Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.365
|
čitano: 6.884.913
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Sony PlayStation 5

Ove zadnje PS4 ekskluzive imaju tako dobro riješeno osvijetljenje da mi taj raytracing uopće ne predtsvalja ništa. Ako ste igrali TLoU 2 ili Ghost of Tsushima, znat će te o čemu pričam. Te igre na trenutke izgledaju foto realistično, a veliki dio toga je do savršenog osvijetljenja. Dakle itekako se može bez ray tracinga, i to na slabom hardveru, a da ne pričam o PS5. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
antimadridista kaže...

Ove zadnje PS4 ekskluzive imaju tako dobro riješeno osvijetljenje da mi taj raytracing uopće ne predtsvalja ništa. Ako ste igrali TLoU 2 ili Ghost of Tsushima, znat će te o čemu pričam. Te igre na trenutke izgledaju foto realistično, a veliki dio toga je do savršenog osvijetljenja. Dakle itekako se može bez ray tracinga, i to na slabom hardveru, a da ne pričam o PS5. 

Može se, ali je puno kompliciranije za programere... gotovo svaka igra ima katastrofalne refleksije koje su ustvari potpune aproksimacije na osnovi pozicija kamere i objekata i često nisu vjerni prikaz, a nekad su potpuno pogrešne. A u konačnici ti je potpuno svejedno kad igraš.

Ray tracing bi to trebao pojednostaviti i olakšati. Ray tracing je normalna stvar kod renderiranja u 3D modeling softveru, ali je brutalno zahtjevan i do nedavno je bio nemoguć u realtimeu. Sad je moguć.

Developerima nije ništa posebno lakše, jer ionako moraju pretpostaviti da nitko nema RTX, a korisnici ne dobiju ništa posebno vidljivo, a gube drastično na performansama.

Treba proći par godina i bit će sve ok.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
HCMAA kaže...
Čistim diskove...zadnjih godina sam skupljao filmove i serije...nisam ništa gledao jer sam znao da ću kupiti novi tv...i evo sad gledam filmove u 1080 na 4K65"...prije sam imao i koristio(10 godina) 32"LCD od Panasonic koji mi je ujedno bio i monitor za PC i koristio žičani x360 gamepad za igranje.

Sve te sitne detalje koje nisam vidio gledajući 1080*1920 na 32"...tek sad vidim...još ovaj upscaled od TV-a je toliko dobar da kod gledanja 1080 sa visokim bit rate....tko god bi došao sa strane A da nezna bi rekao wooow 4K....A nije nego je upscaled 2K

Gledao sam ovaj novi prikaz od Ratchet and Clanka...ali mi je brzina ograničena pa mogu samo 1440....izgleda prekrasno...stoga kad bi igre na ovoj novoj generaciji bile ograničene na tih 2560*1440 nitko nebi bio u minusu...bez direktne usporedbe teško da itko može vidjeti razliku i još kad bi konzola napravila upscaled

Zar nije bolje imati 1440+Ray Tracing+60fps...nego da nasilu guraju 4K samo da bi zadovoljili tih 5% populacije koji kao vide razliku.

1440 na 60fps daje 240Mpx u jednoj sekundi
2160 na 30fps daje 240Mpx u jednoj sekundi

Filmovi se i dalje snimaju u 24 fps...evo meni osobno upravo to smeta jerbo čim je neka akcija radi tih 24 sve je mutnjikavo...kad je hobit bio snimljen u 48 onda se prigovarali da je to nerealno...A upravo ovih 24 je nerealno ali smo postali izdresirani od strane filmske industrije...ili kad kamera pravi paning u filmu...ajme

Kod igara je drukčije jer mi smo ti koji upravljamo brzinom kamere..naš avatar je kamera...zato kod SP igara to toliko ne igra...ovisi o stilu gamera...i o samoj igri...igrao sam Crysis na 24fps...ali s obzirom da sam igrao taktički polako...(very hard)...niti jednom poginuo:)...bilo mi je baš gušt.

Međutim da postignemo neki kompromis neka bude tih 60fps...od viška glava ne boli:)...Sad kako skidam filmove u 4K bacim oko na review od video kvalitete...radi smanjenja troškova snimanja većina tih filmova na kraju budu završeni u 2K i kasnije naprave upscaled na 4K...radi štednje kod CGI sav taj CGI je 2K A ne 4K

Avangers zaradi 2 milijarde...A završen u 2K

Pa gle, kada se naučiš na dobro onda ovo što je nekad bilo dobro sada je loše. Ne mogu uopće usporediti 1080p upscaled film s 4k filmom jer je to nebo i zemlja. Ja si skidam 4k remux filmove s neta. Neki filmovi znaju imati po 70, 80 ili 90 GB. Nedavno je na UHD blu rayu izašao kultni film Jaws. Skinem verziju od 43GB i nisam bio zadovoljan. Sljedeći dan se pojavila full verzija od 93GB i skinuo sam je. Bitrate je bio debelo preko 70 dok kod ove verzije od 43GB nije prelazio 40. I onda se tu u brzim scenama primjećuje to zamućenje o kojem pričaš. Na ovoj verziji filma od 93GB nisam to primjetio. S obzirom na starost filma kvaliteta filma je vrlo dobra. Naravno da nije u rangu današnjih filmova iz objektivnih razloga. Izašla je i apokalipsa na UHD blu ray mediju veličine oko 80 GB. Imao sam nekoliko verzija filma do sada počev od VHS pa do blu ray i ova je ubjedljivo najbolja koja se može naći na tržištu. Posve novi nivo užitka gledanja filma. Malo te sve to ponese pa mi uopće ne pada na pamet pogledati film u 1080p pored svega što imam doma.

Što se FPS tiče, niti ja ne volim filmove u 48FPS jer mi gube filmičnost jer se s njim dobije efekt BBC dokumentarca. Nekako smo svi naučili na te famozne 24 sličice pa mi ovo nikako nije leglo. No koliko vidim uskoro će krenuti filmovi na UHD blu ray u 60FPS pa me baš interesira kako će to izgledati. Za sada se na mogu netu pronaći traileri novih filmova u 4k 60FPS. Ne znam što bih rekao. Neki su mi negledljivi a neki fino izgledaju. 4k nije niti zaživio a sve se već prebacuje na 8k. Tu nema kraja.

9 godina
neaktivan

kada ce cijenu vise objavit?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 18:28 (Zec04).
9 godina
neaktivan
Chaky kaže...
Santana kaže...

Mene jedino tv brine
Imam klasican led 1080p

Mislim da bi mi falilo najvise kaj nemam HDR, a ne 4k.
Ovaj TV me zbilja dobro sluzi kolko ga ja trebam, a to je jako malo tak da mi se zbilja neda kupovat novi...

Ako ti je to neka utjeha, nisi jedini

ima nas jos :D ja sam mislio uzet neki tv ili monitor ali sam na kraju odustao

10 godina
Sony PlayStation 5

izašla je info kako PS5 neće biti backward kompatibilan sa ps1 ps2 i ps3. biti će samo sa većinom (ne svim) igrama sa ps4. Meni to osobno ne smeta, nije me pamet ostavila da igram nešto sa ps1, samo ne bi bilo loše da mogu odigrati neke ps4 igre koje neću stići

U svakom slučaju mislim da je puno bolja strategija uložiti u nove igre i nove IPeve po mogućnosti, nego omogućavati da igram igre iz 2004.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Cansee kaže...

izašla je info kako PS5 neće biti backward kompatibilan sa ps1 ps2 i ps3. biti će samo sa većinom (ne svim) igrama sa ps4. Meni to osobno ne smeta, nije me pamet ostavila da igram nešto sa ps1, samo ne bi bilo loše da mogu odigrati neke ps4 igre koje neću stići

U svakom slučaju mislim da je puno bolja strategija uložiti u nove igre i nove IPeve po mogućnosti, nego omogućavati da igram igre iz 2004.

Ako mislis zbog Ubisoft stranice onda trebas znati da su uradili azuriranje i uklonili taj dio. Dok sony ne potvrdi nista nije zvanicno.

Svakako je sony potvrdio PS4 BC i ne vjerujem da ce biti ista starije podrzano, niti bi mi bilo interesantno da hoce. Slazem se da je bolje da ulazu u buducnost nego u stare stvari.

https://www.gamesradar.com/ps5-backwards-compatibility-wont-be-possible-for-ps3-games-and-older-ubisoft-says/

13 godina
Sony PlayStation 5

Kupit cu PS5 jer zelim nextgen igre. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
#MEGATAMA
30-60fps....zar to nije uvreda za master race...pravi next gen je 4K/144Hz...sve ostalo je DEMAGOGIJA
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2020 12:31 (HCMAA).
13 godina
HCMAA kaže...
#MEGATAMA
30-60fps....zar to nije uvreda za master race...pravi next gen je 4K/144Hz...sve ostalo je DEMAGOGIJA

PC za 60 a konzole koliko moze. 

13 godina
protjeran
HCMAA kaže...
#MEGATAMA

Nisu igre samo fps i rezolucija, iako je naravno vise uvijek bolje. Niti se po tom gleda sta je next gen a sta ne, pa PC je te stvari imao odavno tako da ako bi gledali samo to onda je 4K/144Hz current gen za PC :)

Imam PC na kojem mogu vrtiti sve igre bolje nego na plejci pa opet skoro nista ne igram na njemu.

7 godina
Moj odgovor je bio sarkastičan...s obzirom da VELIKIMRAK kupuje gtx3080...pravo je pitanje što je to next gen...Jel to i dalje glupi AI...nepostojeća fizika...likovi i dalje lebde poviše tla i zapinju za objekte...igre već prvi dan dobijaju patch od 50GB...

Nemam ništa protiv master race jerbo i sam sam bio...samo sam ja jednu te istu grafu skoro koristio 7-8 godina dok nije crkla(gtx260)...međutim ja se nikad nisam zamarao rezolucijom i brojem fps..čak nisam koristio miš i tipkovnicu nego gamepad spojen na PC

U odnosu na PC...konzole su uvijek jedan korak u zaostatku
13 godina
HCMAA kaže...
Moj odgovor je bio sarkastičan...s obzirom da VELIKIMRAK kupuje gtx3080...pravo je pitanje što je to next gen...Jel to i dalje glupi AI...nepostojeća fizika...likovi i dalje lebde poviše tla i zapinju za objekte...igre već prvi dan dobijaju patch od 50GB...

Nemam ništa protiv master race jerbo i sam sam bio...samo sam ja jednu te istu grafu skoro koristio 7-8 godina dok nije crkla(gtx260)...međutim ja se nikad nisam zamarao rezolucijom i brojem fps..čak nisam koristio miš i tipkovnicu nego gamepad spojen na PC

U odnosu na PC...konzole su uvijek jedan korak u zaostatku

Zasto mislis da se ja ubrajam u pcmr?

Imam Pc, Ps Pro, Xbox X, Switch i New nintendo 3ds i igram na svemu ovisi sto me privuce u danom trenutku. 

10 godina
Sony PlayStation 5

ne znam dal ste svjesni kak to debilno zvuci "master race" ko da slusam od susjeda klince

kolko uopce moras bit blesav da sam sebe etiketiraš

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2020 15:36 (Santana).
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
#Santana

To je više onako postala zafrkancija...svatko se igra na čemu hoće...i ja sam se igrao i na ps1... Xbox 1...psp1...PCx2...nokia-n gage... iPhone... Android smartphone(i prije toga na arkadnim na žetone...i na onim ručnim "konzolama" made in Hong Kong u 80')...evo sad je ps4 pro....i vjerojatno glupo je reći nikad ali teško je reći da budem više kupovao PC za video-igre...i onako igre koje je bilo teško i zamisliti da će izaći za konzole sad izlaze...RTS..i sl... Desperados 3 budem igrao na konzoli... Diablo 3 nisam htio igrati na PC-u jerbo mi je išlo na živce u sjedećem položaju s tipkovnicom i mišem...jedini način gaming-a mi je sad gamepad+krevet+Big screen:)
17 godina
HCMAA kaže...
#Santana

To je više onako postala zafrkancija...svatko se igra na čemu hoće...i ja sam se igrao i na ps1... Xbox 1...psp1...PCx2...nokia-n gage... iPhone... Android smartphone(i prije toga na arkadnim na žetone...i na onim ručnim "konzolama" made in Hong Kong u 80')...evo sad je ps4 pro....i vjerojatno glupo je reći nikad ali teško je reći da budem više kupovao PC za video-igre...i onako igre koje je bilo teško i zamisliti da će izaći za konzole sad izlaze...RTS..i sl... Desperados 3 budem igrao na konzoli... Diablo 3 nisam htio igrati na PC-u jerbo mi je išlo na živce u sjedećem položaju s tipkovnicom i mišem...jedini način gaming-a mi je sad gamepad+krevet+Big screen:)

Tko igra ležeći nije dovoljno commited, to sigurno nije pravi gamer ;-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Bitanga kaže...

Tko igra ležeći nije dovoljno commited, to sigurno nije pravi gamer ;-)

Dosta je varljivo igranje ležeći jer mi se dogodi da samo na tren sklopim oči i upropastim si iskustvo.

Zadnje mi se to dogodilo na par cut scena u TLOU2 pa sam na kraju bio uvjeren da je narativno igra sranje.

Ali srećom me ekipa s foruma podučila da je to najbolja igra generacije te da ima dosad neviđeno duboke likove, savršenu strukturu priče, next gen gameplay i maestralan kraj zbog kojeg ću godinama još nositi emocionalne ožiljke.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

https://blog.playstation.com/2020/09/01/devs-speak-how-ps5-consoles-ultra-high-speed-ssd-and-tempest-3d-audiotech-engine-will-enhance-the-future-of-gaming/

Some quotes about the SSD:

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Beyond near-instant loading and fast-travel, the SSD and its speed allow us to more quickly load and display more detailed assets. This should lead to the city looking better than ever, and this is just the beginning for our team unlocking those possibilities. It’s a fundamental change that we can’t wait to take more advantage of in the years to come.

Demon's Souls

As developers [of Demon’s Souls], we are already changing the way we think about the SSD. We see it not just as storage but also memory, utilizing the speed of the SSD to load data at blistering speeds, bringing you straight back into the action to avenge your many deaths.

Returnal

A bit further into the next generation I’m expecting we’ll start seeing developers make more use of the not-so-obvious benefits of the SSD. This is what excites me the most! What does it mean for developers when everything can be loaded from the disk that fast? Will we even need the concept of “levels” anymore?…. The possibilities for this tech are exciting for me as a developer, and exhilarating for me as a gamer.

Quotes about the 3D Audio Tempest Engine:

Horizon Forbidden West

Now with the PS5 console’s Tempest 3D AudioTech sound engine we’ll be able to play sounds in such a way that players will be able to locate the machines around them with greater ease, which is great for situations in which you find yourself surrounded or just want to sneak on machines.

Resident Evil Village

Audio is a key feature to really push the next-gen experience with PS5. It’s almost as if 3D Audiotech was made specifically with horror games in mind. It used to be that in order to get that spatial audio, players would have to invest a lot of their own time and money. Now, just putting on a headset, they can get a full 3D audio experience.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Da malo podhebavam...nako jučerašnjeg zelenog dana...next gen nije ni izašao A već je postao last gen...
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Jučer je Nvidia s objavom rtx3000 serije doslovno ubila u meni bilo kakav entuzijazam za novim konzolama (koji ionako nije bio na visokoj razini).

RTX3070 sa 20 Tflopsa za 500$ (duplo jača od PS5) ili RTX3080 sa 30 Tflopsa za 700$ (3x jača od PS5).

Usporedbe radi, PS4 je imao ugrađenu grafiku usporedivu sa AMD 7870. U to vrijeme je najjača AMD kartica bila 7990, 2x jača od 7870, sa MSRP od 1000$.

PSN - DeniZg80
13 godina
protjeran
DeniZg kaže...

Jučer je Nvidia s objavom rtx3000 serije doslovno ubila u meni bilo kakav entuzijazam za novim konzolama (koji ionako nije bio na visokoj razini).

RTX3070 sa 20 Tflopsa za 500$ (duplo jača od PS5) ili RTX3080 sa 30 Tflopsa za 700$ (3x jača od PS5).

Usporedbe radi, PS4 je imao ugrađenu grafiku usporedivu sa AMD 7870. U to vrijeme je najjača AMD kartica bila 7990, 2x jača od 7870, sa MSRP od 1000$.

Bas mi je zao zbog tebe (ustvari nije, niti me zanima)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 14:06 (arnes_king).
15 godina
Sony PlayStation 5

Onda ću za 5 godina morati imati grafičku od 100 tflopsa da bi mogao pošteno odigrati neku igru koju sam igrao na konzoli 5 godina prije. Već sam se dosta puta prevario na te "brojke" kod PC komponenti i više ne namjeravam.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
Da živim u Amerika i da sam gamer s obzirom na njihove cijene PC elektronike...konzolu nikad nebi kupio...RTX3090 za 9000kn...međutim živim u Hrvatskoj i zato ću biti zadovoljan i sa PS5...kao i sada sa ps4pro(osim tu i tamo radi buke ventilatora)
12 godina
Sony PlayStation 5

Nitko vam ne brani da se igrate na PS5, šta ste se odmah naložili u obranu svetog Sonya. Ne dao bog da netko kritički razmišlja.

Meni je zanimljivo je da će PS5 pri izlasku biti slabiji u relativnim omjerima (u odnosu na aktualne grafičke kartice) čak i od PS4.

A PS4 je u roku 3 godine "nadograđen" sa PS4 Pro. 

Ako vas ove činjenice smetaju i vrijeđaju na osobnoj razini, slobodno me stavite na ignore. 

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 14:21 (DeniZg).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne razumijem cemu diskusija o RTX 3070 i PS5? PS5 je standalone konzola, kosta u paketu toliko koliko kosta. 

Dok je da bi pogonio igre sa RTX 3070 ipak potrebno otprilike 2-3 puta vise novca.

Dakako, svima je jasno da ce Sony za 2-3 godine izdati PS5 pro ili nesto tome slicno, kao sto ce nvidia izdati Ti verzije grafickih kartica. Cemu uvijek usporedbe konzole i PC-a? Nema smisla .. PS5 se moze usporedjivati sa xBox One X i tome slicnim.

17 godina
Sony PlayStation 5

Niš novo da će konzole po izlasku biti slabije od aktualnog hardvera i ništa bitno.

Treba uživati u oba svijeta.

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Ne vraćam se PC gamingu pa makar izbacili 60 teraflops GPU za 100$.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

Niš novo da će konzole po izlasku biti slabije od aktualnog hardvera i ništa bitno.

Treba uživati u oba svijeta.

Upravo tako, imam PS4 Pro i PC, za mene oboje ima svoje cari / igre koje su mi za PS, te koje su mi za PC.

12 godina

Diskusiju sam pokrenuo radi usporedbe cijene i performansi.

Konzole su uvijek imale najbolji omjer cijene i performansi.

Sada to više i nije slučaj (čak uzevši u obzir i cijenu ostalih PC komponeneti koje idu uz GPU).

PSN - DeniZg80
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice