Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.365
|
čitano: 6.890.108
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Sony PlayStation 5
DeniZg kaže...

Diskusiju sam pokrenuo radi usporedbe cijene i performansi.

Konzole su uvijek imale najbolji omjer cijene i performansi.

Sada to više i nije slučaj (čak uzevši u obzir i cijenu ostalih PC komponeneti koje idu uz GPU).

Slazem se, ali ipak kada sagledamo to da ce PC od recimo 10.000 kuna kroz dvije-tri godine trebati upgrade (ako je cilj igrati sve na nekakvim max postavkama) dok PS i nakon toliko godina radi jednako, makar po meni .. 

15 godina
DeniZg kaže...

Sada to više i nije slučaj (čak uzevši u obzir i cijenu ostalih PC komponeneti koje idu uz GPU).

Pa ne znam baš. Samo ta grafička koju si naveo košta kao cijela konzola. Dodaj još dobar CPU, matičnu i sve ostalo što dolazi uz to. Znači pričamo o nekih 1000 eura sigurno da bi složio konfiguraciju sa tom grafičkom, a za te pare kupim 2 konzole.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
Koliko bi me koštao PC za igranje God of War 2?
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina

Samo PC služi i za ostale stvari za razliku od konzole, ali ako se misliš samo igrati onda je konzola bolja opcija. Naravno zavisi i od igra koje igraš.

7 godina
#Hexfire

51% dionica od Sony
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
13 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Ne znam kako neki ne shvataju da nemamo svi isto misljenje i prioritete. Imam PC bolji od plejke i opet skoro nista na njemu ne igram. Moze za PC izaci bilo sta i opet ce me vise zanimati konzola za igranje. Ima tu mnogo razloga zasto je tako i vec se bezbroj puta spominjalo. Znam da ima raje i koja drugacije razmislja ali zar ovo nije PS5 tema?

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
DeniZg kaže...

Jučer je Nvidia s objavom rtx3000 serije doslovno ubila u meni bilo kakav entuzijazam za novim konzolama (koji ionako nije bio na visokoj razini).

RTX3070 sa 20 Tflopsa za 500$ (duplo jača od PS5) ili RTX3080 sa 30 Tflopsa za 700$ (3x jača od PS5).

Usporedbe radi, PS4 je imao ugrađenu grafiku usporedivu sa AMD 7870. U to vrijeme je najjača AMD kartica bila 7990, 2x jača od 7870, sa MSRP od 1000$.

nisi jedini, i meni je isto tako. Obavezno se ulijeće u rtx 3080 kao budala u kredit

PS5 najvjerojatnije neću odmah uzimati, ali čim krenu njihove ozbiljnije ekskluzive ulijećem u PS5 - opet kao budala u kredit

Ono što je tebi sinoć sigurno ubilo entuzijazam za sve drugo je to što je ovaj event bio uvjerljivo najbolje i najkonkretnije od svega što sam vidio ovog ljeta. Cijelo gaming ljeto je bilo govno na kvadrat, sa iznimkom Sonya koji je imao neki prosjek.

edit: Samo sam zaboravio napomenuti, mislim da je ova priča nije offtopic ovdje, pogotovo zato što je već krenula priča kako se Nvidia ne bori s AMD-om ovu generaciju nego sa Sonyem i Microsoftom, i da pokušava otrgati dio gamera sa konzola na PC

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 15:22 (Cansee).
12 godina
antimadridista kaže...
DeniZg kaže...

Pa ne znam baš. Samo ta grafička koju si naveo košta kao cijela konzola. Dodaj još dobar CPU, matičnu i sve ostalo što dolazi uz to. Znači pričamo o nekih 1000 eura sigurno da bi složio konfiguraciju sa tom grafičkom, a za te pare kupim 2 konzole.

Pa da. Upravo si potvrdio ono što govorim.

Za cijenu 2x komada PS5, složim 2x jači PC, što znači da PS5 i PC složen oko npr. nove Nvidije 3070 imaju isti price/performance.

A to je još nevjerojatnije zato što sa rastom performansi, price/performance komponenti pada.

A upravo jednak price/perfromance konzola i PC-a do sada nije bilo slučaj. Pogotovo pri izlasku konzola, kad je njihov price/performance najjači. Kasnije on pada jer izlaze sve jače komponente, a cijena konzola ostaje ista. 

PSN - DeniZg80
14 godina

Zar nije veće rečeno da je direktna usporedba igranja na PC-u i konzoli usporedba krušaka i jabuka ? A za 1000 eura, što je duplo od PS5 se može složiti PC koji će biti dobar za gaming (kad o tome pričamo). No, kako je to dva puta jači, u čemu ? PS5 nije PC, nego gaming konzola. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 16:53 (itomic009).
12 godina
Pa ne uspoređujem igre, nego cijene i performanse uređaja, sad kad imamo više informacija.
Mislim da je to zanimljivije nego stalno pisati...kol'ko će koštati...'oće li uskoro itd.
PSN - DeniZg80
13 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

PS4 je imao pri izlasku jako jako los jaguar CPU koji koristi i pro model, uz OC i koliko znam on je najveci bottleneck trenutne generacije. PS5 koristi jako dobar procesor i daleko bolje nego sto je ps4 imao u to vrijeme tako da se ne brinem za next gen konzole. Dovoljno je vidjeti samo sta izvlace na tako starom i slabom hardveru i to mi je dosta.

PC moze biti jaci koliko hoce opet mu to na kraju ne donosi pretjerane prednosti u samom gamingu i svakako opet dodje skuplji. A da ne govorim o tome da mi se sad ne da zajebavati oko milion stvari na pc kada hocu igrati, upravo zbog toga i igram na konzoli, pritisni 1 tipku i sve se pali i spremno odmah.

To sto na PC imas duplo jaci hardver za duplo vise novca mi se i ne cini kao nesto toliko pozitivno. Na kraju sve za par detalja vise i veci fps? Igre se daleko bolje optimizuju na konzolama, a jos su zatvoreni sistem namijenjen tacno za to pa se ne gleda samo na brojke na papiru i to pogotovo ne samo 1 komponente.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 17:13 (arnes_king).
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Ako želiš igrat strategije i pucačine PC je bolji. Ili ako ti treba visok fps na visokoj rezoluciji i nemos smislit konzolaskih 25-50 fpsa.

Za ostalo ps4/ps5 majka.

Ja sam razmišljao dali dat 10k kn za komp ili ps5 i na kraju uzeo novu telku i čekam ps5. Svaki dan proveden par sati na ps4 and komp rijetko koristim. A kad ga i koristim igram starije igre koje stara kanta još može pogoniti.
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Sony PlayStation 5

na kraju krajeva svatko ima svoje želje i prohtjeve i mogućnosti i tome će se prilagoditi.

Ja volim što svi gejmamo, i PC i svi konzolaši, jedino mobitel ne priznajem. Ja obožavam PC i uvijek će mi to biti prioritet, ali Sony izbacuje ekskluzive koje ne mogu ignorirati. S tim da se nadam da će ovu generaciju malo biti odvažniji i iskočiti iz kutije. Sad sa Last of us 2 su mi prisjele film igre. Bio bi red da se malo i poigraju sa raznim izborima i sa novim i drugačijim mehanikama

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Zar nije veće rečeno da je direktna usporedba igranja na PC-u i konzoli usporedba krušaka i jabuka ? A za 1000 eura, što je duplo od PS5 se može složiti PC koji će biti dobar za gaming (kad o tome pričamo). No, kako je to dva puta jači, u čemu ? PS5 nije PC, nego gaming konzola. 

Je ali eto opet isto, za gejming jedina usporedba može ič šta dobiš za određenu lovu.Ako več netko ide mrtav pijan uspoređivat konzole vs PC gejming, onda ovako pa dalje opet nastavit po alkoholu.

PS5 ili X Box X 500-600$, priključi na monitor ili 4K TV+koja igrica pa eto igraj=kompletan hardver ne troši više od 220W

RTX 3070 ili AMD konkurencija za 500$, dakle imaš grafu koja sama po sebi može poslužit samo kao podložak za vrata

Kompletan gejming komp za 600$, popit malo ruma pa eto tko ima volje složite gejming komp

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 2:42 (rambox).
17 godina
Sony PlayStation 5

Ja uopće ne vjerujem da će kod nas ta kartica koštati $500 to će sigurno biti bliže $1000. 

Vidjet ćemo, no ne treba još uvijek planirati neke kombinacije.

Ja ću definitivno kupit i PS5, a i ostati PC gamer čim je više moguće.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
5 0 hvala 0
7 godina
Ja stvarno ne kužim ove koji non-stop spominju da se pucačine ne mogu igrati na konzoli(ako misle na SP)....pa čak i kod MP...jer kod MP svi koriste konzolu znači svi imaju isti hendikep...ja sam čak i COD 2 SP na PC igrao sa gamepadom.....budući igra ne podržava koristio program koji to omogućuje i još igrao na hardu
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
HCMAA kaže...
Ja stvarno ne kužim ove koji non-stop spominju da se pucačine ne mogu igrati na konzoli(ako misle na SP)....pa čak i kod MP...jer kod MP svi koriste konzolu znači svi imaju isti hendikep...ja sam čak i COD 2 SP na PC igrao sa gamepadom.....budući igra ne podržava koristio program koji to omogućuje i još igrao na hardu

Pa da, svi pro CoD turniri su na konzoli i kontroleru

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina
protjeran
HCMAA kaže...

Radje igrati sa kontrolerom na console serverima nego sa misem i tastaturom na pc ili crossplay serverima koji su puni cheatera.

17 godina
DeniZg kaže...

Jučer je Nvidia s objavom rtx3000 serije doslovno ubila u meni bilo kakav entuzijazam za novim konzolama (koji ionako nije bio na visokoj razini).

RTX3070 sa 20 Tflopsa za 500$ (duplo jača od PS5) ili RTX3080 sa 30 Tflopsa za 700$ (3x jača od PS5).

Usporedbe radi, PS4 je imao ugrađenu grafiku usporedivu sa AMD 7870. U to vrijeme je najjača AMD kartica bila 7990, 2x jača od 7870, sa MSRP od 1000$.

U to vrijeme ti je već bio R9 290X aktualan kada je izašao PS4 i bila je najjača AMD kartica. Te je PS4 na izlasku već žestoko zaostajao i evo ga 7g se drži.

Kad smo kod toga kupio sam 2x R9 290X i jedan 7990 u 12 mjesecu 2013. 3600 za keš ili 4200 kn na rate je koštao jedan 290x. Prodao sam ga za 1400kn nakon dvije godine po komadu kao zastarjelu karticu. Ja i brat smo kupili PS4 na dan izlaska. Bratov sam prodao početkom godine kumu za 800 kn, da nije išlo kumu vjerojatno bih ga prodao za više.  

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 19:24 (Gajotres).
12 godina

Je, imaš pravo, r9 290x je izašla mjesec dana prije PS4.
Ali, malo je smiješno reći da je zastarjela, pogotovo u 2015. Ta kartica i danas vrti igre u 1080p/60fps na max ili high settingsima tj. I dalje je 2x jača od baznog PS4, kao i 2013.kad su izašli.

Evo npr. Sotr

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 20:26 (DeniZg).
17 godina
HCMAA kaže...

Uopće nema veze to što svi imaju "handicap"... ja ne želim igrati s nečim što mi je neudobno i neugodno. Nakon 30 godina korištenja miša i tipkovnice valjda znam procijeniti što mi je bolje za igranje.

A što se cheatera tiče sasvim je svejedno. Skoro svaku partiju multiplayera sam među prvima, a u Warzoneu nisam nikakve cheatere primjetio i imamo par winova nas par frendova. Zajebancija nadmašuje bilo kakvu nervozu. Ako netko želi cheatati da me pobijedi, široko mu polje.

I da, svi frendovi u timu koji su na konzolama igraju s mišem i tipkovnicom.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
DeniZg kaže...

Ali, malo je smiješno reći da je zastarjela, pogotovo u 2015. Ta kartica i danas vrti igre u 1080p/60fps na max ili high settingsima tj. I dalje je 2x jača od baznog PS4, kao i 2013.kad su izašli.

Evo npr. Sotr

Zbog minera bilo je teško nabaviti pravu 290X pa sam kupio Sapphire, ajme, buka na PS4 Pro je nula naspram ovogoa. Sad kad sam se sjetio naježio sam se, plus raćun za strujuuuu. Mislim da je nakon toga je pukla ljubav prema ATI-u. Sad mislim da imam ekvivalent te kartice samo nvidia i stvarno je još jako dobra. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 20:42 (Gajotres).
17 godina
Gajotres kaže...
DeniZg kaže...

Evo npr. Sotr

Zbog minera bilo je teško nabaviti pravu 290X pa sam kupio Sapphire, ajme, buka na PS4 Pro je nula naspram ovogoa. Sad kad sam se sjetio naježio sam se, plus raćun za strujuuuu. Mislim da je nakon toga je pukla ljubav prema ATI-u. Sad mislim da imam ekvivalent te kartice samo nvidia i stvarno je još jako dobra. 

ajde molim te koliko si do tada placao struju a koliko nakon nabavke 290x? meni nije nista porasla a imao sam je.. cak sam jedno vrijeme imao i dvije u CF-u

ionako placam skoro 500 kn mjesecno struje...

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 20:46 (toxic).
17 godina
toxic kaže...
Gajotres kaže...
DeniZg kaže...

Evo npr. Sotr

ajde molim te koliko si do tada placao struju a koliko nakon nabavke 290x? meni nije nista porasla a imao sam je.. cak sam jedno vrijeme imao i dvije u CF-u

ionako placam skoro 500 kn mjesecno struje...

2400kn 6 mjesečna razlika došla. Oko 400W po kartici, ako se ne varam tada sam si uzeo napajanje od oko 1000W koje i dan danas imam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 21:23 (Gajotres).
12 godina
Sony PlayStation 5

Nije moglo doći ni 240 kn razlike a kamoli 2400.

Ah sorry, mining je u pitanju s više kartica, tako već može, ali u gamingu nema šanse.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 21:30 (gil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HCMAA kaže...
Da živim u Amerika i da sam gamer s obzirom na njihove cijene PC elektronike...konzolu nikad nebi kupio...RTX3090 za 9000kn...međutim živim u Hrvatskoj i zato ću biti zadovoljan i sa PS5...kao i sada sa ps4pro(osim tu i tamo radi buke ventilatora)

Na tu cijenu moraš dodati porez jer se on razlikuje od države do države pa nije istaknut u cijeni već se obraćunama na samoj blagajni. Tako da bi ti ta kartica koštala preko 10k kuna. 1500 dollara je plus dodaj porez 10%, a on može biti i veći od toga ali recimo neka bude 10%, to ti je automatski 1650 dollara. Dollar je oko 6.3 kn pa sad izračunaj koliko će ju amer platiti. Oko 10 400 kn. Koliko će biti kod nas teško je reći ali naš PDV je osjetno veći nego kod njih.

7 godina
da baš su jadni.. sad sam gledao cijenu benzina...u prosjeku je jedna litra 3.80 kn:(...a jutros ja 9.2kn

možda bi ja živio u saveznim državama di je tax pay 0%...izabrao bi Aljasku...tamo je 2%
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 22:00 (HCMAA).
10 godina
DeniZg kaže...
Pa ne uspoređujem igre, nego cijene i performanse uređaja, sad kad imamo više informacija.
Mislim da je to zanimljivije nego stalno pisati...kol'ko će koštati...'oće li uskoro itd.

Stari moj to je nebitno ne igras performanse.
Uopce ne kuzim zakaj si uletio tu sa tim forama.

Kupujem konzolu radi igara. Bilo bi super kad bi mogo sve na pc-u no to nije slucaj. Ak te ne zanima to kaj PS5 nudi od igara onda gledaj dalje. Skroz jednostavno.

Badava mi RTX 3090 kad na njoj necu moc igrat Demon's Souls, a niti novi granturismo(ratchet mi isto odlicno izgleda). Vuce i mene sad bolja graficka radi Cyberpunka, al znam sebe i kupit cu PS5 cim neka bolja ekskluziva dođe, a poslje Cyberpunka ce graficka bezveze stajat.

Pa sad na PC-u igram Mount and blade, igra izgleda ko drek, al nema veze uzivam :)

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 22:33 (Santana).
13 godina
Sony PlayStation 5

Fino zakenjana tema sa raspravom koja ne vodi nikam. 

Svatko igra na cemu hoce i kako hoce. Ja sam nekoc takoder tupio kako nikad necu na konzolu prec. Kad sam kupio PS4, totalno sam zaboravio na PC gaming. Mozda jednog dana ponovno uzmem neki gaming PC cisto radi igara poput HoI, CK i slicnih igara.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
HCMAA kaže...
da baš su jadni.. sad sam gledao cijenu benzina...u prosjeku je jedna litra 3.80 kn:(...a jutros ja 9.2kn

možda bi ja živio u saveznim državama di je tax pay 0%...izabrao bi Aljasku...tamo je 2%

Nije stvar jesu jadni ili nisu već da cijena nije 9k nego osjetno skluplja. Vrlo vjerojatno možeš pretpostaviti zašto je u nekim državama porez osjetno manji nego u ostatku amerike. Kćer mi živi u jednoj takvoj državi i znaš što ameri za tu državu kažu? Da je tu da mogu preko nje preletjeti. Riječ je o Oklahomi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice