Hey everyone,
Thank you for sharing your various visual issues with us via our Support Form. The team are working vigilantly to resolve these issues with high priority and are aiming to get an update out as soon as possible.
Please continue to use the Support Form and share videos (recordings of your TV/monitor are useful) and provide us with as much information as possible.
We understand your frustrations and appreciate your patience. We are doing our best to quickly get you back out into the wilds so you can explore all the secrets of the Forbidden West.
- Guerrilla
Regarding Visual Issues : horizon (reddit.com)
Što se tiče Vincentovog videa, kao i obično, čovjek je sve odlično prezentirao, pogotovo kritiku da 30 FPS-a u Horizonu izgleda loše (u smislu motiona), na OLED-u. Generalno, 30 FPS-a na OLED TV-ima je loša ideja. Vrijeme je da to i developeri shvate i u potpunosti odustanu od tog framerate-a kao targeta pri razvoju. Tehnologija TV prikaza je rapidno napredovala dok je content ostao na standardima starim desetljećima.
Filmovi se još uvijek vrte u 24 FPS-a (i to isključivo iz prastarih (90 godina starih) povijesnih razloga da se uštedi na rolama filma) i većina modernih televizora ne može takav content prikazati bez judder-a, jednostavno zato što su paneli prebrzi a content prespor.
Igre u 30 FPS-a su odavno trebale postati stvar prošlosti, ako ne već u prošloj generaciji (zbog ograničenja tadašnje tehnologije), onda barem u ovoj generaciji.
Negdje sam nedavno vidio report da udio OLED-a rapidno raste dok su LED TV-i u padu po prodaji. Što će OLED više uzimati dio TV tržišta, to će više ljudi primijećivati da se takav content jednostavno loše vrti na takvom, modernom TV-u. Po meni, svaka igra bi trebala nuditi 3 opcije:
1. 40 FPS-a na 120Hz panelima. (resolution mode)
2. Otključani framerate no pritom bi se Sony trebao udostojiti i donijeti VRR na PS5, koji XsX ima od launcha (resolution mode).
3. Lockanih 60 FPS-a (performance mode).
30 FPS-a treba kao standard potpuno napustiti jer što će vrijeme ići dalje, to će se ljudi više buniti na takve stvari. Kad čitam po raznim forumima, čak ljudi koji se uopće ne razumiju u framerate ili tehnologiju prikaza uopće, kad kupe moderan OLED TV, se bune da im stvari lošije izgledaju nego na prastarim LED TV-ima - što je točno, percepcija 30 FPS-a je drastično drugačija na LED-u, gdje zbog sporog odaziva oko percipira da je pokret fluidniji. Čak sam i na ovom forumu vidio razočarane postove ljudi koji su kupili OLED TV i žalili se da su im na starim TV-ima igre bolje izgledale u smislu procesiranja pokreta.
Uostalom, kad čitam razne ankete ljudi, koje pitaju da li igraju igre na PS5 u 60 ili 30 FPS modovima, velika većina se izjašnjava da jednom kad je probala 60 FPS-a, da 30 FPS-a više nije nešto na što se mogu vratiti.
EDIT: da me se ne bi krivo shvatilo da zastupam nekakav elitizam gdje se svi osim vlasnici OLED-a mogu slikati, sličan problem će se dogoditi i modernijim LED TV-ima koji imaju nizak pixel response time. Problem sa 30 FPS contentnom sam primijetio i na starim TV-ima koje sam imao prije trenutnog (C1), koji su bili Samsung Q80T i QN90A.