PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.495.703
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
Hexfire kaže...
Bitanga kaže...

No nadam se da će SVE novije igre nuditi veći FPS kao jednu od opcija na 1080p.

Nadam se da će Sony ubuduće i tražiti da tako svi rade. Ne treba biti 60 lock ako ne ide, ali barem da je iznad 30.

Ma da, u kompleksnim open world igrama poput GTA V i sl. je teško garantirati 60 FPSa lock, al za većinu drugih je to lako.

14 godina
millo kaže...

Jedino me muči što im se toliko žurilo da je baš sada izdaju, a imali su vremena prvo sve izgladiti pa onda izdati gotovu konzolu.

Zbog PSVR. Htjeli su se ukrcati na hype train prije nego sve ode k vragu, a stara konzola ipak nema dovoljno snage za tako nešto.

Jer realno gledano, komotno su mogli pričekati par mjeseci i ubaciti Zen + Vegu unutra i bok. A ovako je to nekakvi čuspajz stare i nove generacije koji nije bog zna što impresivan na papiru. Pogotovo s procesorske strane.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
PlayStation 4

Bome, SD ih više nema, Svijet medija također...a na Ekupi piše isporuka tek 01.12.2016....vidjet ćemo danas kad Tcom krene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

t-com ih ima jos malo tako da pozurite :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hexfire kaže...
millo kaže...

Jedino me muči što im se toliko žurilo da je baš sada izdaju, a imali su vremena prvo sve izgladiti pa onda izdati gotovu konzolu.

Zbog PSVR. Htjeli su se ukrcati na hype train prije nego sve ode k vragu, a stara konzola ipak nema dovoljno snage za tako nešto.

Jer realno gledano, komotno su mogli pričekati par mjeseci i ubaciti Zen + Vegu unutra i bok. A ovako je to nekakvi čuspajz stare i nove generacije koji nije bog zna što impresivan na papiru. Pogotovo s procesorske strane.

Ma uvijek će za par mjeseci izlaziti nešto novo. Veći skok nek ostane za PS5.

Ovako su pokrpali nedostatke PS4 i utemeljili si vodstvo. Konkurencija nema ni 4K ni hdr ni VR. Upgrade je tu, a sve unutar jedne generacije.

Samo se nadam da sljedeće generacije neće upgradeati svakih godinu dana.

PSN - darklydexter
12 godina
Hexfire kaže...

Je, Zen i Vega samo što nisu. I to za samo 399,99 $.

Zen je upitan i za PS5, ukoliko Sony želi zadržati kompatibilnost sa PS4 generacijom (koju često spominju).

1080p High settings 60 FPS lock nije baš tako lak zalogaj, osim na časnim iznimkama (npr.Frostbite).

Inače treba dosta jak stroj.

PSN - DeniZg80
17 godina
millo kaže...

Ma popraviti će oni sve te "dječje bolesti" kod nove "profesionalne" plejke, budite bez brige. Jedino me muči što im se toliko žurilo da je baš sada izdaju, a imali su vremena prvo sve izgladiti pa onda izdati gotovu konzolu.

Ili su po njima svi kupci trebali biti beta testeri nove konzole, pod muss!

Pa kaj misliš da razvojni studiji nisu dobili prije nekoliko mjeseci konzolu kako bi se mogli pripremiti i savladati gradivo? Naravno da su svi fokusirani na nova izdanja a stara polako krpaju. Konzola nije izašla pod mus. Jednostavno kada su završili s njom izašla je na tržište. Zar da je u bunkeru drže? Uvijek će biti nekakvih problema izašla ona sada ili u 6 mjesecu sljedeće godine. Nema razlike...

17 godina
PlayStation 4

eto rijeshili smo i move-ove + dodatni ds4 v2 

teta iz t-coma rekla do 7 radnih dana je isporuka joooooj...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 16:04 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

Kakav je?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju.. PSN: ROZNER_GT
15 godina
4mal kaže...

eto, da nisi srljao, mogao si već tjedan dana imati pro;)

PSN - darklydexter
17 godina
PlayStation 4

e jebiga nema veze strpljen spashen ...

nisam jos iz kutije izvadio :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

Jedina razlika je valjda u taču, jer ima led svijetlo.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju.. PSN: ROZNER_GT
14 godina
x18x05x kaže...
4mal kaže...

Jedina razlika je valjda u taču, jer ima led svijetlo.

- touchpad

- nema više sjajnih površina između tipki (sve je lagano matirano)

- gljive mi se čine malo drukčije

16 godina
neaktivan
PlayStation 4

I razlika je u tome sto su gljive, strelice i one tipke gdje su simboli sivi, na originalu je to crno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
16 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
Praetorian1 kaže...

Nadam se da si u pravu.

I ja :P. 

Ali stvarno bi bio fail da sad pro iste igre vrti slabije samo zato jer forsiraju da ih tjera na većoj rezoluciji, a golim okom skoro da i ne vidiš razliku.

Sony se tu dosta usro što nije točno propisao koje sve uvjete igre sa PS4 pro podrškom moraju ispuniti. A ne, može biti ovo, može biti ono, može biti ništa. Tako se to ne radi.

Zato i nisam odmah uskočio na PS4 pro vlak. Ali vjerujem da će ove sitne probleme s performansama riješiti kroz još pokoji patch.

Plus, ko i inače internet pretjeruje. Odgledao sam Last of Us usporedbu i tu i tamo se dogodi da na pro padne sa 60 na 57, a obični drži konstantno lock na 60. Ne mogu baš reći da je to tako velik problem.

Sony je propisao uvjete kojih se developeri moraju pridrzavati, clanak o tome mozes pogledati na ovoj stranici.

Konkretno, radi se o ovim stavkama:

• Games running in Neo mode must operate at a native rendering resolution of 1920x1080 (1080p) or higher.
  • A game's frame-rate must meet or exceed its equivalent performance level on base PlayStation 4 hardware.

Zasto se developeri toga ne drze - ne znam. Ali se mogu nadati da ce se support popravljati kako ce vrijeme odmicati. Ipak je rijec o novom hardveru i treba im jos vremena da se prilagode.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 20:25 (alen29).
17 godina
PlayStation 4

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 21:06 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

trebam hitnooooo odgovor,dolazi mi sutra kupac po ps,šta sa mojim profilom,dal se to briše da ga on nemože korisiti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
biankoneri kaže...

trebam hitnooooo odgovor,dolazi mi sutra kupac po ps,šta sa mojim profilom,dal se to briše da ga on nemože korisiti?

Ako mu neces dati profil, onda makni da je primary account i pobrisi usera.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
12 godina

Gledam malo po forumima rasprave ekipe koja ima HDR telkače.

Kad HDR postane standard i ljudi krenu podešavat postavke TVa, bit će to gore nego davljenje o driverima i fpsima.

PSN - DeniZg80
14 godina
alen29 kaže...

Sony je propisao uvjete kojih se developeri moraju pridrzavati, clanak o tome mozes pogledati na ovoj stranici.

Konkretno, radi se o ovim stavkama:

• Games running in Neo mode must operate at a native rendering resolution of 1920x1080 (1080p) or higher.
  • A game's frame-rate must meet or exceed its equivalent performance level on base PlayStation 4 hardware.

Ali to je bullshit statement jer ti kao kupac ne znaš točno što očekivati. Znači netko će izbaciti samo 4K upscale i ostaviti na 30 FPS, netko će ti ponuditi 1080p na 30 s supersamplingom ili unlocked FPS sa većim view distanceom, netko će napraviti nešto četvrto.

A i ovaj meet or exceed je dosta "mlak". Dal mora igra u 100% slučajeva raditi isto ili bolje od PS4 ili se tolerira da u rijetkim slučajevima radi lošije? Velim, nigdje konkretno ne piše da će igra ispuniti to, to i to nego je puno toga ostalo na volju developerima i slobodnu interpretaciju što je po meni pogrešan potez. I iz toga se vidi da Sony nije bio sasvim siguran kakvu točno konzolu izbaciti, kome ju prvenstveno reklamirati i kako ju na tržištu pozicionirati. 

Možda ubuduće igrači "prisile" developere da ubace više vrsta modova ko što neki već rade, pa to postane neslužbeni standard kod PRO igara.

Baš da će svi vlasnici stare plejke pohrliti po PRO u situaciji kad ti igra i dalje ostane na 30FPS lock sa subjektivno boljim grafičkim prikazom, bome neće. A odbit će i one koji su prvenstveno zbog tog locka dosad odbijali nabaviti konzolu.

P.S.

Vidio sam na Reebot sajmu Gears of War HDR na nekom Samsung SUHD TV-u. I meni to i dalje ne izgleda ko imalo bitna stvar. Možda bih se priviknuo, ali na prvu mi sve izgleda preblještavo. Definitivno nije nešto zbog čega bih išao kupiti novi TV. Možda je ta igra loš primjer, ili mi to jednostavno nije toliko bitna stavka u grafičkom prikazu igre.

Bome će se tu svi namučiti uvjeriti ljude da im HDR treba odmah sad.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
protjeran
PlayStation 4

Meni samo nije nikada bilo jasno zasto se dize toliki hype oko 30/60 fpf :) Ja tu razliku nikada nisam primjetio, niti mi to znaci nesto, koristim PS4 obicni i nemam problema sa stekanjem, niti kakvih grafickih tako da ne vidim smisao tolike frke... ali hajd

Takodjer PSVR sasvim normalno radi na obicnom PS4, sa PS4 Pro je samo bolja rezolucija, ali kada sam zadovoljan sa Gear VR vjerujem da me PSVR nece ni na obicnom PS4 razocarati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
arnes_king kaže...

Meni samo nije nikada bilo jasno zasto se dize toliki hype oko 30/60 fpf :) Ja tu razliku nikada nisam primjetio, niti mi to znaci nesto, koristim PS4 obicni i nemam problema sa stekanjem, niti kakvih grafickih tako da ne vidim smisao tolike frke... ali hajd

Takodjer PSVR sasvim normalno radi na obicnom PS4, sa PS4 Pro je samo bolja rezolucija, ali kada sam zadovoljan sa Gear VR vjerujem da me PSVR nece ni na obicnom PS4 razocarati.

Ovisi kakve igre igraš. Nije stvar u štekanju, jer na konzolama igra šteka jedino ako developer nešto zariba. Stvar je u fluidnosti u igrama u kojima je ona bitna, recimo multiplayer fps-ovi. Kod brzih mijenjanja pogleda nije baš svejedno da li se to izvodi u 30fps ili 60fps. Može se na 30, ali na 60 je puno bolje.

PSN - darklydexter
17 godina
neaktivan
Hexfire kaže...

Mene su uvjerili 

Ali nemam love, pa kao i da nisu

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
Chaky kaže...
Hexfire kaže...

Mene su uvjerili 

Ali nemam love, pa kao i da nisu

hahah same here 

PSN Tokioplastic292
17 godina
arnes_king kaže...

Evo ga opet :-) Da ne pokrećemo novu raspravu samo pogledaj na youtubeu bilo koju racing igru u 30FPSa (npr Driveclub) i u 60 FPSa (npr Project Cars). O TPS i FPS igrama gdje se stalno moveaš lijevo desno da i ne pričam.

Pa onda i dalje govori da ne kužiš razliku. Razlika se itekako kuži, pogotovo dok imaš veliku telku i ako je igra dinamična.

P.S. "samo bolja rezolucija" nije samo nešto... to je big deal, pogotovo za VR.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 10:14 (Bitanga).
13 godina
protjeran
Ezio kaže...
arnes_king kaže...

Ovisi kakve igre igraš. Nije stvar u štekanju, jer na konzolama igra šteka jedino ako developer nešto zariba. Stvar je u fluidnosti u igrama u kojima je ona bitna, recimo multiplayer fps-ovi. Kod brzih mijenjanja pogleda nije baš svejedno da li se to izvodi u 30fps ili 60fps. Može se na 30, ali na 60 je puno bolje.

Ahm, pa ja npr igram BF 1 MP, da li je on sa 30 ili 60 FPS? Meni je bas igrivo i ne primjetim nikakve probleme niti vidim sta bi tu moglo biti brze/bolje

13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
arnes_king kaže...

Evo ga opet :-) Da ne pokrećemo novu raspravu samo pogledaj na youtubeu bilo koju racing igru u 30FPSa (npr Driveclub) i u 60 FPSa (npr Project Cars). O TPS i FPS igrama gdje se stalno moveaš lijevo desno da i ne pričam.

Pa onda i dalje govori da ne kužiš razliku. Razlika se itekako kuži, pogotovo dok imaš veliku telku i ako je igra dinamična.

P.S. "samo bolja rezolucija" nije samo nešto... to je big deal, pogotovo za VR.

Na zalost na ovoj lokaciji mi je blokiran pristup yt tako da ne mogu pogledati, ali gledao sam ranije te usporedbe. Pa OK, kada gledam takvu usporedbu vidim razliku ali kada igram neku igru na pojma nemam da li je 30 ili 60 FPS i nikada mi to nije ni palo na pamet, jer sam prezadovoljan kako izgleda/funkcionira, samo kada ovako pocnem citati po forumima cudi me zasto tolika frka, ali eto nekome je to bas znacajno.

Rezolucija kao rezolucija na VR se npr primjeti razlika ali opet mi nije to toliko bitno niti je to bas tolika razlika da bih kupio PRO samo zbog toga. Kazem ti imam Gear VR gdje je rezolucija jos manja pa sam opet prezadovoljan, jer se fokusiram na virtualno okruzenje a ne na rezoluciju, pixele itd. A rezolucija na TV-u i mobitelu ... to je druga prica, svi toliko i oko toga dizu frku a opet su te razlike skoro pa neprimjetne golim okom i normalnim koristenjem, jedino u usporedbama se vidi razlika, ali ne igram igru da bih usporedjivao nego da bih uzivao. A o mobitelima da ne pricam, imam galaxy s7 Edge koji ima rezoluciju display-a 2K, sada na ovom novom beta Nougat firmware-u se moze mijenjati rezolucija, ja je spustio na obicni HD 720P jer se baterija mnogo sporije trosi, razliku u slici ne vidim apsolutno nikakvu.

Bilo kako bilo, ne kazem ja da to nije napredak i da nije bolje 4K HDR 60 FPS od FULL HD 30 FPS, samo to nije toliko znacajna razlika koja bi me navela da dajem 200-300KM vise za PRO konzolu. Da imam viska novca, kupio bih zasto da ne, ovako me sluzi dobro i moj PS4 a ostavljam pare sada za PSVR a i to dok malo cijena padne. A dodatno imam samo FULL HD TV tako da je to jos jedan razlog zasto mi PRO nije toliko privlacan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 10:31 (arnes_king).
15 godina
arnes_king kaže...

Ahm, pa ja npr igram BF 1 MP, da li je on sa 30 ili 60 FPS? Meni je bas igrivo i ne primjetim nikakve probleme niti vidim sta bi tu moglo biti brze/bolje

BF 1 je u 60 fps

PSN - darklydexter
15 godina
arnes_king kaže...

Rezolucija kao rezolucija na VR se npr primjeti razlika ali opet mi nije to toliko bitno niti je to bas tolika razlika da bih kupio PRO samo zbog toga. Kazem ti imam Gear VR gdje je rezolucija jos manja pa sam opet prezadovoljan, jer se fokusiram na virtualno okruzenje a ne na rezoluciju, pixele itd. 

U Gear VR je rezolucija ovisna o mobitelu. Na PSVR je display "samo" 1920x1080. S time da svako oko gleda pola od te rezolucije, tj. 960x1080. Još ako je igra neka zahtjevna, onda se ne izvodi u tih 2x960x1080 nego manje. Osim toga, igre za psvr su 3D, dakle konzola renderira dvije različite slike rezolucije 960x1080. Zato za PSVR jako dobro dođe PS4 Pro jer može potjerati igre u većoj rezoluciji od PS4 Noob. 

PSN - darklydexter
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice