PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.497.514
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
PlayStation 4

Dinamo prvi papa ivan pavao drugi 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
PlayStation 4

kad ce ove nove ps plus igre bit dostupne? danas tokom dana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4

Prvi put sam kliknuo na "odgovori" cist da vidim kak je to kolegi

Danas bi trebale ps plus igre bit dostupne, tako sam procitao prije koj dan, nazalost ne sjecam se gdje...

I am over 9000!!!
13 godina
protjeran
PlayStation 4

Pozdrav raja,

naletio sam na olx-u TV Sony 49XD7005 (4K, HDR) kosta nov samo 1259KM (cak moguce i na rate). Trenutno koristim Vivax-ov full hd TV koji sam kupio jos prije nekoliko godina, prije nego sto sam imao PS4 (obicni, nije pro) pa bih sad rado nabavio neki bolji ali mi se nije zurilo jer su bas skupi.

Sad kako sam naletio na ovu ponudu razmisljam da ga kupim jer ovakvu cijenu nisam nigdje ni pribliznu nasao.

Sta mislite da li valja i isplati li se?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
arnes_king kaže...

Pozdrav raja,

naletio sam na olx-u TV Sony 49XD7005 (4K, HDR) kosta nov samo 1259KM (cak moguce i na rate). Trenutno koristim Vivax-ov full hd TV koji sam kupio jos prije nekoliko godina, prije nego sto sam imao PS4 (obicni, nije pro) pa bih sad rado nabavio neki bolji ali mi se nije zurilo jer su bas skupi.

Sad kako sam naletio na ovu ponudu razmisljam da ga kupim jer ovakvu cijenu nisam nigdje ni pribliznu nasao.

Taj ti nema 10bitni HDR nego 8bitni (što je isto kao i da ga nema), tako da je to bezveze. Bolje nadodaj još malo pa kupi XD8005. Inače su skoro isti, osim što XD8005 ima bolju interpolaciju i 10bitni HDR.

http://www.displayspecifications.com/en/comparison/ed133f8e

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
12 godina
PlayStation 4

I ja bi trebal savjet za tv. posto imam ps4 FAT od day one release u lijepoj nasoj kupiti cu si sad PRO. Moze savjet nekog HDR10 Tv-a. dijagonala do 110cm. kupujem na cash i u zagrebu ako sto znaci.

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
arnes_king kaže...

Pozdrav raja,

Taj ti nema 10bitni HDR nego 8bitni (što je isto kao i da ga nema), tako da je to bezveze. Bolje nadodaj još malo pa kupi XD8005. Inače su skoro isti, osim što XD8005 ima bolju interpolaciju i 10bitni HDR.

http://www.displayspecifications.com/en/comparison/ed133f8e

Hvala na odgovoru, ali evo gledam npr taj XD8005 najjeftiniji sto sam nasao je 1449 (sto je i podnošljivo) ali je zato on 43''. Je li tolika razlika da vrijedi dati 200KM vise za toliko manji TV?

17 godina
omomomomoomm kaže...

I ja bi trebal savjet za tv. posto imam ps4 FAT od day one release u lijepoj nasoj kupiti cu si sad PRO. Moze savjet nekog HDR10 Tv-a. dijagonala do 110cm. kupujem na cash i u zagrebu ako sto znaci.

110cm ti je malo više od 43'', tu ćeš teško naći dobar 4k TV s 10bitnim HDRom. Isto mogu preporučiti 43XD8005. ali to je dijagonala gdje 4k i nema nekog smisla.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 12:18 (Bitanga).
17 godina
arnes_king kaže...

Hvala na odgovoru, ali evo gledam npr taj XD8005 najjeftiniji sto sam nasao je 1449 (sto je i podnošljivo) ali je zato on 43''. Je li tolika razlika da vrijedi dati 200KM vise za toliko manji TV?

XD8005 je odličan TV. Ali nemoj kupovati 43''.

13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
arnes_king kaže...

XD8005 je odličan TV. Ali nemoj kupovati 43''.

OK, ali onda mi taj XD 8005 ne dolazi u obzir jer je mnogo skuplji od onoga sto bih ja bio spreman izdvojiti, tako da cu ipak radije razmisliti o kupovini onog sto sam pitao za njega.

Mislim normalno da mi je bitna slika itd itd ali nije toliko da bih dao skoro duple pare, trenutno imam Vivax TV koji je sigurno medju slabijim i cak sam i s njim zadovoljan tako da ne vjerujem da cu ofulati ni sa ovim sto ima taj 8 bitni HDR.

Hvala na savjetima u svakom slucaju, ali ja da imam da izdvojim toliko keša za TV i da zeljim ne bih ovdje pitao za ovaj niskobudžetni :D

17 godina
neaktivan
arnes_king kaže...

...trenutno imam Vivax TV koji je sigurno medju slabijim i cak sam i s njim zadovoljan...

Zato onda kupovati novi?

Bitanga ti dobro zbori. Ako zelis PS4 PRO i HDR, onda moras imati i DOBRU telku.

Bolje si ostavi novce ili ulozi u nesto, pa kupis PS5 kad izade :)

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina
arnes_king kaže...

Hvala na savjetima u svakom slucaju, ali ja da imam da izdvojim toliko keša za TV i da zeljim ne bih ovdje pitao za ovaj niskobudžetni :D

Ma sve ok, al opet TV kupuješ da ga imaš neko dulje vrijeme. Bolje kupiti bolji nego puknut svejedno velike novce na nešto što nije pravi HDR.

Možda da pričekaš još malo, sad su se taman pojavili XE modeli (2017.) pa će i ovi XD sigurno još pojeftiniti da ih rasprodaju.

10 godina
neaktivan
PlayStation 4

Kad se vec zapocelo o telkama... Znaci neka predvidanja su da bi se ove starije dobre modele bilo najisplativije kupit nekad u jesen? Pitam jer si takoder planiram uzet 4k telku...

I am over 9000!!!

0 0 hvala 0
16 godina

Black friday ...

Al u načelu da, ne prije jeseni, kome ostane para, oko Božića ...

17 godina
Shivi kaže...

Kad se vec zapocelo o telkama... Znaci neka predvidanja su da bi se ove starije dobre modele bilo najisplativije kupit nekad u jesen? Pitam jer si takoder planiram uzet 4k telku...

Da, samo ti je i to rizik, jer možda ih više neće biti. I drugi čekaju najveći popust :-)

Već i sad rijetko gdje ima ovaj moj XD8005, npr u SanctaDomenici su sve izložbeni artikli, dok sam ja kupovao prije 2 mjeseca ih je isto bilo malo.

13 godina
protjeran
Chaky kaže...
arnes_king kaže...

...trenutno imam Vivax TV koji je sigurno medju slabijim i cak sam i s njim zadovoljan...

Zato onda kupovati novi?

Bitanga ti dobro zbori. Ako zelis PS4 PRO i HDR, onda moras imati i DOBRU telku.

Pa nemam ja PS4 Pro niti ga planiram nabavljati a PS5 cu kupiti ali sigurno tek par godina nakon izlaska. Kazem telka me ova privukla jer mi se cini i vise nego dobra za te pare i pitao sam samo isplati li se za 1259KM kupiti 49'' 4K HDR TV.

13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
arnes_king kaže...

Ma sve ok, al opet TV kupuješ da ga imaš neko dulje vrijeme. Bolje kupiti bolji nego puknut svejedno velike novce na nešto što nije pravi HDR.

Možda da pričekaš još malo, sad su se taman pojavili XE modeli (2017.) pa će i ovi XD sigurno još pojeftiniti da ih rasprodaju.

Pa jeste to slazem se, ali opet ne bih dao vise od 1500KM za TV kako god jer ga ne koristim tako cesto da bi mi vrijedilo. A taj HDR mi ne vrijedi dodatnih 1000KM kako god pogledam a jos plus dobijem manji TV. Pogotovo kad skontam da bi ga vidjeo samo u nekoliko igara koje to podrzavaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 16:11 (arnes_king).
17 godina
neaktivan
arnes_king kaže...
Chaky kaže...
arnes_king kaže...

Zato onda kupovati novi?

Pa nemam ja PS4 Pro niti ga planiram nabavljati a PS5 cu kupiti ali sigurno tek par godina nakon izlaska. Kazem telka me ova privukla jer mi se cini i vise nego dobra za te pare i pitao sam samo isplati li se za 1259KM kupiti 49'' 4K HDR TV.

Ne isplati se.

Kupiti ces 4K TV na kojem ces vrtjeti 1080p igre s PS4?

Gledati ces 4K video?

Ne trolam te, niti nista slicno. Samo smatram da ces baciti pare, nista drugo.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina
arnes_king kaže...

Pa jeste to slazem se, ali opet ne bih dao vise od 1500KM za TV kako god jer ga ne koristim tako cesto da bi mi vrijedilo. A taj HDR mi ne vrijedi dodatnih 1000KM kako god pogledam a jos plus dobijem manji TV. Pogotovo kad skontam da bi ga vidjeo samo u nekoliko igara koje to podrzavaju.

Tebi se ne isplati.

A ni inače se ne isplati, jer to nije HDR TV. To je kvazi-HDR. Ne možeš imati HDR bez 10 bitne boje, inače nije HDR.

8bitni "HDR" je običan display koji svi imamo svuda, koji na softverskom principu ditheringa emulira nešto što bi trebalo biti HDR, a nije.

Jedino što na kraju napravi je da efektivno smanji rezoluciju i oštrinu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 17:15 (Bitanga).
17 godina
PlayStation 4

Pitanje za sve jel ok da je ps stalno u stand by mode-u ili ga povremeno i ugasite

tj. dali mu se moze nesto desit ako predugo ostane u stand by-u? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
PlayStation 4

Ne bih sad htio spamati temu sa raspravom o TV-ima, ali čisto da ne zeznemo kolegu Arnesa.

Sony XD700 serija ima lošiji panel i slabiju crnu boju, ali je sa ažuriranjem krajem 2016 barem dobila podršku za 10bit HDR.

Što se tiče procesiranja slike, ima isti čipset kao skuplje serije XD80, XD83, ZD9 (4 core Mediatek sa 2 core GPU i 2GB RAM), tako da input lag i interpolacija u 60 fps bi trebali biti jednako dobri kao na ovom XD80 kojeg smo Bitanga i ja uzeli. Upscaling u 4K je vjerojatno isto na razini XD80 serije, jer oba imaju X-reality PRO, ali je slabiji od XD83 koji još ima na to X1 čip.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 18:21 (DeniZg).
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
4mal kaže...

Pitanje za sve jel ok da je ps stalno u stand by mode-u ili ga povremeno i ugasite

Meni su rekli da nema brige, jer ga neki imaju isključivo u stand by non stop. Eventualno ono, ak znaš da ga nećeš koristiti dulje vrijeme ga ugasiš skroz.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
4mal kaže...

Moja je 3 tjedna bila u stand by modu i nikakvih problema

jedino ako je grmljavina.... iskljućim fizički + na produžni

17 godina
PlayStation 4

Meni je oduvijek u rest mode-u i sve je ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
moja odkad je iman a to je 2 godine u stand by modu nikad nije isla off

2 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

Meni je sve skupa, u 19  mjeseci koliko ga imam, bio ugasen mozda 10 dana.

MadeInCroatia
15 godina
PlayStation 4

Covjek uci dok je ziv, danas sam saznao da ps4 moze vrtit DVD-ove. Stavio pirate s kariba u player nakon 11 godina 

MadeInCroatia
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Ghost777 kaže...

Covjek uci dok je ziv, danas sam saznao da ps4 moze vrtit DVD-ove. Stavio pirate s kariba u player nakon 11 godina 

hmm probaj možda može svirat i CD-ove. ;-)

15 godina
PlayStation 4

Meni je oduvijek u stand byu. Prekjučer sam ga slučajno uključio dok sam nešto slagao ali nije se pojavila slika na tv-u. Morao sam ga isključiti ištekavanjem kabela i onda se nakon boota pojavila slika. Jel se to nekom dogodilo? Radi se o PS4 pro koji je nekoliko tjedana bio u stand byu, bez pokretanja.

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 8:11 (Ezio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ezio kaže...

Meni je oduvijek u stand byu. Prekjučer sam ga slučajno uključio dok sam nešto slagao ali nije se pojavila slika na tv-u. Morao sam ga isključiti ištekavanjem kabela i onda se nakon boota pojavila slika. Jel se to nekom dogodilo? Radi se o PS4 pro koji je nekoliko tjedana bio u stand byu, bez pokretanja.

Yep, dogodilo mi se već 2-3 puta na PRO-u otkad ga imam. Jednostavno se ne probudi iz stand bya i moraš ga čupat iz struje. Nisam baš uspio skužiti zašto se to događa. Ustvari ni ne znam dal ima neki način da ga samo resetiraš, ali na isto dođe. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice