PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.495.524
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
mar123 kaže...
DeniZg kaže...
mar123 kaže...

jedno brzinsko pitanje, frend je sa svojim psn + racunom uzeo onaj besplatni nba 2k16 sto se djelio, sad mene zanima dal bi ja kad kupim ps4 mogo instalirat to s njegovim racunom i onda poslije normalno igrat?

Da, kao i sve druge njegove digitalne igre, ukoliko svoj PS4 uređaj postaviš kao primarni uređaj njegovog accounta.

nije mi sad nesto jasno, na njegovom ps4 je taj acc kao primaran acc, i sad bi ja na svom trebo postavit njegov isto kao primaran i onda skinem tu igru i onda mogu uc u svoj i normalno igrat?

Ulovio si se u zamku game sharinga :-) Ne postoji primarni account, samo primarna konzola. Očito samo jedna može biti primarna za jedan account. A na primarnoj konzoli svi useri mogu igrati igre od accounta čija je to konzola primarna :-)

A dalje skuži sam.

15 godina
mar123 kaže...
DeniZg kaže...
mar123 kaže...

jedno brzinsko pitanje, frend je sa svojim psn + racunom uzeo onaj besplatni nba 2k16 sto se djelio, sad mene zanima dal bi ja kad kupim ps4 mogo instalirat to s njegovim racunom i onda poslije normalno igrat?

Da, kao i sve druge njegove digitalne igre, ukoliko svoj PS4 uređaj postaviš kao primarni uređaj njegovog accounta.

nije mi sad nesto jasno, na njegovom ps4 je taj acc kao primaran acc, i sad bi ja na svom trebo postavit njegov isto kao primaran i onda skinem tu igru i onda mogu uc u svoj i normalno igrat?

Ne postoji primaran acc, nego primarni uređaj. Ako je tvoj frend postavio svoj ps4 kao primaran za taj acc, onda ti to ne možeš, tj. možeš taj acc prijaviti na svoj ps4 ali će tvoj ps4 biti sekundaran za taj acc. Što to znači? Kad je frend logiran na svojoj konzoli, ti se nećeš moći logirati ni igrati na svojoj konzoli sa njegovim accom. Kad nije logiran, moći ćeš se ti logirati i igrati.

Zato se radi tzv. cross account. Ti imaš frendov account na svojoj konzoli i namjestiš da je tvoja konzola primarna za taj acc. Na taj način sve igre koje su kupljene na tom frendovom accountu ti možeš igrati na svim drugim accountima koji postoje na tvojoj konzoli, a frend ju za to vrijeme može igrati bez smetnje, istovremeno kad i ti, na svojem accountu (onom kojeg ti imas na svojoj konzoli) za koji je njegova konzola namještena kao sekundarna. Isto vrijedi za tvoj account. Ako misliš kupovati igre i shareati ih tom frendu, on će svoju konzolu namjestiti kao primarnu za tvoj acc a ti svoju kao sekundarnu. Tako obojica možete igrati na svojim accountima igre koje je kupio onaj drugi.

Drugi način, ako frend ne želi da ti namještaš svoju konzolu kao primarnu za njegov account i ako mu nije bitno da igra na tom accountu, on može igrati na bilo kojem drugom accountu na svojoj konzoli a ti možeš svoju konzolu prijaviti kao sekundarnu za taj njegov account i igrati te igre samo na njegovom accountu. Nije baš elegantno i igraš malo s jednim malo s drugim accountom.... Tako da je cross rješenje puno bolje.

Evo, mislim da sam lijepo objasnio, sljedeći korak bi bio grafički prikaz ovih aktivnosti. A mislim da ima i tako nešto na netu... Evo

E da, nisam rekao ništa o osnovnoj stvari vezanoj uz prim i sek uređaj. Ali vidi se iz priložene slike sa neta... Dakle možeš imati puno accounta na konzoli i može ta konzola biti namještena za svaki od tih accounta kao primarna ili sekundarna. Stvar je u tome da se igre koje su kupljene na accountu za koji je konzola primarna, mogu igrati na toj konzoli na bilo kojem drugom accountu, primarnom ili sekundarnom (zato se radi cross). A igre koje su kupljene na accountu za kojeg je konzola namještena kao sekundarna, mogu se igrati samo na tom accountu.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 21:19 (Ezio).
17 godina
PlayStation 4

ima jedna fora ali stara dvije god.neznam jeli jos uvijek shljaka c/p sa jednog ps foruma

1. Ugasi i upali play station. Na glavnom izborniku otvori settings/users/create user
2. Klikni na accept i next i otvara se prozor za unos maila i šifre
3. Mail: popcorn115@hotmail.com
Passw: lanister50
4. Nakon upisa šifre i maila kliknuti na "sign in".
5. BITNO: Otvoriti će se prozor gdje se pita "Activate this system as primary PS4". Potrebno je kliknuti na "ACTIVATE"! (Ako se prije toga izbornika otvore drugi prozori sve se klikne na "ok/next ili skip", to nije važno, bitno je doći do prozora gdje se klikne na "ACTIVATE".
6. Do kraja izlaza u glavni izbornik sve se može ok/next ili skip.
7. Sada si opet u glavnom izborniku, treba pritisnuti i držati PS tipku na joisticku i odabrati opciju "switch user" i odabrati novi user koji si kreirao i logirati se.
8. Zatim se ode na "LIBRARY", tamo vidiš igru koju si kupio i klikneš na nju da se počne downloadati.
9. Kada download krene ponovno pritisneš tipku PS na joisticku i izlogiraš se iz usera na kojem je igra (log out from PS4.), i ulogiraš se u svoj user.
10. Pogledati u notifications/downloads da li se igra skida, potrebno je da download krene.
11. Meni javiti OBAVEZNO kada je download krenio i kada si ulogiran u svoj user i IZLOGIRAN iz ovog gdje je igrica. (Pripaziti da nisi duplo ulogiran)
I TO JE TO
VAŽNO: Ne smiješ BRISATI IGRU, niti novi USER, niti se pokušavati LOGIRATI na njega. Ako obrišeš ili user ili igru, igru si IZGUBIO i ne može se ponovno skinuti. Igraj na svojim userima. Ako se pokušaš logirati poslije downloada igre na taj user, igra će se zaključati i nećeš moći igrati više.
Digitalne igre su tako sastavljene da će se za početak skiniti dio od nekoliko GB kako bi odmah mogli igrati, ako i ne piše da se dalje skida, on downloada u pozadini.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 22:10 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4mal kaže...

ima jedna fora ali stara dvije god.neznam jeli jos uvijek shljaka c/p sa jednog ps foruma

1. Ugasi i upali play station. Na glavnom izborniku otvori settings/users/create user
2. Klikni na accept i next i otvara se prozor za unos maila i šifre
3. Mail: popcorn115@hotmail.com
Passw: lanister50
4. Nakon upisa šifre i maila kliknuti na "sign in".
5. BITNO: Otvoriti će se prozor gdje se pita "Activate this system as primary PS4". Potrebno je kliknuti na "ACTIVATE"! (Ako se prije toga izbornika otvore drugi prozori sve se klikne na "ok/next ili skip", to nije važno, bitno je doći do prozora gdje se klikne na "ACTIVATE".
6. Do kraja izlaza u glavni izbornik sve se može ok/next ili skip.
7. Sada si opet u glavnom izborniku, treba pritisnuti i držati PS tipku na joisticku i odabrati opciju "switch user" i odabrati novi user koji si kreirao i logirati se.
8. Zatim se ode na "LIBRARY", tamo vidiš igru koju si kupio i klikneš na nju da se počne downloadati.
9. Kada download krene ponovno pritisneš tipku PS na joisticku i izlogiraš se iz usera na kojem je igra (log out from PS4.), i ulogiraš se u svoj user.
10. Pogledati u notifications/downloads da li se igra skida, potrebno je da download krene.
11. Meni javiti OBAVEZNO kada je download krenio i kada si ulogiran u svoj user i IZLOGIRAN iz ovog gdje je igrica. (Pripaziti da nisi duplo ulogiran)
I TO JE TO
VAŽNO: Ne smiješ BRISATI IGRU, niti novi USER, niti se pokušavati LOGIRATI na njega. Ako obrišeš ili user ili igru, igru si IZGUBIO i ne može se ponovno skinuti. Igraj na svojim userima. Ako se pokušaš logirati poslije downloada igre na taj user, igra će se zaključati i nećeš moći igrati više.
Digitalne igre su tako sastavljene da će se za početak skiniti dio od nekoliko GB kako bi odmah mogli igrati, ako i ne piše da se dalje skida, on downloada u pozadini.

neznam odakle ti taj account, al kad stavis ps4 kao primaran 6 mj se to nemre mijenjati koliko znam

battletag:MasnaKrvavic#2275
16 godina
neaktivan
PlayStation 4

Jedva cekam GoW 4, Detroit Become Human i Horizon Zero Dawn uhh. A kad najave TLOU II bume slagiralo xD

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ekipo kupujem PS4 pa me zanima koju verziju da uzmem? C-chassis?

Istotako ako netko slucajno prodaje moze mi se javit u inbox :)

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 0
10 godina
Ako ti nije problem pričekaj neo. C chassis je najbolji.
14 godina
PlayStation 4

Čak i ako ga Neo ne zanima, pretpostavka je da će cijena "slabog" PS4 pasti. U ovom trenutku svarno nije loše pričekati tih 3-4 mjeseca, ako se može.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina

Nemoguće! Min. 499€.

Skoro toliko košta ovaj standardni.

17 godina
odjavljen
PlayStation 4

Zakaj nemoguće? Polaris chip ih košta manje danas nego ih je koštala HD 7870 a cijena ostalih dijlova je valjda pojeftinila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PlayStation 4

Nema baš nikakve logike da košta više nego originalni PS4 kad je došao. Pogotovo jer Sony želi da si i svaki kupac NEO upikne Play Station VR čim prije, a taj vrag sam po sebi već košta previše.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
E onda ga uzimam odmah. Bravo Sony!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pqweasdyxc kaže...

Nemoguće! Min. 499€.

Skoro toliko košta ovaj standardni.

Taj Amazon "leak" je ispao u stvari greška, jer su htjeli staviti PS VR naočale, a ne PS4. Kasnije su to ispravili.

Vezano uz NEO specifikacije i cijenu, ako ostane prema prvim najavama,  Jaguar CPU (s višim taktom na 2.1 Ghz) + Polaris 480 APU na 900 Mhz, onda cijena ne ide preko 400€.

Ali Sony razmišlja i o opciji sa jačim CPU-om, koja onda razumljivo diže cijenu do 500€.

S obzirom da Sony preskače Gamescom u Koelnu, gotovo je sigurno da službena najava NEO-a ide na Tokyo showu u rujnu 2016.

PSN - DeniZg80
13 godina
neaktivan
Zna li neko u cemu je kvaka na fifi 16 nema statistike u online divizijama? Meni je bilo do neki dan. Sada nema ono s kim sam igrao koga pobijedio odakle je ko bio i tako to. ?

0 0 hvala 0
12 godina

Rise of the Tomb Raider dolazi u listopadu, sa svim DLC-ima i podrškom za VR.

LINK 

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 15:35 (DeniZg).
13 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Rise of the Tomb Raider dolazi u listopadu, sa svim DLC-ima i podrškom za VR.

LINK 

Još će ispasti bolji deal za PS4 nego za Xbox One, a igra je bila ekskluziva za tu konzolu 2 mjeseca.

Bilo bi fora da Neo verzija bude 60 fps.

17 godina
AngryBird kaže...

Još će ispasti bolji deal za PS4 nego za Xbox One, a igra je bila ekskluziva za tu konzolu 2 mjeseca.

Bilo bi fora da Neo verzija bude 60 fps.

Bilo bi fora da im nitko ne kupi igru pa nek zarađuju na xboneu gdje su se dobro poskliznuli a niti Pc nije donio očekivanu zaradu. Sada im je zadnja nada konzola koju su ignorirali zbog šake dolara bačenih na stol od microsofta. Neću ima dati za ovog TR niti jedan euro.

12 godina

Ne bih htio da se igra bojkotira na PS4, zato jer je igra dobra i bilo bi mi žao da propadne ta franšiza.

Da, PS4 će ju dobiti sa 10 mjeseci zakašnjenja, ali će to biti "definitive" verzija sa svim DLC-ima i VR-om.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 20:50 (DeniZg).
17 godina
DeniZg kaže...

Ne bih htio da se igra bojkotira na PS4, zato jer je igra dobra i bilo bi mi žao da propadne ta franšiza.

Da, PS4 će ju dobiti sa 10 mjeseci zakašnjenja, ali će to biti "definitive" verzija sa svim DLC-ima i VR-om.

Pa ako žele da im franšiza ne propadne neka je u isto vrijeme puknu na sve platforme. Kupio sam je na PC sada kada je na popustu jer je želim odigrati a istovremeno ne želim je kupiti za PS4 te se nadam da će prodaja biti samo nastavak fjaska s xbonea..

14 godina
PlayStation 4

Šta je da je, fino su se zeznuli s tim potezom. Šteta jer je igra vrhunska, ali definitivno nije nešto zbpg čega bi ljudi žurili kupiti Xbone. Mislim da su ovim popušili i developer (puno više) i Microsoft. Bit će mi baš žao ako će treći nastavak postati upitan nakon sveg ovog nepotrebnog cirkusa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Ja neznam kaj svi vi brijete preso sam je par puta na PC-u igra izlgeda fantasticno sa zadnjim patchem dx 12 + asc + 4k famozno 

a zaigrat cu je i na neu i VR-u !

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 22:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Ja neznam kaj svi vi brijete preso sam je par puta na PC-u igra izlgeda fantasticno sa zadnjim patchem dx 12 + asc + 4k famozno 

a zaigrat cu je i na neu i VR-u !

Meni je također igra odlična, ali s obzirom da sam ju prešao na PC-u, nekako ne vjerujem da ću ju uzeti za PS4.

PSN - DeniZg80
17 godina
PlayStation 4

cek nemislis neo uzimat ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

cek nemislis neo uzimat ? 

Uzet ću Neo, ali Tomb Raider vjerojatno ne.

PSN - DeniZg80
12 godina
PlayStation 4

Mozda ce biti neki bundle NEO i VR za 1000€ :)

0 0 hvala 0
14 godina
omomomomoomm kaže...

Mozda ce biti neki bundle NEO i VR za 1000€ :)

A pojedinačno oboje po 400 eura.

17 godina
PlayStation 4

vr neo budle ce biti 500 eura plafon.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
4mal kaže...

vr neo budle ce biti 500 eura plafon.

Kako ako je NEO 400+€ + VR 400€ + (možda) igra=800+€

17 godina
PlayStation 4