Sumnjam da će ova generacija toliko opstati. Novi Xbox navodno izlazi 2026. a Sony sigurno neće dopustiti kašnjenje od 1-2 godine za PS6. Mislim da ćemo next gen vidjeti puno ranije nego većina misli jer je Microsoft sfušao ovu generaciju sa lansiranjem Series S i treba im čisti start.
PS5 Pro neće biti dovoljan za obranu od punokrvnog next gen Xboxa koji će navodno imati AI akceleratore (što ne čudi s obzirom na 10+ milijardi ulaganja u OpenAI), Zen 5 i RDNA 5. Priča se i o vrlo konkurentnoj cijeni.
Tako da PS5 proričem cca. 100-110 milijuna primjeraka što je vrlo pristojna brojka.
Sve više se bližimo tome da svaka igra ima hrpu grafičkih opcija kao i na PCu (a toga ima sve više), otključane FPS-ove zahvaljujući VRRu i sl.
Tako da nema nikakvog razloga da i konzole ne počnu izlaziti češće, naravno bolje i skuplje, sa RGB efektima (čudi me da već nema takvih editiona).
No, nekako mi se trenutno kao najveći problem čini to da nema baš što za igrati, ili sam samo ja preizbirljiv.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!