Mozda se meni privida ali mi je daleko ugodnije igrati 30 fps igru na plejki nego na pcu. Da bi stvar bila bolja ako se dobro uzivis u igru tih 30 fps postane nebitno.
Upravo zbog ovoga što sam naveo. Ja igram i na PS4 i na PC-u i na PC-u je dosta nestabilniji fps kod igara, što je i razumljivo zbog različitog hardvera. Na konzolama je često "zaključano" na 30 ali ne pada ispod niti ide iznad na igrama koje su dobro optimizirane. Kad fps pada s 30 na 25 ili se diže do 35 pa opet padne na 30, to sve kvari ugođaj.
Još jedan od razloga zašto je ugodnije 30 fpsa na konzolama nego na PC-u je to što si na PC-u priljubljen uz ekran dok to nije baš slučaj kad ljudi igraju na konzolama, osim ako se igra na monitoru pa sjediš u istoj pozi kao na PC-u.
PS4 30FPS se da pretvoriti u 60FPSa sa motion smoothingom, dok se kod PCa to ne može (tj ne radi kako bi očekivao). Plus na PCu moraš upalit v-sync jer većina nema g-sync i freesync monitore pa i to ima svoje nuspojave.
No slažem se, evo baš gledam da kupim Steep opet na PSNu jer imam i PC verziju koja je dosta neoptimirana i neujednačena (a igra je ko stvorena za konzole).
Jebiga, nekad kontam da bar imam opcije pa ću si podesiti da mi radi kako želim (na min 60 FPSa), a nekad kontam da bar ne moram ništa podešavati i da mi radi na 60 FPSa kako treba.
30 FPSa ne priznam ni u jednoj priči i ništa me neće uvjeriti da je to dobro. Nije dobro i točka. 30 FPSa je kompromis. Kojeg na konzoli rješavam s motion smoothingom, ali bi bilo bolje da ne treba.
Bude valjda PS5 jednom za svagda poslao 30FPSa u vječna lovišta.
hahaha na min 60 fps...sad ni to nije dovoljno pa treba 120? 200? ne shvacam uopce gdje je taj limit...jer vidim netko kaze meni se vrti u full hd na 135 fps, a drugi mu se smije i kaze meni se vrti na 158 fps, ja sam kralj ti si luzer...volio bih se jedan dan probudit sa tom moći da mogu prepoznati razliku 30 i 60 fps igara...kad pustim 2 videa na po pola monitora, jedva jedvice mogu uopcit tu i tamo sitni sitnu razliku...a kad gledam zasebno, pa nema sanse da bih primjetio koji je 30 a koji 60, a kamoli neki od 158 :P... na kraju krajeva, ako je tim strucnjaka za poslovanje konzola odredio da je 30 fps ipak dovoljno za igru, i to prihvati većina ljudi, kako onda netko moze reci da mu je potpuno neprihvatljivo tih 30 fps? ili imas neko nadnaravno oko, ili nezz sta drugo moze biti.
Ne znam za tebe, ali fluidnost izmedu 30-60-120fpsa se osjeti i to bolesno. Razlika je ocita.
https://i.imgur.com/gRSnBgm.gif
Taj prikaz nema veze sa igrama, pogotovo onim na konzolama jer da bi dobio fluidnost treba ti vise stvari od samih 60fps-a
Zato neke igre tipa Driveclub su super fluidne, a vrte se pri "samo" 30fps-a.
Mozes ti imat 60fps-a na pc-u i opet imat microstutter pa izgleda ko da imas 20fps-a ,a pise da je 60.
Jedno je kaj oko vidi, a drugo kaj ta sama brojka prikazuje. Znaci ima tu nesto vise od samih fps-a.
Za neke vrste igara 60fps-a je optimalno, no vecinom mislim da je to preseravanje nekih ljudi koji vise gledaju brojke nego igraju igre. Kupe graficku da bi vrtili benchove i tu stavljali rezultate na forum...