Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.960
|
čitano: 6.361.488
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
Recezenti kazu da je bolje optimiziran za ps remote od ostalih uredaja. Jesu li to testirali ili se radi o marketingu.
Ne vjerujem da radi išta bolje nego na tabletu ili mobitelu....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gogy7 kaže...
Recezenti kazu da je bolje optimiziran za ps remote od ostalih uredaja. Jesu li to testirali ili se radi o marketingu.

Pa mora raditi bolje. Ako ne radi bolje onda će biti puno povrata robe. To mora raditi besprijekorno.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
2 godine
protjeran

Ja ne. Planirao sam ga kupiti, imam čak i Xenoblade X kupljen 2015. a igran na emulatoru, ali konzolu nikad nisam imao.

Njuškalo ne želim ni gledati; mislim da je moj novi Series S jeftiniji od rabljenog Wii U

Imam PS TV (''Vita za TV'') kojeg sam platio za sitne pare a odigrao na njem 3 igre; definitivno najgora investicija ikad, ne računajući PSP.

17 godina
Jelash13 kaže...

Ja ne. Planirao sam ga kupiti, imam čak i Xenoblade X kupljen 2015. a igran na emulatoru, ali konzolu nikad nisam imao.

Njuškalo ne želim ni gledati; mislim da je moj novi Series S jeftiniji od rabljenog Wii U

Imam PS TV (''Vita za TV'') kojeg sam platio za sitne pare a odigrao na njem 3 igre; definitivno najgora investicija ikad, ne računajući PSP.

Pa ovo je za djecu dušu dalo. Oslobodiš TV da ti možeš nešt gledati.

Nije to za tebe ako ti ne treba.

Prodaja vjerojatno neće biti spektakularna, ali nije baš beskoristan uređaj, ako će dobro raditi, a ne da zgineš jer ti se u pol šore disconnectalo.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
gamex1423 kaže...
Bitanga kaže...
gamex1423 kaže...

U subotu mi munja udarila u kucu i preko lan porta sprzilo ps5, u dnevnom tv, nekoliko rutera/modema/switcheva .... hocu ja sve na lan, djaba prenaponska zastita kad je s druge strane hahah 

Eh :-( teško sranje. Pitanje i jel bi ti prenaponska zaštita pomogla kod direktnog udara munje u kuću.

Najgore je što i većina jeftinijih osiguranja ne pokriva direktni udar groma, a ako ima onda možda nema od indirektnog udara (prenapon) pa i na to treba paziti kod ugovaranja.

Ja cijeli zivot cim zagrmi sve vadim iz struje i nikad nista, i taman kad sam se opustio, i to eto nije ni do tog nego usrani lan :D Znao sam da moze i preko tog ali ja dok sam otisao do WC i vratio se sve se vec desilo, jos plejka ugasena bila. Sreca nije ovaj TV dobri a volio sam sve drugo da je osim plejke, jos psvr2 bio spojen. Imao sam stresna 3 dana i 1000 KM (500 eur) potrosio ali sam sve rijesio. Plejki otisla napojna ali da se ne ganjam trazeci drugu i ustedim koju marku dao momku svoju konzolu i pofinu doplatu za skoro novu drugu. Bolje nego novu kupovati, a TV mi momak za 10 minuta popravio, 50 eur uzeo otisla bila "mreza". 

Prvi put da ozbiljno razmisljam o nekom osiguranju, jos smo prije desetak godina imali situaciju da nam se zbog dimnjaka kuca zapalila bila, soba i ormar sa odjecom planuo i jedva spasili pa opet nismo osigurali nista.....  Sto je najzalosnije, tek sam saznao da nemamo cak ni gromobran na kuci, ja se u te stvari ne razumijem a stari zna da imam u sobi uredjaja vrijednosti 10k eur i nije mu naumpalo da mi to spomene, rado bih platio da se i to odradi.

Kad je puklo ja mislio tu negdje oko kuce udarilo, osjetilo se da je bas blizu kao nikad bilo ali nisam ni znao da je u krov udarilo dok nije pocela voda curiti s plafona, i to tacno u bocu iznad mjesta gdje ja sjedim/lezim i najvise vremena provodim :)

EDIT: Da li igraju kakvu ulogu mrezni uredjaji, mislim na modeme, rutere i switcheve npr. da li bi kvalitetniji uredjaji imali sansu da manje stvari pregori jer je doslovno sve izgorilo sto je bilo uvezano a nisu bas bili najkvalitetniji, sve nesto staro i jeftino.

Bakar ili optika?

Navodno optika nemam nikakvih problema sa gromom....navodno. :D

PSN id: Diskach
8 godina
Nije navodno jer je optički kabel svjetlovodni materijal. Ne provodi struju i od udara groma bi se eventualno otopio i to je to.

Ako grom udari u električnu instalaciju... E to je druga priča 😁
17 godina
robogo kaže...
Nije navodno jer je optički kabel svjetlovodni materijal. Ne provodi struju i od udara groma bi se eventualno otopio i to je to.

Ako grom udari u električnu instalaciju... E to je druga priča 😁

Kažem, munja je kao EMP. Može ti spržiti sve i bez da dotakne išta. Potrebno je razumjeti da se električna energija ne širi kroz žicu, nego oko nje, u obliku elektromagnetskog polja. A oko munje je gigantsko elektromagnetsko polje. Tako se i detektiraju udari munja. I to ti onda nepredvidivo inducira ogromne napone po žicama, čak i ako nisu uštekani u mrežu. Može ti i mobitel spržit u blizini.

Optika je sasvim nebitna u cijeloj priči jer je ionako sve ostalo spojeno na energetsku mrežu i prepuno raznih metala u sebi.

Za indirektni udar je druga priča, kad ti prenapon dođe kroz žice jer je munja lupila 100m dalje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2023 8:04 (Bitanga).
14 godina
Gogy7 kaže...

Ja ti mogu reći da PS Remote radi dosta dobro na mom mobitelu ali ne savršeno. Rekao bi da je fantastično za single player igre ali za multiplayer nisam siguran.

Čisto znatiželje radi, jučer sam ga po drugi put upogonio, ovaj put na iPhone 14 Pro. Moj zadnji pokušaj je bio prije dosta vremena na nekom iPadu gdje stvari nisu baš fantastično radile, tako da je moguće da Iphone ima bolji wi-fi chip od tog (entry level) iPad-a.

Testirao sam 2 igre:

Spider-Man Remastered - savršeno, nema nikakvih problema, kao da igram na PS5. 

Fortnite u 60 i 120 FPS-a - e tu već nije toliko dobro. Ima malo veći input lag, ali dovoljno primjetan da nešto oteža nišanjenje. Nije tragedija, ali nije niti preporučljivo ako voliš pobjeđivati u takvom tipu igara.

Sve je testirano na 5 GHz Wifi. Internet 1000/500. Makar nisam siguran da li taj promet odlazi na Internet ili se zatvara unutar lokalne mreže.

Ako PSP(ortal) može ukloniti i taj preostali input lag i omogućuje nesmetano igranje kompetitivnog multiplayera, onda ajde možda i može proći. Ali za mene je uređaj teški promašaj sa aspekta da sam očekivao nekakvu prijenosnu PS Now konzolu što bi bio pun pogodak.

Iskreno, da ima podršku za PS Now i remote play, vjerojatno bi ga uzeo. Ovako ne vidim pretjeranu svrhu za veliku većinu korisnika pošto svi na koje ovaj uređaj cilja imaju već Dualsense i telefon/tablet.

14 godina
Bitanga kaže...

Prodaja vjerojatno neće biti spektakularna, ali nije baš beskoristan uređaj, ako će dobro raditi, a ne da zgineš jer ti se u pol šore disconnectalo.

Ako bi ti bilo toliko korisno, možda ti ima smisla nabaviti Backbone. U principu je Portal najdirektnija konkurencija njemu, samo što je Portal daleko fleksibilniji i dvostruko jeftiniji.

17 godina
Chronosus kaže...
Bitanga kaže...

Ako bi ti bilo toliko korisno, možda ti ima smisla nabaviti Backbone. U principu je Portal najdirektnija konkurencija njemu, samo što je Portal daleko fleksibilniji i dvostruko jeftiniji.

Mobiteli danas imaju aspect 19:9, 20:9 i sl. bedastoće pa to ne vjerujem da je ok na mobu. Jedva i na SteamDecku vidim pročitati tekst, a ovo bi bilo još manja površina ekrana.

A osim toga je generalno veća šteta da djeca razbiju mobitel nego Portal.

Moja djeca su sad već starija pa nije toliko problem, ali meni osobno treba praktičnost bez puno petljanja. Pare nisu problem.

Ne bi mi čak smetalo niti da ima mogućnost spajanja USB-C kabelom pa da nije isključivo wireless.

Žena je uglavnom na TVu pa mi je mogućnost igranja na TVu ograničena, a nekad bih nešt odigrao na 1h i bok. Uzeo bih neki pošteni 4k HDR OLED monitor i playku spojio na njega, al cijene su pretjerane, a još i za TV nemam mjesta na radnom stolu pokraj dva monitora :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2023 10:47 (Bitanga).
10 godina
PS portal nema Bluetooth tako da vam trebaju ove nove slušalice i PS link uređaj. Ovog se ni apple nebi sjetio.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gogy7 kaže...
PS portal nema Bluetooth tako da vam trebaju ove nove slušalice i PS link uređaj. Ovog se ni apple nebi sjetio.

Ima zvučnike i 3.5mm konektor kolko vidim. Meni je to dovoljno.

10 godina
Playstation 5 je opet na popustu u Santa Domenici

"Ne propusti ovu nevjerojatnu priliku i kupi PlayStation 5 konzolu za nevjerojatno niskih 474,99€ (3.578,81kn).

⏰ Požuri jer ponuda traje samo u razdoblju od 24.8. do 3.9.2023. ili do isteka zaliha." - Copy-Paste maila

https://www.sancta-domenica.hr/promotions/playstation-odlicna-ponuda-1
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Ja sam uzeo danas ovu verziju sa diskom za 475 eura. Nakon 9.5 godina na ps4 moram rec da je ovaj necujan i brz. Na BF2042 na ps4 mogu popit pivu dok ucita mapu a ovaj to odradi strelovito.  Sljedeca investicija je playseat chalenge i logitech g923.  Ima li netko preporuku za neki drugi volan osim ovog G923? Igra li itko ovdje F1 2023?

PSN:Tomislav025

1 0 hvala 0
8 godina
Gogy7 kaže...
Playstation 5 je opet na popustu u Santa Domenici

"Ne propusti ovu nevjerojatnu priliku i kupi PlayStation 5 konzolu za nevjerojatno niskih 474,99€ (3.578,81kn).

⏰ Požuri jer ponuda traje samo u razdoblju od 24.8. do 3.9.2023. ili do isteka zaliha." - Copy-Paste maila

https://www.sancta-domenica.hr/promotions/playstation-odlicna-ponuda-1

Iskreno, super cijena. No ako se ne varam, odnosi se samo na jednokratno plaćanje što bi moglo mnoge odvratiti. 

Vidim da su kontroleri na 20% popusta. Tu bi se moglo ubosti nešto. 

17 godina
Vandit kaže...

Iskreno, super cijena. No ako se ne varam, odnosi se samo na jednokratno plaćanje što bi moglo mnoge odvratiti. 

Vidim da su kontroleri na 20% popusta. Tu bi se moglo ubosti nešto. 

Istina, nisam to ni primjetio, vidim da je i u Svijetu Medija ista cijena i isto isključivo jednokratno.

6 godina
neaktivan
Pozdrav narode, zanima me jeste li koristili ps5 kao Bluray player? Čita li sve? Titlovi?

0 0 hvala 0
14 godina
Odgledao sam nekoliko filmova zasad i sve je radilo ok. Titlove uredno prikazuje. Nemam daljinski pa je navigacija malo nezgrapnija nego bi trebala biti, ali stvar radi.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
markoveliki kaže...
Pozdrav narode, zanima me jeste li koristili ps5 kao Bluray player? Čita li sve? Titlovi?

Radi sve kako treba. Nisam još naišao na nešto što ne može pročitati.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
4 godine
neaktivan
Q-Tip kaže...
crocro23 kaže...

Nemaš osiguranje na kuću? Ako imaš, tamo imaš po novom do 8000 € odštete za sve elektronske uređaje, samo ako imaš račun, priloži i riješeno. Osiguranje ti nude razne kuće, kao i za aute, osiguraš kuću od poplave, leda, groma itd, a i provjereno znam da se novac dobije. Ja sam krovni prozor dobio zbog leda u manje od 30 dana od reklamacije. Osiguranja su ti cca 120 € godišnje. Odmah platiš odjednom godišnju premiju. Ako već to nemaš, od sad to imaj.

Ma sad više ni ne mora, zamisli koji baksuz mora biti da ga munja udari dvaput. 

Lol, definitivno najjaci komentar i drzim se ovog, bar necu zivjeti u vjecitom strahu hahahah 

10 godina
Leaker kaze da Saints Row dolazi na ps plus. Ocekivano, igra je uzas i imala losu prodaju. Zna biti zabavnih trenutaka ali generalno losa igra.
Moj PC  
0 0 hvala 2
7 godina

0 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Od danas do 3.9. u Pevex-ovih 7 PS5 za 469,90 € . Ne znam kako je za konzolu,ali daju do 36 rata

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Jbt pa te plejke sad idu ko vruce kifle. Malo mi je zao ljudi koji su ne tako davno placali po 600+€ 

He who is brave is free.

1 0 hvala 0
17 godina
Dwyane Wade kaže...

Jbt pa te plejke sad idu ko vruce kifle. Malo mi je zao ljudi koji su ne tako davno placali po 600+€ 

Očito ne idu kad cijena pada :-)

8 godina
Dwyane Wade kaže...

Jebiga, znalo se da će krenuti padati, samo je trebalo biti malo strpljiv. A možda i prodaja baš ne ide kod nas. Od mog šireg društva koje ima PS4 (cca 20 ljudi) samo smo prijatelj i ja upgrejdali na PS5. Ostali još ne žele u smislu da većina PS5 stvari je dostupna i na PS4. 

14 godina
Sony PlayStation 5

Jel netko našao opciju isključivanja beep-a pri pokretanju? Kaže internet da je pod system, ja ne nalazim nigdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ja sam tražio prošli tjedan i ne vidim nigdje u postavkama pa sam odustao. Piše da imam zadnji update gore, pa ne kužim gdje je problem.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
Ta opcija je dostupna u beti...
Pricekajte global release
Moj PC  
5 0 hvala 5
13 godina
Hexfire i Q-Tip, to mislite samo na orginal Bluray filmove ili? Znam da sam prije pokušavao na usb gledati filmove, ali nisu radili titlovi.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice