PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.506.094
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
15 godina
Re: PlayStation 4
DeniZg kaže...

Brzina interneta nema nikakve veze ako ste doma. Ali bitan je dobar router, pogotovo za wireless.

Probao sam sad na PCu i lošije mi radi u odnosu na Z2 tablet i Vitu (mutnija slika i više laga).

Trebat će im koji patch da to poprave.

Imam doma ZTE router i ps mi je spojen žicom. Budem probao i na Ipad-u kako radi čim nađem vremena. Možda je bitno da nije wireless vjerujem da ako imaš pristojan net nebi trebalo biti problema. Sigurno ne trebaju neke lude  brzine neta.

sake08
12 godina

Za remote play po doma vam niti ne treba Internet.

Možete iskopčati router iz telefonske utičnice i svejedno će raditi.

PSN - DeniZg80
17 godina
PlayStation 4

Ja imam Siemens SX763, komp na kome se streama je spojen kabelom, a plejka je wireless, pa može biti da i zbog toga laga. Ali tako je kako je za sad. 

BTW, piše da minimalna konfiguracija uključuje Intel Core i5-560M 2.67 GHz ili bolji. Ja imam Core2 Duo i svejedno radi zadovoljavajuće. 

0 0 hvala 0
14 godina
PlayStation 4

Witcher i Fifa rade meni odlicno na PC-u, nisam osjetio nikakav lag. Brzina mi je 30/5 . 

0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

Smiješno, kao i obično :-P

Treba mu 3 minute da pronađe konzolu u rest modeu (i to ne uspije lokalno nego ide preko interneta). Pa ju onda upali, pa onda još 2 minute provjerava connection. Jer, bilo bi teško omogućiti dodavanje po IPu.

I input lag je poprilično vidljiv (imam playku spojenu na jedan monitor i remote play na drugi jedan pokraj drugoga). Plus što je slika 720p pa je mutna u full screenu.

Sumnjam da ću ikad igrati preko toga, previše bi me smetao gubitak kvalitete igranja.

Plus srušio mi se jednom prilikom searcha :-P

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Bitanga kaže...

Smiješno, kao i obično :-P

Treba mu 3 minute da pronađe konzolu u rest modeu (i to ne uspije lokalno nego ide preko interneta). Pa ju onda upali, pa onda još 2 minute provjerava connection. Jer, bilo bi teško omogućiti dodavanje po IPu.

I input lag je poprilično vidljiv (imam playku spojenu na jedan monitor i remote play na drugi jedan pokraj drugoga). Plus što je slika 720p pa je mutna u full screenu.

Sumnjam da ću ikad igrati preko toga, previše bi me smetao gubitak kvalitete igranja.

Plus srušio mi se jednom prilikom searcha :-P

Jesi možda primijetio jednu pravilnost koja se stalno ponavlja, a to je da svima radi osim tebi?

Ne misliš li da je možda problem s tvoje strane?

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...

Jesi možda primijetio jednu pravilnost koja se stalno ponavlja, a to je da svima radi osim tebi?

Sad me već vrijeđaš. Poznajem tehnologiju i mreže bolje nego većina korisnika konzola (zato ih i kupuju jel ;-) )

Bavim se i privatno i poslovno IT tehnologijama, tako da ne misliš da sam neki papak sa zabagiranim kompjuterima punim virusa i koji ne zna podesiti ruter i mrežu.

Jednostavno je stvar polufunkcionalna, bez pretjerivanja kojim inače volim začiniti diskusiju ;-)

Osim toga, nisam rekao da ne radi, nego da ne radi zadovoljavajuće dobro da bih koristio. Rađe bih igrao rjeđe na TVu i imao pravu stvar, nego igra remote play i imao lošu sliku, nemogućnost snimanja i input lag.

A ti reci da nije tako?

Al ok, korisno je možda za tu i tamo probrowsati po konzoli iz nekog prozora na kompu dok nemaš pristup TVu ili nekom drugom ekranu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 22:00 (Bitanga).
17 godina
DeniZg kaže...

Dobro, i ja osjetim lag i vidim da je slika mutnija u full screenu. To je točno.

I generalno gledajući, slažem da je Sony mahom traljav. Ali ipak mislim da PS4 dobro obavlja svoju temeljnu zadaću, a to mi je ipak najbitnije.

Kad smo kod traljavosti, evo primjera. Na web adresi gdje se skida aplikacija Remote Play za PC i MAC (https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/lang/gb/index.html), pod "Getting ready" piše:

For best performance, we recommend a high-speed connection with upload and download speeds of at least 12 Mbps.

S druge strane, pod "When Remote Play is not available" piše:

Generally, we recommend a high-speed connection with upload and download speeds of at least 5 Mbps.

Na dva mjesta, dvije različite preporučene brzine. Pa ga ti sad znaj koliko ti je stvarno potrebno da bi stvar pouzdano funkcionirala.

13 godina
odjavljen
MSX kaže...
DeniZg kaže...

Dobro, i ja osjetim lag i vidim da je slika mutnija u full screenu. To je točno.

I generalno gledajući, slažem da je Sony mahom traljav. Ali ipak mislim da PS4 dobro obavlja svoju temeljnu zadaću, a to mi je ipak najbitnije.

Kad smo kod traljavosti, evo primjera. Na web adresi gdje se skida aplikacija Remote Play za PC i MAC (https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/lang/gb/index.html), pod "Getting ready" piše:

For best performance, we recommend a high-speed connection with upload and download speeds of at least 12 Mbps.

S druge strane, pod "When Remote Play is not available" piše:

Generally, we recommend a high-speed connection with upload and download speeds of at least 5 Mbps.

Na dva mjesta, dvije različite preporučene brzine. Pa ga ti sad znaj koliko ti je stvarno potrebno da bi stvar pouzdano funkcionirala.

Kao sto sam i ja napisao na prijasnjem postu, isprobao sam davnih dana remote play na xperia z2 tabletu kao i na mobitelu z3 a danas i na pc-u, osjeti se lag (delay) kvaliteta slike je meni loša, neznam za ostale ali meni to nije za igrat na takvoj kvaliteti. 

17 godina
DeniZg kaže...

Evo, pošto svima radi pogledaj malo ovaj thread :-P

https://m.reddit.com/r/PS4/comments/4dm77b/ps4_to_pc_remote_play_issues_troubleshooting/

12 godina
Bitanga kaže...

Osim toga, nisam rekao da ne radi, nego da ne radi zadovoljavajuće dobro da bih koristio. Rađe bih igrao rjeđe na TVu i imao pravu stvar, nego igra remote play i imao lošu sliku, nemogućnost snimanja i input lag.

A ti reci da nije tako?

Hebiga, ja nisam IT stručnjak, pa mi radi.

Onako laički, vidim da ti se većina problema vezanih uz plejku vrti oko rutera.

Ja bi na tvom mjestu resetirao tu kantu od rutera koju imaš na tvorničke postavke i spojio oba uređaja kablom.

Nema šanse da ti ga ne nađe u sekundi (ako si pravilno prvi put spojio aplikaciju u remote play settingsima PS4-ke).

PSN - DeniZg80
12 godina
Robilad kaže...

Kao sto sam i ja napisao na prijasnjem postu, isprobao sam davnih dana remote play na xperia z2 tabletu kao i na mobitelu z3 a danas i na pc-u, osjeti se lag (delay) kvaliteta slike je meni loša, neznam za ostale ali meni to nije za igrat na takvoj kvaliteti. 

Jesi probao u zadnje vrijeme, na način da se spajaš preko dobrog rutera?

Meni je radilo dosta dobro, a otkad sam uzeo Asusov AC ruter, radi mi savršeno.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...

Ja bi na tvom mjestu resetirao tu kantu od rutera koju imaš na tvorničke postavke i spojio oba uređaja kablom.

Nema šanse da ti ga ne nađe u sekundi (ako si pravilno prvi put spojio aplikaciju u remote play settingsima PS4-ke).

Ruter koji imam je vrhunski VDSL2 ruter, i nemam nikakvih problema s njim na PCu ni nijednom drugom uređaju (synology NAS, mobiteli, printer, smart tvi, vpn server, media server i sl).

Problem je isključivo u užasnoj arhitekturi Playstation Networka koja zahtjeva upaljen uPnP na routeru što nema teoretske šanse da upalim ikada.

12 godina
Bitanga kaže...

Problem je isključivo u užasnoj arhitekturi Playstation Networka koja zahtjeva upaljen uPnP na routeru što nema teoretske šanse da upalim ikada.

Znači ti točno znaš zašto ti ne radi kak treba (remote play, party chat i svašta nešto), ali iz principa ne želiš to podesiti na ruteru?

PSN - DeniZg80
13 godina
odjavljen
DeniZg kaže...
Robilad kaže...

probao sam na 3 rutera do sada, sad sam trenutno na zte od t coma.. Lako moguce da je do rutera, ali opet mislim da kad se spajam mobitelom na ps4 da ide wifi direct ps4-mob, ili se varam? neznam, bas cu probat sutra bez neta (bez rutera) sa mobitelom preko onog koda se spojit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 22:15 (Robilad).
16 godina
denizg, ne isplati ti se sa bitangom raspravljat....sa razlogom se zove bitanga. Vec sam komentirao uvijek pljuje i nastavlja pljuvat po ps4
battletag:MasnaKrvavic#2275
12 godina
Robilad kaže...
DeniZg kaže...

probao sam na 3 rutera do sada, sad sam trenutno na zte od t coma.. Lako moguce da je do rutera, ali opet mislim da kad se spajam mobitelom na ps4 da ide wifi direct ps4-mob, ili se varam? neznam, bas cu probat sutra bez neta sa mobitelom preko onog koda se spojit.

Direktno spajanje na PS4 je OK ako doslovno sjediš pored PS4 uređaja. I ako nemaš nikakvih interferencija (mikrovalka, laptop itd.)..

Razlog tome je što PS4 ima lošu wifi karticu koja povrh svega radi na 2.4 Ghz, kao i svi mogući uređaji u kućanstvu.

Ako imaš dobar 5 Ghz ruter, na kojeg je PS4 spojen kablom, spajaj radije remote play preko rutera (ili naravno sve kablovima sad kad ide i preko PC-a, onda ruter nije toliko bitan).

Edit: Spajanje preko Koda je samo prvi put radi identifikacije remote uređaja (ako ti PS4 nije primary). Nema veze s ovim što sam gore pisao.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 22:19 (DeniZg).
13 godina
odjavljen
DeniZg kaže...
Robilad kaže...
DeniZg kaže...

probao sam na 3 rutera do sada, sad sam trenutno na zte od t coma.. Lako moguce da je do rutera, ali opet mislim da kad se spajam mobitelom na ps4 da ide wifi direct ps4-mob, ili se varam? neznam, bas cu probat sutra bez neta sa mobitelom preko onog koda se spojit.

Direktno spajanje na PS4 je OK ako doslovno sjediš pored PS4 uređaja. I ako nemaš nikakvih interferencija (mikrovalka, laptop itd.)..

Razlog tome je što PS4 ima lošu wifi karticu koja povrh svega radi na 2.4 Ghz, kao i svi mogući uređaji u kućanstvu.

Ako imaš dobar 5 Ghz ruter, na kojeg je PS4 spojen kablom, spajaj radije remote play preko rutera (ili naravno sve kablovima sad kad ide i preko PC-a, onda ruter nije toliko bitan).

Edit: Spajanje preko Koda je samo prvi put radi identifikacije remote uređaja (ako ti PS4 nije primary). Nema veze s ovim što sam gore pisao.

jedino sto imam uz ps4 je maxtv uredjaj i iznad svega toga je tv u toj sobi,  nisam siguran ali mislim da sam prije se upravo tako i spajao, znaci direkt na ps4 sa mobom, i isto mi nije bas radilo dobro. Neznam, pokusat cu bas sutra kombinacije neke pa javim dojmove.

EDIT: kako onda spojiti direkt ako ne preko onog koda?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 22:37 (Robilad).
17 godina
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...

Znači ti točno znaš zašto ti ne radi kak treba (remote play, party chat i svašta nešto), ali iz principa ne želiš to podesiti na ruteru?

Tako je, točno znam što ne valja i točno znam kako popraviti, al ne želim. Jer mi ne treba i ne koristim to uopće i ne budem radi toga otvarao hrpu drugih sigurnosnih issuea.

Osim toga, ne kužim zašt se vi nervirate više od mene? Ne nervira mene što mi nešto ne radi, da mi treba riješio bih.

Nego što takve stvari moraju raditi out of the box na konzoli, bez ikakvog podešavanja. A ispada da na konzoli čovjek mora više tehničkih stvari podešavati nego na PCu.

Ne sjećam se da sam ijedan port otvarao za Ventrilo ili TeamSpeak, ili Skype. A na PS4 miceku smeta NAT Type2, pa uPnP daj, pa ovo pa ono. Ma bježi čovječe :-D

10 godina
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...

Tako je, točno znam što ne valja i točno znam kako popraviti, al ne želim. Jer mi ne treba i ne koristim to uopće i ne budem radi toga otvarao hrpu drugih sigurnosnih issuea.

Osim toga, ne kužim zašt se vi nervirate više od mene? Ne nervira mene što mi nešto ne radi, da mi treba riješio bih.

Nego što takve stvari moraju raditi out of the box na konzoli, bez ikakvog podešavanja. A ispada da na konzoli čovjek mora više tehničkih stvari podešavati nego na PCu.

Ne sjećam se da sam ijedan port otvarao za Ventrilo ili TeamSpeak, ili Skype. A na PS4 miceku smeta NAT Type2, pa uPnP daj, pa ovo pa ono. Ma bježi čovječe :-D

Koja je poanta tih tvojih postova ?

Ak znas kak sredit te probleme napisi pa ce mozda netko drugi ima neke koristi od toga.
Ovak samo drobis bezveze.

17 godina
Santana kaže...

Ak znas kak sredit te probleme napisi pa ce mozda netko drugi ima neke koristi od toga.

Koje probleme? Napisao sam svoje nezadovoljstvo RemotePlayom i napali su me da imam neke probleme.

Nemam nikakve probleme s konzolom. Stoji na regalu eno ;-)

10 godina
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...

Bitanga kaže...
Santana kaže...

Koje probleme? Napisao sam svoje nezadovoljstvo RemotePlayom i napali su me da imam neke probleme.

Nemam nikakve probleme s konzolom. Stoji na regalu eno ;-)

Daj pogle kaj si napiso prije par minuta

17 godina
Santana kaže...

Znam ja što sam napisao. Al hvala na quoteu.

Bitno da si ti doprinio raspravi :-P

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 22:50 (Bitanga).
10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Znam ja što sam napisao. Al hvala na quoteu.

Bitno da si ti doprinio raspravi :-P

Lol daj molim te ....

15 godina
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...

stvar je u tome da i radi out of the box. Probleme imaju samo oni koji vole prckati i napraviti sistem (mreza, u ovom slucaju) nestandardnim jer su pametniji od svih ostalih. Ja nisam IT strucnjak a sve mi radi i nemam nikakvih sigurnosnih problema.

Potpis!
17 godina
Ezio kaže...

stvar je u tome da i radi out of the box. Probleme imaju samo oni koji vole prckati i napraviti sistem (mreza, u ovom slucaju) nestandardnim jer su pametniji od svih ostalih. Ja nisam IT strucnjak a sve mi radi i nemam nikakvih sigurnosnih problema.

Čuj ovo, nestandardna mreža! Odlično! Imaš pravo, PS4 je najbolja stvar koja postoji. Očito sam ja glup i ne znam o čemu pričam. Svima radi, a Internet pun problema. Tolikih da neki rupe buše u kućištu :-P A neki drugi kupuju prepaid bonove da mogu kupit igru jer kartica jedan dan prolazi, a drugi dan ne prolazi. A neki treći kupuju druge bluetooth slušalice jer te koje imaju PS4 ne podržava iako je riječ o standardu (a na PCu rade bez problema).

Nemaš probleme ako nisi upalio uPnP. Svi oni koji su upalili jer su pročitali negdje na googleu da to tako treba jer inače neki od PSN servisa ne radi imaju sigurnosni problem jer im svaka aplikacija može otvoriti bilo koji public port koji poželi i dopustiti pristup izvana na tvoju mrežu.

Evo naprimjer, poznanik je kupio playku, uštekao ju i nije mogao kreirati account i ulogirati se na PSN. Zašto? Tko to zna. Sa kompa radi, sa playke ne.

Podesio sam mu ruter i google DNSove i onda je proradilo. Pa zar je za očekivati da kupac playke ima pojma o tome? Ak je već to tolki problem sa DNSovima, mogli su to ugraditi u softver. I kako to da nijedan drugi servis ne pati od DNS problema samo PSN?

Također, nemaš pojma što govoriš, jer party chat issue nije problem u jednoj strani nego u razlikama na obje strane, a to je isključivo do operatera i njihove opreme (postavki rutera što 99% korisnika koji imaju playku ne zna podesiti), al dobro. Ak tebi radi znači da radi i svima drugima i svi su drugi prepametni. A pošto se razumijem malo u razvoj mrežnih aplikacija znam i da se to bez problema napravi, samo nisu napravili kako treba, i sad kupci imaju probleme.

Nisu to nikakvi strašni problemi, al umanjuju savršenstvo konzole koja bi morala kažem šljakati samo da ju izvadiš i uštekaš. Bio glup ili pametan.

Uglavnom, uživajte, ja neću više "pljuvat" ovdje ;-) Kužim da vas nervira dok netko govori istinu o skupoj igrački :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 8:28 (Bitanga).
14 godina
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...

Ruter koji imam je vrhunski VDSL2 ruter, i nemam nikakvih problema s njim na PCu ni nijednom drugom uređaju (synology NAS, mobiteli, printer, smart tvi, vpn server, media server i sl).

Koji točno router ako nije tajna? I koji ti je provider?

Thnx!

You should never underestimate the predictability of stupidity
17 godina
Bitanga kaže...

Pa i rade bez ikakvog podešavanja na konzoli, trebaš podesiti router. Ili je tvoj router u nadležnosti konzole?

Na kraju krajeva postoji i opcija ručnog spajanja, ja sam tako jer mi se nije čekalo da se ovaj usaglasi sa netom. Na konzoli sam otišao u add remote play device, u aplikaciji na PC-u upisao broj koji mi je konzola dala i u roku 10ak sekundi sam imao sliku sa PS4 na kompu. Naravno sve preko žice. Ne prakticiram WiFi na bilo čemu što ima online igranje ako imam izbora.

Ventrilo, TeamSpeak i Skype su klijentski programi koji se spajaju na net, PS4 nije server na netu tako da mi baš situacija i nije jednakoznačna.

Slika je mutna, no da li se može očekivati drugačiji rezultat pošto je to video koji se prenosi u 720p na full HD (ili veći) monitor? I kada se spoji PS TV na monitor i streama igra na njega bude mutno. Koliko sam probavao ovo čak radi i bolje od PS TV-a, tamo mi se svakih 5-6 minuta slika smrznula i "razletila" na par sekundi, iz nekog razloga je gubio stream. Na PC-u sinoć mi se u 20 minuta to nije nijednom dogodilo. Originalno je to zamišljeno za korištenje sa PS Vitom koja ima 5'' ekran i na njoj slika sa PS4 izgleda posve oštro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 8:41 (Solo761).
17 godina
Solo761 kaže...

Ventrilo, TeamSpeak i Skype su klijentski programi koji se spajaju na net, PS4 nije server na netu tako da mi baš situacija i nije jednakoznačna. 

Ofc, PS4 je client. Ali PSN je server na netu, i to sve preko njega treba raditi. Iniciranje konekcija i handshake, a dalje može ići p2p voice chat.

Kao što rekoh, kriva arhitektura aplikacije. Da je napisan kako treba radilo bi out-of-the-box. Ovako ne radi.

Skype je prije bio p2p i radio je bez podešavanja mreže. Sad ide preko servera i radi bez podešavanja mreže. Torrenti rade p2p bez podešavanja mreže. Vidiš u kom smjeru idem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 9:30 (Bitanga).
17 godina
Zero2 kaže...

Koji točno router ako nije tajna? I koji ti je provider?

Thnx!

Ja sam na T-comu, a frend s kojim sam isprobavao party chat na Iskonu. Ruteri su koje smo dobili, ZTE od t-coma i mislim da Iskon daje Zyxele neke.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice