Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.948
|
čitano: 6.345.878
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony PlayStation 5
Gogy7 kaže...
Pa konzola izlazi za black friday, nece biti popusta.
Ja se nadam da ce im prodaja biti loša.
Gdje je sad ono: konzolu dajemo ispod cijene a zarađujemo na igrama.

Tu Sony povlači Concord iz prodaje i vraća novac igračima ni dva tjedna od igrinog izlaska 

13 godina
Sony PlayStation 5

Strahota..taman mislio prednaručiti da u miru čekam GTA6 i onda vidim cijenu..Kao da me netko ošamario..debili.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Predpostavljalo se da će biti brutalno skupo jer nema najava da obični PS5 pojeftinjuje, naprotiv.

A nema smisla da Pro verzija košta 100injak eura više tako da stvarno ne znam otkud optimistična očekivanja da će ovo koštat 600-650€.

Buy me a trip to the moon so I can laugh at my mistakes
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Pa 700€ bi bila već ok cijena, ps5 slim je 450€. 800€ je previše.
Kod nas ce biti i 850€
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 19:01 (Gogy7).
16 godina
nontryer kaže...

Predpostavljalo se da će biti brutalno skupo jer nema najava da obični PS5 pojeftinjuje, naprotiv.

A nema smisla da Pro verzija košta 100injak eura više tako da stvarno ne znam otkud optimistična očekivanja da će ovo koštat 600-650€.

PS5 bez diska novi košta 450 EUR. 650 EUR je 200 EUR razlike ilitiga 44% skuplje za 45% jači GPU. Zapravo je i to (doslovno) nikakav napredak, pogotovo ako gledaš da su prošle četiri godine. Tehnologija obično funkcionira da s protokom vremena dobiješ značajno jaču stvar za isto para ili iste performanse za značajno manje para. Ovo što su danas predstavili nakon pune četiri godine ima negativni perf/EUR omjer jer ne košta 650 EUR (što bi bilo ravno nula pomaka) nego 800 EUR. Sjećam se relativno nedavno koliko je nvidia bila popljuvana kada je dvije godine kasnije 4060Ti donio jednake performanse kao 3060Ti za isti MSRP. Ovo je još gore, em su prošle 4 godine, em si dobio još gori perf/EUR omjer. Znamo svi inflacija itd., ali nije inflacija duplo da ako je PS5 bez diska bio 400 EUR da ovo može biti odjednom 800.

Tako da me nimalo ne čudi da se ekipa pita koji je ovo k. Ne vidim koja bi to bila ciljana grupa koju Sony targetira s ovim proizvodom - s ovakvom cijenom ne budeš mogao masovno ovo prodavati ni ljudima koji nemaju uopće PS5 (jer je zbog cijene visoka barijera ulaza) niti onima koji žele samo upgrejdat s baznog modela na ovaj jer je perf/EUR otišao unazad što nema nikakvog smisla tako da je upgrade tu jedino za one koji doslovno žele baciti novce u vatru da bi imali koji FPS više - da se razumijemo takvih ima uvijek naravno, ali nema ih puno tako da čini mi se da bi moglo biti Pro konzola koliko hoćeš po policama.

Ako usporediš to sa PS4 / PS4 Pro situacijom možeš dobiti još dodatnu perspektivu koliko je 5 Pro loše cijenovno/performansno pozicioniran.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 19:20 (X-Wind).
15 godina
Sony PlayStation 5

I ne kužim te razlike u cijeni. U Americi 700$ a u Europi 800€. To i nije tako mala razlika, praktički 2 igre možeš kupiti. I ovako i onako ga seru, al pogotovo po nama iz Europe.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
antimadridista kaže...

I ne kužim te razlike u cijeni. U Americi 700$ a u Europi 800€. To i nije tako mala razlika, praktički 2 igre možeš kupiti. I ovako i onako ga seru, al pogotovo po nama iz Europe.

To u Americi je bez poreza.

16 godina
Ako nemaš srece i ne živiš u Nevadi onda na tu cijenu dodaj oko 10%
11 godina

znači nisu normalni majkemi...puno previše...i onih 700eur je bilo onak, uh bi nebi.

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
10 godina
Sony PlayStation 5

800 EUR da bi imali izoštreno drveće u pozadini 

3 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

970 € sa BR i stalkom wtf Sony

BE HAPPY 要開心 : )
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Vjerojatno idu na shemu s realnijom cijenom da ne prođu opet kao i sa PS5 gdje su preorderi bili za džabe pa ih nisu mogli ni isporučiti.

Ovako će ih kupit samo oni koji to jako žele, a ostali će čekati akcije kad prodaja padne.

Ja ne planiram kupiti, a i o PS6 ću dobrano razmisliti. Čak mi je i drago da sam sve osim par ekskluziva kupovao na PCu pa nisam zalockan za jednu platformu.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 20:57 (Bitanga).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Ne bi se čudio da ubrzo Rockstar izbaci drugi trailer za GTA 6 sa naznakom captured on PS5 PRO i na taj način upecaju gro ekipe..

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 21:03 (Purger155).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Počelo me kopkat sa PS+ cijenom (na kraju ga sad nemam oko godinu dana)

Pa sa cijenama igara (doduše ekskluziva)

Onda sa PS5 PRO zadnja kap...a maltene PS5 još nije dostigao neki end

Meni se sve više čini da ću preći na xbox iskreno...ovo nema smisla...maletene sve jeftinije!

A i mogu ga spojit sa svojim PC library.

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
14 godina
Sony PlayStation 5

A i pitanje je kaj će xbox ubuduće izbaciti, hoće oni zadržat hardver kao takav ili će ić na neku cloud kemiju i te play anywhere kerefeke... eto, čim nema neke ozbiljne konkurencije odma se napucavaju cijene.

sad treba glasat novčanikom.

Halo Bing! Kako bratac?

2 0 hvala 1
15 godina
Sony PlayStation 5

ije problem cijea problem je što nema igara.Jedio uzet za gta6

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

digli su cijenu preplate, sada i konzole

da nemam ekipu za igrat na ps, mislim da bi je prodao i presao full na PC+ switch ili steamdeck

jedina igra koja bi me mogla natjerati uzem novu konzolu je Gt serijal, posto je ekskluziva. barem stariji dijelovi. ali kako se svezadnja dva Gta vise okrenuo online igri, nije vise za mene toliko...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 22:25 (Gemmy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Onda kad se prodavao ps5 kao lud to je bilo i vrjeme covida, i ljudi su se morali necim zabavit kod kuce, ovo ce biti veca pusiona kao sa ps3 i vr-om. Malo je onih koji ce dati 800 eura plus playstation +, i jos igre koje su skupe. Po meni xbox je puno bolja investicija evo sad izlazi novi coll of duty, indiana, stalker 2..... Za smjesnu cijenu kad uzmes preko vpn-a gamepass
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2024 0:22 (nike098).

0 0 hvala 0
15 godina
Mogli su bar neku igru najaviti i prikazati na PS5 Pro da dignu neki hype, nego ni to. Uopće ne znam što zanimljivo od ekskluziva dolazi u skorije vrijeme.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
Gogy7 kaže...
Sve je na puno vecoj razini od playrooma. Po mom mišljenju Astro zaslužuje i veću cijenu od 60$.
Nemojte se uopće obazirati na cijenu, igra nudi jako puno.
Ovo je jedina igra na PS5 koja može stati iz bok Super Mario igrama.

Baš i ne može jer je single player.

PSN - darklydexter
13 godina
Sony PlayStation 5

Nisam baš ni ovdje više aktivan, jer u zadnje vrijeme jedva da uključim konzolu.

Nema paralelnog svemira u kojem je ovo OK cijena i nema teoretske šanse da kupim, i to još bez diska. Nisam s kruške pao. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
Moj PC  
10 0 hvala 0
8 godina
Sony PlayStation 5

Jučer u potpunosti zaboravio na prezentaciju i onda navečer kada sam došao na net imao sam šta i vidjeti. 

Apsolutno suluda cijena za koju nisam siguran koga cilja. Casual gameri koji samo žele igrati poneku igru tu i tamo će vjerojatno uzeti jeftiniju konzolu, s druge strane postojeći korisnici konzola zbog enormne cijene se neće samo tako lako prebaciti na Pro verziju zbog par piksela više. Ja se isto nadam da će se konzola loše prodavati i da će im se obiti o glavu. 

Rekao bih da je PS5 Pro klasičan primjer što se dogodi kada na nekom tržištu ne postoji prava konkurencija. Da MS ima sličnu konzolu u najavi, siguran sam da bi bila jeftinija. 

I opet, "nova" konzola u najavi i samo najava upgrejda postojećih igara. Zašto bi netko išao kupovati konzolu od 800 Eura da bi igrao upgrejdani Ratchet&Clank, GT7...Tko ima konzolu, to je već odigrao. Opet nema najave novih igara. Zadnje tri igre koje sam ja odigrao na PS5 - dvije su sa PS4 i jedna je izašla na PS5 prije tri godine. 

Pročešljao sam jutros razne forume, reddit i slično i doslovno nisam našao komentar koji opravdava išta oko PS5 Pro. Bio je jedan dobar komentar: "radije taj novac za PS5 Pro uložite u dobar moderan Tv i vizualni skok će vam biti veći nego da prijeđete sa PS5 na PS5 Pro."

4 0 hvala 0
10 godina
Pa novi Series X s 2TB kosta samo sto dollara manje od pro, doduše, ima disc drive.
15 godina
Pretpostavljam da će nakon ovog fijaska ponuditi 1 TB konzolu za 100 eura manje. Nemam pojma zašto to nisu odmah napravili. Realno da postoji za 700 eura 1TB opcija nebi ovako loše izgledalo. Iako je i dalje skupo...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Neka izbace bundle s Driveom gratis i stvar riješena.
15 godina
Sony PlayStation 5

Glasajte sa novčanikom ljudi, jedino ih to može naučiti.

Vidim da dosta ljudi spominje GTA6 kao trigger - nemojte slijepo računati na to da će biti top igra, ne bi me iznenadilo da nekako uspiju i to zajebati.

No preorders.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Po meni, Sony je namjerno išao s ovakvom cijenom da makne fokus s drugih stvari, a to je da pro ne nudi dovoljno. Tako da mi je svejedno bio pro 700 ili 800€.

Pokazali su trenutne igre i slabo primjetnu razliku. Garantiram vam da necete primjetiti razliku nakon 1h igranja.

Ljudi ne mare za grafiku, to i pokazuje podatak koliko ih igra na performance modu. Bas oni mare sto je neki objekt u daljini mrvicu oštriji.

Na papiru to super zvuči ali u praksi mislim da razlika nije toliko velika.
17 godina
kratos091 kaže...

Vidim da dosta ljudi spominje GTA6 kao trigger - nemojte slijepo računati na to da će biti top igra, ne bi me iznenadilo da nekako uspiju i to zajebati.

No preorders.

Bit će top, u 30 FPSa. Na PS5. Sa istim lošim kontrolama i menijima iz GTA 3.

Na PS5 PRO će biti možda čak i u 60 FPSa.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2024 11:10 (Bitanga).
14 godina
kratos091 kaže...

No preorders.

Hoće li ili neće GTAVI biti top igra mislim da u kontekstu preordera nije jako bitno. Jer ako i GTAVI bude najbolja igra svih vremena, ona po zadnjim informacijama izlazi tek krajem 2026. Pa čak i ako netko ide kupovati PS5 PRO samo da može odigrati GTA VI u punom sjaju, koja mu je logika da konzolu kupi sad, u najboljem slučaju dvije godine prije nego igra izađe?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
Sony PlayStation 5

Ionako ne igram nista na obicnom PS5, sve sto me zanimalo sam vec odigrao a nove - pogotovo dobre - igre izlaze na kapaljku. Jedino sto me zanima je DBZ Budokai Tenkaichi 4 koji ce ici i na obicnom PS5. Jos sad kad ionako sve ekskluzive dolaze kroz koju godinu na PC, traziti 800+ EUR odnosno duplo od obicnog PS5 za sidegrade je izvan bilo kakve veze s mozgom i nadam se da ce im se obiti o glavu kao Concord.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice