Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.148
|
čitano: 6.513.520
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
hejhaj kaže...

Zanima me ima li netko digitalnu verziju GOW ili Detroit bh. Zanima me imaju li te verzije hrvatske titlova ili samo fizičke kopije igre?

Ja im digitalnu Detroit i ima sve na hr

8 godina
neaktivan

Ne možeš vjerovati da se toliko često događa meni brat darovao nakon par gejmova što sam igrao isto se događa..

17 godina
Nemo nemo kaže...

Kako spojiti Bluetooth slušalice sa PS5? PS5 ih vidi, prepozna i napiše da PS5 ne podržava prijenos zvuka Bluetooth-om!? A svi spominju da ta mogućnost postoji!?

https://noticiarmoz.com/bs/kako-spojiti-bluetooth-slu%C5%A1alice-na-ps5/

Nedavno sam bio guglao oko toga i zaključak je da ne možeš spojiti čak ni sonijeve BT slušalice tipa WH-1000XM4 bez dodatnog BT adaptera.

I taj (USB BT) adapter mora imati tipku za uparivanje BT uređaja (slušalica).

17 godina

Nadam se da će omogućiti to kroz updateove...imam 3d pulse sluške i bilo bi odlično da se mogu bez adaptera spojiti na PS, a adapter roknem u PC i imam univerzalne sluške za konzolu i komp, ali trenutno mogu to sanjati samo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2022 9:01 (lobotomac90).
14 godina
Brega55 kaže...

Pozdrav ekipa,  Ima li tko problema s dualsense controllerom? Dešava mi se da mi tipka "X" postane sticky, odnosno zapinje.

Pošto imam dva kontrolera, mislio sam da mi je taj jedan u defektu, međutim nakon desetak sati igranja AC Valhalla, isto se počelo dešavati i na drugom controlleru.

Traženjem malo po netu ispada da im je to boljka. Privremeno sam riješio problem čišćenjem ruba tipke alkoholom i slamkom, ali problem se opet vrati nakon nekog vremena.

Imate li kakav savjet za dugotrajnije rješenje? Osim reklamacije koja očito neće puno pomoći, jer kako stvari stoje izgleda da se radi o problemu kojim su zahvaćeni svi controlleri.

Lp

Nažalost za ovo nema rješenja. Dualsense mi je po ergonomski i funkcionalno najbolji kontroler koji sam ikada probao. Po kvaliteti je teško smeće.

Svi Dualsense kontroleri su podložni zapinjanju tipki. Meni se na 3 kontrolera to događa. Sve mjere koje možeš poduzeti traju par dana i nakon toga se vrati. Neki će ti preporučiti WD40 contact cleaner za elektroniku kao trajno rješenje. Osobno sam ovo probao i skoro skroz s*ebao kontroler - nakon što koristiš taj sprej određen broj puta, može se dogoditi da se guma koja se nalazi ispod gumbiju skruti pa moraš stisnuti par puta tipku snažno ko majmun da ju oslobodiš kad se to dogodi (a i ne popravlja problem trajno). Taj contact cleaner nije zamišljen da ga špricaš jednom svakih par dana po uređajima (pa niti jednom u par tjedana).

Dakle analog drift + gumbi koji zapinju - za ta 2 problema nema trajnog rješenja osim da Sony izda novu, kvalitetniju reviziju Dualsense-a. Eventualno nazovi Sancta Domenicu i prijavi im to i vidi da li možeš dobiti novi kontroler.

15 godina

Čitao sam o tome i očito je da nema pomoći. Ne znam koliko je reklamacija isplativa pošto još nema nove revizije, tako da je to opet samo privremeno riješenje. 

Totalno sam razočaran kvalitetom izrade dualsensa. Koliko je napredak u ergonomiji i funkcijama toliko je i loš.

4 godine
neaktivan
Brega55 kaže...

Pozdrav ekipa,  Ima li tko problema s dualsense controllerom? Dešava mi se da mi tipka "X" postane sticky, odnosno zapinje.

Pošto imam dva kontrolera, mislio sam da mi je taj jedan u defektu, međutim nakon desetak sati igranja AC Valhalla, isto se počelo dešavati i na drugom controlleru.

Traženjem malo po netu ispada da im je to boljka. Privremeno sam riješio problem čišćenjem ruba tipke alkoholom i slamkom, ali problem se opet vrati nakon nekog vremena.

Imate li kakav savjet za dugotrajnije rješenje? Osim reklamacije koja očito neće puno pomoći, jer kako stvari stoje izgleda da se radi o problemu kojim su zahvaćeni svi controlleri.

Lp

Uzmi contact cleaner sprej i dok je ugasen kontroler slobodno nasprejaj pa pritisci tipku. Meni se isto desilo na 2 kontrolera i to je na oba rijesilo problem te se nije vise desavalo.

11 godina
Bas volim kad generalizirate stvari. Imao sam dva ds4 3 godine i 2 dualsensea godinu dana i nikad ništa. Pa nije bas da svi nevaljaju, jel vi to bacate uokolo ili sta da vam toliko nevaljaju. Ako imate problem idite i zamjenite, ako treba mjenjajte ih svakih tjedan dana
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2022 11:54 (Gogy7).
Moj PC  
8 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Gogy7 kaže...
Bas volim kad generalizirate stvari. Imao sam dva ds4 3 godine i 2 dualsensea godinu dana i nikad ništa. Pa nije bas da svi nevaljaju, jel vi to bacate uokolo ili sta da vam toliko nevaljaju. Ako imate problem idite i zamjenite, ako treba mjenjajte ih svakih tjedan dana

Nije to bas generaliziranje nego je cinjenica da se stvarno kvare vise od dualshock 4. Nikad niti jedan dualshock 4 mi se nije pokvario, a 2 dualsense nakon skoro godinu imala drift i ovaj problem sa tipkom.... Pored tog se raji cesto desava na trigerima da spadne opruga.

7 godina
Gogy7 kaže...

Jesu li možda izbacivali nove revizije controllera u ovih godinu i nešto?

15 godina

Ima nova revizija posto ja imam dva razlicita. Tekstura je malo grublja i drugaciji serijski broj.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Nemo nemo kaže...

Kako spojiti Bluetooth slušalice sa PS5? PS5 ih vidi, prepozna i napiše da PS5 ne podržava prijenos zvuka Bluetooth-om!? A svi spominju da ta mogućnost postoji!?

PS5 ne podržava bluetooth jer je onda pre veliki delay između zvuka i slike. Treba kupiti sluške koje imaju svoj USB adapter, tu nema delaya

I ljepo ti piše na kraju članka: 

Važno je napomenuti da većina pribor Sony originali za PS5 ne koriste Bluetooth, odlučujući se za žične veze ili, u slučaju PULSE 3D slušalica, USB adapter.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2022 12:32 (alscaul).
7 godina

i GOW ima hr titlove

17 godina
alscaul kaže...
Nemo nemo kaže...

PS5 ne podržava bluetooth jer je onda pre veliki delay između zvuka i slike. Treba kupiti sluške koje imaju svoj USB adapter, tu nema delaya

I ljepo ti piše na kraju članka: 

Važno je napomenuti da većina pribor Sony originali za PS5 ne koriste Bluetooth, odlučujući se za žične veze ili, u slučaju PULSE 3D slušalica, USB adapter.

Tako je, zato niti nema gamerskih slušalica sa BTom.

Za filmove se delay zvuka još i može kompenzirati preko TVa (automatski), ali za igre se ne može jer bi onda lag kontrolera porastao.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Gogy7 kaže...

Činjenica je da Dualsense kontroleri driftaju ko ludi. Već sam linkao ifixit članak koji objašnjava da je Sony stavio dno dna senzore u analog stickove i da je to primarni razlog zašto se brzo kvare. Problem sa ljepljivim gumbima je isto tako dobro poznat.

I ne, ne vjerujem da većina ljudi baca kontrolere. Ovdje je Sony potpuno kriv i uopće ih ne treba pravdati zato što 600 kuna naplaćuju kontrolere sa nikakvom razinom kvalitete. Nikome se kontroler ne nosi u dućan svako malo gdje ovisiš o dobroj volji da li će ti ga zamijeniti ili ne. Drift je jedna stvar i za to većina odmah mijenja kontroler. Ljepljive gumbe je teže dokazati jer se događa sporadično ali dovoljno često da bude iritantno.

11 godina
Stvar je u tome sto se za drift zna, i zna se za taj problem na svim gamepadima, od switcha, xboxa do Playstationa. Taj problem je prisutan u nekoj mjeri na svim konzolama.
Sve je ok dok se moze zamjeniti.
12 godina
Sve rečeno greysaint0.

Imam osjećaj da postoje dvije grupe ljudi, oni kojoma se ds5 pokvario i oni kojima će se tek pokvariti🤭.

Prije par tjedana sam napisao da imam sve playstation-e od prve do pete generacije i nikad nisam imao problem s kontrolerima, sve do ds5 koji je napola riknuo nakon što mi je iskliznuo iz ruku, dok je lijevi analog labav već neko vrijeme.
In Dreams: https://www.youtube.com/watch?v=Q5ntFAqhK5M
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2022 14:24 (m77).
15 godina
Gogy7 kaže...

Nije generaliziranje, već je doista tako, ne dešava se jednom u sto slučajeva, nego očito postoji problem, yputube i google su puni tih tema.

greysaint0 kaže...
Gogy7 kaže...

Činjenica je da Dualsense kontroleri driftaju ko ludi. Već sam linkao ifixit članak koji objašnjava da je Sony stavio dno dna senzore u analog stickove i da je to primarni razlog zašto se brzo kvare. Problem sa ljepljivim gumbima je isto tako dobro poznat.

I ne, ne vjerujem da većina ljudi baca kontrolere. Ovdje je Sony potpuno kriv i uopće ih ne treba pravdati zato što 600 kuna naplaćuju kontrolere sa nikakvom razinom kvalitete. Nikome se kontroler ne nosi u dućan svako malo gdje ovisiš o dobroj volji da li će ti ga zamijeniti ili ne. Drift je jedna stvar i za to većina odmah mijenja kontroler. Ljepljive gumbe je teže dokazati jer se događa sporadično ali dovoljno često da bude iritantno.

Slažem se, imao sam PS1, PS2, PS4 i sada PS5, nikada nisam imao problema, osim sa PS5 u konkretnom slučaju s controllerom dualsense, a moram reći da PS5 najviše čuvam.

Nikada mi nije pao controller iz ruke niti je diran prljavim/masnim prstima, dapače i ženu našpotam da pazi kada krene gledati netflix

I da to nebi bilo sve, sam joystick na jednom od dva controllera je dobio "lufta" tako da je osjećaj kao da prekače/klikče odnsono zapinje.

Očito nema druge neko čekati novije revizije na kojima će, nadam se, ispraviti dječje bolesti. Ovdje vrijedi isto kao i u autoindustriji, da se nove linije nikada ne kupuju do redizajna, upravo radi tih mušica.

17 godina
greysaint0 kaže...
Gogy7 kaže...

Da, ali bila je serija prvih kontrolera (isporucena sa pre-order PS5) koji su bas jako kvalitetni. Ja imam te i prezivjeli su sve i svasta sta jos nijedan DS4 nije. Imao sam drift cim sam dobio kontroler i patchao ga je softver pocetkom 2020. Tako da ne znam, mislim da je kombinacija SW i loseg HW u pitanju. Cini mi se da su im triggeri preskupi

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2022 19:42 (Mitch).
14 godina
Sony PlayStation 5

Kod mene je dayone Dualsense i radi ko vurica.

Nego, izuzev mall.hr koji nudi WD SN850 Black sa heatsinkom, ima li jos koja trgovina u RH da se npr sad mozes sjest u auto i otici kupiti plug and play SSD (naravno sa heatsinkom)  za PS5?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nije dozvoljena ugradnja SSDa bez heatsinka?! Fak...
just when i thought i got out they pull me back in
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dozvoljeno je ali nije preporučljivo. Čitao sam da je dosta ljudi ugradilo SSD bez heatsinka i radi bez problema. Sad je pitanje koliko je to pametno dugoročno.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
markez_cro kaže...
Nije dozvoljena ugradnja SSDa bez heatsinka?! Fak...

Ja sam imao tako 15 dana, nije se ništa desilo. Na nvme sam prebacio igre koje sam mislio kasnije igrat pa nije bilo toliko grijanja.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
14 godina
MEDO11 kaže...
Gogy7 kaže...
Hahaha, svaki ključ provjerim prije nego dam. Ja sam 10 puta uzeo ključ s Gamiva i nisam imao problem.
Jednom liku sam dao valid key ali nije mogao aktivirati zbog servera, ja tražio support, dobio refund a on mi javio da je uspio drugi dan. Al da sam dobio invalid key, nisam nikad a stvarno puno ih kupim. Za sve drugo imate paypal, dobijete pare natrag bez problema.
Sretna Nova godina ljudi. Bit ce ovo super godina za gaming na PlayStationu

ja sam kupio 3 dosad sa gamiva, i neznam koliko sa cdkeys, dosad nisam imao problema, ovog kojeg sam sad kupio mi piše: 
The code you entered is incorrect or is no longer valid.

Prijavio sam supportu, oni su prosljedili selleru, seller zasad šuti. Koliko imam na paypal za claim napravit?

samo da javim da su mi poslali zamjenski ispravni kod. Seller je krivo kopirao 1 znamenku koda originalno pa nije radio, novi kod odmah prolazi, tako da sve 5.

17 godina
antimadridista kaže...
Dozvoljeno je ali nije preporučljivo. Čitao sam da je dosta ljudi ugradilo SSD bez heatsinka i radi bez problema. Sad je pitanje koliko je to pametno dugoročno.

Radi ok jer nijedna igra za sad ne iskorištava mogućnosti takvih NVMe storagea, a i pitanje je kad će i da li će.

Heatsink je obavezan kad bi disk bio pod konstantnim opterećenjem dulje od par sekundi (npr. obrada videa, rokanje po bazama podataka 24/7 i sl).

U igrama to nije slučaj, a gameplay recording ionako ide na primarni disk (i to vjerojatno skoro ništa ne opterećuje NVMe disk).

No niti onda mu se ne bi ništa dogodilo nego bi mu samo performanse pale kad bi se zagrijao više nego što treba.

Sve to je još jedan razlog zašto nikad neće biti iskorišteni ti externi slotovi i njihove mogućnosti.

Već vidim kod pokretanja najmodernijih igara benchmark koji će reći jel ti konzola spremna za top gaming experience, ili ćeš morati mijenjati disk :-)

Dugoročno, koga briga, ionako ne postoje podaci o dugoročnom roku trajanja NVMe diskova, ni onih koji se griju ni onih koji su hladniji.

Naravno, bolje je staviti heatsink i čudno je da to već ne dolazi ugrađeno u PS5. Većina dobrih matičnih ploča već ima ugrađene heatsinkove za m2 diskove.

Ali sigurno hladni zrak prolazi kroz taj odjeljak i preko diska, tako da nema neke brige.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2022 10:36 (Bitanga).
11 godina
Mass Effect Legendary Trilogy dolazi na EA play 6.1.2022
Moj PC  
1 0 hvala 1
6 godina

Kako najlakse uzeti ea play na US accountu? 

15 godina
Sony PlayStation 5

Ekipa iman jedan problem,u vezi ps plusa naime dvi sam igre uzeo bez problema dok Dirt 5 ne mogu nikako kaže mi da moran imat ps plus za pokupit igru a ja uredno iman ps plus skoro god dana,unaprid hvala na pomoći,lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Probaj preko weba, ili preko mobilne app ak imas, i meni isto tako znalo bit

15 godina

Službeno predstavljen PS VR2. Ovo su specifikacije:

*Display method:* OLED
*Panel resolution​:* 2000 x 2040 per eye
*Panel refresh rate:*​ 90Hz, 120Hz
*Field of View​:*​ Approx. 110 degrees
*Motion Sensor:* Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer)​
*Attachment Sensor:* IR Proximity sensor
*Cameras​:​* 4 cameras for headset and controller tracking​IR camera for eye tracking per eye
*Feedback​:*​ Vibration on headset
*Communication​ with PS5:*​ USB Type-C®
*Audio​ Input:* Built-in microphone
*Audio ​Output:* Stereo headphone jack

https://blog.playstation.com/2022/01/04/playstation-vr2-and-playstation-vr2-sense-controller-the-next-generation-of-vr-gaming-on-ps5/

Najavljena i prva VR2 igra, Horizon Call of the Mountain:

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2022 4:47 (antimadridista).
Moj PC  
13 0 hvala 3
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice