Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.979
|
čitano: 6.375.654
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
x18x05x kaže...
Kill Frenzy kaže...
ursusc355 kaže...

Molim pojašnjenje čemu služe palac gore i palac dolje ako ih se po mišljenju pojedinaca ne smije koristit ? Dobivao sam, bez da sam riječi napisao, prijetnje i gnjusne  uvrede u inbox i slao screenshotove moderatorima i nitko nije kažnjen. Na nijednu uvredu i prijetnju nisam uzvratio . Zašto je davanje palca dolje razlog da se dobije BAN sa foruma ? Pitam za prijatelja. Hvala

Zato što je forum pun maćkica koje plaču ko pičke ako se ne slažeš s njima

Ne možeš vjerovat šta ekipu  brine. Puco bi si u glavu kad bi se svi samnom slagali.

Slažem se. Mada ovaj član foruma je poznat po seruckanju i stavljanju palac dolje bez obzira na napisano.

Sry ali kad mi ursusc355 da TD/TU to samo znači da sam uspio u životu pošto me njegova svetost primjetila i podarila mi dovoljno pažnje s tim jednim klikom. 

13 godina
Bitanga kaže...

Mene to ne smeta toliko, ne stignem buljit u grafiku previše kad se igram. Više me smeta prečudno i fake osvjetljenje likova u igri, svi likovi svijetle kao da su reflektori svuda oko njih i upereni samo u njih, tako je i u prvom dijelu bilo. Čak se i na kosi vidi čudan rez između Aloy i pozadine iza iako nema nikakvog izvora svjetlosti koji bi to opravdao.

Skakanje je također gadno, a penjanje na stijenu isto kaotično, nemaš pojma di se možeš penjati, a di ne, a nekad je baš obrnuto od onoga što se čini logičnim. Clipping Aloy i objekata kod penjanja je također prisutan. Seremo po Valhalli, al AC igre imaju odlično riješeno pentranje (uz par isto iritantnih gluposti).

No, budu to popravili sve što treba, još jednom se potvrđuje priča o igranju day one kao loša ideja.

No, govorim o tehničkim stvarima, igra je odlična kao i prvi dio.

Ako je najveći problem što Aloy ima clipping kad skoči na ljestve, onda stvarno...  Mislim da je stvarno pretjerano radi toga govoriti o igranju day one kao lošoj ideji.

Igra je u cjelini vrlo dobro ispolirana, osim tih nekih sitnih clippinga osobno nisam naišao na nijedan jedini bug, čak ni na problem s učitavanjem tekstura što su neki spominjali. Ne kažem da bugova nema, ali zasad nisam naišao. 

Što se tiče svjetlosti oko likova, mislim da iza toga stoji sličan problem kakav je imao Battlefield V. Što kompleksnija grafika i teksture, to veći problemi s vidljivošću likova i isticanjem iz pozadine. BFV je svojevremeno u naknadnom patchu dodao taj blago osvijetljeni rub oko svih, nekako nagađam da je slična stvar i ovdje. Premda nije multiplayer igra, akcija je na svakom koraku, a kako se sve cutscene također odvijaju in-engine onda taj svjetlosni rub ostaje čak i cutscenama.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
12 godina
Sony PlayStation 5

Meni taj hero light u ingame animacijama ne smeta tojest pase,sto se tice osvijetljenja u samom gameplayu ono mi je fantasticno,pogotovo u HDRu koji je vrhunski odradjen i na G1 izgleda izvrsno.

Sto se tice glicheva to je tesko prosudit posto ne pogode svakoga jednako,ja sam naprimjer u Cyberpunku imao kaos od glicheva i bugova a frend enormno manje....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Q-Tip kaže...

Ako je najveći problem što Aloy ima clipping kad skoči na ljestve, onda stvarno...  Mislim da je stvarno pretjerano radi toga govoriti o igranju day one kao lošoj ideji.

Igra je u cjelini vrlo dobro ispolirana, osim tih nekih sitnih clippinga osobno nisam naišao na nijedan jedini bug, čak ni na problem s učitavanjem tekstura što su neki spominjali. Ne kažem da bugova nema, ali zasad nisam naišao. 

Što se tiče svjetlosti oko likova, mislim da iza toga stoji sličan problem kakav je imao Battlefield V. Što kompleksnija grafika i teksture, to veći problemi s vidljivošću likova i isticanjem iz pozadine. BFV je svojevremeno u naknadnom patchu dodao taj blago osvijetljeni rub oko svih, nekako nagađam da je slična stvar i ovdje. Premda nije multiplayer igra, akcija je na svakom koraku, a kako se sve cutscene također odvijaju in-engine onda taj svjetlosni rub ostaje čak i cutscenama.

Nisam nigdje rekao da je clipping najveći problem i razlog neigranja day one, ali svakako bilježim ko zamjerku. Neintuitivno penjanje po stijenama mi je veća zamjerka. No, najveći razlog neigranja day one od bilo kojeg drugog razloga je - cijena! ;-)

Svakako je dobra igra, toliko da sam se probudio u 7 da još malo odigram u miru prije posla ;-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
Bitanga kaže...
Q-Tip kaže...

Nisam nigdje rekao da je clipping najveći problem i razlog neigranja day one, ali svakako bilježim ko zamjerku. Neintuitivno penjanje po stijenama mi je veća zamjerka. No, najveći razlog neigranja day one od bilo kojeg drugog razloga je - cijena! ;-)

Svakako je dobra igra, toliko da sam se probudio u 7 da još malo odigram u miru prije posla ;-)

Cijena je visoka(75eu) ali pogledaj tu kolicinu sadrzaja,koliko je svijet ogroman i onda tu nevjerovatnu produkciju apliciranu na to sve...

Jednostavno nevidjeno,jucer sam gledao ovu novu ekspanziju za AC Valhallu i to jednostavno izgleda generaciju iza Forbiden West a radi se o najnovijem techu koji Ubisoft ima ali razlika u produkciji je nemjerljiva.

Sony ulaze i po 200 milijuna dolara u pojedinacne naslove.....

4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
Q-Tip kaže...

Zato ja koristim US Oregon account, Bosne svakako nema. Novac u wallet dodajem kada naletim na popustima, npr 25$ za 20$ i slicno pa me dodje jos jeftinije nego sto je inace.

Meni je penjanje ovdje bolje i realnije nego npr. u Assassins Creed igrama, tamo se bas svugdje mozes penjati, dok mi se ovdje cini malo vise probrano, a opet na vecinu mjesta moze.

Pa zar si je uzeo? Pises kako ti je preskupa a isto tako kako igras pa nisam siguran.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Cijena je visoka(75eu) ali pogledaj tu kolicinu sadrzaja,koliko je svijet ogroman i onda tu nevjerovatnu produkciju apliciranu na to sve...

Jednostavno nevidjeno,jucer sam gledao ovu novu ekspanziju za AC Valhallu i to jednostavno izgleda generaciju iza Forbiden West a radi se o najnovijem techu koji Ubisoft ima ali razlika u produkciji je nemjerljiva.

Sony ulaze i po 200 milijuna dolara u pojedinacne naslove.....

Ja sam kupio u US storeu pa sam platio oko 400kn sa onim upgrade "exploitom", ali i to je poprilično skupo za igru koju možeš završiti za tjedan dana. Full cijena u HR od 600kn je bolesna.

Pa to je skoro 10% prosječne plaće.

A na kraju se diviš grafici 3-4h, a nakon toga te boli briga za grafiku. I da je cartoon grafika ne bi mi ništa smetalo ako je gameplay dobar. 

Ne bih uopće uspoređivao Horizon i AC, meni su drage obje, AC pogotovo jer volim stealth gameplay i pentranje i iskorištavanje visine u borbi, a Horizon radi opake priče i killer robota. 

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
gamex1423 kaže...

Zato ja koristim US Oregon account, Bosne svakako nema. Novac u wallet dodajem kada naletim na popustima, npr 25$ za 20$ i slicno pa me dodje jos jeftinije nego sto je inace.

Meni je penjanje ovdje bolje i realnije nego npr. u Assassins Creed igrama, tamo se bas svugdje mozes penjati, dok mi se ovdje cini malo vise probrano, a opet na vecinu mjesta moze.

Pa zar si je uzeo? Pises kako ti je preskupa a isto tako kako igras pa nisam siguran.

Da, kupio sam.

Ma mutavo je riješeno penjanje, možeš se popet na gotovo ravnu stijenu, al kad si u kući ne možeš se popet ni pol metra bez pomoći neke kutije. I onda dođem do stijene koja ima onako bijele crte kao pukotine, što je inače svuda u igrama znak da se možeš penjati, ali tu ne možeš, no pol metra dalje možeš gdje je full neočekivano. Ima takvih par fora. Samo komentiram, ne kažem da je igra teško smeće, da se ne bi netko uvrijedio! :-)

4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
gamex1423 kaže...

Da, kupio sam.

Ma mutavo je riješeno penjanje, možeš se popet na gotovo ravnu stijenu, al kad si u kući ne možeš se popet ni pol metra bez pomoći neke kutije. I onda dođem do stijene koja ima onako bijele crte kao pukotine, što je inače svuda u igrama znak da se možeš penjati, ali tu ne možeš, no pol metra dalje možeš gdje je full neočekivano. Ima takvih par fora. Samo komentiram, ne kažem da je igra teško smeće, da se ne bi netko uvrijedio! :-)

Nisam to ni pomislio niti se vrijedjam na takve stvari. Svi sve dozivljavamo subjektivno i svako moze imati neke kritike svoje, nego sam onako komentarisao i pitao :)

P.S. Ja imam preko 16 sati i tek sam na oko 13% igre, ali radim apsolutno sve sto mogu prije glavnih misija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2022 10:50 (gamex1423).
17 godina
Sony PlayStation 5

Ja definitivno nedam te pare, jedinicu sam platinirao pred 6 mjeseci i fenomenalna mi je ali definitivno čekam da cijena padne na dvjestotinjak kuna pogotovo zato jer uzimam samo digitalne igre i imam ogroman backlog😁.

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

hi

necak mi javlja da mu se PS5 pregrijava kad igra Fortnite... konzola je stara mjesec dana znaci nije da ne radi ventilator il ima dlaka koje blokiraju flow...

Dirt 5, God of War i druge igre rade bez problema. posto igra na 1080p monitoru kaze mi da se ventilator na tim igrama niti ne pali...

dali se ovo ikome desavalo vec? malo sam gledao internet Fortnite je imao slicnih situacija no sve se svede da je problem konzola...

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Robert_84 kaže...

hi

necak mi javlja da mu se PS5 pregrijava kad igra Fortnite... konzola je stara mjesec dana znaci nije da ne radi ventilator il ima dlaka koje blokiraju flow...

Dirt 5, God of War i druge igre rade bez problema. posto igra na 1080p monitoru kaze mi da se ventilator na tim igrama niti ne pali...

dali se ovo ikome desavalo vec? malo sam gledao internet Fortnite je imao slicnih situacija no sve se svede da je problem konzola...

Što znači pregrijava se? Konzola se ugasi, javlja grešku, postaje bučna?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
Bitanga kaže...
Q-Tip kaže...

Vjerujem, meni dođe da igram iako moram raditi. 

Vezano za svijetle rubove oko likova, našao sam neki screenshot na kojem se vidi Aloy bez toga. Doslovno izgleda kao da se uklopila u pozadinu, mislim da ovo baš pokazuje zašto su išli s takvim rubovima.

17 godina
Q-Tip kaže...

Vezano za svijetle rubove oko likova, našao sam neki screenshot na kojem se vidi Aloy bez toga. Doslovno izgleda kao da se uklopila u pozadinu, mislim da ovo baš pokazuje zašto su išli s takvim rubovima.

Pa nije ovo prva igra ikad napravljena. Nisu to radili valjda radi screenshota? U igri nije tako statična scena da ne skužiš di je lik.

4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
Q-Tip kaže...

Pa nije ovo prva igra ikad napravljena. Nisu to radili valjda radi screenshota? U igri nije tako statična scena da ne skužiš di je lik.

U gameplayu svakako taj efekat i ne primjetim jer su ga smanjili toliko da nisam siguran je li ugasen ili ne, samo jer ga vi spominjete. U cutscenama se primjeti i tu mi ne smeta.

13 godina
Bitanga kaže...
Q-Tip kaže...

Naravno da nije radi screenshota, njega pokazujem kao primjer. Nema veze je li statično ili ne. Nije ni u BFV bilo statičnih scena pa su ljudi preklinjali da se nešto napravi po pitanju vidljivosti likova, sve dok DICE nije stavio taj svijetli rub.

15 godina
neaktivan

izbaci poruku na ekranu da se konzole pregrijala i da ju treba ugasit....

nisam naveo... no evo sad vec igra 3-4 sata bez problema bas Fortnite... vjerovatno je bio nekakav update pa je mozda i problem nestao... al jucer i jutros je sve radilo super osim Fortnite

14 godina
Robert_84 kaže...

nisam naveo... no evo sad vec igra 3-4 sata bez problema bas Fortnite... vjerovatno je bio nekakav update pa je mozda i problem nestao... al jucer i jutros je sve radilo super osim Fortnite

Taj problem sam vidio da je prijavila nekolicina ljudi, ali ako milijunima radi OK na PS5, a šačici ljudi uzrokuje pregrijavanje, ja bi osobno konzolu nosio na servis.

Svi PS5 imaju identične specifikacije, ako na 99,999% radi OK a na ostatku za*eava, to može biti samo do konzole.

Na servisu vjerojatno mogu konzolu prebaciti na debug mod (ili spojit na nekakvu dijagnostiku) pa vidjeti što se događa kad se počne pregrijavati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2022 16:02 (greysaint0).
15 godina
neaktivan
greysaint0 kaže...
Robert_84 kaže...

Taj problem sam vidio da je prijavila nekolicina ljudi, ali ako milijunima radi OK na PS5, a šačici ljudi uzrokuje pregrijavanje, ja bi osobno konzolu nosio na servis.

Svi PS5 imaju identične specifikacije, ako na 99,999% radi OK a na ostatku za*eava, to može biti samo do konzole.

Na servisu vjerojatno mogu konzolu prebaciti na debug mod (ili spojit na nekakvu dijagnostiku) pa vidjeti što se događa kad se počne pregrijavati.

nema druge, probat ce jos dva tri dana, no eto od 12:00 i Fortnite radi kako treba, jucer i jutros je sve drugo radilo samo je Fortnite zezao.

nezgodno je sto sam ja konzolu kupio gdje stanujem u Hamburgu i slao za Hrvatsku, tako da mi onda treba ovdje radi garancije...

sin i ja imamo svoje njegova radi 16 sati dnevno i nikakv problem, ali ne igra Fortnite... ja svoju upalio prije dva dana da instaliram novi Horizon i ugasio nisam igrao 20 kminuta... a Fortnite mi ne pada na pamet uopce... nit ga znam igrat.

14 godina
Ne trebas slati konzolu nigdje, sve garancije moraju biti priznate u svakoj zemlji EU. Samo ti treba originalni racun.
9 godina
Klinac to igra konstantno, satima i nije se manifestirao nikakav problem, tako da, slusaj ljude, rjesavaj to dok nije nastao veci problem
Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Damir22 kaže...
Klinac to igra konstantno, satima i nije se manifestirao nikakav problem, tako da, slusaj ljude, rjesavaj to dok nije nastao veci problem

Pošalji klinca u komunu, a konzola će se ohladit prirodnom promajom

15 godina
neaktivan
greysaint0 kaže...
Ne trebas slati konzolu nigdje, sve garancije moraju biti priznate u svakoj zemlji EU. Samo ti treba originalni racun.

na zalost nemam pozitivno iskustvo rijesavanja garancija u hr...

sta ce oni napravit iskreno ako sad konzola radi.... drzat je mjesec dva i vratit nazad....

17 godina
Robert_84 kaže...
greysaint0 kaže...

sta ce oni napravit iskreno ako sad konzola radi.... drzat je mjesec dva i vratit nazad....

Možda samo da ju premjestiš na drugo mjesto, možda se ne ventilira dobro.

4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Hey everyone,

Thank you for sharing your various visual issues with us via our Support Form. The team are working vigilantly to resolve these issues with high priority and are aiming to get an update out as soon as possible.

Please continue to use the Support Form and share videos (recordings of your TV/monitor are useful) and provide us with as much information as possible.

We understand your frustrations and appreciate your patience. We are doing our best to quickly get you back out into the wilds so you can explore all the secrets of the Forbidden West.

- Guerrilla

Regarding Visual Issues : horizon (reddit.com)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2022 8:55 (gamex1423).

2 0 hvala 1
14 godina
Robert_84 kaže...
greysaint0 kaže...

Ako ti bilo tko sa originalnim računom iz EU odbije servis u HR u garantnom roku, imaš ga puno pravo prijaviti ministarstvu gospodarstva. U HR je službeni uvoznik i servis za Playstation, Sancta Domenica i koliko je meni poznato svi PS5 kupljeni u bilo kojem dućanu se šalju njima na popravak. Čisto sumnjam da će te odbiti. Dosad nisam imao nikakva negativna iskustva sa njima a kupio sam hrpu stvari od njih.

Ako ti treba primjer, brzine njihovog servisa, odnio sam Dualsense koji je driftao pretprošli tjedan u nedjelju u njihovu poslovnicu. Oni su ga prosljedili u servis. Već su me idući dan (ponedjeljak) zvali da mogu pokupiti novi kontroler.

E sad, ako se problem može lako reproducirati (tipa, uvijek se dešava kada se igra Fortnite), onda se to lako ulovi. Ako se javlja nasumično, onda ne možeš kriviti nikoga ako potraje duže vrijeme. Ipak, ne možeš očekivati od niti jednog servisera da sjedi za konzolom i 10 sati igra Fortnite u nadi da će to uloviti. Probaj to nekako reproducirati pa im opiši način na koji je to najlakše postići.

17 godina
gamex1423 kaže...

Hey everyone,

Thank you for sharing your various visual issues with us via our Support Form. The team are working vigilantly to resolve these issues with high priority and are aiming to get an update out as soon as possible.

Please continue to use the Support Form and share videos (recordings of your TV/monitor are useful) and provide us with as much information as possible.

We understand your frustrations and appreciate your patience. We are doing our best to quickly get you back out into the wilds so you can explore all the secrets of the Forbidden West.

- Guerrilla

Haha, dobar mi je taj lik.

"But like tantric sex, things take a turn for the worse once you start moving too vigorously"

Ja uvijek ugasim motion blur, depth of field, chromatic abberation i ostale kerefeke u svim igrama. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2022 9:32 (Bitanga).
4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
gamex1423 kaže...

Hey everyone,

- Guerrilla

Haha, dobar mi je taj lik.

"But like tantric sex, things take a turn for the worse once you start moving too vigorously"

Sto se tice TV uredjaja on mi je najstrucniji za gledati koje postavke koristiti te opcenito informacije u vezi tog. Lik se onako cini kao ozbiljniji ali u svakom videu ubaci bar jednu ovakvu salu :) Bas me iznenadilo da je izbacio bas video za horizon ali mi je drago, jer stvarno je strucan i ukaze na dosta problema sto na kraju cesto "natjera" proizvodjace TV uredjaja da poprave te stvari.

17 godina
gamex1423 kaže...

Sto se tice TV uredjaja on mi je najstrucniji za gledati koje postavke koristiti te opcenito informacije u vezi tog. Lik se onako cini kao ozbiljniji ali u svakom videu ubaci bar jednu ovakvu salu :) Bas me iznenadilo da je izbacio bas video za horizon ali mi je drago, jer stvarno je strucan i ukaze na dosta problema sto na kraju cesto "natjera" proizvodjace TV uredjaja da poprave te stvari.

Da, pratio sam ga kad sam kupovao OLED.

15 godina
neaktivan
greysaint0 kaže...
Robert_84 kaže...
greysaint0 kaže...

Ako ti bilo tko sa originalnim računom iz EU odbije servis u HR u garantnom roku, imaš ga puno pravo prijaviti ministarstvu gospodarstva. U HR je službeni uvoznik i servis za Playstation, Sancta Domenica i koliko je meni poznato svi PS5 kupljeni u bilo kojem dućanu se šalju njima na popravak. Čisto sumnjam da će te odbiti. Dosad nisam imao nikakva negativna iskustva sa njima a kupio sam hrpu stvari od njih.

Ako ti treba primjer, brzine njihovog servisa, odnio sam Dualsense koji je driftao pretprošli tjedan u nedjelju u njihovu poslovnicu. Oni su ga prosljedili u servis. Već su me idući dan (ponedjeljak) zvali da mogu pokupiti novi kontroler.

E sad, ako se problem može lako reproducirati (tipa, uvijek se dešava kada se igra Fortnite), onda se to lako ulovi. Ako se javlja nasumično, onda ne možeš kriviti nikoga ako potraje duže vrijeme. Ipak, ne možeš očekivati od niti jednog servisera da sjedi za konzolom i 10 sati igra Fortnite u nadi da će to uloviti. Probaj to nekako reproducirati pa im opiši način na koji je to najlakše postići.

sve je to meni jasno i super.

u njemackoj sam vec provjerio da je za servis rok 10 dana da se konzola posalje u trgovinu i dobije nazad. to se ovdje radi postom na trosak servisa. ja ne moram nigdje ici.

no necak od jucer nakon nekakvog updatea kojega je Fortnite imao vise problema nema... barem zasad.

uglavnom dobro je znati da se konzola mora prihvatiti i u hrvatskoj posto ima officialni uvoznik.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice