Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.420
|
čitano: 6.972.704
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Sony PlayStation 5

Stvarno ne znam kojom bi logikom Xbox trebao proizvoditi 68% više CO2 tijekom igranja kad su obje konzole na istom proizvodom procesu, sa istim količinama i tipovima memorije, te sa vrlo sličnim performansama. 

Jedno je diskutirati kome više paše kontroler, kome se više sviđaju čije ekskluzive, ali ovo mi se čini kao hrpa bullshita.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
10 godina
HunterXHunter kaže...

Ja cu pricekati sa kupnjom jer zelim pricekati da isprave one "djecje bolesti" koje budu na samo izlasku

slažem se. teško da će biti baš nešto da će me odmah privući, očekujem da ću uzeti konzolu možda godinu nakon izlaska

16 godina
Cansee kaže...
HunterXHunter kaže...

Ja cu pricekati sa kupnjom jer zelim pricekati da isprave one "djecje bolesti" koje budu na samo izlasku

slažem se. teško da će biti baš nešto da će me odmah privući, očekujem da ću uzeti konzolu možda godinu nakon izlaska

Ja ću je odmah uzeti ako bude moguće. Ako nešto ne valja, lako ju je vratit.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
5 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Evo jos malo evolucije i revolucije vezano za kontroler, inace u zadnje vrijeme se cesto moze naci po forumima i stranicama problem vezano za pregrijavanje nove konzole PS5, da li mislite da ce ici na neki sistem zatvorenog vodenog hladenja ili na standardni sistem sa bakrenim cijevima i ventilatorom....jer naravno ako ce se jako zagrijavat postoji mogucnost u padanju performansi pogotovo ako ciljaju na 4K/60....pogotovo kad se zna da kompanije trose manje od dolara po konzoli vezano za hladenje....

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 17:00 (Barracuda727).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Barracuda727 kaže...

Evo jos malo evolucije i revolucije vezano za kontroler, inace u zadnje vrijeme se cesto moze naci po forumima i stranicama problem vezano za pregrijavanje nove konzole PS5, da li mislite da ce ici na neki sistem zatvorenog vodenog hladenja ili na standardni sistem sa bakrenim cijevima i ventilatorom....jer naravno ako ce se jako zagrijavat postoji mogucnost u padanju performansi pogotovo ako ciljaju na 4K/60....

To oko pregrijavanja je potvrdjeno da je obicna lazna informacija nekog lika sto hejta sony vec godinama i pokusava s takvim stvarima. Sto se tice hladjenja ne vjerujem da ce biti vodeno, ali je Cerny vec spomenuo da su oko toga ovaj put bas vodili racuna te da je siguran da cemo biti zadovoljni, nista ne znamo dok ne vidimo. Moram reci iako je bilo PS4 modela koji su bili veoma bucni, u vecini slucajeva radi loseg nanosa termalne paste, nisam primjetio da je bilo nekih problema s pregrijavanjem i da su crkavale konzole. I ovo oko buke kod vecine raje koja promijeni pastu konzola nakon toga bude necujna, pa se nadam da to vise necemo morati raditi na novim uredjajima.

10 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Da uglavnom bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se to sve rijesiti odnosno sto ce nam ponuditi u zavrsnoj vcerziji same konzole sto se tice hladenja,inace prije par sati je izasao izvjestaj analiticara Piers Harding-Rolls-a o cijeni samih konzola koja ce se kretati izmedu 450-499$...link u nastavku...

https://wccftech.com/next-gen-consoles-to-cost-450-499-recession-to-undermine-sales-mostly-in-2021-says-analyst/

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 17:06 (Barracuda727).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Sony PlayStation 5

Ma nema potrebe tu nesto filozofirat. Treba jednostavno veci hladnjak jer onaj na PS4 je komicno malen. Znaci veca rashladna povrsina, vise cijevi, bolja pasta i bolji pritisak na procesor i to je to.
Vodeno sigurno nece stavit zbog manje pouzadnosti i cijene.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 17:10 (Santana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 23:44 (HunterXHunter).

0 0 hvala 0
10 godina
Jučer sam pročitao članak gdje tip kaže da je zadnja najavljena Sonyeva AAA igra bila Ghost of Tshushima, i to prije skoro 3 godine. Nisam uopće razmišljao o tome i stvarno je zanimljivo, dalje onda kaže da slijedom toga očekuje da će Sony napraviti u svibnju ili lipnju žešći "boom" sa najavama novih igara. Vjerujem da će tako i biti, ako najave neke ozbiljne ekskluzive samo za PS5 pokidat će Xbox samo s time, pa da je ovaj i duplo jači
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
Cansee kaže...
Jučer sam pročitao članak gdje tip kaže da je zadnja najavljena Sonyeva AAA igra bila Ghost of Tshushima, i to prije skoro 3 godine. Nisam uopće razmišljao o tome i stvarno je zanimljivo, dalje onda kaže da slijedom toga očekuje da će Sony napraviti u svibnju ili lipnju žešći "boom" sa najavama novih igara. Vjerujem da će tako i biti, ako najave neke ozbiljne ekskluzive samo za PS5 pokidat će Xbox samo s time, pa da je ovaj i duplo jači

Tehnički gledano da, ali svi "znamo" da se rade God of War 2, Horizon 2 i Spiderman 2. Ako i budu službene najave tako brzo nadam se nekim novim IP-ima. Ne samo nastavci i remasteri. Jedino im priznam Bloodborne 2 .

Prvenstveno nešto od Naughty Doga nakon što je Uncharted valjda gotov, a pretpostavljam da ni Last of Us neće dalje. Na nečemu su sigurno počeli raditi.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
protjeran
Sony PlayStation 5
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
God of War 2 i Bloodborne 2 da se uskoro najave za PS5 bih bilo fenomenalno. Okay, God of War 2 dobivamo, ali za Bloodborne 2 nisam siguran. From Software do sad nije dao nikakav hint da rade ili da planiraju raditi na nastavku. Mozda Demons Souls 2 🤭

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zaboli me ona stvar šta će Sony napravit Xbox-u kad ću tako ionak kupit obadvije konzole.Šta bi se opterečivao tim fenbojskim dječjim gluparijama tipa čiji je tata jači.
5 godina
protjeran
Dann3R kaže...
Zaboli me ona stvar šta će Sony napravit Xbox-u kad ću tako ionak kupit obadvije konzole.Šta bi se opterečivao tim fenbojskim dječjim gluparijama tipa čiji je tata jači.

I ja isto tako razmisljam kao ti jer ja isto kanim imati obje konzole i uz to planiram kupiti i NS Pro kada izadje.

15 godina
Sony PlayStation 5

Ajde baš me zanima zbog kojih igara bi kupio Xbox?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nije tema, ali najave su da se za Xbox priprema"Big sci-fi" igra, novi Fable i reboot (vjerojatno Halo).

Recimo da Obsidan napravi neku novu space sagu kao npr. Mass Effect. To bih igrao prije nego nekog Spidermana, God of War i TLOU.

PSN - DeniZg80
8 godina
Hexfire kaže...

Tehnički gledano da, ali svi "znamo" da se rade God of War 2, Horizon 2 i Spiderman 2. Ako i budu službene najave tako brzo nadam se nekim novim IP-ima. Ne samo nastavci i remasteri. Jedino im priznam Bloodborne 2 .

Prvenstveno nešto od Naughty Doga nakon što je Uncharted valjda gotov, a pretpostavljam da ni Last of Us neće dalje. Na nečemu su sigurno počeli raditi.

Dolazi sigurno i novi Gran Turismo za koji postoje neke naznake da bi mogao biti launch naslov. A Sony će sigurno izdati i nove IP-ove jer jednostavno mora. Uostalom, svaka konzola je imala svoje IP-ove koji su ih obilježili. 

10 godina
Sony PlayStation 5

Nadam se da će postojati low-power mod kad se streama YouTube, Netflix ili drugi servisi, 70-90 vata za streamanje videa je stvarno previše, za to je stvarno potrebno imati minimalne clockspeedove i brzinu memorije, pa postoje hardverski dekoderi koji zahtjevaju manje od dva, tri vata. Nije struja preskupa, ali stvar je više principa, hardverski dekoderi zahtijevaju stvarno minimalne količine energije da obave posao. A i konzola se dosta čuje, pogotovo ako se gleda neki tihi film ili slično.

To mi je jedna od većih želja, ako imam PC, konzolu i slučajno još nešto uštekano, portovi na televiziji odu za taj čas, sreća je da trenutni TV koji imam u sobi ima 4 porta, ali većinom televizori imaju oko 3 koliko vidim. Sad imam PS4, PC, Roku i DVB-T2 receiver u sobi, i s time mi ispada Switch koji uštekam umjesto PS4 kad treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zbog multipatform naslova koje će bolje izgledat od onih na PS5 (kao što sada bolje izgledaju na X1X od PS4 Pro) te Xbox Gamepassa i kompatibilnost kupljenih igara na Xbox One,i jeftinije če svakako ispast nego novi PC jednake snage.
10 godina
Uff čežnem za pravom AAA sci fi igrom, ali baš u svemiru gdje imaš svoj brod, možda i posadu, da možeš biti bounty hunter, merc, pirat. U biti nešto kao Star Citizen samo kad bi bilo realno i nekad izašlo. Sad igram Rebel galaxy outlaw i predobra je igra, ali volio bi nešto da je više next gen.
Al u svakom slučaju koliko sam ja upratio situaciju svaka igra koja izađe na xboxu izlazi i na PCu, tak da mi ne igra ulogu
10 godina
hummer0 kaže...

Nekima se Forza i Halo igraju više od svih tih eksluziva koje je izbacio Sony zajedno. Nasreću, imam PC pa sam mogao Forze 3 i 4 odigrati na njemu, ali da nemam tako dobar PC da ih vrtim kako spada bi definitivno kupio još i Xbox. Forze sam igrao možda i nekoliko stotina sati, Gears isto želim sad igrati kad ću imati vremena. Quantum Break mi je bila isto fantastična kao rijetko koja igra. 

Sve to ovisi o ukusu, ali zato što Microsoft svoje igre, kakve god bile, loše ili dobre, izbacuje na PC-u, definitvno su ispali više consumer-friendly po pitanju toga jer su eksluzive jedan najobičniji primjer anti-consumer prakse koji treba izumrijeti, Microsoft je tu napravio velik korak u budućnost kad je Xbox platforma postala više od same konzole već se prostire preko konzole, PC-a i streaminga online preko xClouda.

Takav princip bi treba slijediti i Sony pa PlayStation brend proširiti preko internet streaminga i PC kao jednu modernu multimodalnu platformu za igrače. Danas, kad se igre ionako programiraju za x86 platformu, driverima koji bi se bez problema mogli prebaciti i na druge platforme, nema opravdanja za to, a to dokazuje i to da se PS4 igre počinju pojavljivati i na Windowsima. 

Vidi se da su i Sony i MS shvatili da su konzolama kao takvima obuhvatili ono tržište koje su mogli, sad su konzole postale jače nego ikad u odnosu na trenutne PC tehnologije jer su uvidjeli da moraju ciljati na nove publike koje zahtjevaju veće rezolucije, više framerateove i slično da bi prodali više konzola tako da bi im ovo još više proširilo potencijalna tržišta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2020 22:32 (JozoBozo121).
10 godina
JozoBozo121 kaže...
hummer0 kaže...

Nekima se Forza i Halo igraju više od svih tih eksluziva koje je izbacio Sony zajedno. Nasreću, imam PC pa sam mogao Forze 3 i 4 odigrati na njemu, ali da nemam tako dobar PC da ih vrtim kako spada bi definitivno kupio još i Xbox. Forze sam igrao možda i nekoliko stotina sati, Gears isto želim sad igrati kad ću imati vremena. Quantum Break mi je bila isto fantastična kao rijetko koja igra. 

Sve to ovisi o ukusu, ali zato što Microsoft svoje igre, kakve god bile, loše ili dobre, izbacuje na PC-u, definitvno su ispali više consumer-friendly po pitanju toga jer su eksluzive jedan najobičniji primjer anti-consumer prakse koji treba izumrijeti, Microsoft je tu napravio velik korak u budućnost kad je Xbox platforma postala više od same konzole već se prostire preko konzole, PC-a i streaminga online preko xClouda.

Takav princip bi treba slijediti i Sony pa PlayStation brend proširiti preko internet streaminga i PC kao jednu modernu multimodalnu platformu za igrače. Danas, kad se igre ionako programiraju za x86 platformu, driverima koji bi se bez problema mogli prebaciti i na druge platforme, nema opravdanja za to, a to dokazuje i to da se PS4 igre počinju pojavljivati i na Windowsima. 

Vidi se da su i Sony i MS shvatili da su konzolama kao takvima obuhvatili ono tržište koje su mogli, sad su konzole postale jače nego ikad u odnosu na trenutne PC tehnologije jer su uvidjeli da moraju ciljati na nove publike koje zahtjevaju veće rezolucije, više framerateove i slično da bi prodali više konzola.

Gle to ti je tak posto su underdog. U interesu im je prodat software, a imaju dvije platforme.

Pa Sony je uz PS+ davao besplatne igre dok MS u to vrijeme nije davao nista uz Gold predplatu.  Zasto ? Pa zato jer je Xbox 360 bio prodavanija konzola. Kaj su u to vrijeme stavljali na PC ? Nista bas nista.

Nema tu good guy bad guy sve su to samo novci

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina
Santana kaže...

Nema tu good guy bad guy sve su to samo novci

Nema, zato je najbolje ili kad su u egalu obje konzole pa se moraju nekakvim akcijama isticati i uslugama, ili kad je jedan underdog pa se onda drugu generaciju obrne stvar pa onda druga firma mora promijeniti svoju politiku.

5 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

0 0 hvala 0
15 godina
Dann3R kaže...
Zbog multipatform naslova koje će bolje izgledat od onih na PS5 (kao što sada bolje izgledaju na X1X od PS4 Pro) te Xbox Gamepassa i kompatibilnost kupljenih igara na Xbox One,i jeftinije če svakako ispast nego novi PC jednake snage.

Niti ne znamo kako će izgledati igre na kojoj platformi. PS5 će isto biti backwards conpatible. Ali eto ti nam tu soliš pamet o neobjektivnosti a tvoj post je najviše neobjektivan. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
8 godina
Bilo kako bilo, backwards compatibility je velik razlog zašto će ljudi prijeći s 4 na 5. Dodaj na to ljude koji nisu imali 4, ali su imali neku od ranijih verzija Playstationa, vjerojatnost unaprijeđenog VR-a...

Bit će tu ekskluziva, ali će biti i cross-platform igara, definitivno.
17 godina
antimadridista kaže...
Dann3R kaže...

Niti ne znamo kako će izgledati igre na kojoj platformi. PS5 će isto biti backwards conpatible. Ali eto ti nam tu soliš pamet o neobjektivnosti a tvoj post je najviše neobjektivan. 

Izgledat će opako dobro. 4K u locked 30 FPSa.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice