PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.489.306
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
Wolf88 kaže...

Prema neslužbenim informacijama sony razmišlja o tome, ali sumnjam da bi kod nas bilo takve opcije.

Ako sony razmišlja o tome i ako sony ima službenog zastupnika u HR i ako se PS4 službeno prodaje u RH i ima službenu podršku od strane sonya, ne vidim niti jedan razlog zašto ne bi kod nas vrijedila ista pravila kao i u ostalim zemljama gdje se sony prdaje na isti način kao i u Hrvatskoj?  S obzirom da cijenu i sve ostalo uz PS4 za teritorij Hrvatske donosi sony a ne domaći zastupnik, potpuno sam miran po tom pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 10:54 (movie).
17 godina
movie kaže...
Ako sony razmišlja o tome i ako sony ima službenog zastupnika u HR i ako se PS4 službeno prodaje u RH i ima službenu podršku od strane sonya, ne vidim niti jedan razlog zašto ne bi kod nas vrijedila ista pravila kao i u ostalim zemljama gdje se sony prdaje na isti način kao i u Hrvatskoj?  S obzirom da cijenu i sve ostalo uz PS4 za teritorij Hrvatske donosi sony a ne domaći zastupnik, potpuno sam miran po tom pitanju.

Ha čuj... Puno featurea za PS4 ovisi i o regiji u kojoj se nalaziš, tako da ne bih baš stavio ruku u vatru za tu tvoju tvrdnju. Ali da bi bilo cool da takvo nešto ponude, bilo bi.

17 godina
PlayStation 4

Ps3 eksluzive uskoro na PC wtf

http://www.hcl.hr/vijest/ps3-igre-na-pc-kroz-playstation-now-96124/

prvo x box posvuda sad ps jos cekam nintendo da dojashe 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 17:49 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
MSX kaže...

Ha čuj... Puno featurea za PS4 ovisi i o regiji u kojoj se nalaziš, tako da ne bih baš stavio ruku u vatru za tu tvoju tvrdnju. Ali da bi bilo cool da takvo nešto ponude, bilo bi.

Pričamo o konzoli ne o features-ima. To nije isto niti se prodaje po istim uvjetima. Konzola PS4 ne poznaje regiju.

17 godina
4mal kaže...

Ključno je ono, glasine dolaze s jednog gaming portala... no ima logike. Zašto ne bi još jednom prodali stare igre koje ne mogu više nikome prodati kroz playstation now uslugu i PC igračima? Od dodatne zarade glava ne boli. Pogotovo kada jedno te iste igre možeš prodati nekoliko puta.. Razlika između xbox i ove usluge koja još nije potvrđena je što se radi o starim igrama po nekoliko godina, dok xbox najavljuje nove igre na obje platforme istovremeno. Interesantan je i jedan od uvjeta da bi mogao igrati igre, gamepad DS4. Prema tome, ništa zabrinajvajuće i ništa začuđujuće...

10 godina
4mal kaže...

Ah stream niti blizu onoga kaj Microsoft radi. 

On je ionak dostupan vec na nekim Bravia televizorima i njihovim bluray playerima tak da ti vec odavno ne treba Playstation da bi ih igrao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 18:02 (Santana).
17 godina
movie kaže...

Ključno je ono, glasine dolaze s jednog gaming portala... no ima logike. Zašto ne bi još jednom prodali stare igre koje ne mogu više nikome prodati kroz playstation now uslugu i PC igračima? Od dodatne zarade glava ne boli. Pogotovo kada jedno te iste igre možeš prodati nekoliko puta.. Razlika između xbox i ove usluge koja još nije potvrđena je što se radi o starim igrama po nekoliko godina, dok xbox najavljuje nove igre na obje platforme istovremeno. Interesantan je i jedan od uvjeta da bi mogao igrati igre, gamepad DS4. Prema tome, ništa zabrinajvajuće i ništa začuđujuće...

Pa ne bi ni trebalo biti zabrinjavajuće. Ali je logično. Na konzolama se ionako gubi lova, a zarada je od igara i pretplate. Bili bi ludi da ne omoguće PS Now na PCu, i za nove kao i za stare igre.

16 godina
PlayStation 4

Uzeo sam na ps store-u Nfs deluxe edition 2015, ponuda je vise nego ok za 179 kn, a igra mi se čini dobra.

Sad samo treba cekat pun k da se skine 20 gb igre.

Sljedeci put uzimam gta V  ;-) 

Martin
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 20:07 (Marti).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Bitanga kaže...

Pa ne bi ni trebalo biti zabrinjavajuće. Ali je logično. Na konzolama se ionako gubi lova, a zarada je od igara i pretplate. Bili bi ludi da ne omoguće PS Now na PCu, i za nove kao i za stare igre.

Pa ne bih se složio. Novci se gube u prvih godinu ili dvije. Nakon toga proizvodni proces postaje jeftiniji i konzola počinje donositi zaradu. Zaradu donosi i periferija i to od prvog dana. Zaradu donosi PSN. Što je više prodanih konzola to je više PSN korisnika. Znači čista zarada. U pravilu igre za konzole su skuplje od igri za PC i prodaju se jako dobro kako vidimo. Tko će kupovati konzolu ako će moći novu igru igrati na PC. Znači ruši im se cijeli lanac. Meni to nema smisla. Ovo o čemu pričamo ima smisla. Radi se ionako o starim igrama koje više ne donose nikakvu zaradu i zašto ne bi još malo pocuclali novca od PC korisnika ako mogu.

Još ako im uvale i DS4 bez kojeg se ne može igrati i napravili su sjajan posao. Možda se netko nakon toga navuče na konzolu i opet sjajno po njih.. Broj prodanih konzola je jako bitan i razvojnim studijima. Tko će raditi igru i trošiti novce za mrtvu konzolu? Najbolji primjer je nintendo wii-u ili kako se zove kojeg su napustili svi najveći razvojni studiji jer im se ne isplati raditi igru za konzolu koja se ne prodaje a samim time nema tko niti kupiti određen broj pojedinog naslova kako bi se razvoj igre isplatio i donio zaradu na određenoj platformi.

17 godina
movie kaže...
Pričamo o konzoli ne o features-ima. To nije isto niti se prodaje po istim uvjetima. Konzola PS4 ne poznaje regiju.

Ko što rekoh, bit će super ako to ponude, a osobito ako to ponude (i) kod nas. Ja samo izražavam blagu skepsu. Nadam se da griješim. 

12 godina
movie kaže...
Bitanga kaže...

Pa ne bih se složio. Novci se gube u prvih godinu ili dvije. Nakon toga proizvodni proces postaje jeftiniji i konzola počinje donositi zaradu. Zaradu donosi i periferija i to od prvog dana. Zaradu donosi PSN. Što je više prodanih konzola to je više PSN korisnika. Znači čista zarada. U pravilu igre za konzole su skuplje od igri za PC i prodaju se jako dobro kako vidimo. Tko će kupovati konzolu ako će moći novu igru igrati na PC. Znači ruši im se cijeli lanac. Meni to nema smisla. Ovo o čemu pričamo ima smisla. Radi se ionako o starim igrama koje više ne donose nikakvu zaradu i zašto ne bi još malo pocuclali novca od PC korisnika ako mogu.

Još ako im uvale i DS4 bez kojeg se ne može igrati i napravili su sjajan posao. Možda se netko nakon toga navuče na konzolu i opet sjajno po njih.. Broj prodanih konzola je jako bitan i razvojnim studijima. Tko će raditi igru i trošiti novce za mrtvu konzolu? Najbolji primjer je nintendo wii-u ili kako se zove kojeg su napustili svi najveći razvojni studiji jer im se ne isplati raditi igru za konzolu koja se ne prodaje a samim time nema tko niti kupiti određen broj pojedinog naslova kako bi se razvoj igre isplatio i donio zaradu na određenoj platformi.

Slažem se s tobom osim s ovim boldanim.

Zamisli da Sony ponudi PS Now streaming uslugu sa starim ili novim igrama (svejedno) na PC-u.

potencijalni kupci su stotine milijuna novih korisnika koji imaju slab PC,a  dobar internet, a koji će PS Now uslugu morati kupiti na Sony PSN dućanu, a ne Steamu, Originu ili sl.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 21:15 (DeniZg).
17 godina
DeniZg kaže...

Zamisli da Sony ponudi PS Now streaming uslugu sa starim ili novim igrama (svejedno) na PC-u.

potencijalni kupci su stotine milijuna novih korisnika koji imaju slab PC,a  dobar internet, a koji će PS Now uslugu morati kupiti na Sony PSN dućanu, a ne Steamu, Originu ili sl.

Opasna je to igra. Ja s dobrim PC više ne trebam PS4. Svaki gamer koji voli igrati ima solidan PC. Do sada je imao uz njega i jednu od konzola. Više ne treba imati konzolu. Preteške su to teme prepune magle... no moje osobno mišljenje je da sony dugoročno s time gubi a konzola mu postaje nebitna. Sada da bi uopće mogli raditi igru za konzolu izdavači plaćaju sonyu i još pri prodaji sony dobija dio profita. Ne znam koliko je pametno odreći se svega toga. Naravno onaj koji ima uvid u poslovnu politiku firme zna koje su prednosti i mane takvog načina poslovanja. Mi možemo samo nagađati...

17 godina
movie kaže...
DeniZg kaže...

Opasna je to igra. Ja s dobrim PC više ne trebam PS4. Svaki gamer koji voli igrati ima solidan PC. Do sada je imao uz njega i jednu od konzola. Više ne treba imati konzolu. Preteške su to teme prepune magle... no moje osobno mišljenje je da sony dugoročno s time gubi a konzola mu postaje nebitna. Sada da bi uopće mogli raditi igru za konzolu izdavači plaćaju sonyu i još pri prodaji sony dobija dio profita. Ne znam koliko je pametno odreći se svega toga. Naravno onaj koji ima uvid u poslovnu politiku firme zna koje su prednosti i mane takvog načina poslovanja. Mi možemo samo nagađati...

Pa naravno da s dobrim PCem više ne trebaš PS4. No, Sony treba tvoju lovu, i bolje da ti ponudi igre s PS4 i da ih kupiš nego da ih ne kupiš. A sigurno nećeš kupiti konzolu samo radi neke ekskluzive. Stvar je vrlo jednostavna, Sonyu je zarada na konzolama vrlo mala, a na igrama vrlo velika. Pa zašto ne bi onda prodavali još više igara? A još je bitnija stvar da PSNow se može vrtiti i na smeće kompovima, a to još dodatno povećava broj potencijalnih korisnika, koji nikad možda ne bi ni kupili PS4.

17 godina
Bitanga kaže...

Pa naravno da s dobrim PCem više ne trebaš PS4. No, Sony treba tvoju lovu, i bolje da ti ponudi igre s PS4 i da ih kupiš nego da ih ne kupiš. A sigurno nećeš kupiti konzolu samo radi neke ekskluzive. Stvar je vrlo jednostavna, Sonyu je zarada na konzolama vrlo mala, a na igrama vrlo velika. Pa zašto ne bi onda prodavali još više igara? A još je bitnija stvar da PSNow se može vrtiti i na smeće kompovima, a to još dodatno povećava broj potencijalnih korisnika, koji nikad možda ne bi ni kupili PS4.

Urbane su legende da je zarada na konzolama vrlo mala ili nikakva. Prvu godinu je vrlo vjerojatno nikakva, drugu godinu pozitivna nula ili mala a onda vrlo velika s obzirom na pojeftinjenje proizvodnog procesa i ostalih okolnosti. Treba znati da je nVidia u startu odustala od suradnje sa sonyem te su javno rekli da ne žele raditi po uvjetima koje je nametnuo sony te su posao prepustili amd s kojim se na kraju sony dogovorio. Što hoću reći? To da je sony u startu smanjio svoje troškove pri izradi konzole na najveći mogući minimum a partnerima obećao zaradu na količini prodanih konzola. Zarada na igrama ne može biti vrlo velika kada sony nije izdavač svih igri. Oni dobiju dio od prodaje i dobiju ajmo to nazvati neku vrstu rente od svakog proizvođača da bi uopće razvojni studio mogao legalno raditi i izdavati igre za sonyeve konzole. Sada se opet vraćamo na početak.

Da bi proizvođači bili motivirani ulagati u razvoj igri za pojedinu konzolu, ista mora imati odlične prodajne rezultate na tržištu. Što će recimo sony ea sportsu ako nema PS4 i PS3? Ne treba ima. Imaju svoj origin i sumnjam da bi im bilo interesantno raditi sami sebi konkurenciju na PC gdje uzimaju 100% novca od prodaje igri. Dva servisa koja nude istu igru na istoj platformi nemaju nikakvog smisla. Trenutno tj. ove godine fifa se na ove dvije konzole prodala u 11 milja komada. Ukupno u 16 milja komada. Sada vidi koliki je udjel prodane igre na sonyevim konzolama. I sad ćeš ti ići uništiti tj. piliti granu na kojoj sjediš. Ovo s PC ima smisla sa starim igrama sa stare konzole koje ionako nikome nitko više ne može prodati. Ne rade nikakvu konkurenciju svojoj konzoli a produžuju vijek prodaje igri iz koje su iscuclali i zadnju lipu. Svima dobro. I sonyu i izdavačima igri. Sve ostalo nema smisla.

Kažeš da ljudi neće kupiti konzolu zbog neke ekskluzive? Mislim da je to jedini razlog zašto bi PC igrač kupio konzolu. Neće se odvojiti od svoje prve platforme koja je superiornija a želi igrati igre koje na njoj nisu dostupne. Pa ja imam PS4 samo zboj jedne igre koja i nije ekskluziva. To je fifa. U ove tri godine na PS4 sam odigrao Uncharted, The Last Of Us i naravno svakodnevno fifu. Za drugo mi ne treba. Uostalom, vidjet ćemo hoće li ikada zaživjeti ova nepotvrđena ideja i u kojem obliku. Ja bih se dao kladiti ako i zaživi da na njoj nećeš vidjeti igre s trenutne generacije konzole. Samo stare i prožvakane igre koje će ponuditi novim potrošaćima koji nisu do sada mogli uživati u nekim igrama koje su do sada bile rezervirane za konzole. Već je sada vidljivo da u ponudi PSNow u americi nisu neke igre koje su bile u prodaji za PS3 jer nisu dobili odobrenje izdavača igri ili se jednostavno nisu dogovorili o podjeli kolača.

Iz priloženog je vidljivo da su na PS4 zarađivali već 2014. god. a porast prodaje iz godine u godinu je impresivan. Postavlja se logično pitanje, zašto to sve upropastiti kada sve ide kao podmazano?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 9:46 (movie).
15 godina
PlayStation 4

Tbh  otkad sam kupio novi  pc,  playstation koristim vecinom za yotube i netflix.  Nista ne igram kontinuirano,  vecinom kada dodjem u posjed neke ekskluzive odigram tih 10tak sati u dan, dva,  tri i to je to. 

Usprkos tome,  jos uvijek mislim da je ps4 good value for the money. Multimedialni centar,  pristojno gaming iskustvo, minimalni napor ulozen za osposobljavanje i uzivanje u istom.

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
movie kaže...

Iz priloženog je vidljivo da su na PS4 zarađivali već 2014. god. a porast prodaje iz godine u godinu je impresivan. Postavlja se logično pitanje, zašto to sve upropastiti kada sve ide kao podmazano?

Pa nisam rekao da nisu zarađivali nego da je zarada mala, sigurno puno manja nego od PSNa i igara.

Ti PC igrači koji kupuju PS4 radi ekskluziva su malobrojni. PC igrač se drži svojih nekih uvjerenja i sloboda. Iskreno, ne vjerujem da ima puno PC gamera koji imaju PS4 i još ga aktivno koriste. PC gamer će si rađe kupiti novu grafičku nego PS4 pa taman i ne mogao igrati PS4 ekskluzive.

Zato je Sonyu bolje da i njih uključi u svoj prihod kroz PSNow pretplatu. Siguran sam da će konzole ići u tom smjeru.

Spominješ EA Sports, ne znam po kojoj paraleli, jer pričamo o PS4 ekskluzivama na PCu, a ne svim igrama.

10 godina
Jesam li jedini koji ima i PC i PS4 i igram sve na PS4? Na PS4 mi je puno ugodnije i ljepše i jeftinije igranje. PC mi služi samo za surfanje internetom.
Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina

Opet Bitanga vodi svoju kampanju promoviranja PC gaminga na Playstation 4 temi.

PSN - DeniZg80
16 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...
Jesam li jedini koji ima i PC i PS4 i igram sve na PS4? Na PS4 mi je puno ugodnije i ljepše i jeftinije igranje. PC mi služi samo za surfanje internetom.

Ja imam PC s kojim mogu sve igrat pa svedno sve igram na PS4, puno mi je bolje i to je to. Pc mi sluzi sa surfanje, nabavku serija/filmova itd. I to je to, PC ne cu vise nadogradivat samo klepat kad neki dio ode. Kad dode PS Neo ako bude dobar prodajem PS4 i uzimam njega.

14 godina
neaktivan
Ima tko iskustva sa slusalicama za ps4? Da li mogu prikljucit bilo koje u gamepad ili trebam bas neke posebne da mi radi zvuk i mikrofon?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Praetorian1 kaže...

Ja imam PC s kojim mogu sve igrat pa svedno sve igram na PS4, puno mi je bolje i to je to. Pc mi sluzi sa surfanje, nabavku serija/filmova itd. I to je to, PC ne cu vise nadogradivat samo klepat kad neki dio ode. Kad dode PS Neo ako bude dobar prodajem PS4 i uzimam njega.

Ima li šta boljeg nego se zavalit u udobnu fotelju ispred 48" TV-a i uživat u igrama?

NEO ću možda kupit ako bude oko 3299kn, 60fps i možda nešto bolja grafika iako i sad na standardnom igre izgledaju jako dobro.

30fps mi ne smeta jer kao da na konzolama 30fps izgleda bolje nego 30fps na piceku.

Je li to zato jer je gamepad sporiji od miša ili zbog motion blur-a ili oboje?

10 godina
devilvu86 kaže...
Ima tko iskustva sa slusalicama za ps4? Da li mogu prikljucit bilo koje u gamepad ili trebam bas neke posebne da mi radi zvuk i mikrofon?

Da, rade i one konzumove za 50kn kao moje , a rade i one malo bolje.

Zvuk je meni super, nema nikakvih problema, mikrofon radi.

14 godina
neaktivan
Znači trebam samo gledat da zvucnik i mikrofon idu preko onog jednog činča?
14 godina
neaktivan
10 godina
devilvu86 kaže...

Da, i radit će 100%.

17 godina
DeniZg kaže...

Opet Bitanga vodi svoju kampanju promoviranja PC gaminga na Playstation 4 temi.

Cijelo vrijeme me napadaš i optužuješ da vodim neku kampanju, a većinom vi potežete ovakve vijesti i onda vam smeta dok se javi netko tko ih podržava :-)

Budućnost je u streamingu i za [n] godina nećeš ni imati konzolu doma, nego ćeš spojit kontroler na telku i streamat igru, onda će nam sve ove spikice pasti u vodu. Čim se dulje opiru, više će propasti. Ne bi bili ni prvi ni zadnji kojima se desio pad zbog nerazumjevanja budućnosti.

17 godina
PlayStation 4

apeliras na nintendo 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
pqweasdyxc kaže...

Nisi, ja sam poseban specijalac. Imam solidan PC i PS4 a igram aktivno samo fifu na PS4 i onda kupim još gtx 1070 da bih mogao odigrati Tomb Raidera na full detaljima na 1080p. Mogao sam to i na staroj kartici ali ne sve opcije na max....

17 godina
4mal kaže...

apeliras na nintendo 

Može i Nintendo, ali Nintendo ima para, za njih se ne bojim. No mislio sam konkretno na Microsoft koji nije kužio poantu Interneta (pa kasnije ni mobile deviceova) pa se pojavio neki smiješni Google i pred nosom im uzeo milijune korisnika.

Ili npr Blackberry, LG mobile division i sl.

17 godina
PlayStation 4

imao sam ps4 i mislim uzet neo krajem godine unatoc tome sto mogu igrat sve na pc-u ....neznam konzole su mi oduvijek imale neku draz a imao sam ih dosta kroz godine 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 22:18 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice