PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.457.476
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
DeniZg kaže...

A kužiš, mogu ja imati jednu konzolu doma i jednu na poslu.

Imat će log in sa različitih IP adresa, a opet su obje moje.

Nema šanse da se Sony upusti u cirkus kojim bi sankcionirao takve stvari. Bilo bi milijunskih odšteta.

Ali da, slažem se da će prije izdati neki patch nego davati ban.

Možeš, al onda nećeš imati više accounta, nego samo svoj. Jedna konzola će biti primarna, a druga neće.

Ovako, ako imaš dva usera, još ako je jedan Pero Perić, a drugi Ivan Ivić i obojica imaju unesene kartice. Siguran sam da bi se u 99% slučajeva sa sigurnošću mogli otkriti takvi slučajevi bez problema.

Ili, ako su već konzole na različitim IP adresama (može se otkriti i približna lokacija iz IPa) mala je vjerojatnost da ćeš se ulogirati na nju u razmaku minutu-dvije (jer te nazvao da pita kad ćeš biti offline da pokrene download igara), ako se to dešava vrlo velika je vjerojatnost da si nekom drugom dao svoj password.

Ili ako si 99% vremena ulogiran na konzoli koja ti nije primarna (a imaš i još jednu primarnu na drugom IPu - na kojoj je pak netko drugi 99% vremena ulogiran - koji je gle slučajnosti postavljen kao primarni na konzoli gdje si ti 99% vremena ulogiran), to je znak također da nešto gadno muljaš.

Ako i neke podatke ne prikupljaju trenutno bez problema izbace update da dobiju još koju informaciju...

Mislim, dalo bi se bez problema. Samo to sam htio reći.

Trenutno je situacija da to toleriraju, iskreno nemam pojma zašto.

16 godina
PlayStation 4

al oni taj gamesharing toleriraju vec godinama, mislim da ih jednostavno nije briga jer nije da ti sad mos shareat na 5 konzola, nego na samo jos jednu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Ma kontam da su toliko već zaradli para, i još uvijek zarađuju, a što je najjače zarađivat će i dalje da im je svejedno. Najbolje od svega da u Sony-ju ne znaju da se to radi, mislim oni su to i omogućili tak da ono, vjerojatno su svjesni da su im igre preskupe pa nek se narod veseli 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 8:18 (lobotomac90).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
lobotomac90 kaže...

Ma kontam da su toliko već zaradli para, i još uvijek zarađuju, a što je najjače zarađivat će i dalje da im je svejedno. Najbolje od svega da u Sony-ju ne znaju da se to radi, mislim oni su to i omogućili tak da ono, vjerojatno su svjesni da su im igre preskupe pa nek se narod veseli 

Lako za Sony, developeri su na većem gubitku. Sony je generalno na dobitku, jer bolje da netko tako kupi i samo jednu igru nego nijednu. :-)

12 godina

Taj gamesharing funkcionira i na Xboxu.

S obzirom na (još uvijek dobru) konkurenciju Microsofta i Sonya, ne vjerujem da bi se jedna strana to usudila ukinuti.

PSN - DeniZg80
17 godina
Bitanga kaže...

Lako za Sony, developeri su na većem gubitku. Sony je generalno na dobitku, jer bolje da netko tako kupi i samo jednu igru nego nijednu. :-)

Kako je točno sony na dobitko ako se kupi jedna fifa a ne dvije? Pa nije to sonyeva igra da novci od prodaje idu isključivo sonyu? Znači svaki izdavač igri mora imati ugovor sa sonyem da može raditi i izdavati igre za sonyeve konzole. Ti ugovori se nešto plaćaju. Od svake prodane igre sony dobije određen iznos koji je dogovoren međusobnim ugovorom. Znači, i sonyu je u interesu da se proda što više igri jer samim time i njima raste prihod.

17 godina
DeniZg kaže...

S obzirom na (još uvijek dobru) konkurenciju Microsofta i Sonya, ne vjerujem da bi se jedna strana to usudila ukinuti.

Ima i Steam to (ali je i službeno legalno) familiy sharing al spominju i friends u uputama.

I poprilično dobro funkcionira. Onaj tko sharea uvijek može igrati igru, a onaj kome je shareano samo ako glavni koji sharea ne igra niti jednu igru. U suprotnom se onom kome je shareano pojavi poruka da je master pokrenuo igru i da će mu se ugasiti te mu da par minuta da sejva i izađe.

Nakon toga umjesto opcije Play ima opciju Buy sve dok ovaj glavni igra neku igru.

Ali kažem, ovaj Steamov je zamišljen baš za shareanje s drugim userima na drugim PCima, a ovaj na PS4 je zamišljen da shareaš svoje igre s drugim ukućanima (žena, deca, gosti).

Ovakav game sharing na PS4 ionako ne dolazi u obzir nikome osim samcima (znači mlađa populacija većinom, bez para :-D) jer mi stariji ionako ne bi postavljali frendovu konzolu ko primary jer onda na mojoj konzoli nitko ne bi mogao sa svojim accountom igrati moje igre koje sam ja kupio (znači klinci) - samo one koje je frend kupio - ili bi se morali ulogiravati s mojim accountom što je bezveze.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 10:48 (Bitanga).
17 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Kako je točno sony na dobitko ako se kupi jedna fifa a ne dvije? Pa nije to sonyeva igra da novci od prodaje idu isključivo sonyu? Znači svaki izdavač igri mora imati ugovor sa sonyem da može raditi i izdavati igre za sonyeve konzole. Ti ugovori se nešto plaćaju. Od svake prodane igre sony dobije određen iznos koji je dogovoren međusobnim ugovorom. Znači, i sonyu je u interesu da se proda što više igri jer samim time i njima raste prihod.

Sony će dobiti pare od PS+ vrlo vjerojatno, a onaj tko je škrt da kupi i jednu igru nego ju sharea će možda jednom odlučiti da kupi još nešto. A pošto je škrt u tom slučaju je Sony na dobitku ako taj bilo što kupi.

Ako ugasi game sharing kompletno, onda će vjerojatno i manje ljudi kupiti igru (jer sad ljudi kupe pola pola pa game-shareaju - ovako možda ne bi nijedan kupio). A možda bi i manje konzola prodali jer ljudi koji nemaju para za igre ih ne bi ni uzimali, ovako uzimaju s planom da game-shareaju.

Zato velim, developeri su tu na direktnom gubitku jer umjesto jedne igre potencijalno su mogli prodati dvije (iako realno nisu), a Sony je dugoročno na dobitku jer više ljudi kupi konzolu (samim time im raste udio i vrijednost i veća baza usera, a to je bitno) i PS+ pretplatu, a vjerojatnije će i kupiti još koju igru (pa taman i po pola).

Mislim, meni je to jadno, al ljudi se snalaze.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 10:31 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...

Ima i Steam to (ali je i službeno legalno) familiy sharing al spominju i friends u uputama.

I poprilično dobro funkcionira.

Steam family sharing je za korisnike lošija varijanta jer ne dozvoljava istovremeno igranje oba korisnika.

Vezano uz udio pojedinih servisa u zaradi od igara, imate ovdje dobar članak o tome.

PSN - DeniZg80
15 godina
PlayStation 4

Teoretski, svaku digitalno kupljenu igru može se gameshareati između dva igrača. Može i više, ali onda ne mogu igrati istovremeno. Teoretski, zarađuju duplo manje nego što bi mogli, ali to nije ni blizu stvarnoj vrijednosti gubitka koja je sigurno puno manja jer to što dvojica igraju jednu igru ne znači da bi obojica i kupili svaki svoj primjerak da mogućnost gameshareinga ne postoji. Osim pretpostavljenog gubitka na prodaji digitalnih verzija igara postoji i pretpostavljeni gubitak na fizičkim kopijama koje također može igrati puno ljudi a igra je službeno jednom kupljena.

Vjerojatno je u sonyevim kalkulacijama pretpostavljeno da će veću zaradu donijeti popularnost konzole na koju sigurno djelomično utječe i gameshareing i neograničavanje igranja fizičkih kopija nego što će nastati gubitak zbog te dvije mogućnosti.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 10:42 (Ezio).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
DeniZg kaže...

Steam family sharing je za korisnike lošija varijanta jer ne dozvoljava istovremeno igranje oba korisnika.

Vezano uz udio pojedinih servisa u zaradi od igara, imate ovdje dobar članak o tome.

Ali je legalna i opisana na Steam stranicama. I fer je za sve. Ne vidim zašto bi bila fer prema korisnicima koji ne žele kupit igru, a igrali bi se.

13 godina
neaktivan
PlayStation 4

Pozdrav,moje pitanje je malo off topic,imam brodsku plazmu od 127cm,a na njoj nemam HDMI utor,je li moguće ugradiit ga u tv?Na njoj je spojen max tve,sa ona tri kabla(Crveni,žuti,bijeli).Da znam mogu li plejku spojiti ili ne

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Znalac111 kaže...

Pozdrav,moje pitanje je malo off topic,imam brodsku plazmu od 127cm,a na njoj nemam HDMI utor,je li moguće ugradiit ga u tv?Na njoj je spojen max tve,sa ona tri kabla(Crveni,žuti,bijeli).Da znam mogu li plejku spojiti ili ne

Hvala

Prvo čuđenje - pa kakva je to plazma bez digitalnog ulaza :-)

Mogao bi kupiti ovako nešto:

http://www.ebay.com/itm/1080P-Mini-Composite-HDMI-to-RCA-Audio-Video-AV-CVBS-Adapter-Converter-For-HDTV-/371546550911?hash=item5681e6727f:g:YY4AAOSwzhVWscjv

Treba ti i USB napajanje za to. Al ne očekuj neku kvalitetu slike, pogotovo što kompozitni kabel sumnjam da može postić zadovoljavajuću rezoluciju.

Slika će ti biti na razini Nintenda Wii :-)

Ako ti plazma ima Component input (crveni, plavi i zeleni - YPbPr) onda kupi ovo, to je puno bolja kvaliteta slike od kompozitnog :

http://www.ebay.com/itm/HDMI-to-RGB-Component-YPbPr-Video-R-L-Audio-Adapter-Converter-HD-TV-OE-EU-/262474410772?hash=item3d1cb1ab14:g:TtYAAOSwnNBXVnSm

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 11:44 (Bitanga).
17 godina
Bitanga kaže...

Plazme pri izlasku na tržište nisu imale HDMI utor. Prvi plazme s HDMI utorom pojavile su se par godina nakon izlaska prve plazme... dobro se sjećam tog perioda i malo je falilo da sam kupio plazmu bez HDMI-a...

14 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Plazme pri izlasku na tržište nisu imale HDMI utor. Prvi plazme s HDMI utorom pojavile su se par godina nakon izlaska prve plazme... dobro se sjećam tog perioda i malo je falilo da sam kupio plazmu bez HDMI-a...

Yap, mi doma imamo jednu Hitachi plazmu 107cm, kupljena 2004 (tada kostala ko suho zlato... , nema hdmi-a, neznam nakon kolko je izasla prva telka sa hdmi-em...

11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Sta mislite za koliko ce se moci nas PS4 na njuskalu sada kad najave Neo? I sad ih daju za sicu -.-

0 0 hvala 0
16 godina
PlayStation 4

prvo treba vidjet kakva ce bit cijena nea. sad su po 1800 pa na dalje. bit ce vjerojatno po 1500.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
odjavljen

Sada ce stvarno svaka budala i njegova mater posjedovat tu konzolu. Drago mi je to za ljude koji nemaju previse novaca, ali mi nije drago ako bi je htio prodat da necu moc dobit vise od 1800kn.

17 godina
IvanDado kaže...

Sada ce stvarno svaka budala i njegova mater posjedovat tu konzolu. Drago mi je to za ljude koji nemaju previse novaca, ali mi nije drago ako bi je htio prodat da necu moc dobit vise od 1800kn.

Pa ti si optimista. Kada oglasnik preplavi ponuda cijene će se strmoglaviti. Ja ću svoju staviti za 1.200 kn i bit ću sretan ako je netko uzme. Ništa u njoj nije bilo osim fife i uncharteda...

15 godina
PlayStation 4

Ja ću svoju pokloniti ili platiti nekom 1000 kn da ju odnese.

Potpis!
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
movie kaže...
IvanDado kaže...

Pa ti si optimista. Kada oglasnik preplavi ponuda cijene će se strmoglaviti. Ja ću svoju staviti za 1.200 kn i bit ću sretan ako je netko uzme. Ništa u njoj nije bilo osim fife i uncharteda...

Ja sam na vrijeme prodao čim su najavili novi, dobio 2300 za nju, al ni to nije ni trećina kolko sam ulupao u nju :-)

11 godina
odjavljen
movie kaže...

Stvar je u tome sto nisam siguran zelim li je prodati ili ne zbog nea, a do kad se ja odlucim vec ce se naci za djabe. Jest da ovaj moj stvarno takodjer nije puno koristen i da je jos pod garancijom, ali tko vise pada na te fore. 

16 godina
PlayStation 4

ma precjenjujete malo taj pad cijene.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

Korisi li netko PS Now? Mislio sam uzet na 3 miseca, ali volio bi čuti mišljena od onih koji ga koriste u HR.

Hasta La Victoria Siempre
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

Cijena uvijek ovisi o ponudi. Ako oglasnik preplave rabljeni PS4, cijene automatski padaju ako želiš prodati što brže svoj primjerak konzole...

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Šta nitko neće ostat vjeran svojoj postojećoj četvorci? Anybody? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sigurno ostavljam četvorku, čak ako i kupim Neo ili kako se već bude zvao.

Jedna konzola u sobi druga u dnevnom. Ovako stalno moram vuć konzolu jer sa PS TV-om input lag mi je prevelik.

PSN ID : Eraserhead_981
15 godina
neaktivan
iggy81f kaže...

Korisi li netko PS Now? Mislio sam uzet na 3 miseca, ali volio bi čuti mišljena od onih koji ga koriste u HR.

Ja ga prije par mjeseci koristio . Radilo je ok ja uzeo Ps Now preko us accounta. Sad ne znam da li radi i preko našeg hr accounta onda još nije radio. Sve u svemu nisam imao nekih prevelikih zamjerki sve radilo korektno.

sake08
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kad je bila akcija u Tele2 po oglasnicima su bile nove zapakirane po 1800-2000 kn

[19xx]C3c1l
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice