio postavke.

Koristim default "Game Optimiser" postavke za sliku uz ove promjene:

Black Level - Limited (i na TV i na PS5 postavka da ne bi bio mismatch). Svojedobno sam probao koristiti onu foru koju su preporučavali na Youtube-u da se postavi PC ikona za PS5 input pa se gura Full RGB range, ali u nekim igrama (npr. COD BO6) su bili jako loši rezultati pa sam vratio na ovo. Ipak se većina igara za konzole masterira u Limited rasponu.

Color - Warm 25. Ovo daje lijepi prirodni ton bez da slika bude previše hladna (kako je po defaultu) ili previše žuta kako je na često preporučenoj Warm 50 postavci.

U Game Optimiser meniju (tamo gdje ti pokazuje da li je VRR i slično uključeno) sam stavio black/white stabilizer na 12 (default je 10, što će većina preporučiti, međutim ja preferiram ovo). Dodatno postavku za input lag sam promijenio na "boost".

14 godina
Sony PlayStation 5

E sad više ne znam jel me tip zavlači ili šta.. poslao mi je novi (rabljeni) jojstick koji pak ne daje nikakve znake života.

Kad stisnem Ps tipku samo svjetli plavo 10tak sec i ugasi se.

Ps5 ga uopće ne prepoznaje nema ga čak ni u Bluetooth opciji 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Prva opcija: spoji kabelom na PS5 i stisni PS tipku na kontroleru. Ako je data kabel, konzola će se upaliti i upariti kontroler s konzolom.

Druga opcija: upali konzolu s drugim kontrolerom i idi u postavke i dodaj novi uređaj. Na "novom" kontroleru stisni i drži PS tipku i "create" (tipku lijevo povrh touchpada) dok ne krene treperiti plavo. To je Bluetooth pairing mode kontrolera i trebao bi se onda pojaviti na konzoli kao pronađeni uređaj za uparivanje.

I to je to. Prva opcija funkcionira 99% vremena.
14 godina

Prva opcija nije uspjela.Ništa se ne događa.Morao sam drugim jojstickom upaliti.

Druga opcija idem na Settings-Accessoris-Media remont-Set up media remont-(tamo stisnem kako si rekao i treperi plavo svjetlo) ništa se ne dešava ne daje nikakve znakove.

Onda odem opet na Bluetooth Accessories i tamo se pojavi novi kontroler. I kad stisnem da ga upari izbaci mi poruku 

The passkey might not be correct,or you Bluetooth Accessories might have cancled the conection.

I ne upari ga i ne bude ga više na listi za upravljanje?

Edit: uspio sam iz drugog pokušaja trebalo je sve stici postiskati dok još kontoler brzo blica..

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2025 12:05 (kaw_liga).
17 godina
Igra ko Wuchang Fallen Feathers?

Ja igram i igra mi je dobra, opet kineski govor ko i kod Wukonga - to mi djeluje baš dobro...kod souls-like.

Zapel sam na Commander Honglan - ženska je opaka.
Malo sam farmal i otvoril deflect, odnosno čuveni parry.
Odma je lakše, iako nisam više precizan u tajmingu...
No dođem do faze i onda parry više ne igra toliku ulogu, više se treba dodge-ti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Sony PlayStation 5

Ja krećem kad se vratim s godišnjeg

0 0 hvala 0
8 godina
kaw_liga kaže...

Edit: uspio sam iz drugog pokušaja trebalo je sve stici postiskati dok još kontoler brzo blica..

Super, bitno da radi. 

17 godina
Sony PlayStation 5

Trebam preporuku za neki zabavni kauc CO-OP s kcerkicom... do sada smo odigrali sve nastavke Trinea, It Takes Two, Unravel 2 i Diablo 3

Thnx

Knowledge is power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Split Fiction od novih, vrhunski naslov.
9 godina
Sackboy: a big adventure definitivno preporuka za co-op sa klincima
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
12 godina
Armor kaže...

deepshitcro kaže...

Split fiction sam igrao s frendom, kolega preko 30 godina, ja blizu, ali igra je odlicna i vjerujem da ce i za djecu bit dobra.

Sackboy je također jako dobra stvar, trenutno ga i prodajem ako budeš zainteresiran. 

Kovačić
17 godina
deepshitcro kaže...

acmilan2 kaže...
Armor kaže...

deepshitcro kaže...

Split fiction sam igrao s frendom, kolega preko 30 godina, ja blizu, ali igra je odlicna i vjerujem da ce i za djecu bit dobra.

Sackboy je također jako dobra stvar, trenutno ga i prodajem ako budeš zainteresiran. 

Sackboy se instalira, Split Fiction je dodan na wish listu :D

Hvala od mene i kceri

Knowledge is power!
8 godina

E Sackboy je baš ludnica, super zabavan. Split Fiction je bolji ako gledamo priču, ali za neko glupiranje bez previše razmišljanja, Sackboy ima manju prednost.

14 godina

Ali sad ne radi novi rabljeni jojstick...

.probano sa oba kabla drugi original puni bez problema ovaj nece rabljeni kao da nije uštekan...e tako mi i treba kad kupujem rabljeno 

8 godina
Nema nikakvog svjetla na kontroleru kada se spoji USB kabelom?
14 godina

Ima svjetlo bjelo svjetli ispod touchpada...dok je spojen kablom u ps5.

A u donjem desnom kutu stoji kako je prazan treperi sad možda fizički i nije prazan samo indikator taj ne valja mada sumnjam 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2025 20:15 (kaw_liga).
8 godina
Ako svijetli bijelo, znači da je upaljen i povezan na konzolu. Kako znaš da se ne puni? Trepereći indikator može biti na ekranu, a da se kontroler zapravo puni (barem mislim).
Ajde ovako:
- makni kabel iz kontrolera
- stisni i drži PS tipku dok se svjetlo ne ugasi
- spoji kabel u kontroler

Očekivani rezultat je da pulsira narančasto svjetlo na kontroleru, što signalizira punjenje.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2025 20:18 (robogo).
14 godina

Uradio po koracima ugasio đžojstik spojip ponovo kabel bez ikakvih znakova ni na ekranu ni na đžojstiku,ništa ne svjetli.

Nije do kabla probao sam sa drugim, drugi đžoj se uredno puni.

Probao sam i direkt na struju puniti i ništa..

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2025 21:06 (kaw_liga).
8 godina
Dvaput ista situacija s dva različita kontrolera? Nešto mi tu ne štima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nije ista situacija...prvi nije davao nikakve znakove života.

A drugi je bilo problema sa spajanjem ali kad smo spojili uredno je radilo punih 12sati.. mislim da je do prodavača tih rabljenih on ih popravlja vj lemi konektore i to ne može biti duga vjeka.

Ja neznam gdje sam pogriješio i šta sam mogao krivo uraditi i šta nisam napravio do sada da probam. Kako drugi đžojstici rade bez greške?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2025 21:34 (kaw_liga).
13 godina
Ima li itko iskustva s PS Portalom? Isplati li se to kupovati za situacije kada je zauzet TV?

0 0 hvala 0
14 godina
Majesty kaže...
Ima li itko iskustva s PS Portalom? Isplati li se to kupovati za situacije kada je zauzet TV?

Ne isplati se. Moj nećak je kupio, probao sam igrati i lag je užasno primjetan. Srećom da nisam dao pare za to. Prosječan telefon ili tablet sa WiFi6(e) će ti dati bolje iskustvo od Portala. Nema nikakvu posebnu tehnologiju koja bi smanjivala lag a pritom još koristi prastari WiFi5 chip unutra. Valjda je Sony zaboravio da WiFi 6 imamo još od 2019. godine.

Inače WiFi 6 nudi daleko bolje iskustvo, pogotovo u situacijama gdje imaš više uređaja u kućanstvu koji su spojeni na WiFi (niže latencije, manji jitter).

4 godine
Meni radi super i na istoj mreži doma i kad sam u Sloveniji kod svojih, jedino kod on line pucačina se osjeti lag.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Majesty kaže...

Ja dosta često koristim Portal. Meni se isplatio ali definitivno nije za svakoga. Kvalitetan Internet je naravno preduvjet broj 1. Ne samo brzina nego udaljenost od rutera i slično, koliko dobro ti je kuća pokrivena wifijem. 

Onda isto tako pitanje kakve igre planiraš igrati na Portalu. Za singleplayer igre sporijeg ritma je savršeno. Ali za neke brže igre gdje je input delay dosta bitan, to nikad ne igram na Portalu. Kao ni multiplayer igre. Input delay nije strašan ali je dovoljno prisutan da te koči u takvom tipu igara, pogotovo ako inače igraš na dobrom TV-u/monitoru sa 120hz i naviknut si na to.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
Majesty kaže...

Ja ga imam, htio bi ga prodat. Pa ako si zainteresiran. 

Doslovno upaljen, dva puta.... 

8 godina
Sony PlayStation 5

Preporukia za igru Abiotic Factor, nedavno je izašla. Na psplus extri je.

Survivol igra, kupio sam ju na steeamu jer nisam uopče znao da je free na psplus extri.

Igra ima old school grafiku tipa half life ili deux ex ali nevjerojatnu dubinu i kompleksnost. Rekao bi top 3 igara ovog tipa ikad.

Otkriče.

2 0 hvala 1
17 godina
Peti dan inzenzivnog pokušavanja, napokon je pala Commander Honglan!

Izgleda jednostavno, ali je daleko od toga...
Koristil sam svoj odabir magije kaj se toga tiče.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gale92 kaže...
Majesty kaže...

Ja ga imam, htio bi ga prodat. Pa ako si zainteresiran. 

Doslovno upaljen, dva puta.... 

Nisam još ništa odlučio, tek sam u fazi raspitivanja i razmišljanja. 

Ali možeš mi slobodno poslati cijenu u inbox pa da vidim koliko smo blizu ili daleko

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice