PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 739.776
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Eto, sad je za dijelove

0 0 hvala 0
14 godina

Gledao sam malo rabljene konzole kod nas, ali može se preko neta nabavit novi ps3 super slim od 500 gigi + gta V za 210 eura s poštarinom , pa mi nekako ne djeluje da  mi se isplati gledati rabljene kod nas i nadati se da rabljena nije previše silovana.
Pošto znaci za te nove slim modele treba neki cip, koji je po vama najbolji;CObra,3k3y ili E3? CIjene su im svima tu negdje od 60-70$. Za cobru treba imati eksterni hard kolk osam skužio. Kakva je situacija s ova 2 druga modela? Oko kojeg modela u biti ima najmanje zezanja oko ugradnje?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
Fallen87 kaže...

Gledao sam malo rabljene konzole kod nas, ali može se preko neta nabavit novi ps3 super slim od 500 gigi + gta V za 210 eura s poštarinom , pa mi nekako ne djeluje da  mi se isplati gledati rabljene kod nas i nadati se da rabljena nije previše silovana.
Pošto znaci za te nove slim modele treba neki cip, koji je po vama najbolji;CObra,3k3y ili E3? CIjene su im svima tu negdje od 60-70$. Za cobru treba imati eksterni hard kolk osam skužio. Kakva je situacija s ova 2 druga modela? Oko kojeg modela u biti ima najmanje zezanja oko ugradnje?

Ni za jedan od uređaja u principu nije potreban externi HDD, moze se koristit i USB ali svi znamo da su kod nas najcesci USB stickovi od 16GB, max 32GB sta je malo kapaciteta pa se zato koriste ext HDD diskovi kod sva 3 uređaja...A sad sta se tice samih uređaja na super slim konzolama sve i jedan ODE uređaj je potrebno lemiti tako da sta god odaberes vjerojatno nemos puno nist fulat kad svi podrzavaju podjednako sve...

4 doors for more whores
12 godina
neaktivan

Jel netko ima iskustva s ovim likom?

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-downgrade-oglas-8352327

Hvala :)

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Hobbss kaže...

Jel netko ima iskustva s ovim likom?

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-downgrade-oglas-8352327

Hvala :)

Naravno da bolje pratis ovaj forum vidio bi bar jedno 10 puta taj oglas...Kod njega sam ja radio modifikaciju i prezadovoljan sam, znaci covijek je provjeren i svaka preporuka za njega :) ...Bas evo upravo se spremam da odnesem i frendov SLIM na modifikaciju kod njega

4 doors for more whores
12 godina
neaktivan

Nisam baš pratio forum, ali imam konzolu CECH-2504B, te radi prodaje me zanima dali je moguća instalacija CFW-a na njoj? Hvala.

Sniping is my job.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Schima kaže...

Nisam baš pratio forum, ali imam konzolu CECH-2504B, te radi prodaje me zanima dali je moguća instalacija CFW-a na njoj? Hvala.

Ovisi o kojem DATE CODE se radi, procitati ga mozes ispod same konzole na konzolinoj crnoj naljepnici imas negdje jedan kvadratic u kojem ti pise DATE CODE: i oznaka koja se sastoji od brojke i slova ili slova i brojke primjer 0D

4 doors for more whores
12 godina
neaktivan
SoaD123 kaže...
Schima kaže...

Ovisi o kojem DATE CODE se radi, procitati ga mozes ispod same konzole na konzolinoj crnoj naljepnici imas negdje jedan kvadratic u kojem ti pise DATE CODE: i oznaka koja se sastoji od brojke i slova ili slova i brojke primjer 0D

Evo provjerio sam i piše 0D.

Sniping is my job.
11 godina
neaktivan
Schima kaže...
SoaD123 kaže...
Schima kaže...

Evo provjerio sam i piše 0D.

Onda imas srece :) ... To ti je zadnji model SLIM konzole koji se moze modificirat putem CFW-a odnosno downgradeom (E3 FLASHER), cijena 250kn kod super_marija

4 doors for more whores
15 godina

Na fat 80 gb kop paljenja svijetli zeleno 2 sekunde, zatim blicne žuto, blicne zeleno i treperi crveno , nisam siguran da li je ylod jer nitko ne spominje da blicne zeleno prije crvenog??

kako je popravak u glavnom neisplativ planiram radit reflow fenom za skidanje boje, molim savjete, iskustva i preporuke

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Na fat 80 gb kop paljenja svijetli zeleno 2 sekunde, zatim blicne žuto, blicne zeleno i treperi crveno , nisam siguran da li je ylod jer nitko ne spominje da blicne zeleno prije crvenog??

kako je popravak u glavnom neisplativ planiram radit reflow fenom za skidanje boje, molim savjete, iskustva i preporuke

Yold je .

Koliku temperaturu ima taj fen i snagu?

Svakako oko gpu ogradit aluminijskom folijom jel ce ti sprzit ostale komponente ili ih otpuhat.

Ako imas flux isto ga stavi prije reflowa.

Evo video pa pogledaj malo mozda ti pomogne :

Ako trebas pomoc PM i ako zelis da potraje nabaci neki fan mode.

Regen Servis Reball Akcija 250kn
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 18:23 (Mezethys).
15 godina

Nezz koja je temperatura, ima jedan i dva , zavirit ču u upute. prije ovoga je bilo problema sa pregrijavanjem tako da bi trebalo promijeniti i pastu ispod heatsinka,

koliko sam vidio to treba raditi poslije reflowa? koliko dugo da grijem sa fenom?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Nezz koja je temperatura, ima jedan i dva , zavirit ču u upute. prije ovoga je bilo problema sa pregrijavanjem tako da bi trebalo promijeniti i pastu ispod heatsinka,

koliko sam vidio to treba raditi poslije reflowa? koliko dugo da grijem sa fenom?

oke svakako gledaj da koristit temp do 300C nikako iznad i ne drzi pistolj fiksiran nad cipom nego kruzi.

Trebalo bi ako je bilo sad neznam jel ti se pregrijavao cpu ili gpu? (ako je cpu dosta tesko je maknut ihs).Naravno pasta se stavlja poslije reflowa samo je moguce micanjem ihs-a opet dobit yold jel zbog jakog pritiska je moguce da puknu kuglice ispod njega.Prije micanja ihsa malo ga zagrij.

S pistoljom ako ides na 300C prvo oko 30-40 sec grij maticnu oko cipa jer ako ides samo cip naglo mogla bi se savit a onda je za smece.

Potom cip grij na 300c oko 50-60sec.Ako ne uspije ponovit.

Nikako nemoj fen drzat preblizu cipa jer su oni dosta jaki pa bi se sa cipom mogao dogodit takozvani popcorn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 20:02 (Mezethys).
11 godina
neaktivan

Jel zna netko da li se moze

Vanjski Tvrdi Disk 1TB Classic CH11 Black, USB 3.0 Adata stavit u PS3? jer nigdje ne mogu naci dal ispod ladice ima sata i power prikljucak kao i neki drugi modeli.
hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

PS3 je FAT 40GB

15 godina

Eto da javim da nije uspjelo i muka mi više od te plejke, dobio sam je skoro pa gratis pa i nije neka šteta, krivo mi samo što nisam uspio izvuč console id - zlata vrijedan.

Imao sam problema kod sastavljanja plejke sa vračanjem hetasinka na mjesto, nigdje nisam mogao nači termalno ljepilo pa sam stavio samo pastu,

kada sam micao ploču heatsink se klizao po čipu pa sam imao muke namjestit ga da ravno sjedne na hladnjak, tako da preporučam prije zahvata

ipak nabavit termalno ljepilo

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 0:27 (Wontay).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Eto da javim da nije uspjelo i muka mi više od te plejke, dobio sam je skoro pa gratis pa i nije neka šteta, krivo mi samo što nisam uspio izvuč console id - zlata vrijedan.

Imao sam problema kod sastavljanja plejke sa vračanjem hetasinka na mjesto, nigdje nisam mogao nači termalno ljepilo pa sam stavio samo pastu,

kada sam micao ploču heatsink se klizao po čipu pa sam imao muke namjestit ga da ravno sjedne na hladnjak, tako da preporučam prije zahvata

ipak nabavit termalno ljepilo

Steta kolega reci jel si napravio reflow i cpu-a? Mozes jos eventulano probat malo vise zagrijat.

15 godina

Jesam, fen radi na 350C na 1 i 500C na 2, grijao sam na 1, mislim da je 500 malo previše.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kikix kaže...

Jel zna netko da li se moze

Vanjski Tvrdi Disk 1TB Classic CH11 Black, USB 3.0 Adata stavit u PS3? jer nigdje ne mogu naci dal ispod ladice ima sata i power prikljucak kao i neki drugi modeli.
hvala :)

Taj tvrdi disk ti je SATA sucelje tako da ce pasat u tvoj PS3 posto i ps3 konzola od 40GB CECHG model pa nadalje ima SATA HDD unutra tak da nemas beda :)

4 doors for more whores
15 godina

Jel neko instalirao Minecraft na PS3 sa pkg nakon startanja igra pita hoću li update systemskog softver-a to mi se još nije dešavalo može se otkazat ali se bojim da klinci ne updataju.

Koji je zadnji Rogero CFW?

P.S. o skužio sam izašao novi rogero

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 20:22 (hummer0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav! de mi reci kad igram online na cfw,dal moram uvijek instalirati najnoviji cfw na ps3?

miki
11 godina
neaktivan

Pozdrav imam test konzolu model decha00a i rogero 4.46, problem je sljedeci...pri paljenju konzole vidi se ucitavanje rogera i onda se slika zamrzne a on ga ucita jer se u pozadini cuje zvuk pokreta sa kontrolerom po meniu, nakon sto ga restartam isto samo u vecini slucajeva ne dize sustav samo radi ventilator i crni ekran....u nekom pokusaju opet ucita rogero al zamrzne.  ako tko ima savjet ili je za bacit?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Koja ploča je u pitanju? Jel to L04 model?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 12:03 (donzega).
17 godina
neaktivan

Procitao sam vecinu ove teme pa samo da potvrdim svoj problem.

PS3 model:FAT 60gb date code:7A, imao je cfw 3.55 rogero 4.11 dobio pes2013 trazio verziju 4.21 i stisnem slucajno nadgoradnju i nadogradi se bez internet konekcije.

Nista drugo mi ne preostaje nego downgrade kod servisa?

hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Nepažnja je največi problem, kada si vidio da započinje nadogradnju zašto nisi ugasio PS3? 

Vjerojatno se ne bi ništa dogodilo ili bi u najgorem slučaju morao popravljat FW iz safe moda.

U svakoj igrici se nalazi mapa update u kojoj se nalazi OFW verzija softvera potrebna za pokretanje te igre,

datoteka iz te mape se izbriše i dobijete više mjesta na hdd-u i sprječavate ovakve situacije,

0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
toto_dj kaže...

Procitao sam vecinu ove teme pa samo da potvrdim svoj problem.

PS3 model:FAT 60gb date code:7A, imao je cfw 3.55 rogero 4.11 dobio pes2013 trazio verziju 4.21 i stisnem slucajno nadgoradnju i nadogradi se bez internet konekcije.

Nista drugo mi ne preostaje nego downgrade kod servisa?

hvala

Ne isplati se, pitanje je dana kad ce dobit ylod.
13 godina
neaktivan
MarkoDj kaže...
Wontay kaže...

Potrebna je neka vrsta potpisa igre , ili ključa, svaki ISO fajl koj se otvori i onda opet pretvori u ISO nije identičan original,

zato sam pretpostavljao da je potrebno radit sa njihovim alatom, uostalom oduvijek su se igre koje su radile sa Cobra uređajima

trebale pretvarat sa njihovim programima.

Javi nam dojmove korištenja uređaja, pokretanje, online i slično..

Evo primjerice, s torrenta sam skinio zadnji GTA koji je vec bio upakiran u ISO. Velik je isto oko 33GB znaci dan i pol čekanja i čekanja. Na kraju taj gotovi ISO PS ipak ne očitava. To ti je lutrija stari moj. Jedini zaheb su svi ti silni gigabajti skidanja koji često ispadnu uzaludni.

Glede komentara na torrent stranici glede tog GTA, svi su vezani za neke druge modifikacije, koje nisu poput moje, pa ni ne vrijede ista pravila. 

Online bi se trebalo moć igrat bez pol muke, kako je rečeno za E3 ODE, no jos nisam probao. 

Ja sam skinuo preko 500 igrica za ps3 u zadnjih 3,4 godine najmanje i sve su radile osim jedne ali nakon duge i teške bitke našao sam pravi param.sfo i riješio i taj problem.
sve sam skidao sa partisa oni su mi najbolji ali su zbog neaktivnosti izbrisali većinu igrara(sve nove imaš), imaš i nešto na torrenthr ali većinu sam skinuo sa thepiratebay, prati komentare ljudi i vidjet češ da li je sve u redu sa igrom.

solidus01 kaže...

Kupio sam externi hdd bilo na njemu 2 particije jedna fat32 druga ntfs formatiro ovu drugu pomocu fat32formater, ali mi ps3 ne prepoznaje hdd , samo se pali i gasi da li je jos neko imao ovih problema?

Ja sam napravio isto tu grešku kad sam kupio vanjski hard od 2 t podijelio ga kao 1.2 za igre i 800 gb za filmove i skužio da ps3 sa jednog hard diska može prepoznati samo jednu primarnu particiju.
Onda sam morao gubiti dane spašavajući tih 1.2 t igara da bi mogao formatirati hard i ostaviti kao 1 particiju da iskoristim svih 2 t.
Zato iz iskusta sa tim se ne igrajte 1 particija samo u fat32 formatu i samo punite :D

Sad ako mi neko može pomoći, nećak je uzeo novi ps sa e3 cobra modifikacijom, skužija sam odma da igre moraju ić u iso format čim sam ga upalio, ali me zanima prije nego se upustim u posao igre koje pretvorim u iso da li je bolje staviti u ntfs ili fat32 format i da li treba neki posebno imenovan folder di se ubacuju ili na prazni hard samo punit?

13 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Ja sam svoj uništio sa fenom poslije toga sa minjanjem termalne paste produžio mu rok pola godine i adio.

I svima koji su imali fat modele sugerirao da ga odnesu na zamjenu termalne paste i naravno nitko me nije doživljavao danas nikome ps 3 ne radi i svi su morali uzet novi pa i ja :D

Uglavnom na fat modelu 1 godišnje promjenit pastu(prije ylod-a) i trajat će minimalno 3 i više godina duže. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 23:10 (toni1983).
16 godina

imam slim model i evo maloprije htio da igram ps3 se ukljuci pojavi se rogero logo, startovao multiman samo crna slika ps3 kao da se zaledio! mora iskljuciti iz struje da bi opet ukljucio ps3! pokusao ponovo ista situacija! sta moze to da bude? koristim rogero 4.46 prije par dana je sve normalno radilo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ja imam e3ode modifikaciju ali to je isto ko i cobra i stavljam igre na disk koji je ntfs i stavljam direktno kako jesu iso na hard nikako u folder jer tako navode uputstva od ekipe e3ode pa sve radi kao vurica

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice