PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.498.472
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
12 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
Odlican post,svaka cast,takodjer od prvog dana prodaje u eu uzivam na ps4 i isto tako se uzima nova cim izadje kao i 4k monitor,osim ako me ne sprijece vece sile...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Odlican post,svaka cast,takodjer od prvog dana prodaje u eu uzivam na ps4 i isto tako se uzima nova cim izadje kao i 4k monitor,osim ako me ne sprijece vece sile...

0 0 hvala 0
13 godina
PlayStation 4

Jeli to za PS 4K/4.5 sigurno ili samo glasine? Taman kupio PS4 kad evo novi -.-

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
movie kaže...

Što to znači onaj tko je čekao 3 godine dobit će nešto bolje i ljepše i još je zbog toga pametan? Pa neka čeka onda 6 godina pa će dobiti još nešto bolje i ljepše i možeš ga etiketirati kao još pametnijeg. Ili 12 godina, zamisli što će tek tada dobiti? Imam PS4 od prvog dana, uživam u njemu tri godine i da ga sutra bacim u smeće ne bi mi bilo žao. Koristio sam ga maksimalno svo ovo vrijeme i što bi sada netko bio pametniji od tebe ili mene zato što je ove tri godine gledao u zid dok smo mi igrali one igre koje smo htjeli igrati i uživali u konzoli koju smo kupili?

Za grafičku karticu daš koliko i za PS4 a izlazi svake godine nova. U tom slučaju se ne osječaš prevarenim ili budalom? Je li ti isto palo na pamet tražiti zamjenu staro za novo uz nadoplatu? Stari, tako funkcionira zabavna industrija. Nudi satalno nešto bolje, ljepše, brže i jače... naše je da se u tome pronađemo, uživamo i maksimalno koristimo.. sunce sutra opet izlazi i uopće se ne brinem što će biti za koji mjesec s mojim PS4. On je već sada ispunio svoju svrhu..

Iskreno ne znam koje su to igre bile console seleri ovih dvije godine osim Bloodborna, a ja na konzoli igram najvise ekskluzive i kupio sam ps4 zbog ekskluziva kojih bas jos uvijek nema (sad ce ih biti), a sad ce mi izaci i taj novi ps4 na kojem ce raditi te ekskluzive jos bolje i izgledat ce bolje. Ako neko ima PC, bogami nije nista propustio ovih dvije godine, a sad ce se lijepo nakupit polako neke eksluzive, novi ps4, psvr... Za mene je pametno malo cekat, ne govorim o 12 godina, nego o 2 godine. Ako je tebi primarna platforma ps4 okej, onda i razumijem, ali mnogima nije. I da graficka izlazi svake godine nove, ali je nemoras mijenjat svake godine i igre ce i dalje izgledat i radit bolje na PCu. A i to ocekujes od PCa, od konzole ne. Ali nemojmo sad u to ulazit.

12 godina
neaktivan
PlayStation 4

Glasine kažu da bi taj novi PS trebao vrtjeti igre 1080p i 60FPS ili 4K i 30 FPS. Gledajući cijenu hardvera, ako su glasine istinite, novi PS će biti vrlo, vrlo skup jer za postići da je taj framerate lockan treba poprilično jaka/skupa grafička kartica.

0 0 hvala 0
12 godina

Malo sam razmišljao i čak i da izađe ta nova verzija PS4, nisam siguran da bih ju uzeo.

4K telku nemam i ne planiram uzimati još godinu-dvije.

PSVR ako ga i uzmem, radi odlično i na sadašnjem PS4, to su već potvrdili svi koji su probali.

60 FPSa koje bi taj PS4 mogao donijeti mi nije bitno za sporije igre (RPG i sl.), a pucačine će volim ionako već jesu u 60 FPS-a, samo 900p (npr. Battlefield i Battlefront).

Ako i uzmem novi uređaj, to bi bilo čisto iz obijesti, a ne nekakve realne potrebe. Sve to hipotetički govorim, pod uvjetom da ta nova konzola zbilja dođe. 

PSN - DeniZg80
13 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Malo sam razmišljao i čak i da izađe ta nova verzija PS4, nisam siguran da bih ju uzeo.

4K telku nemam i ne planiram uzimati još godinu-dvije.

PSVR ako ga i uzmem, radi odlično i na sadašnjem PS4, to su već potvrdili svi koji su probali.

60 FPSa koje bi taj PS4 mogao donijeti mi nije bitno za sporije igre (RPG i sl.), a pucačine će volim ionako već jesu u 60 FPS-a, samo 900p (npr. Battlefield i Battlefront).

Sorry, ali Battlefield 4 baš nema uvijek stabilnih 60 fps-a kao što se zna deklarirat. Prije bih rekao 40-45 na nekim mapama kad zagusti (TDM Metro, op.locker), svi conquest-i imaju frame dropove gotovo stalno, meni primjetno. Za Battlefront ne znam.

Možda je to skroz do optimizacije, ali nisam siguran. Dobro bi došlo neko hardversko osvježenje za Sony-evu konzolu po meni.

16 godina
FanBoy kaže...

Glasine kažu da bi taj novi PS trebao vrtjeti igre 1080p i 60FPS ili 4K i 30 FPS. Gledajući cijenu hardvera, ako su glasine istinite, novi PS će biti vrlo, vrlo skup jer za postići da je taj framerate lockan treba poprilično jaka/skupa grafička kartica.

Bilo bi baza kada bi implementirali Thunderbolt 3 u novi PS. Prvenstveno zbog promjene grafičke kartice. Lijepo ako možeš kupiš novu grafičku za koju godinu ako postojeći GPU unutar PS-a postane slab za 4K i VR igre koje izađu, ubaciš je u nekakav modul/kučište koje ima PCIEx16 utor i taj modul skupa sa grafičkom spojiš preko TB-a 3. Samo, to bi više sličilo na PC tada.

15 godina
PlayStation 4

Neznam, meni je konzola upravo posebna i specifična zbog toga što je kupiš jednom i miran si u sljedećeih 5-6 godina. I svi igrači imaju potpuno jednako iskustvo (posebno vrijedno za multiplayer igre).
Nova konzola na papiru izgleda dobro, te priče o 4k, 60 fps i ostalo. Sve je to super jer na papiru dobivaš jaču konzolu, ali upravo to bi im se moglo obiti od glavu jer konzola na taj način postaje ništa drugo nego PC. Koliko god me netko pokušavao uvjeriti u suprotno, meni se ove glasine ne sviđaju i gotovo. Konzole ovakve kakve jesu imaju svoju draž.

Uostalom, ja sam prezadovoljan sa svojom konzolom. Gotovo sve igre izgledaju i rade odlično, izuzev ponekih igara koje zaseru developeri, ali to je slučaj i na PC-u. Na svim platformama praktički. Igram se i na PC-u koji sam nedavno nadogradio i ne osjetim sad baš toliko ogromnu razliku što se tiče grafike i ostalog, samo uživam u igrama na bilo kojoj platformi. Još uvijek snaga PS4 nije potpuno iskorištena i igre izgledaju sve bolje. Stvar je u developerima koje ne zanima kako napraviti kvalitetnu igru koja usput radi dobro, nego ih samo zanima novac i ništa osim toga. Pogledajte samo EA, Ubisoft i ostale koji izbacuju iste proizvode svake hebene godine. Ti nesposobni developeri ne mogu napraviti igru koja radi dobro ni na jednoj konzoli, a kamoli će na 2 konzole sad ako izađe druga verzija PS4.
Neka svi skupa malo pogledaju što radi Naughty Dog na toj istoj "slabašnoj konzoli sa slabom grafikom".

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 4:30 (antimadridista).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
antimadridista kaže...

Neka svi skupa malo pogledaju što radi Naughty Dog na toj istoj "slabašnoj konzoli sa slabom grafikom".

Na stranu što Naughty Dog stvarno je jedan od najbitnijih developera našeg vremena (i to zasluženo), ali ipak imaju olakotnu okolnost što im je budžet praktički neograničen i nisu toliko opterećeni rokovima.

Oni su jednostavno klasa za sebe. Svatko bi najradije izdao igru u najboljem mogućem stanju i u optimalnom roku, ali mnogo faktora utječe na to.

PS 4 ili 4.5 će biti moja prva konzola. S obzirom da se igram na PC-u, ne zvuči mi toliko strašno da se životni vijek konzole smanji na recimo 3-4 godine, ali onda će se morati debelo poraditi na ekskluzivama. Praktički u ovom trenutku nema ništa zanimljivo na PS4 osim Bloodbourna, a i ta igra nije baš pravi system seller jer nije prilagođena masama. Što se mene osobno tiče, samo radi te igre ću nabaviti plejku i meni će se isplatiti, ali ova generacija konzola mi je ovako gledajući sa strane poprilično razočaranje. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina

Zanimljivo kako stalno spominjete ekskluzive kao jedini razlog kupnje konzole.

Meni su npr. suspend/resume, remote play i game sharing puno bitniji.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...

Remote play mi ne radi, a ni frendu. Čak ni party voice chat nismo uspjeli upogoniti (ne planiram otvarati uPnP ili razne portove radi toga), što je osnova bilo kakvog multiplayera i nešto što na PCu radi bez problema. Game sharing ne koristim iz principa jer sam i sam developer, a suspend/resume je beskoristan ako imaš djecu - ok je jedino ako si jedini korisnik konzole što se kosi sa samom idejom konzole kao obiteljskog entertainment centra.

Meni je glavni razlog kupnje konzole bio taj da sam očekivao puno više od nje i polagao nadu da će u godinu dana izaći masa dobrih igara za PS4, al to je moj osobni fail :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 8:43 (Bitanga).
14 godina
DeniZg kaže...

Pa kao PC gameru jedino ekskluzive su mi bitne na konzoli. Sve drugo mogu igrati na PC-u u boljem izdanju i puno jeftinije.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
FanBoy kaže...

Pa uvijek je mogu prodavati ispod proizvodne cijene..... ali postoji sansa da ce ih netko ovaj put (za razliku od proslog puta) tuziti zbog ekonomskog dumpinga.

Neki pak govore kako PS4.5 igre nece raditi na PS4 konzoli, a to bi bio vrlo los potez sa Sony-eve strane..... najbolje bi bilo da kopiraju model/politiku koju vidimo na PC-u (bolji hardver = bolja grafika u igrama, stari hardver = losija grafika)

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 8:50 (lovac82).
12 godina

Remote play meni radi izvrsno, čak i na ne-Sony uređajima.

Party chat također. Ja ne znam šta se kod tebe dešava.

Suspend resume mi je baš bitan radi klinca jer mogu ugasiti igru u sekundi, poigrat se s malim ako me gnjavi i nastaviti opet u sekundi gdje sam stao.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...

Suspend resume mi je baš bitan radi klinca jer mogu ugasiti igru u sekundi, poigrat se s malim ako me gnjavi i nastaviti opet u sekundi gdje sam stao.

Remote play ne radi vjerojatno zbog mog uploada od 3mbita, što je ok. Makar, krivo govorim, to nije remote play nego onaj Share Play ili kak se već zove.

Party chat ne radi jer je smeće. A o tome i pričam, na playki ne mogu to nikako popraviti osim da nešto "iskemijam" ili joj dam sva prava svijeta, što ne želim.

A na PCu bih ovo sve riješio u sekundi ;-)

Da, sad možeš dok su mali još, al dok krenu i oni igrat onda možeš zaboravit suspend/resume jer nema smisla ako ne igraš solo.

Moji su već stariji i igraju naveliko.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 9:06 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...

Remote play ne radi vjerojatno zbog mog uploada od 3mbita, što je ok. Makar, krivo govorim, to nije remote play nego onaj Share Play ili kak se već zove.

Party chat ne radi jer je smeće. A o tome i pričam, na playki ne mogu to nikako popraviti osim da nešto "iskemijam" ili joj dam sva prava svijeta, što ne želim.

A na PCu bih ovo sve riješio u sekundi ;-)

Da, sad možeš dok su mali još, al dok krenu i oni igrat onda možeš zaboravit suspend/resume jer nema smisla ako ne igraš solo.

Moji su već stariji i igraju naveliko.

citam tvoje komentare u vezi igara, sad u vezi same konzole i jednostavno pljuvanje i pljuvanje.... nemoj koristiti ps i tocka, idi na pc.... ja imam obadvoje i na pcu i na konzoli uzivam

battletag:MasnaKrvavic#2275
17 godina

Ako se ja ne nerviram, a što se ti nerviraš? BTW, ni ne koristim PS4. Nisam ga upalio već 3 mjeseca ;)

I nije to pljuvanje, to su činjenice. Radim s tehnologijom pa me ne impresionira lako nešto polu-funkcionalno... iako ima PS4 i pozitivnih strana, ali ne puno :-P

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 10:55 (Bitanga).
14 godina
PlayStation 4

Mislim da ljudi koji su kupili PS4 , ne budu izgubili puno izlaskom PS4K.PC je po meni bolji jer ima veci izbor igara hoces mmo ili pir***.Kad pogledas cijenu konzole 2700kn to ti je core i5 1300kn i 1400kn imas za gtx-icu , dodas jos para za kuciste , PSU maticna ,HDD , nekih 1-2k.Za cijenu tog ps4k imas stroj ali gdje su jos cijene igara.Konzola je zakon za pes\fifu kad se skupi ekipa.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
MGloc kaže...

Mislim da ljudi koji su kupili PS4 , ne budu izgubili puno izlaskom PS4K.PC je po meni bolji jer ima veci izbor igara hoces mmo ili pir***.Kad pogledas cijenu konzole 2700kn to ti je core i5 1300kn i 1400kn imas za gtx-icu , dodas jos para za kuciste , PSU maticna ,HDD , nekih 1-2k.Za cijenu tog ps4k imas stroj ali gdje su jos cijene igara.Konzola je zakon za pes\fifu kad se skupi ekipa.

Računica ti je stvarno genijalna... 

Uglavnom, PC gaming je dosta skup sport danas kad trebaš grafičku od 3000 kuna da bi neke igre vrtio na Full HD u 60 fps. Da ne spominjem tek veće rezolucije ili potrebe VR-a. Na kraju dana i jedno i drugo ima svoje prednosti i najbolje je imati oboje, ako se može.

12 godina
Hexfire kaže...
MGloc kaže...

Računica ti je stvarno genijalna... 

Uglavnom, PC gaming je dosta skup sport danas kad trebaš grafičku od 3000 kuna da bi neke igre vrtio na Full HD u 60 fps. Da ne spominjem tek veće rezolucije ili potrebe VR-a. Na kraju dana i jedno i drugo ima svoje prednosti i najbolje je imati oboje, ako se može.

Hehe, da , super je on to iskalkulirao. S Grafičkom od 1400 kuna će se baš naigrati u odnosu na PS4. Vrtiti će mu igre isto kao na plejki od 2 tisuće i kusur kuna. Moja GTX 960 4GB je bila neznatno bolja, a koštala je 1900 kuna.

A ostale komponente će isto bit premium kvaliteta za 2 soma kuna total.

PS4K, ako zbilja izađe kako se nagađa, mora vrtiti igre na 1080p 60 FPS, a to je zona GTX970 i jače, gdje sama grafička košta 3000 kuna.

S tim da su glasine sljedeće: 599$ je cijena ako se Sony odluči na dosta jači CPU. Uz slabiji CPU cijena će biti 499$.

PSN - DeniZg80
13 godina
odjavljen
PlayStation 4

De otvorite novu temu "ps4.5",  ovo tu cisto smaranje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 11:54 (Robilad).

2 0 hvala 0
12 godina
Robilad kaže...

De otvorite novu temu "ps4.5",  ovo tu cisto smaranje...

Slažem se.

Ne da mi se otvarati tema, ali obećajem da više neću pisati na tu temu dok ne bude nešto službeno objavljeno.

PSN - DeniZg80
17 godina
PlayStation 4
MGloc kaže...

Oglasnici vrve novim nekorištenim konzolama sa garancijom za 2000kn, starijih ima već i za 1800kn. Istina, to nije "normalno" stanje nego zahvaljujući Tele2 akciji koja je natrpala hrpu konzola na tržište.

No solidno kućište 500kn, solidno napajanje 500kn, solidna matična 800kn (ima li smisla stavljati ove komponente na jetfilen matičnu od 500kn?), prosječni hard od 1TB oko 500kn. Cca 2300kn, plus onih 2700 za proc i grafičku već smo na 5000kn. Pa onda još monitor, periferija...

Ne znam, po meni baš i nije ekvivalentno. Slažem se da je PC korisniji jer možeš raditi razne stvari, ne samo igranje, ali opet koliko od onih koji to uzimaju za argument to i radi? :)

Igre za konzole jesu skuplje, ali i na PC-u koštaju solidno ako ih se kupuje oko release day-a. No konzole ipak imaju i opciju polovnih igara. U pravilu sve igre koje kupujem za konzole su iz UK iz trgovina koje imaju u ponudi i polovne ( www.game.co.uk , www.gamescentre.co.uk ... ima ih još no od ovih najčešće naručujem).

Najveća mana konzola su kontrole u FPS-ovima, gamepad za FPS-ove mi dođe kao opanak u rukama , ali hebiga, za neke igre nema alternative, npr. Destiny.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 12:08 (Solo761).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
PlayStation 4

Jedna GTX 750 Ti polovna dode 700-750 sa jamstvom godinu-dvije,jedan i3 4130 sa jamstvom dode cca 700-800 kn ili i5 2xxx ista ta cijena,obicna vulgaris ploca 250-300 kn,napajanje 300 kn tipa XFX 450W,HDD imas 500 gb za 300 kn i dodaj 8 gb rama koje nades za 200 kn i imas konfiguraciju koja drzi PS4 postavke,ne znam citam temu i ne vjerujem sto se pise...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Jedna GTX 750 Ti polovna dode 700-750 sa jamstvom godinu-dvije,jedan i3 4130 sa jamstvom dode cca 700-800 kn ili i5 2xxx ista ta cijena,obicna vulgaris ploca 250-300 kn,napajanje 300 kn tipa XFX 450W,HDD imas 500 gb za 300 kn i dodaj 8 gb rama koje nades za 200 kn i imas konfiguraciju koja drzi PS4 postavke,ne znam citam temu i ne vjerujem sto se pise...

Ukupno 2500kn. A svrha tvoga posta je sta?

Kanta od 2500kn s polovnim komponentama se nosi s PS4?

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina
Chaky kaže...
doky01akablava kaže...

Ukupno 2500kn. A svrha tvoga posta je sta?

Kanta od 2500kn s polovnim komponentama se nosi s PS4?

Govori se o ciframa od 5000 kn,ja govorim o polovnoj kanti sa jamstvom na komponente +1 godina.

Pratim temu jer bi si uzeo PS4 radi Uncharted,ali smijesno koliko neki napuhuju cijene PC komponenti,nase trziste je takvo kako je sto se tice marzi i PDV-a,no evo usporedbe.

https://www.youtube.com/user/jermgaming/videos

17 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ili nisam ja detaljno citao ili nisi ti.

Mislim da je polemika nastala oko PS4.5 ili PS4K, te usporedba njegove "snage" s danasnjim PC-om.
A to nije ova "tvoja" kanta od 2500kn.

Po meni ne mozes promasiti s PS4, pogotovo s ovim "polovnim" od tele2.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
doky01akablava kaže...

Govori se o ciframa od 5000 kn,ja govorim o polovnoj kanti sa jamstvom na komponente +1 godina.

Pratim temu jer bi si uzeo PS4 radi Uncharted,ali smijesno koliko neki napuhuju cijene PC komponenti,nase trziste je takvo kako je sto se tice marzi i PDV-a,no evo usporedbe.

https://www.youtube.com/user/jermgaming/videos

Glupa rasprava, al' evo zagrist ću jer imam vremena.

Prvo što ne možeš uspoređivati rabljene komponente i novi PS4.

Drugo što komponente koji si naveo na Njuškalu su ili skuplje ili nemaju garanciju, a i pitanje je više kako se nose s novim igrama (npr. gtx 750ti).

Treće, što lik sa Youtuba ima GTX 760, koja je jača od 750ti i koje na Njuškalu nema ispod cca 1200 kuna, a s garancijom su 1400+. Čak i ta konfiguracija mu ima dosta dropova ispod 30 FPS u svakoj igri.

Ako si PC gamer, onda je po meni bezveze uzimati konzolu samo radi jedne igre (Uncharted 4).

Konzola ima puno prednosti, ali ako ih ne vidiš ili ti nisu bitne, onda ispada da Uncharted 4 plaćaš 2500 kuna, a toliko ne vrijedi ni jedna igra.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 13:21 (DeniZg).
17 godina
DeniZg kaže...

Treće, što lik sa Youtuba ima GTX 760, koja je jača od 750ti i koje na Njuškalu nema ispod cca 1200 kuna, a s garancijom su 1400+. Čak i ta konfiguracija mu ima dosta dropova ispod 30 FPS u svakoj igri.

Ne replyam tebi, nego se samo nadovezujem pa da bude u tom tonu.

PS4 ne radi bolje zato što ima bolji hardver od PCa. Ima poprilično smiješan hardver. CPU na duplo sporijem taktu od modernih PCa, grafička duplo sporija od modernih GTXica i sl.

Ono što je bitno i zašto konzole rade je što imaju uniformni hardver i developer mogu opako dobro optimirati i OS i igre i točno će tako raditi svakome na konzole.

Kod PCa možeš imati najjaču karticu u svemiru i to te opet neće spasiti povremenog trzanja, i zato PC ima puno više problema u igrama i više efforta da se isti riješe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 13:37 (Bitanga).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice