Drito to! neki si nostalgicari kupe konzole ako hoce lol koga boli klinac za BC (njih 1% ako), po njima i takvima nikad nebi grafika evolvirala...
ono zivi ti u 90-tima ja necu! i marsh
on topic !
jako dobra analiza ovog nam skorasnjeg dragulja
Drito to! neki si nostalgicari kupe konzole ako hoce lol koga boli klinac za BC (njih 1% ako), po njima i takvima nikad nebi grafika evolvirala...
ono zivi ti u 90-tima ja necu! i marsh
on topic !
jako dobra analiza ovog nam skorasnjeg dragulja
Devolver digital je lijepo sumarizirao cijelu industriju, a sony sada kada je na vrhu moze radit ovakve mlake prezentacije bez ikakvih iznenadjenja dok mu se netko ne priblizi ako mu se itko priblizi.
Nisu mlake nego su dovoljne i mnml-ne u odnosu na sadasnje trziste , nemoraju se vise dokazivat igracoj industriji
sam ps je masu toga odlicno odradio zadnjih god.dana...
Devolver digital je lijepo sumarizirao cijelu industriju, a sony sada kada je na vrhu moze radit ovakve mlake prezentacije bez ikakvih iznenadjenja dok mu se netko ne priblizi ako mu se itko priblizi.
Ak je njihova bila mlaka pa kakva je onda od Xbox-a
Oni su veci krivac od sony-a za njihovu dominaciju lol
Da su mi se igrale stare igre onda bi si ostavil PS3
Nit ne stignem igrat ove nove pa koji ce mi k. stare igre.
Nintendove gluposti ne treba nit spominjat.
Ja isto ne bih igrao stare igre sa PS3. I Nintendo je šupak po tom pitanju. Ako kupim Nintendo Switch ne mogu igrati igre sa Wii U, ne želim ih opet kupovati.
No ne radi se samo o starim igrama. U tekstu se priča o crossplayu isto npr. Nešto što Xbox i Nintendo podržavaju, ali Sony kategorički odbija.
I ako nikog ne zanimaju stare igre zašto postoji PS Now? Zato da ubiru lovicu.
@4mal, monopol nikad nije dobar. Znamo da si fanboy, ali za korisnike je bolje da ima više igrača na vrhu nego jedan.
Svi znamo da Sony odbija uvesti neke stvari koje bi mogle biti zanimljive dijelu korisnika. I znamo da to radi dijelom iz lijenosti, a većim dijelom kako bi maksimizirao svoj profit, sjebao konkurenciju i nastavio dominirati.
Slijedom toga ne vidim što se sad korisno može roditi iz ove rasprave.
EDIT: Ok monopol je loš. I šta sad? Odi onda hitro u dućan i kupi si XBONE pa napravi promjenu. Ja sigurno znam da neću.
Da su mi se igrale stare igre onda bi si ostavil PS3
Nit ne stignem igrat ove nove pa koji ce mi k. stare igre.
Nintendove gluposti ne treba nit spominjat.
Ja isto ne bih igrao stare igre sa PS3. I Nintendo je šupak po tom pitanju. Ako kupim Nintendo Switch ne mogu igrati igre sa Wii U, ne želim ih opet kupovati.
No ne radi se samo o starim igrama. U tekstu se priča o crossplayu isto npr. Nešto što Xbox i Nintendo podržavaju, ali Sony kategorički odbija.
I ako nikog ne zanimaju stare igre zašto postoji PS Now? Zato da ubiru lovicu.
@4mal, monopol nikad nije dobar. Znamo da si fanboy, ali za korisnike je bolje da ima više igrača na vrhu nego jedan.
Mislim da je to bila vise zamisao da se te igre mogu igrat drugim uređajima tipa PC , televizori i slicno
Zato i postoje glasine da bi se uskoro mogle i PS4 igre nac tam kaj nema veze sa igranjem starih igara
Svi znamo da Sony odbija uvesti neke stvari koje bi mogle biti zanimljive dijelu korisnika. I znamo da to radi dijelom iz lijenosti, a većim dijelom kako bi maksimizirao svoj profit, sjebao konkurenciju i nastavio dominirati.
EDIT: Ok monopol je loš. I šta sad? Odi onda hitro u dućan i kupi si XBONE pa napravi promjenu. Ja sigurno znam da neću.
Ne kužim što si nervozan :-)
Neću si kupiti Xbox, jer imam PC. Neću kupiti ni Switch jer je bezveze. Just saying.
Dosadan si sa tim fanboy bulshitom i to u ps temi
On topic
Mislim da je vazno imat konkurenciju no ne i pod svaku cijenu
menk se x box x svijda po svim aspektima ikao je skuplji od ps pro-a
Samo me zabrinjava lack of cro suporta kod nas vidjet cemo...
S obzirom na njihov polozaj meni je prezentacija bila cist ok i zadovoljavajuca. Isto tako mi se cini da microsoft nema vise volje za neki game changer s ovom generacijom, a sa sljedecom bi se mogao totalno okrenuti punokrvnoj widows masini koja ce glumit konzolu u dnevnom boravku.
Meni je xbox one jako privlacan zbog toga sto moze igrati xbox 360 igre, igre i fransize koje nikada nisam odigrao + naravno noviji naslovi i medija centar. Backwards compatibility definitivno moze biti jedan od razloga za system selling.
Pred dva tjedna je bio used Xbone za 850 kn, zalim sto nisam uzeo kada vidim da na njusklau xbox 360 prodaju za toliko.
Dosadan si sa tim fanboy bulshitom
Daj nesto konkretno napisi jer imam osjecaj kao da pricam
sa balavim teenagerom a znamo da si preko 4 banke i pc peasnt koji
u nedostatku argumenata prica da je neko fanboy u ps temi...
ne shvacaj forum toliko osobno pa ce sve biti bolje..uzmi snickers
popi pivu, prosteaj malo i vidjet ces kako je svijet ljep
Vidiš, a baš se ti činiš ko balavi teenager dok pišeš ovakve besmislice.
Pročitaj si postove, ti si fanboy i ponosiš se time. Ne znam zašto te to sad smeta.
Nisu besmislice jer ti prvi uvijek izazivas i nazivas me fanboyem brz ikakvog argumenta i smisla, daj se skuliraj malo...
Pogledaj pod moj PC pa me onda nazovi fanboyem
Nikad bio i niti necu biti jer volim gaming i uzivam u njemu
u bilo kojim oblicima fanboyu ;-)
Moje postove a sto fali njima ako sam entuzijast za sve i svasta pusti me da budem u svim ludilu, ja tebe ne diram ili uletavam u psotove i nazivam te imenima ako ti smetaju moji postovi stavi me na ignore ....
L.p
Onda ok, primi moje isprike :-)
Nisam mislio ništa loše, samo iz tvojih postova pršti čisto oduševljenje Sonyem. A malo je realnih razloga za takve stvari :-)
prsti ovak po svim temama ne samo sony ;-)
Sve ok sta ces kad sam zaljubljen u tehnologiju...
Slažem se da je onaj članak hrpa nalupetanih gluposti, ali drago mi je da ga je Bitanga stavio.
Msilim da bi tema bila puno bolja da probamo imati raspravu o gaming industriji i Playstationu (umjesto pitanja kako napraviti PSN account i zašto ne radi Maestro kartica).
Za full hd tv ps4 slim ili PRO svejedno ili?
ako mozes uzest pro jer imas benefita od duple snage i na fhd
a i pro je vise f-proof ako se dns/sutra odlucis prec na 4k
Da li bi radje dao 1000 kn za bolji framerate ili za dvije AAA igre? Ako imas FHD tv to ti je vise manje jedini okvir za odabir.
Ne kužim što si nervozan :-)
Neću si kupiti Xbox, jer imam PC. Neću kupiti ni Switch jer je bezveze. Just saying.
Pa točno to . Takva je situacija i kod mene, a vjerujem i kod većine. Poanta je bila da znam da je Sonyev kao-monopol loša stvar za sve nas, ali činjenica je da nema alternative. Pogotovo što se tiče RH. Ako Microsoft misli da ću uzeti XBONE samo zato jer mi ih je žao, nek razmisle opet. A njihovu "play anywhere" glupost nabijem na onu stvar jer koliko god se pretvarali da sve njihove igre dolaze na PC, ustvari dolaze na Windows Store. A meni osobno, vjerujem i mnogim drugima, je to ogromna razlika.
Slažem se da je onaj članak hrpa nalupetanih gluposti, ali drago mi je da ga je Bitanga stavio.
Msilim da bi tema bila puno bolja da probamo imati raspravu o gaming industriji i Playstationu (umjesto pitanja kako napraviti PSN account i zašto ne radi Maestro kartica).
Dapače, podržavam bilo kakvu raspravu koja ima smisla, ali taj konkretan članak ne donosi ništa novo, a pol njega je temeljeno na ničemu. U svakom slučaju, ajd bolje i to nego ova klasična 3-4 pitanja koja postavlja svatko tko dođe u temu.
U teoriji, sad kad će trebati i za XBONX "enhenčati" igre možda će i PRO dobiti malo ozbiljniju podršku od strane developera. Dosad je bilo li-la, osim ako imaš 4K TRUE HDR TV koji većina nema. Ne znam kako se trenutno kreću cijene, ali ako je razlika i dalje nekih 400-500 kuna kao kad sam ja kupovao PRO, onda mislim da je ok.
koliko god se pretvarali da sve njihove igre dolaze na PC, ustvari dolaze na Windows Store. A meni osobno, vjerujem i mnogim drugima, je to ogromna razlika.
A ono, ne znam, za sad sam igrao 2 igre preko Windows Storea (Forza Horizon 3 i Forza Motorsport 6: Apex) i nisam imao nikakvih primjedbi.
Nije isto što se tiče cijene, jer drže cijenu kao i na konzolama. Ali radi ok, moš igrat sa Xbox igračima. Činjenica je da sam 2 ekskluzive odigrao bez problema na PCu i to u super framerateu i rezoluciji. Nešto što od Sonya neću tako skoro doživjeti.
I još bolje od svega je što je kupovina multiplatform, a ne da me još žicaju za svaku platformu posebno. Da su prvi u console warsu sigurno bi to i radili.
A ono, ne znam, za sad sam igrao 2 igre preko Windows Storea (Forza Horizon 3 i Forza Motorsport 6: Apex) i nisam imao nikakvih primjedbi.
Nije isto što se tiče cijene, jer drže cijenu kao i na konzolama. Ali radi ok, moš igrat sa Xbox igračima. Činjenica je da sam 2 ekskluzive odigrao bez problema na PCu i to u super framerateu i rezoluciji. Nešto što od Sonya neću tako skoro doživjeti.
I još bolje od svega je što je kupovina multiplatform, a ne da me još žicaju za svaku platformu posebno. Da su prvi u console warsu sigurno bi to i radili.
Ja naprimjer nema šanse da im dal full price za Forzu (i digitalne igre općenito), a čak bih i jako dobro razmislio da je na nekom pravom popustu. Jednostavno imam toliko igara na toliko različitih servisa (koliko god to pokušavao izbjeći) da bome ne želim još jedan.
Ja naprimjer nema šanse da im dal full price za Forzu (i digitalne igre općenito), a čak bih i jako dobro razmislio da je na nekom pravom popustu. Jednostavno imam toliko igara na toliko različitih servisa (koliko god to pokušavao izbjeći) da bome ne želim još jedan.
Meni je svejedno, imam para, kupim što mi se igra i ne razmišljam o servisu. Preferiram Steam, ali može i bilo što drugo ako je jeftinije tamo. Da slučajno postoji na Steamu i da sam tamo kupio ne bih dobio verziju za Xbox (iako mi trenutno ne treba to ne znači da se jednog dana neće promijeniti).
Ali eto, to je jedina igra koju sam kupio tamo, druge me ne zanimaju. :-) No, poanta je da se može, i da to radi ok.
Ne radi bas ok jer su vecina win store igri u borderlesu sto je pogubno za gpu tj. tada ne radi na full-u i jos ktome mozes samo na os disk instalirat, dwnl je spor ukratko treb taj win store odrast...
Isprobao si igre koje donekle funkcioniraju dobro ali npr gears-,tomb rider i quantum ne.
P.s vecina igri ima lockan fps i ako mislim igrat x eksluzive bas radi ovih gluposti cu igrat na konzoli...
Ja sam očito nezahtjevan korisnik pa mi ništa ne fali na PS4. Sva uporaba mi se svodi 90% na fifu a ostatak na neki uncharted, tlou ili sličnu igru. Koje su to po tebi stvari koje bi mogli uvesti a neće a dopale bi se većini korisnika?
Ja sam očito nezahtjevan korisnik pa mi ništa ne fali na PS4. Sva uporaba mi se svodi 90% na fifu a ostatak na neki uncharted, tlou ili sličnu igru. Koje su to po tebi stvari koje bi mogli uvesti a neće a dopale bi se većini korisnika?
Pa cijela rasprava je počela od članka gdje piše da Sony koči gaming industriju zato jer:
1. Ne želi uvesti backward compatibility
2. Ne želi omogućiti crossplay sa XBONEom i Switchem.
Na te 2 stvari sam se referencirao. Sigurno da bi bilo lijepo da takve opcije postoje, ali meni osobno definitivno nisu presudne.
Mene osobno uopće ne zanima cross-play sa XB1 i Switchem i radije bih da ga ni ne uvode. Sve igre na Playstation platformi su krcate igračima.
Ako Microsoft i Nintendo misle da njihovi igrači nemaju s kim igrati zbog malog broja korisnika, onda nek se malo potrude i naprave dobre igre i dobre konzole, pa će imati više igrača..
1. Ne želi uvesti backward compatibility
2. Ne želi omogućiti crossplay sa XBONEom i Switchem.
Na te 2 stvari sam se referencirao. Sigurno da bi bilo lijepo da takve opcije postoje, ali meni osobno definitivno nisu presudne.
Ako je to u pitanju, ja razmišljam kao i ti. Meni je to nebitno. Ne stavim igru od prije godinu dana u PS4 a ne da bih igrao nešto s PS3 ili PS2.
Što se crossplaya tiče to mi je još manje bitno.
Mene osobno uopće ne zanima cross-play sa XB1 i Switchem i radije bih da ga ni ne uvode. Sve igre na Playstation platformi su krcate igračima.
Ako Microsoft i Nintendo misle da njihovi igrači nemaju s kim igrati zbog malog broja korisnika, onda nek se malo potrude i naprave dobre igre i dobre konzole, pa će imati više igrača..
Pa evo samo na primjeru fife. Na PS4 igra se proda u gotovo deset milja komada a na xbone u pet milja. Zašto bi im sony dao svojih 10 milja igrača? Pa to je direktno protiv interesa sonya. Ljudi kupuju onu konzolu na kojoj je više igrača online i na kojoj su bolje ekskluzive. Sony trenutno drži ključeve tih vrata u svojoj ruci i bio bi budala da ih otključa i ponudi ulaz xbone igračima i proširi vidike microsoftu. Uostalom, imaju najjaču konzolu u povijestim što će im onda PS igrači?
Backward compatibility bi mi eventualno bio zanimljiv zbog Red Dead Redemptiona, ali navodno igra puno bolje radi na Xboxu. Drugo me ništa posebno ne zanima. Unchartede sam odigrao remaster, Crasha isto planiram tako, Shadow of the Colossus dolazi.
A Crossplay naravno da Sonyu nije bitan. Ko što Dani veli, hrpa ljudi igra online na PS-u pa zašto bi Sony "davao" svoje igrače Microsoftu i Nintendu. Je da bi to bilo divno i krasno za neke starije igre sa online komponentom, ali ono, nema tu prave motivacije za Sony da to omogući.