PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.495.079
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
PlayStation 4

na rezu iz gornjeg videa mozemo dodati 10ak+ fps uz dobru optimizaciju 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Re: PlayStation 4
Ja i dalje ostajem na ovom, vr mi je skup. Možda piknem NEO na nekom dobrom popustu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Isto možeš oduzeti 10ak fps na račun sporijeg procesora. Bez obzira sto će povećati clock na 2.1 to je i dalje spora Jaguar jezgra i ne znam zašto nisu upotrijebili nešto novije. Taman da je lik benchao s FX 8300 na 2GHz trebao bi jos spustiti clock zato jer piledriver jezgre imaju veći IPC od Jaguara. Ovo je sigurno benchano na i7 ili i5 platformi a takva platforma daje negdje oko 10% veći fps od FX 8350 koji je inače na skoro 4Ghz. 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
17 godina
odjavljen
PlayStation 4

Zato će novi BOX jednostavn rasturati snagom, samo opet, zašto kupiti BOX ako imaš dobr PC i veči izbor igara. Nema mi smisla. Opet NEO ima kompromis oko hardvera zbog stvarno jako slabog CPU-a. Mislim da ostajem na PC-u zauvjek 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 10:20 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
JozoBozo121 kaže...

Isto možeš oduzeti 10ak fps na račun sporijeg procesora. Bez obzira sto će povećati clock na 2.1 to je i dalje spora Jaguar jezgra i ne znam zašto nisu upotrijebili nešto novije. Taman da je lik benchao s FX 8300 na 2GHz trebao bi jos spustiti clock zato jer piledriver jezgre imaju veći IPC od Jaguara. Ovo je sigurno benchano na i7 ili i5 platformi a takva platforma daje negdje oko 10% veći fps od FX 8350 koji je inače na skoro 4Ghz. 

Koristili su jaki i5, zato da nemaju CPU bottleneck i pokažu GPU razliku.

Jasno da je Jaguar slabiji na papiru nego bilo koji noviji desktop CPU, ali nema smisla raditi usporedbu procesora "u vakuumu". PS4 ima APU, 8GB DDR5 koj ne moraju držati Windowse, ima svoj API, a ne DX itd.

Za sada se ovaj Jaguar pokazao dovoljnim, pa bi i overclockani Jaguar u Neo-u trebao biti OK.

PSN - DeniZg80
10 godina
neaktivan

U igrama koje imaju puno NPC-eva i sličnog, se pokazao kao bottleneck. Pogledaj Unity i PlanetSide 2 (Sonyev studio, čak su i izravno izjavili da je CPU prespor, Sucker Punch isto(a to su Sonyevi studiji s eksluzivnim ugovorima)). Xbox je na istoj rezoluciji imao čak veći fps u Unityu od PS4 zbog toga jer ima veći clockspeed procesora (čista komparacija jer koriste iste generacije komponenata). To što je APU je obična medijska propaganda, može malo smanjiti latencije između procesora i GPU-a, ali to je jednako ostvarivo i s odvojenim komponentama (GPGPU i to, ali GPU je ionako prespor za razolucije koje su oni zamislili, GPGPU bi još pogoršao situaciju. To nikako ne ubrzava procesor već može postići neke memorijske uštede. NEO ima snage za 1440p rendering, a HUD elementi se mogu renderati u 4K, ali sumnjam da će studiji ići na neku puno veću opciju. Možda nešto poput Rainbowa Six Siege koji se na PS4 renerira u 960x540 i onda se primjenjuje MSAA 2x kako bi dobili 1080p framebuffer.

Tih 8GB ima 5,5GB slobodno, a operativni sustav koristi 2 jezgre, drugu na 50%. Tako da mi se ne čini da je OS puno lakši od Windows 10 koji mi na starom laptopu s Pentium jezgrama ne koristi više od 20% jezgre

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 11:03 (JozoBozo121).
12 godina

AC Unity i Planetside 2 su loše radili na svim platformama, tako da tu ne bih posebno isticao PS4.

Jedini "CPU bottleneck" koji ja znam, je u Battlefieldu 4 gdje konzole ipak ne mogu podržati više od 64 igrača na mapi. A i tih 64 igrača na mapi je gužva samo takva. 

Nekako više vjerujem Mark Cernyu nego kauč generalima koji bi gurali i7 Skylake-ove u PS4. (Ne mislim tu na tebe Jozo, nego općenito).

PSN - DeniZg80
12 godina

Driveclub VR najavljen kao day 1 naslov za PSVR.

Cijena cca 40€.

JP LINK.

Sjećam se da su na testnim verzijama tog Driveclub VR-a rekli da će grafika biti gotovo identična, tek uz smanjenje broja automobila na stazi, manji "draw distance" i nešto malo "ružnijeg" drveća oko staze.

PSN - DeniZg80
10 godina
PlayStation 4

Ako već netko uzima VR, vjerojatno će kupiti i NEO.

Na standardnom PS-u igre mi izgledaju dosta loše, što ubija imerziju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
pqweasdyxc kaže...

Sony je u zadnjih mjesec dana podijelio puno  PSVR demo uređaja po raznim US dućanima.

Komentari "gamera" su bili da se u početku vidi nešto slabija kvaliteta grafike, ali da se na to vrlo brzo zaboravi kad krene akcija, upravo zbog te uživljenosti u 3d svijet.

Ovi koji nisu "gameri", oni su samo vrištali.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 12:49 (DeniZg).
14 godina
pqweasdyxc kaže...

Neke jednostavnije stvari će se vjerojatno vrtjeti ok i na starom. A i koliko sam skužio, čak i ako nešto na papiru izgleda grafički lošije, sasvim je druga priča kad staviš uređaj na glavu.

A i poprilična je investicija uzeti odmah Neo i PSVR. Oko 8k kuna.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
neaktivan

Neće to izgledati dobro jer će morati spustiti detalje (moguće i rezoluciju sto bi mogli biti vrlo loše) kako bi podigli fps koji inače uzrokuje mučninu. A i zanima me kako će to izgledati jer se ljudi na HTC Vive žale da se i dalje vide pikseli a Vive ima više piksela za jedno oko nego PSVR za oba.

12 godina
JozoBozo121 kaže...

Neće to izgledati dobro jer će morati spustiti detalje (moguće i rezoluciju sto bi mogli biti vrlo loše) kako bi podigli fps koji inače uzrokuje mučninu. A i zanima me kako će to izgledati jer se ljudi na HTC Vive žale da se i dalje vide pikseli a Vive ima više piksela za jedno oko nego PSVR za oba.

Dovoljno je da dignu framerate na 60FPS, nakon toga se interpolacijom (što god to bilo) dupla na 120.

A za ekran se ne brinem, Sony-ev OLED je najkvalitetniji, koji kompenzira manjak piksela.

Vidjet ćemo za 2 mjeseca kak bu to izgledalo.

PSN - DeniZg80
14 godina
PlayStation 4

Osobno me VR ne zanima sve dok to ne uđe barem u drugu treću generaciju i riješe se dječje bolesti i previsoka cijena, ali da navijam da PSVR bude odličan na starom PS4 kako bih si mogao pronaći "žrtvu" s kojom ću u paru kupiti Neo + VR bundle, to da. 

Bilo kako bilo, ne vjerujem da će si Sony dopustiti da PSVR izađe, a da baš traži Neo za ugodno igranje. A i ovo što veli Dani, takav dojam sam dobio i ja. Znači sama imerzija u neku igru ti kompenzira taj "nedostatak" grafičkog izgleda u odnosu da istu stvar igraš bez VR-a.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Hexfire kaže...

Znači sama imerzija u neku igru ti kompenzira taj "nedostatak" grafičkog izgleda u odnosu da istu stvar igraš bez VR-a.

Pa je.

Evo baš gledam na stranim forumima komentar čovjeka koji je već par puta probao PSVR.  Kao sad idući put kad isproba će se baš koncentrirati na grafiku i detalje.

I onda stavi naočale na glavu, krenu morski psi, krene akcija i pucnjava i gotovo. Nema šanse da se koncentriraš na sitne detalje oko grafike.

PSN - DeniZg80
17 godina
PlayStation 4

mene ne brine grafika previse jer sam se navikao na pixelasti gear vr koji je odlican kad ga se skuzi

vise me zanima FOV,OLED-display i Hz 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Na kojem mobu koristiš gear vr?

17 godina
PlayStation 4

s7e

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hm, znači na 1440p je slika malo pikselasta? Stvarno me zanima kako će izgledati psvr sa gotovo duplo manje piksela. Nekako mi se čini da toliku razliku ne mogu riješiti OLED matrica i bilo kakva optika. Ljudi jednostavno imaju predobar vid koju u centralnom fokusu ima izuzatno veliku rezoluciju a sa strane je manja. 

17 godina
PlayStation 4

pa da zato s8 ide na 4k 120hz i 830 qualacom a 2.8 izlazi novi gear vr koji ce bit komp. sa galaxy note 7 i ovom gen i buducom 

samo se nezna oceli biti usb-c ver...

sorry na 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 14:01 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
JozoBozo121 kaže...

Hm, znači na 1440p je slika malo pikselasta? Stvarno me zanima kako će izgledati psvr sa gotovo duplo manje piksela. Nekako mi se čini da toliku razliku ne mogu riješiti OLED matrica i bilo kakva optika. Ljudi jednostavno imaju predobar vid koju u centralnom fokusu ima izuzatno veliku rezoluciju a sa strane je manja. 

A kom je dobro 30FPSa njima je dobro i duplo manje pixela :-)

Ja ću pričekati sa VRom sljedeću generaciju. Do onda ću kupiti i novi PC.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:18 (Bitanga).
10 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

njemu*

17 godina
JozoBozo121 kaže...
Bitanga kaže...

njemu*

U pravu si :-)

Htio sam napisati "kojima", al me odmah sjetilo na egotripera Kojimu i stilto mi se mozak :-P

11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Može mi neko objasnit zašto mi jebeno ne želi priznat Maestro karticu na PSN? Dobijem error da sam upisao krivi broj kartice,pa nisam glup..

0 0 hvala 0
12 godina
nidjoPro kaže...

Može mi neko objasnit zašto mi jebeno ne želi priznat Maestro karticu na PSN? Dobijem error da sam upisao krivi broj kartice,pa nisam glup..

A na temelju čega si zaključio da PSN prima Maestro?

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2016 16:41 (DeniZg).
11 godina
neaktivan
Pa pročitao sam ma njihovoj stranici.
12 godina
nidjoPro kaže...

Možeš linkati tu stranicu?

PSN - DeniZg80
11 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
nidjoPro kaže...

https://www.playstation.com/en-nz/get-help/help-library/store---transactions/payments---refunds/using-a-credit-or-debit-card-on-playstation-4/

12 godina
nidjoPro kaže...
DeniZg kaže...
nidjoPro kaže...

https://www.playstation.com/en-nz/get-help/help-library/store---transactions/payments---refunds/using-a-credit-or-debit-card-on-playstation-4/

Nažalost, to ti ne vrijedi za HR. Primaju samo Mastercard i Visu.

PSN - DeniZg80
11 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
nidjoPro kaže...
DeniZg kaže...
nidjoPro kaže...

Nažalost, to ti ne vrijedi za HR. Primaju samo Mastercard i Visu.

Dobro,to nisam znao,hvala na informaciji.Zbunilo me ovo kad sam vidio da primaju Maestro a odbija,hvala još jednom.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice