Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.065
|
čitano: 6.442.509
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sony PlayStation 5
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

Tko je ova spodoba koja lurka po forumu i jedina svrha joj je stavljat TD?

To se tolerira ovdje?

https://forum.bug.hr/forum/user/ursusc355/62218.aspx

Edit

Vrijeme je za napustit forum.

Ma joj to ti godinama traje nemoj na to paznju obracat

I mene ovaj izrod časti često al moderatori su na njegovoj strani pa mu nemoš ništa. Navikneš na njega.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
8 godina
Sony PlayStation 5

Ajde, ajde, tko nije dobio TD od Ursusa znači da nije ni primjećen na forumu. :)

5 0 hvala 0
10 godina
Vandit kaže...

Ajde, ajde, tko nije dobio TD od Ursusa znači da nije ni primjećen na forumu. :)

baš to, jebeš BUG bez ursusa.

17 godina
Sony PlayStation 5

ursusc355 je ljudina, strog, ali nepravedan... još i dan danas pamtim kako sam se veselio njegovom prvom thumbsupu.

Ali da, ne pričamo ovdje o framepacingu koji unosi microstutter, nego čisto ”preskakanje” slike kod pokreta radi pomaka kamere ili objekta. A to je na 4k još i puno vidljivije nego na manjim rezama jer duplo više pixela se ”preskoči”. I na to onda još staviš duplo manji refresh rate sa 60 na 30 i rezultat je čisti užas za ovakav tip akcijske igre.

MEGATAMA riječ je o Sony XD8005 i XE8005 serijama, imao sam jednog jedno vrijeme i kao montor za PC pa sam na njemu igrao u 4k. Bez problema je radio u ne-game modu sa motion smoothingom i bez ikakvog input laga. Ali je imao dosta veliki ghosting pa je sidescrollanje u igrama bilo loše (pogotovo izbliza), tako da sam prešao na gaming monitor.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2022 11:51 (Bitanga).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Hexfire kaže...
gamex1423 kaže...
Hexfire kaže...
Da su se potrudili ne bi radila u 30fps

Mozda zato i ima 60fps mode, gdje je skoro sve identicno osim rezolucije?

Pa koliko vidim po internetu 60fps mod je daleko od idealnog. Dosta blura, agresivnog scaleanja rezolucije, grafičkih artefakta. Nešto su već i popravljali hotfixom. Znači opet se išlo na to da 30FPS mod izgleda što je najbolje moguće, a 60FPS kako ispadne ispadne. Next gen my ass. 

Mene to ne smeta toliko, ne stignem buljit u grafiku previše kad se igram. Više me smeta prečudno i fake osvjetljenje likova u igri, svi likovi svijetle kao da su reflektori svuda oko njih i upereni samo u njih, tako je i u prvom dijelu bilo. Čak se i na kosi vidi čudan rez između Aloy i pozadine iza iako nema nikakvog izvora svjetlosti koji bi to opravdao.

Skakanje je također gadno, a penjanje na stijenu isto kaotično, nemaš pojma di se možeš penjati, a di ne, a nekad je baš obrnuto od onoga što se čini logičnim. Clipping Aloy i objekata kod penjanja je također prisutan. Seremo po Valhalli, al AC igre imaju odlično riješeno pentranje (uz par isto iritantnih gluposti).

No, budu to popravili sve što treba, još jednom se potvrđuje priča o igranju day one kao loša ideja.

No, govorim o tehničkim stvarima, igra je odlična kao i prvi dio.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2022 11:56 (Bitanga).
4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...
Hexfire kaže...
gamex1423 kaže...
Hexfire kaže...
Da su se potrudili ne bi radila u 30fps

Mozda zato i ima 60fps mode, gdje je skoro sve identicno osim rezolucije?

Pa koliko vidim po internetu 60fps mod je daleko od idealnog. Dosta blura, agresivnog scaleanja rezolucije, grafičkih artefakta. Nešto su već i popravljali hotfixom. Znači opet se išlo na to da 30FPS mod izgleda što je najbolje moguće, a 60FPS kako ispadne ispadne. Next gen my ass. 

Mene to ne smeta toliko, ne stignem buljit u grafiku previše kad se igram. Više me smeta prečudno i fake osvjetljenje likova u igri, svi likovi svijetle kao da su reflektori svuda oko njih i upereni samo u njih, tako je i u prvom dijelu bilo. Čak se i na kosi vidi čudan rez između Aloy i pozadine iza iako nema nikakvog izvora svjetlosti koji bi to opravdao.

Skakanje je također gadno, a penjanje na stijenu isto kaotično, nemaš pojma di se možeš penjati, a di ne, a nekad je baš obrnuto od onoga što se čini logičnim. Clipping Aloy i objekata kod penjanja je također prisutan. Seremo po Valhalli, al AC igre imaju odlično riješeno pentranje (uz par isto iritantnih gluposti).

No, budu to popravili sve što treba, još jednom se potvrđuje priča o igranju day one kao loša ideja.

To fake osvjetljenje su ubacili namjesnki i spominjali su u prvom prikazu gameplay-a. Nazivaju to "hero lighting" i sreca pa je ostalo samo na cutscenama jer je prvobitno na PS5 trebalo to biti jako izrazeno tokom gameplaya.

Ako se ne mozes snaci za penjanje imas u opcijama da upalis da ti stalno prikazuje gdje se mozes penjati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2022 11:58 (gamex1423).
17 godina
gamex1423 kaže...

To fake osvjetljenje su ubacili namjesnki i spominjali su u prvom prikazu gameplay-a. Nazivaju to "hero lighting" i sreca pa je ostalo samo na cutscenama jer je prvobitno na PS5 trebalo to biti jako izrazeno tokom gameplaya.

Da, naravno da je namjerno, teško da bi moglo biti slučajno.

Ali mi kvari doživljaj, izgleda umjetno i plastično.

12 godina
Bitanga kaže...

ursusc355 je ljudina, strog, ali nepravedan... još i dan danas pamtim kako sam se veselio njegovom prvom thumbsupu.

Ali da, ne pričamo ovdje o framepacingu koji unosi microstutter, nego čisto ”preskakanje” slike kod pokreta radi pomaka kamere ili objekta. A to je na 4k još i puno vidljivije nego na manjim rezama jer duplo više pixela se ”preskoči”. I na to onda još staviš duplo manji refresh rate sa 60 na 30 i rezultat je čisti užas za ovakav tip akcijske igre.

MEGATAMA riječ je o Sony XD8005 i XE8005 serijama, imao sam jednog jedno vrijeme i kao montor za PC pa sam na njemu igrao u 4k. Bez problema je radio u ne-game modu sa motion smoothingom i bez ikakvog input laga. Ali je imao dosta veliki ghosting pa je sidescrollanje u igrama bilo loše (pogotovo izbliza), tako da sam prešao na gaming monitor.

Imao sam tocno taj model 2016 prije nego sam presao na B6 oled.

Pogledaj input lag sa interplotacijom...50ms...jako jako daleko od "bez ikakvog input laga"

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800d

12 godina
x18x05x kaže...
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

To se tolerira ovdje?

Edit

I mene ovaj izrod časti često al moderatori su na njegovoj strani pa mu nemoš ništa. Navikneš na njega.

Dobio sam info da je to clan PS2MASTER....ako je istina onda razumijem ponasanje,ja sam ga banao sa Reboota,lik je protjeran sa svakog zamislivog balkanskog gaming foruma osim ovdje...radi se o duboko poremecenoj osobi ako je to uistinu on.

Jos jedan razlog vise da mi se sto prije obrise acount 🥂

4 godine
neaktivan
MEGATAMA kaže...
x18x05x kaže...
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

To se tolerira ovdje?

Edit

Dobio sam info da je to clan PS2MASTER....ako je istina onda razumijem ponasanje,ja sam ga banao sa Reboota,lik je protjeran sa svakog zamislivog balkanskog gaming foruma osim ovdje...radi se o duboko poremecenoj osobi ako je to uistinu on.

Jos jedan razlog vise da mi se sto prije obrise acount 🥂

Nemoj se na bug forumu nicemu cuditi. Vjeruj da su vece sanse da ti budes banovan sad zbog ovog posta nego bilo ko drugi zbog neceg.

Meni su banovali account star 10ak godina, cisto jer sam napusao nesto protiv moda, a nikad nista nisam napravio :)

Tako da ne shvataj ovo previse ozbiljno kao ni sta vecina ovdje pise. Ipak je su to misljenja nekih internet anonimaca i treba sluziti samo za kada nemas nista pametnije raditi.

Vecina dugogodisnjih korisnika je svakako vec napustila i presla na discord ili nesto drugo nevezano za bug.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2022 13:51 (gamex1423).
14 godina
Sony PlayStation 5

Na Woltu je akcija u Sancti i DualSense se moze naci za 440kn za bijelu/crnu i 480kn za druge boje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2022 13:57 (Gregor).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Molim pojašnjenje čemu služe palac gore i palac dolje ako ih se po mišljenju pojedinaca ne smije koristit ? Dobivao sam, bez da sam riječi napisao, prijetnje i gnjusne  uvrede u inbox i slao screenshotove moderatorima i nitko nije kažnjen. Na nijednu uvredu i prijetnju nisam uzvratio . Zašto je davanje palca dolje razlog da se dobije BAN sa foruma ? Pitam za prijatelja. Hvala

Moj PC  
10 13 hvala 0
4 godine
neaktivan
ursusc355 kaže...

Molim pojašnjenje čemu služe palac gore i palac dolje ako ih se po mišljenju pojedinaca ne smije koristit ? Dobivao sam, bez da sam riječi napisao, prijetnje i gnjusne  uvrede u inbox i slao screenshotove moderatorima i nitko nije kažnjen. Na nijednu uvredu i prijetnju nisam uzvratio . Zašto je davanje palca dolje razlog da se dobije BAN sa foruma ? Pitam za prijatelja. Hvala

I meni je cudno zasto ljudima toliko to smeta. Takodjer dajem tu ili td u zavisnosti da li se slazem sa i podrzavam neko misljenje ili ne.

Nije to nikako razlog za neku ljutnju a pogotovo ne za uvrede i prijetnje.

10 godina
ursusc355 kaže...

Često daješ palac dolje bez nekog razloga. Ako vidim 30 palaca gore i 1 palac dolje već znam tko je dao taj palac dolje.

12 godina
ursusc355 kaže...

PS2MASTERU trebao si se javit da si to ti,pristupio bih ti drukcije,sa vise paznje i razumijevanja.

8 godina
ursusc355 kaže...

To bi ti najmanje triba pitat. Jer bilo je slucajeva kad si pita za savjet ili pomoc i onda tome tko ti odgovori das thumbs down. Al dobro, koga briga za to.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Imao sam tocno taj model 2016 prije nego sam presao na B6 oled.

Pogledaj input lag sa interplotacijom...50ms...jako jako daleko od "bez ikakvog input laga"

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800d

Znam o čemu pričam jer pričam o vidljivom/primjetnom input lagu, kad pomaknem joystick nije vidljivo da kasni i ne smeta za igranje single player igara.

Na LG CX OLEDu bez game modea je vidljivo i slika drastično kasni za promjenom inputa.

Naravno da input lag nije 0.

15 godina
ursusc355 kaže...

ursusc355

Evo ti jedan TD nek ti se nađe ako trebaš. Prijateljski TD. 

12 godina
ursusc355 kaže...

Da definitivno si ti u pitanju,isti obrazac ponasanja kroz sve ove godine.

Raz..bes ekipu a onda cvilis administraciji ta te zastite da si ti zrtva...uvjek ista prica sa tobom 💪

Covjek bi ocekivao da "odrastes" kroz godine ali i ja svasta ocekujem.

11 godina
Vratite nam loading na PS5, ovo je nedopustivo da se svako malo texture ucitavaju u cinematicima. Svako malo u cinematicu iskoci neka textura. Jednu scenu sam 5 puta morao reloadati. Nema loadinga pa se texture ucitavaju kako stignu. I ne samo u cinematicu.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
ursusc355 kaže...

Zato što je forum pun maćkica koje plaču ko pičke ako se ne slažeš s njima

Ne možeš vjerovat šta ekipu  brine. Puco bi si u glavu kad bi se svi samnom slagali.

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2022 14:48 (Kill Frenzy).
9 godina
Sony PlayStation 5

Steta, no, ionako mi je trenutno preskupa, dok padne cijena izaci ce i patch za to ;)

Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Gogy7 kaže...
Vratite nam loading na PS5, ovo je nedopustivo da se svako malo texture ucitavaju u cinematicima. Svako malo u cinematicu iskoci neka textura. Jednu scenu sam 5 puta morao reloadati. Nema loadinga pa se texture ucitavaju kako stignu. I ne samo u cinematicu.

Mozda je to neka verzija prije patcheva? Stvarno nisam imao taj problem, desi se tu i tamo ali skroz sitno i u pozadini nesto, ali ovo da je ovako kao na videu bi bilo neprijvatljivo.

Na PS5 su sve cutscene realtime dok su na PS4 video fajlovi.

14 godina
Gogy, niti jednom nisam primijetio takav pop in a prosao sam odavno sve te scene tak oda ne znam odakle to.

Paralelni razvoj za PS4 i PS5 je vjerojatno ostavio za posljedicu to da se SSD ne utilizira niti priblizno koliko bi mogao i trebao. Bandwidth od 9 GB/s je itekako dovoljan za streaming bez ikakvog pop in-a.

Cinjenica je da je igru trebalo odgoditi jos 2-3 mjeseca jer mi se cini da igramo nekakav beta build. Osobno nisam iskusio nikakve ozbiljne bugove ali mreskanje slike u performance modu, oversharpening u resolution modu, fizika kose i jos neke stvari jasno govore da je igra pogurana koji mjesec prerano.

Ovo je za mene 9/10 igra ali nemam namjeru samog sebe lagati da nije mogla izaci u boljem stanju.
12 godina
Sony PlayStation 5

U biti tko nema obje verzije niti ne zna kolike su razlike a bome su ogromne iako je u pitanju crossgen.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Udi u cinematc, Relodaj zadnji save i preskoci prvi cinematic pa ces vidjeti da ne stigne ucitati.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2022 15:56 (Gogy7).
12 godina
Gogy7 kaže...
Udi u cinematc, Relodaj zadnji save i preskoci prvi cinematic pa ces vidjeti da ne stigne ucitati.

Nisam pratio raspravu ali u biti upute kako uzrokovat glich ili nedostatak?

Zasto bi itko to zelio radit?

Ja sam sada 15+ sati u igri i sve radi izvrsno pa cak i nevidjeno dobro uzevsi u obzir kakve su bile novije igre koje sam kupio day one....

17 godina
Sony PlayStation 5

Ma to je neki bug, očito se ne događa u normalnom gameplayu.

Budu ispravili.

Moj PC  
4 0 hvala 1
11 godina
Zato sto snimam Gameplay pa u normalnom igranju naletim na lose ucitavanje u cinematicu. Npr u ovoj sceni mi se nikad nije ucitala trava ispod nogu ovog lika, uvijek bi iskocila. Zato sam isao reloadati da ponovno snimim i dobio ovo. Relodao sam nekih par puta i tek kad sam treci put pustio cijeli cinematic tek se onda ucitale sve texture. Znam da je to cjepidlacenje ali tako je.
15 godina
Kill Frenzy kaže...
ursusc355 kaže...

Zato što je forum pun maćkica koje plaču ko pičke ako se ne slažeš s njima

Ne možeš vjerovat šta ekipu  brine. Puco bi si u glavu kad bi se svi samnom slagali.

Slažem se. Mada ovaj član foruma je poznat po seruckanju i stavljanju palac dolje bez obzira na napisano.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice