PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.498.926
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Jebemu pas, ja padam na takve stvari. GG, sad moram kupovati tu novu konzolu.

2 0 hvala 0
12 godina
Re: PlayStation 4
IvanDado kaže...

A ono, kupit ćemo ju, šta možemo, takvi smo.

Al' evo čitam opet Gaf i njihov insajder se povlači i kaže da ipak neće ta konzola van ove godine. To je nekako i logično, s obzirom da treba još prodavati normalne PS4-ke za Božićne blagdane, a i AMD Zen će krenuti tek krajem ove godine.

U svakom slučaju, ne treba se s tim opterećivati. Nove igre izlaze, treba ih na nečemu igrati.

Zahvaljujući x386 arhitekturi, Sony je ionako najavio da će i PS4 i svi njegovi nasljednici vrtiti iste igre, samo s različitim performansama. Njima je cilj da što više ljudi privuku na Playstation platformu, jer ubiru lovu od igara, a ne konzola. Koju će konzolu netko imati, dok god kupuje njihove igre, njima je svjedno. 

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 18:31 (DeniZg).
15 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Dap, ako izađe, uzet će se :D

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Ali sto to nije ovo "kinda unfair" prema svim silnim korisnicima ps4 sada? Ne znam, malo cudan potez Sonija. Mislim da ovaj "rumor" i nije bas vise rumor. Ovo samo sto nije potvrdeno.

1 0 hvala 0
10 godina
PlayStation 4

Cekajte E3

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
IvanDado kaže...

Ali sto to nije ovo "kinda unfair" prema svim silnim korisnicima ps4 sada? Ne znam, malo cudan potez Sonija. Mislim da ovaj "rumor" i nije bas vise rumor. Ovo samo sto nije potvrdeno.

Yup, kupio sam PS4 da mi traje godinama kao i PS3. Ovako ispada da je bolje da sam ulagao u PC :-P (što i jesam također :-D)

10 godina
Bitanga kaže...
IvanDado kaže...

Yup, kupio sam PS4 da mi traje godinama kao i PS3. Ovako ispada da je bolje da sam ulagao u PC :-P (što i jesam također :-D)

Pa trajat ce bez brige budi.

12 godina

Svi bi htjeli da im konzola bude jeftina, traje godinama i da ima super grafiku.

Istovremeno bi htjeli da ima super komponente u startu, da tehnologije stalno napreduju i da se grafika u igrama stalno poboljšava.

Ljudi su se žalili da je prošla generacija trajala predugo, što je pak rezultiralo u većini slučajeva dosta lošijom grafiku (u odnosu na PC) pred kraj generacije i brojnim remasterima početkom ove generacije.

Sad ako konzole budu imale osvježenje tehnologije u pola generacije, opet nije dobro.

PSN - DeniZg80
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Ma po meni je ps4 od pocetka trebao biti malo jaci pa makar kostao 4300kn. Jel ove konzole su pre brzo postale outdated, a tek su dvije godine vani, zato nam i dolazi jaci model. Da je bila malo skuplja, ali jaca od pocetka do ovoga ne bi doslo i tajalo bi barem 5 god.

1 0 hvala 0
12 godina
IvanDado kaže...

Ma po meni je ps4 od pocetka trebao biti malo jaci pa makar kostao 4300kn. Jel ove konzole su pre brzo postale outdated, a tek su dvije godine vani, zato nam i dolazi jaci model. Da je bila malo skuplja, ali jaca od pocetka do ovoga ne bi doslo i tajalo bi barem 5 god.

Ne mogu se složiti da je PS4 već preslab i zastario.

Sve igre se vrte na 1080p 30fps high, a neke izgledaju čak i puno bolje (The Order, Infamous,  Driveclub, Uncharted 4, Ratchet&Clank, Battlefront itd.)

Povremena loša optimizacija je više rezultat šlampavosti developera, a ne slabe konzole, a i to se ispravi u razumnom roku (Witcher 3, Fallout 4).

Da sutra izađe novi PS4k za 4000 kuna, danas bi se svejedno isplatilo uzeti PS4, jer za 2000 kuna ne možeš kupiti ništa. Samo kučište, matična, napajanje, RAM i disk koštaju preko soma kuna. A gdje su procesor i grafička?

PS4 funkcionira savršeno na "mainstream" tržištu i nema nikakvu konkurenciju, zato i takvi rezultati prodaje.

Jedino nema proizod za entuzijaste (1080p 60fps ili 4k 30 fps). A ako izađe novi PS4k, imat ćemo i to. Zar nije bolje imati više opcija?

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 15:46 (DeniZg).
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Ne znam, ako zelim imati vise opcija drzao bi se PCija pa makar i morao platiti vise. Nije fer da meni Uncharted 4 (recimo) radi u 30fps dok ovom koji je lijepo kupio kasnije konzolu radi u 60. Trebala bi postojat mogucnost zamijen ovog ps4 za taj novi uz neku nadoplatu. 

1 0 hvala 1
12 godina
IvanDado kaže...

Ne znam, ako zelim imati vise opcija drzao bi se PCija pa makar i morao platiti vise. Nije fer da meni Uncharted 4 (recimo) radi u 30fps dok ovom koji je lijepo kupio kasnije konzolu radi u 60. Trebala bi postojat mogucnost zamijen ovog ps4 za taj novi uz neku nadoplatu. 

Ali ovaj kojem radi u 60 fpsa će platiti konzolu dvostruko više.

Imati više opcija je jedna od prednosti PCa u odnosu na konzolu. Ne vidim zašto bi uklanjanje tog nedostatka na konzolama bilo negativna stvar.

Kad je TLOU remaster izašao s opcijom ultra grafika/30 fps ili high/60 fps, svima je to bilo super. The Division isto ima opcije podešavanja.

Vjerojatno je najveći strah da igre više neće dobro raditi na PS4, nego će raditi dobro samo na PS4k.

Ako developer sfuša igru za 40 milja ljudi koji imaju PS4 i dobro optimizira samo za PS4k koji ima puno manju bazu korisnika, siguran sam da će ga razapeti po svim portalima.

Ne znam, činjenica jest da bi ovo promijenilo dosadašnji način poimanja konzola, kao i da ovo Sonyu kao tržišnom lideru ne treba u ovom rasporedu snaga kakav je sad. Ali ako MS ima u pripremi novi Xbox (ima ali izbjegavaju komentirati), a Nintendo NX zbilja bude jači od dosadašnjih konzola (kako se najavljuje), onda Sony također mora to pratiti.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 16:53 (DeniZg).
11 godina
odjavljen

Plati ce, da, ali i ja bi platio da je takva cijena bila otpocetka i da je taj ps4k bio prvi ps4, ali ovako mi se neda bas davat lova OPET za ps4 kad sam ga vec kupio. Oni lijepo koji su cekali 3 godine sad ce dobiti bolji ps4. E to su ti pametni ljudi, koji ma se ne zuri s novom tehnologijom.

Pa po meni (i mnogim drugima) ta negativna stvar i nije zapravo bas negativna. To je jedan od pluseva sto nemas previse opcija sa konzolama.

TLOU je drugo zato sto to svi mogu imati, a ne samo oni koji su dali vise.

Ne vjerujem da igre nece radit i dalje dobro za stari ps4, ali da ce izgledat bolje na ovom, hoce.

Phil Spencer je prije neki dan rekao da upgrejdanje Xboxa je losa ideja tako da sumnjam, a NX cak i da bude jaci 100% nece biti neki konkurent osim ako ne dobiju napokon taj 3rd party support.

17 godina
DeniZg kaže...

Svi bi htjeli da im konzola bude jeftina, traje godinama i da ima super grafiku.

Istovremeno bi htjeli da ima super komponente u startu, da tehnologije stalno napreduju i da se grafika u igrama stalno poboljšava.

Ljudi su se žalili da je prošla generacija trajala predugo, što je pak rezultiralo u većini slučajeva dosta lošijom grafiku (u odnosu na PC) pred kraj generacije i brojnim remasterima početkom ove generacije.

Sad ako konzole budu imale osvježenje tehnologije u pola generacije, opet nije dobro.

Pa to je poanta konzole, da bude jeftina i traje godinama. Za super grafiku treba PC, i uvijek će biti tako.

Konzola ustvari i je PC sa pojednostavljenim OSom.

11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Pozdrav, da li se isplati zamijenti HDD za SSD na PS4?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 21:21 (nijebitno2711).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nijebitno2711 kaže...

Koliko sam čitao, ne. Platit ćeš masne pare za sličan kapacitet (pogotovo ako je 1TB), a nećeš puno dobiti jer PS4 ima SATA2 kontroler.

Također, SSD se najviše isplati za operativni sustav, a Sonyev je ionako brz. Na igrama bi vidio minimalne razlike ako uopće. Ni na PCu ne vidim neke razlike kod učitavanja igara sa SSDa i HDDa. Al zato bootanje windowsa je nebo i zemlja.

12 godina
IvanDado kaže...

Plati ce, da, ali i ja bi platio da je takva cijena bila otpocetka i da je taj ps4k bio prvi ps4, ali ovako mi se neda bas davat lova OPET za ps4 kad sam ga vec kupio. Oni lijepo koji su cekali 3 godine sad ce dobiti bolji ps4. E to su ti pametni ljudi, koji ma se ne zuri s novom tehnologijom.

Pa po meni (i mnogim drugima) ta negativna stvar i nije zapravo bas negativna. To je jedan od pluseva sto nemas previse opcija sa konzolama.

TLOU je drugo zato sto to svi mogu imati, a ne samo oni koji su dali vise.

Ne vjerujem da igre nece radit i dalje dobro za stari ps4, ali da ce izgledat bolje na ovom, hoce.

Phil Spencer je prije neki dan rekao da upgrejdanje Xboxa je losa ideja tako da sumnjam, a NX cak i da bude jaci 100% nece biti neki konkurent osim ako ne dobiju napokon taj 3rd party support.

Ti i ja bi platili za neki nabrijani PS4 u startu, ali većina ne bi. PS3 je teško uhvatio zamah sa cijenom od 599$, a imao je Blu Ray player u vrijeme kad je običan Blu Ray player koštao 600$. Isplatilo ga se kupiti samo radi toga.

Phil Spencer stalno baca spinove. Prvo je spominjao neke postupne nadogradnje Xboxa, sad govori kako neće biti malih nadogradnji u smislu XB 1.5. Ali vjerojatno će izaći dvostruko jači Xbox, pa će reći da nije mala nadogradnja jer je duplo jači.

Ovo za Ninendo je dobar komentar, ali bio je i za to leak. Na E3 izlazi najava novih EA igara, a kao jedna od platformi naveden je i NX.

PSN - DeniZg80
11 godina
odjavljen
PlayStation 4

Ne znam vise, mozda najbolje da se manimo corava posla jer sve su ovo spekulacije i nema smisla vodit raspravu o necemu o cemu se jos ne zna ni rijec. Ceka se taj E3 koji je hvala Bogu iza ugla, pa necemo morat dugo cekat. 

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PlayStation 4

PS4 1 TB (nova verzija CUH-1216, star pola godine, gotovo neigran) proizvodi jako ružan zvuk kad igram BF4 sa harddiska (nema diska u konzoli) i u glavnom meniju. Kao da se nešto roštilja unutra.

6 sekundi pa stane pol minute i tako non stop, u tim intervalima. Koji je to vrag? Sumnjam na hard disk, baš se iz sredine kučišta čuje, nisu ventovi.

Znalo se čut i u rest mode-u, jedino potpuno nestane kad napravim turn off.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 1:26 (AngryBird).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

HDD i nije baš u sredini, u prednjem lijevom kutu je.

Otvori poklopac hard diska, treba ga samo povući u stranu prema van, pa poslušaj.

Imaš u safe modu i opciju defragmentacije (rebuild database), pa možda pomogne.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 1:38 (DeniZg).
14 godina
nijebitno2711 kaže...

Bitanga kaže...
nijebitno2711 kaže...

Koliko sam čitao, ne. Platit ćeš masne pare za sličan kapacitet (pogotovo ako je 1TB), a nećeš puno dobiti jer PS4 ima SATA2 kontroler.

Također, SSD se najviše isplati za operativni sustav, a Sonyev je ionako brz. Na igrama bi vidio minimalne razlike ako uopće. Ni na PCu ne vidim neke razlike kod učitavanja igara sa SSDa i HDDa. Al zato bootanje windowsa je nebo i zemlja.

Trenutno se isplati samo ako igraš Bloodbourne jer je loading nakon smrti dosta kraći na SSD-u :D

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
DeniZg kaže...
A ono, kupit ćemo ju, šta možemo, takvi smo.

Ne znam, ja računam da će jedan te isti disk biti i za PS4 i za PS4K, samo što će na PS4K igra biti upscaleana na 4K. Možda će i svu elektroniku za VR imati ugrađenu.

Imam TV koji nije 4K nego "samo" full HD, a nemam namjeru mijenjati televizor zbog slike koja mi je ionako OK, pa mislim da ću ostati na "staroj" plejki.

S obzirom na naše prilike i plaće, gaming mi je skup sport i bez takvih egzibicija.

15 godina
PlayStation 4

Po meni će novi PS4 moći prikazivati originalne 4K sadržaje u 4K rezoluciji. Dakle video, fotke, netflix i youtube output na tv u 4K. Igre će biti samo upscaleane na 4K (s tim da 4K tv-i već ionako rade uspcale, ali možda oni jeftiniji to rade loše). Bez PSVR. Ta konzola bi trebala imati istu cijenu kao prvi model na početku prodaje ili zanemarivo veću cijenu. To mi se čini kao najvjerojatnija opcija.
2. opcija je da u "novom" PS4 bude ugrađen PSVR bez 4K. Tad bi se vjerojatno zvao PS4.5. 

3. opcija je da konzola ima 4K output + ugrađen PSVR. OK za nove kupce, ali loše za sadašnje vlasnike PS4 koji su prednaručili ili planiraju kupiti PSVR. Imati će konzolu bez 4K outputa + PSVR sa nepraktičnom periferijom. Ne čini mi se kao fer potez ali tko zna.

4. opcija - veći hardverski upgrade. Negativna strana je skraćivanje "roka upotrebljivosti" konzole. PC-jaši su ti koji zanovijetaju zbog slabih konzola, kočenja razvoja igara i slično. Konzolaši su uglavnom zadovoljni sa hardverom. Zašto to kvariti? Zašto raditi razliku između vlasnika iste generacije konzole? Nije da ne bih volio jaču konzolu i vjerojatno bih kupio tako upgradeani PS4 ali sasvim mi je ok i sadašnje stanje koje može potrajati još 3-4 godine.

Potpis!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Uncharted 4 - 18 min gameplay video.

Ne djeluje odveć linearno.

PSN - DeniZg80
16 godina
PlayStation 4

S obzirom na kolicinu open world igara linearnos mi ni ne smeta

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Kill Frenzy kaže...

Pa da. Ne mora svaka igra bit open world.

Recimo po meni MGS V nije trebao bit open world i to mu je naskodilo.

Od novijih MGS 4 mi je osjetno bolji.

17 godina
Santana kaže...
Kill Frenzy kaže...

Kod MGS V je najveći problem preseravanje Hideo Kojime na svakoj špici (to mi je užasno išlo na živce, koji ego tripper), dosadne side misije u ogromnim količinama te preduge scene vožnje helikopterom i čekanja na njega.

Toliko mi je to dosadilo da ju nisam nikad ni odigrao do kraja, a inače volim dovršiti igru.

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...
Kill Frenzy kaže...

Kod MGS V je najveći problem preseravanje Hideo Kojime na svakoj špici (to mi je užasno išlo na živce, koji ego tripper), dosadne side misije u ogromnim količinama te preduge scene vožnje helikopterom i čekanja na njega.

Toliko mi je to dosadilo da ju nisam nikad ni odigrao do kraja, a inače volim dovršiti igru.

E pa toga nije bilo u MGS 4 (osim preseravanja)

15 godina
DeniZg kaže...

Uncharted 4 - 18 min gameplay video.

Ne djeluje odveć linearno.

Dosta su toga uzeli iz The Last of Us. Izgleda da Uncharted više nije samo "idi od točke A do točke B" nego ima i ponešto istraživanja i može se igrati i malo sporije, što mi se sviđa. Izgleda mi kao nekakva mješavina između prethodnih Uncharted igara i The Last of Us. Stvarno odlično izgleda.

I kad vidim ovakvu grafiku, dođe mi smiješno da ljudi već žele novu konzolu nakon 3 i pol godine. Bolje da se ostali developeri uhvate posla i nauče nešto od Naughty Dog ekipe.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 16:31 (antimadridista).
17 godina
IvanDado kaže...

Oni lijepo koji su cekali 3 godine sad ce dobiti bolji ps4. E to su ti pametni ljudi, kojima se ne zuri s novom tehnologijom.

Što to znači onaj tko je čekao 3 godine dobit će nešto bolje i ljepše i još je zbog toga pametan? Pa neka čeka onda 6 godina pa će dobiti još nešto bolje i ljepše i možeš ga etiketirati kao još pametnijeg. Ili 12 godina, zamisli što će tek tada dobiti? Imam PS4 od prvog dana, uživam u njemu tri godine i da ga sutra bacim u smeće ne bi mi bilo žao. Koristio sam ga maksimalno svo ovo vrijeme i što bi sada netko bio pametniji od tebe ili mene zato što je ove tri godine gledao u zid dok smo mi igrali one igre koje smo htjeli igrati i uživali u konzoli koju smo kupili?

Za grafičku karticu daš koliko i za PS4 a izlazi svake godine nova. U tom slučaju se ne osječaš prevarenim ili budalom? Je li ti isto palo na pamet tražiti zamjenu staro za novo uz nadoplatu? Stari, tako funkcionira zabavna industrija. Nudi satalno nešto bolje, ljepše, brže i jače... naše je da se u tome pronađemo, uživamo i maksimalno koristimo.. sunce sutra opet izlazi i uopće se ne brinem što će biti za koji mjesec s mojim PS4. On je već sada ispunio svoju svrhu..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice