Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.365
|
čitano: 6.884.913
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Sony PlayStation 5

Jbte konzole samo što nisu izasle.Malo vise od dva mjeseca a mi znamo samo kako izgledaju.Koji je njima qurac?!

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2020 20:17 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Sony PlayStation 5
Kill Frenzy kaže...

Jbte konzole samo što nisu izasle.Malo vise od dva mjeseca a mi znamo samo kako izgledaju.Koji je njima qurac?!

Nitko ne želi prvi objaviti potencijalno prenisku cijenu .

Ali šta je da je, malo se previše pre*eravaju. Ako znaju da konzole sigurno izlaze ove godine onda sigurno znaju i po kojoj cijeni. Sony je sad pokrenuo ovu foru sa preorderom da vidi može li izmusti još koji dolar više.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
Kill Frenzy kaže...

Pa znamo većinu igara, znamo kako izgleda konzola i sve specifikacije i novitete. Jedino još službeno ne znamo cijenu ali to je uvijek približno isto, kad izlazi nova konzola znaš da sigurno neće biti 300 dolara i znaš da neće biti 600 ili više. Nemam baš osjećaj da jos uvijek imamo puno nepoznanica.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
R4zOR229 kaže...

To nije ni blizu cijene titana

Nisam niti mislio na titan karticu već kao na nešto nedostupno većini igrača

13 godina
protjeran
antimadridista kaže...
Kill Frenzy kaže...

Pa znamo većinu igara, znamo kako izgleda konzola i sve specifikacije i novitete. Jedino još službeno ne znamo cijenu ali to je uvijek približno isto, kad izlazi nova konzola znaš da sigurno neće biti 300 dolara i znaš da neće biti 600 ili više. Nemam baš osjećaj da jos uvijek imamo puno nepoznanica.

Mene sada najvise zanima UI te nove stvari u njemu kao i teardown konzole koji je Cerny obecao jos u onoj prvoj prezentaciji.

17 godina
Sony PlayStation 5

Ma ja znam jedno, a to je da će PS5 bit jeftiniji od RTX 3070 i da u zbroju bude davao puno, puno više.

Tkogod ima prilike, neka razmisli o tome, bez obzira o portovima za PC.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Ma ja znam jedno, a to je da će PS5 bit jeftiniji od RTX 3070 i da u zbroju bude davao puno, puno više.

Otprilike je i to moj stav, doduše netko će reći da hrpu novaca onda potrošiš na igre dok na PC-u lijepo snimiš piratsku.

PS5 kupuje kao i PS4 na dan izlaska. Zadnji GPU sam kupio 2013 i nadam se da će tako ostati na dalje. 

15 godina
Gajotres kaže...
Rhodin kaže...

Otprilike je i to moj stav, doduše netko će reći da hrpu novaca onda potrošiš na igre dok na PC-u lijepo snimiš piratsku.

PS5 kupuje kao i PS4 na dan izlaska. Zadnji GPU sam kupio 2013 i nadam se da će tako ostati na dalje. 

Nije ni piratstvo što je nekad bilo. Em hrpa igara danas i nije probijena i piratizirana kako treba, em si ograničen jer 99% igara ima neku online komponentu koja ne radi kod piratske igre. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
10 godina
Sony PlayStation 5

kužim balavce koje moraju roditelje pitat 2 kn za kiflu da će piratizirati, to sam i ja nekad radio, ali odrasli ljudi ne bi nikako trebali razmišljati na taj način, ako ti se sviđa igra kupi ju i gotovo, pogotovo sad kad ima akcija na sve strane, a i hrpa odličnih besplatnih igara

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
A i preprodajom fizičkih kopija te korištenjem usluga tipa gamepass i ps now, konzolaški gaming nije ni blizu toliko skup koliko se i dalje potencira. Je ako "moraš" igrati igru iste sekunde kad je vani, ali tom logikom ti ni pirate bay nije sigurna opcija.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
Sony PlayStation 5

Danas su igre dostupne i nikad povoljnije. Sjećam se kad sam bio mlađi sam piratizirao apsolutno sve novo što bi izašlo, i na kraju nisam odigrao ni 10% tih igara. Znam i sad kupiti nešto pa ne stignem odigrati, ali generalno kad platiš nešto iz svog džepa onda to i više cijeniš. Kad piratiziraš igre onda uvijek razmisljaš da moraš imati i skinuti apsolutno sve što je ikada izašlo, iz nekog razloga. Ovako kupim što mislim odigrati i realno cijenim igre više nego prije kad nisam ništa plaćao.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Ratchet and clank ce takodjer imati performance mode na 60fps sa nekom rezolucijom ispod 4K.

https://mobile.twitter.com/insomniacgames/status/1299352326021345280?s=19

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
arnes_king kaže...

Ratchet and clank ce takodjer imati performance mode na 60fps sa nekom rezolucijom ispod 4K.

https://mobile.twitter.com/insomniacgames/status/1299352326021345280?s=19

odlicno, onaj gameplay od jucer je izgledao super, al to se mora igrat na 60 :)

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina
Sony PlayStation 5

Bilo bi idealno da PS5 ima svoju verziju DLSSa ili Checkerboard 2 ili stogod pa da imamo rekonstrukciju na 4k uz 60fps.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...

Bilo bi idealno da PS5 ima svoju verziju DLSSa ili Checkerboard 2 ili stogod pa da imamo rekonstrukciju na 4k uz 60fps.

Nekaj ce sigurno radit upscale, ak nist drugo onda bilinear  :P

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina
Sony PlayStation 5

Ma vec Ps Pro ima hardverski checkerboard pa vjerujem da su u PS5 ugradili nesto jos naprednije.

Ja i na PCu koristim DLSS cim imam opciju. 

Ako se dobro sjecam i novi Spiderman ce imat opciju za 60fps?.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...

Ma vec Ps Pro ima hardverski checkerboard pa vjerujem da su u PS5 ugradili nesto jos naprednije.

Ja i na PCu koristim DLSS cim imam opciju. 

Ako se dobro sjecam i novi Spiderman ce imat opciju za 60fps?.....

Ma zezao sam se, naravno da ce imat.

Da i demon's souls isto ce imat

10 godina
Sony PlayStation 5

Niberl kaže danas na twitteru da PS5 izlazi samom sredinom studenog, iza 13.11., a Xbox da cilja prvi tjedan u studenom

zanimljivo mi je da PS5 i CP2077 izlaze sa toliko malim razmakom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Sto se tice CPa njega igram na rtx3080/ti jer kako god konzole se nece moc mjerit sa raytrace sposobnostima novih Nvidia a u CP su poprilicno implementirali raytrace.

Takodjer ocekujem da ce MS gurat XSX uz CP..... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

iskrno...mne taj raytrace ne zanima nimalo. Daj ti meni rezu i fps radje.

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
17 godina
Sony PlayStation 5

Ne kužim taj "ne zanima me" , sve što pridonosi poboljšanju grafike i doživljaja je super. Problem su proprietary tehnologije koje onda prihvati mali broj proizvođača, i tek nekoliko u ozbiljnoj mjeri u pojedinim naslovima.

Ovo je nešto što će svi, ili brem top 2 proizvođača imat, te je glupo reć ne zanima me... to je ko da te ne zanima teselacija ili... bilo koja prethodno uvedena tehnologija. Najbolje onda grafika originalnog Doom-a ili Wolfenstein-a i 1000 fps na 4k

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Gledam PS5, čak sam mislio PS4Pro uzet, al mislim da kad se kupuje konzola, bolje pričekat pa uzet PS5.. Trčanje i ulaganje u hajend grafičke kartice iziskuje vagon love, alternativa tomu je, konzola.

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
zvonac kaže...

Gledam PS5, čak sam mislio PS4Pro uzet, al mislim da kad se kupuje konzola, bolje pričekat pa uzet PS5.. Trčanje i ulaganje u hajend grafičke kartice iziskuje vagon love, alternativa tomu je, konzola.

Mene jedino tv brine
Imam klasican led 1080p

Mislim da bi mi falilo najvise kaj nemam HDR, a ne 4k.
Ovaj TV me zbilja dobro sluzi kolko ga ja trebam, a to je jako malo tak da mi se zbilja neda kupovat novi...

17 godina
Santana kaže...

Mene jedino tv brine
Imam klasican led 1080p

Ovaj TV me zbilja dobro sluzi kolko ga ja trebam, a to je jako malo tak da mi se zbilja neda kupovat novi...

Vozi telku pa dok ide ide, poslije samo pukneš oled i boli te briga

Imam 4K (VA) HDR, pa me živo zanima kak bu to sve izgledalo u praksi dok će bit u pogonu, 55" 4k, hdr+ps5, u najgoru ruku, solidno

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2020 10:16 (zvonac).
14 godina
Sony PlayStation 5

Pojavile su se glasine da navodno izlazi sredinom studenog

0 0 hvala 0
13 godina
Santana kaže...
zvonac kaže...

Mene jedino tv brine
Imam klasican led 1080p

Najbolji rezultat je 4k i hdr kombinirano ali ionako doslovno svi hdr tvi jesu 4k.

Cinjenica je da ces na 1080p izgubit ogromnu kolicinu detalja koji su prikazani na 4k panelu.

Znaci jos nekih dva i pol mjeseca do PS5...poprilicno ali barem prije stize Ampere pa cemo imat na sta trosit lovu :)

17 godina
Rhodin kaže...

Ne kužim taj "ne zanima me" , sve što pridonosi poboljšanju grafike i doživljaja je super. Problem su proprietary tehnologije koje onda prihvati mali broj proizvođača, i tek nekoliko u ozbiljnoj mjeri u pojedinim naslovima.

Ovo je nešto što će svi, ili brem top 2 proizvođača imat, te je glupo reć ne zanima me... to je ko da te ne zanima teselacija ili... bilo koja prethodno uvedena tehnologija. Najbolje onda grafika originalnog Doom-a ili Wolfenstein-a i 1000 fps na 4k

Ja još nisam vidio nijednu igru da izgleda bolje s raytracingom (a podržava ga zasad minimalni broj igara), ali je zato impact na FPS ogroman. Neka ga razvijaju samo, ali ja ga neću paliti u sljedećih n godina, pogotovo u igrama gdje je FPS bitniji od grafike.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
Bitanga kaže...
Rhodin kaže...

Ja još nisam vidio nijednu igru da izgleda bolje s raytracingom (a podržava ga zasad minimalni broj igara), ali je zato impact na FPS ogroman. Neka ga razvijaju samo, ali ja ga neću paliti u sljedećih n godina, pogotovo u igrama gdje je FPS bitniji od grafike.

Control izgleda enormno enormno bolje. 

13 godina
Rhodin kaže...

Razumljivi su takvi postovi jer implementacija ray tracinga u ovih par godina zaista nikog ne može oduševiti, niti je uopće takav game changer kakvim su ga nastojali prikazati. Pritom naravno ne kažem da jednog dana možda neće biti, ali kad ti dvije godine marketing pumpa ray tracing kao next best thing, logično je da ljudima bude posve nebitan u ovom trenutku. Osobno koju god sam igru isprobao s ray tracingom, nakon početnih 15 minuta sam ga isključio. Control su dizali u nebo kao najbolju implementaciju ray tracinga, a vukao se kao zadnje govno na high-end hardwareu. 

Nije još vrijeme za ray tracing i nažalost hardware/software developeri su se uhvatili njega jer očito trenutno lupaju po plafonu koji neće uspjeti tako brzo probiti. Framerate iznad 144/165 Hz baš i ne privlači ljude jer razlika između 240 i 144 nije ista kao razlika između 144 i 60, veličine ekrana stagniraju (očekivano), rezolucije stagniraju, ni 4K u gamingu nije zaživio kako treba nego mora u pomoć uskočiti DLSS, pa što ćemo, kako ćemo, ajmo ulupati novac u marketing ray tracinga.

Zato neću reći ne zanima me uopće, ali ću reći itekako da me ne zanima sad niti sljedećih nekoliko godina. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Control izgleda enormno enormno bolje. 

Enormno enormno je teško kvantificirati. Refleksije su bolje i prirodnije, što je posve nebitno za dobru igru. S druge strane je sa RTX frame rate doslovno prepolovljen, na svim rezolucijama.

Rađe bih igrao na 4k sa RTX OFF na minimalno 60 FPSa, nego na 1080p sa RTX ON na jedva 45 FPSa.

A o 144Hz+ sa raytracingom zaboravi. COD MW Warzone vrtim na 120+ FPSa u 1440p, i to je bitnije nego nekakav raytracing. Najrađe bih pol tih efekata isključio samo da dobijem bolju vidljivost u igri.

Novi harvder će sigurno biti bolji po tom pitanju, ali trenutno je to još sve li-la. Kao tehnologija je definitivno budućnost, no trenutno ima bitnijih stvari za ugodniji gaming.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2020 13:07 (Bitanga).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice