Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.365
|
čitano: 6.891.001
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sony PlayStation 5

Kad bi se graficke kupovale kao kifle, ne bih ja jos vozio RX480

Battletag - Gobac#2782; PoE:G0bac; Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
2 1 hvala 0
11 godina
Re: Sony PlayStation 5
Ghost of Tsushima na godinama starom ps4 izgleda bolje od ijedne igre koju sam igrao na pc. Ps5 ce biti dosta jači, jedva čekam prvu pravu nex gen igru.
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Gogy7 kaže...
Ghost of Tsushima na godinama starom ps4 izgleda bolje od ijedne igre koju sam igrao na pc. Ps5 ce biti dosta jači, jedva čekam prvu pravu nex gen igru.

Dosta hrabra izjava.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
9 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

ja sam isto prije igrao na kompu ili laptopu. cak sam prije dosta kupio asus gaming laptop. i onda sam kod frendice probao play i svidjelo mi se, kupio sam odmah ps4, sad cekam ps5. kod kompa mi se ne svida jer moras svako malo ulozit ili zamjenit da bude na razini. play ukopcas u struju, spojis na wifi i rokaj par godina

2 0 hvala 0
10 godina
Gogy7 kaže...

Ne znam koliko si igrao igara na PCu, ali ja kad sam tamo negdje 2012. nabavio ps3 i upalio igre na tome nakon godina igranja isključivo na PCu, kao da me netko kvalitetno našamarao. Prisjela mi je i konzola i sve. Na kraju sam se naviknuo, i htio sam isprobati neke igre, pa ajde. GTA 5 mi je bilo baš razočarenje (grafički), još kad mi je krenulo zaštekavati skoro se ispovraćao. A to je bio vrhunac PS3.

Ali opet naravno konzola ima svojih prednosti, nema previše komplikacija, upališ i igraš, ekskluzive su tu itd. Naravno da je mnogima privlačno. Meni je privlačno isključivo zbog ekskluziva, ali se stvarno nadam da će Sony malo eksperimentirati.

16 godina
Imam ps4. Imam ok komp. Kupit cu ps5 prvi dan. Gejmam skoro 30godina i na kraju dana kad podvucen crtu nejvise se trebutno igram na mobitelu. 😂
Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Kupujem Ps5 day one kao sto sam vec napisao ali moram rec da mi je zao sto u konzoli nije naprimjer Ampere umjesto Navia,Nvidia je u ovom trenutku jednostavno enormno naprednija od AMDa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Pa nisam rekao da ju ps4 vrti u nekoj extra rezoluciji i s hrpom fpsa, vec sam mislio na graficki stil, boje, izgled same igre. Sad kad pogledas prvi Crysis je izgledao super godinama prije. To cijenim, kad napravis igru koja izgleda daleko bolje nego ti to trenutni hardware dopusta.
17 godina
MEGATAMA kaže...

Kupujem Ps5 day one kao sto sam vec napisao ali moram rec da mi je zao sto u konzoli nije naprimjer Ampere umjesto Navia,Nvidia je u ovom trenutku jednostavno enormno naprednija od AMDa.

to bio velik problem jer Sony je trazio SOC, AMD ima specifican APU i tehnoloski bi bilo interesantno kak bi to sve skupa funkcioniralo da su nekako nabili nvidiu unutra, o cijeni da ne pricam.

ne radi se samo o gle ovi su brzi i napredniji, ima nesto i u ispoliranosti SOC-a, a AMD-ovi APU-i su tu trenutno broj jedan, bar u ovom performance razredu.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 11:58 (nixass).
13 godina
nixass kaže...
MEGATAMA kaže...

to bio velik problem jer Sony je trazio SOC, AMD ima specifican APU i tehnoloski bi bilo interesantno kak bi to sve skupa funkcioniralo da su nekako nabili nvidiu unutra, o cijeni da ne pricam.

ne radi se samo o gle ovi su brzi i napredniji, ima nesto i u ispoliranosti SOC-a, a AMD-ovi APU-i su tu trenutno broj jedan, bar u ovom performance razredu.

Dali se sjecas prvog xboxa....imao je intel cpu i nvidia gpu i radio kao zmaj....ps2 je mogao sanjat Dead or Alive 3 vizuale koje je X vrtio tada.

15 godina
Cansee kaže...
Gogy7 kaže...

Ne znam koliko si igrao igara na PCu, ali ja kad sam tamo negdje 2012. nabavio ps3 i upalio igre na tome nakon godina igranja isključivo na PCu, kao da me netko kvalitetno našamarao. Prisjela mi je i konzola i sve. Na kraju sam se naviknuo, i htio sam isprobati neke igre, pa ajde. GTA 5 mi je bilo baš razočarenje (grafički), još kad mi je krenulo zaštekavati skoro se ispovraćao. A to je bio vrhunac PS3.

Ali opet naravno konzola ima svojih prednosti, nema previše komplikacija, upališ i igraš, ekskluzive su tu itd. Naravno da je mnogima privlačno. Meni je privlačno isključivo zbog ekskluziva, ali se stvarno nadam da će Sony malo eksperimentirati.

U PS3 generaciji su konzole imale izrazito lošiju grafiku nego igre na PC-u, pogotovo što se tiče rezolucije. Danas to više nije tako. Danas staviš usporedbu iste igre koja se vrti na PC-u i PS4 Pro i jedva da vidiš ikakvu razliku grafički. Osim fpsa što je uvijek bila prednost na PC-u. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
MEGATAMA kaže...
nixass kaže...
MEGATAMA kaže...

Dali se sjecas prvog xboxa....imao je intel cpu i nvidia gpu i radio kao zmaj....ps2 je mogao sanjat Dead or Alive 3 vizuale koje je X vrtio tada.

prvi XB, pa prva 3 PS... svi su imali custom rjesenja i svaki svoje probleme, pa i svakakve cijene u proizvodnji (PS3).

sad se radi streamline, zato su i dosli na x86.

AMD ima gotova APU rjesenja, koja nije problem customizirati sa, opet, vlastitim AMD rjesenjima.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
nixass kaže...

Nakon iskustva sa sonyem na PS3 konzoli iz nvidie su rekli da ih slična suradnja ne interesira jer mi je neisplativa. Sony ruši cijenu do bola i oni se u takvom poslu ne vide. Previše posla za premalu zaradu. To je ono što su rekli i što sam svojedobno pročitao na netu.

17 godina
HCMAA kaže...
#MEGATAMA
30-60fps....zar to nije uvreda za master race...pravi next gen je 4K/144Hz...sve ostalo je DEMAGOGIJA

A što reći onda za ovo?

"Ranije ove godine Nvidia je najavila novu generaciju G-Synca koji će na posebnim monitorima podržavati osvježavanje do 360Hz. Dakle, bez screen tearinga i ghostiga prikazivat će se isto toliko frameovau u sekundi s minimalnim odzivom.

Naravno, to će biti moguće možda tek s novim RTX 30 grafičkim karticama u 1080p rezoluciji, a bit je igrati kompetitivne esport igre s nevjerojatno glatim FPS-om. To su igre poput Valoranta, Fortnitea, R6 Siegea i drugih, a kod takvog broja sličica u sekundi bottlneck više nisu ni konfiguracija ni monitor, već odaziv miša. Tu u pomoć stiže Reflex Latency Analyzer integriran u podržane monitore"

MSI’s Oculux NXG253R je prvi najavljeni G-SYNC 360 monitor kojem je već obznanjena cijena od 799 dolara. Dakle, 100 dolara više od RTX 3080 grafičke kartice

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 15:17 (movie).
13 godina
protjeran
movie kaže...
HCMAA kaže...
#MEGATAMA
30-60fps....zar to nije uvreda za master race...pravi next gen je 4K/144Hz...sve ostalo je DEMAGOGIJA

A što reći onda za ovo?

"Ranije ove godine Nvidia je najavila novu generaciju G-Synca koji će na posebnim monitorima podržavati osvježavanje do 360Hz. Dakle, bez screen tearinga i ghostiga prikazivat će se isto toliko frameovau u sekundi s minimalnim odzivom.

Naravno, to će biti moguće možda tek s novim RTX 30 grafičkim karticama u 1080p rezoluciji, a bit je igrati kompetitivne esport igre s nevjerojatno glatim FPS-om. To su igre poput Valoranta, Fortnitea, R6 Siegea i drugih, a kod takvog broja sličica u sekundi bottlneck više nisu ni konfiguracija ni monitor, već odaziv miša. Tu u pomoć stiže Reflex Latency Analyzer integriran u podržane monitore"

MSI’s Oculux NXG253R je prvi najavljeni G-SYNC 360 monitor kojem je već obznanjena cijena od 799 dolara. Dakle, 100 dolara više od RTX 3080 grafičke kartice

Najjace mi je kad nafuraju raju da par ms igra ulogu i to veliku pa im prodaju znatno skuplje opremu koja ima npr umjesto 5-10ms 1ms odziv a ovi se furaju da osjete razliku i da reaguju brze od 1ms 

17 godina
arnes_king kaže...

Najjace mi je kad nafuraju raju da par ms igra ulogu i to veliku pa im prodaju znatno skuplje opremu koja ima npr umjesto 5-10ms 1ms odziv a ovi se furaju da osjete razliku i da reaguju brze od 1ms 

Prvo imaš na 60Hz ekranu 16.6ms koliko gledaš staru sliku. Pa onda odziv monitora 1-5ms (na TVu i puno više), pa onda lag miša/ kontrolera, pa lag mreže koji može biti i nekoliko desetaka milisekundi (no na optici je generalno par ms).

Pa onda imaš kašnjenje u svim drugim komponentama sustava, pa i tvom mozgu kod analiziranja što vidi i onda kod pomicanja tvoje ruke. Sva ta kašnjenja se zbrajaju i mogu narasti poprilično puno.

Naravno, ako si suknuo par piva onda će lag monitora i mreže biti zanemariv u odnosu na lag u mozgu 

Kad igraš kompetitivno svako smanjenje je bitno. Ja sam primjetio poprilični napredak u pucačinama kad sam prešao sa 60Hz na 165Hz monitor sa g-syncom. Nisam postao najbolji na svijetu, ali mi je puno ljepše igrati pucačine kad više pobjeđujem nego kad većinom gubim.

Kad igraš Last Of Us 2 to ništa nije bitno ofc.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
arnes_king kaže...

Prvo imaš na 60Hz ekranu 16.6ms koliko gledaš staru sliku. Pa onda odziv monitora 1-5ms (na TVu i puno više), pa onda lag miša/ kontrolera, pa lag mreže koji može biti i nekoliko desetaka milisekundi (no na optici je generalno par ms).

Pa onda imaš kašnjenje u svim drugim komponentama sustava, pa i tvom mozgu kod analiziranja što vidi i onda kod pomicanja tvoje ruke. Sva ta kašnjenja se zbrajaju i mogu narasti poprilično puno.

Naravno, ako si suknuo par piva onda će lag monitora i mreže biti zanemariv u odnosu na lag u mozgu 

Kad igraš kompetitivno svako smanjenje je bitno. Ja sam primjetio poprilični napredak u pucačinama kad sam prešao sa 60Hz na 165Hz monitor sa g-syncom. Nisam postao najbolji na svijetu, ali mi je puno ljepše igrati pucačine kad više pobjeđujem nego kad većinom gubim.

Kad igraš Last Of Us 2 to ništa nije bitno ofc.

Sve ja to znam ali opet stoji ono sto sam napisao.

7 godina
za 5 godina bude se dalo pročitati da kad jednom probaš 720Hz...nema više nazad na 360Hz
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
arnes_king kaže...

Ne stoji, jer stvarno se osjeti razlika, nitko se ne fura na to.

15 godina
HCMAA kaže...
za 5 godina bude se dalo pročitati da kad jednom probaš 720Hz...nema više nazad na 360Hz

A za 20 godina: kad jednom probaš megahercni, nema povratka na kilohercni monitor 

17 godina
Sony PlayStation 5

Znanost kaže da moždani valovi u budnom stanju idu od 13Hz do 30Hz (mjerili su EEG pulseve). Ako si totalno nabrijan, superkoncentriran, vjerojatno i nadrogiran (overclockan) onda to ide i nešto više... 

Pa, čim ti je veći refresh rate ekrana i FPS, to će mozak dobiti aktualniju sliku iz "realnog vremena u igri" u trenutku kad krene procesirati sliku. Zašto bi nadodao još 16.6ms laga na već delay mozga ako možeš to skratiti.

Ni realni svijet oko nas se ne "mijenja" na 60Hz ni 144Hz ni 360Hz, pa čim veći refresh rate monitora i grafičke, to bolje. Samo nebo je granica, tj. brzina svjetlosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 2:57 (Bitanga).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
arnes_king kaže...

Ne stoji, jer stvarno se osjeti razlika, nitko se ne fura na to.

Pogledaj nekoliko postova iznad pa ces se uvjeriti da i dalje stoji 

17 godina
Sony PlayStation 5

PS5 topick = PS4 topick.

Preko 50% sadržaja navedenih je natezanje oko 30,60,120 FPS 

3 0 hvala 0
15 godina
Na PS4 temi se nije raspravljalo o 120 fps. To je novost.

A i konzole izlaze za dva mjeseca još se ne zna cijena, a jedina next gen igra koju su pokazali je 3D platformer. O čemu da se raspravlja?
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
6 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Baš to Hex mene je više hype i pustio, ne znam kad misle obznanit cijenu dan prije izlaska ?
a povecali proizvodnju konzole jer ocekuju brutalnu prodaju. a cijene nigdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sony PlayStation 5

I normalno da ljudi po netu samo pričaju o Nvidiji, kad su jedini bili konkretni. Sony kao da se zavukao u mišju rupu. Xbox isto. Pod hitno trebaju početi izbacivati cijene i neke gameplayeve

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa raspravlja se redovito, pošto se redovito ubaci u PC gameing. Pošto si tamo na temi i sam znaš.

Bitanga bi trebao napisati blog post pa svaki put kada se pokrene glupos oko FPS neka samo svatko copy pasta link na njegov blog post o tome i nek se prestane dosađivati s tim 

17 godina
Sony PlayStation 5

nvidia je otisla agresivno sa cijenom dole, djelomice i radi borbe sa konzolama i indirektno sa AMD kao partnerom konzola..

sad kad sony objavi 20% nize cijene od ocekivanja i svi padnu na dupe :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Cansee kaže...

I normalno da ljudi po netu samo pričaju o Nvidiji, kad su jedini bili konkretni. Sony kao da se zavukao u mišju rupu. Xbox isto. Pod hitno trebaju početi izbacivati cijene i neke gameplayeve

Pa tek je 9. mjesec konzole izlaze u 11.
Dost im je 2 tjedna prije da to obave i to je to.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina
Gajotres kaže...

Pa raspravlja se redovito, pošto se redovito ubaci u PC gameing. Pošto si tamo na temi i sam znaš.

Bitanga bi trebao napisati blog post pa svaki put kada se pokrene glupos oko FPS neka samo svatko copy pasta link na njegov blog post o tome i nek se prestane dosađivati s tim 

Da, ne bi bilo loše da postoje neki stickyji iliti FAQ pa da nema nepotrebnih diskusija :-)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice