Nope, tek sam počeo igrati BotW.
Nervira me durability oružja.
Skupljaj koroke i povećaj si weapon stash pa će biti svejedno kad se napuniš hrpom oružja, a oružja ima svuda. Uđi u dvorac. Unutra se nađe svega i svačega. Ja taman riješio četvrti beast pa lunjam okolo sve questove obaviti jer nakon završetka ganona mi se, kao i zadnji puta, neće više dati ništa završavati
Imam sad već preko nekoliko sati (nisam siguran gdje provjerim točno) u BoTW pa da malo podijelim dojmove.
Ovo mi je prva Zelda ikad (i prva Nintendo igra nakon 30 godina) pa nisam baš znao što očekivati. Očito se pojavljuju neki likovi iz prijašnjih serijala/spominju razno razni događaji, ali to mi nažalost ništa ne znači. Ne sviđa mi se što Link nema voiceacting, a i općenito mi manjak voiceactinga u igri nije baš drag jer neki emotivniji dijelovi priče u pravilu profitiraju od dobrog voiceactinga. S druge strane su pak zvučni efekti genijalni. Milijon sitnica ima neki svoj kratki jingle/zvuk i to je baš fora. Ovo kuhanje iako pomalo iritantno jer ne možeš odjednom napraviti 5 istih ražnjića je baš simpa zbog same animacije i zvuka nakon završetka kuhanja.
Borba mi je zasad li-la. Kamera i lock on su ponekad čudni, onaj perfect dodge mi je i teško za tempirati (pogodim na sreću više) i fali mi nekakav dodge roll ili nešto slično. Ali generalno mi borba ne izgleda jako teška, igra sama non stop savea i imam već sad hrpetinu hrane i svega. Durability shema mi je ok sa strane "prisiljavanja" da koristiš sve živo što pronađeš, ali malo mi je čudno da nemaš pojma koliko durability oružje ima (osim što znaš da je pri kraju). Pa mi to prčkanje po izbornicima tokom borbe ponekad uništava flow. Ok, jasnije mi je da će metalni mač trajati dulje od drvenog, ali rado bih tu neki jasniji pokazatelj ako već nisu htjeli klasično durabilita: 100/100 ko što igre imaju od stoljeća sedmog.
Osjećaj istraživanja je baš super. Kamo god krenem nekoga vraga pronađem. Pronašao sam dosad 5 onih korak seedova, svaki na drugačiji način tak da si mislim da sam ih hrpu i propustio jer i dalje ne kužim što sve treba gledati. I znam da mi je neki NPC rekao gdje pronađem lika kojem ih mogu predati, ali sam zaboravio
. Ali nastojim izbjegavati spoliere i internet koliko mogu pa još nisam povećao inventory. Melee oružja su mi problem jedino jer ako hoću nositi torch, woodcutter axe, onaj list i čekić za mining, ne ostaje mi puno baš za oružja.
Oni trails su mi jako dobri. Kratki su što mi je super, ima full jednostavnih pa do onih gdje treba malo promozgati i kreativno koristiti one shieka powers ili kak već se zovu. Vjerojatno bih ih i u borbi mogao/trebao koristiti češće, ali nisam još na toj "razini".
Riješio sam jučer slon divine beasta, ali generalno samo lutam uokolo bez nekog jasnog cilja ili osjećaja da nekamo baš moram ići. Masa stvari mi još uvijek nije jasna kako funkcionira, za što se koriste neki itemi, kako si možda olakšati život, ali ne mogu reći da mi zasad to previše smeta.
Korok-a ima 900komada po mapi. Ja sam negdje do malo ispod 800 u prvom prelazu našao. Sad oko 120. Igra ima hrpetinu sadržaja.
Borba je lagana jednom kad skupiš dovoljno srca (riješiš dovoljno shrineova) i kombiniraš dobar armor, ali i tada se desi da podivljam zbog gluposti. Pogotovo kad sa izubijam da riješim neki dio i minutu kasnije dođe blood moon. Save i gasi kablove, motaj igricu.
U procesu sam neke gamerske krize, niš osim GT-a mi ne paše na plejki, na kompu malo igram HoMM5 TotE, a za NS2 mi se najviše dopada igra koju sam s njim i dobil, Mario Kart World.
Kupiil sam Divinity Oriniginal Sin II Remastered za NS2 ali ni to mi ne sjeda ili treba nekak pregrmjeti početak?
Zelde i Animal sam prodal, nimalo me nije primilo, dobro u BotW sam odigral 20h.
Sad razmišljam o nabavci Metroida Prime Remastered, je to ok igra, teška, lijepa?
Bitno mi je da liči nečem i da me ne živcira težinom, prošel sam ta vremena...
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)